• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Merhaba..
Geçen ay 20 si gibi kumbaraya başlamıştım. Dün dayanamadım açtım 90 tl çıktı :) Üstünü tamamladım ve 1 gr 22 ayar altın altım. 137,5 tl.
Fakat aklıma takılan bişey var, internet fiyatı üzerine illa kar koyuluyor dimi, hep yüksek fiyat söyleniyor, bende çok takılmıyorum, çünkü doğrusunu bilmiyorum. Şu an baktığım sitelerde 133 civarı.
Kumbaraya devam, gitgide daha çok para biriktirebilmek hedefim.
Düğün takılarım duruyor, bebek veya düğüne lazım oldukça ordan kullanıyoruz ben her fırsatta üstüne ekliyorum.
Ev için kullanacağız Allahın izni ile. Her kuruşu kar biliyorum, harcamadığım ziyan etmediğim her şeyi kar biliyorum.

Merhaba..
Geçen ay 20 si gibi kumbaraya başlamıştım. Dün dayanamadım açtım 90 tl çıktı :) Üstünü tamamladım ve 1 gr 22 ayar altın altım. 137,5 tl.
Fakat aklıma takılan bişey var, internet fiyatı üzerine illa kar koyuluyor dimi, hep yüksek fiyat söyleniyor, bende çok takılmıyorum, çünkü doğrusunu bilmiyorum. Şu an baktığım sitelerde 133 civarı.
Kumbaraya devam, gitgide daha çok para biriktirebilmek hedefim.
Düğün takılarım duruyor, bebek veya düğüne lazım oldukça ordan kullanıyoruz ben her fırsatta üstüne ekliyorum.
Ev için kullanacağız Allahın izni ile. Her kuruşu kar biliyorum, harcamadığım ziyan etmediğim her şeyi kar biliyorum.
Birikiminiz bereketli olsun. Yatırım yapma gibi bir niyetiniz varsa 24 ayar altın almanızı öneririm. Kuyumcular ile netteki fiyatlar farklılık gösteriyor. Nette sürekli değişiklik gösteriyor. İnişler ve çıkışlar an ve an belirtiliyor. Ama kuyumcularda aynısı geçerli değil. Hatta her kuyumcu tutturabildiğine satıyor. Özellikle AVMlerdeki, pahalı caddelerdeki kuyumcular dükkan kirasını da üstüne ekliyor. Normalde çeyrek 215 TL ise AVMlerde 220 TL'ye satılıyor

Ayı şey bankalardaki altın fiyatlarında da geçerli. Her bankanın altı ve döviz kuru ayrıdır. Ama yinede interette ki kur ve kuyumcu arasıdaki kur farkı 2-3 TLyi geçiyorsa orada almamaızı öneririm

Birikiminiz bereketli olsun. Yatırım yapma gibi bir niyetiniz varsa 24 ayar altın almanızı öneririm. Kuyumcular ile netteki fiyatlar farklılık gösteriyor. Nette sürekli değişiklik gösteriyor. İnişler ve çıkışlar an ve an belirtiliyor. Ama kuyumcularda aynısı geçerli değil. Hatta her kuyumcu tutturabildiğine satıyor. Özellikle AVMlerdeki, pahalı caddelerdeki kuyumcular dükkan kirasını da üstüne ekliyor. Normalde çeyrek 215 TL ise AVMlerde 220 TL'ye satılıyor

Ayı şey bankalardaki altın fiyatlarında da geçerli. Her bankanın altı ve döviz kuru ayrıdır. Ama yinede interette ki kur ve kuyumcu arasıdaki kur farkı 2-3 TLyi geçiyorsa orada almamaızı öneririm

bazı aylar 22 bazı aylar 24 alıyorum, bebek ve düğün hediyesi için 24 e gerek yok, ztn 22 ayar gözüme az gelirse çeyrek veya daha yüksek bir hediye yaparım diye düşünüyorum. O yüzden bu ay 22 ayar aldım.
Ben bilindik yerlere gitmeye çalışıyorum, genelde aynı yere sık gitmem çünkü onlarında tavrı hemen değişiyor, ama küçük bir yerdeyim ve merkezden alırım demeden o an elimdeki parayı değiştiriyorum. Yoksa ben gidip alana kadar para harcanır gider.

Çok gelmiş. Allah zor durumda olanların yardımcısı olsun. Kaç m2 ev ve kaç derecede yaktınız?
Ben tüm evi yaktım bu sene. Bakalım kaç gelecek. Gecen yıl kapatırdım çoğu yeri.
Ev 170m2canım ısı ölçer gibi bişey var duvarda o yüzden hep 50derece de çalıştı.bizimde her oda yanıyor bebeklerim var o yüzden doğalgazdan kısmıyorum canım. Çalışıyoruz şükür Allah imkanı olmayana yardımcı olsun inşallah

Ben dayanamadım açtım heen 20 Euro aldım, üstü kumbarada. 80 90 tl civarı çıktı, yaklaşık 20 gündür biriktiriyordum.
Tüm masraflarımı çıkardığımda 254 tl + cüzdanımdaki 180 tl kalıyor.
Bakalım ne kadar harcayacağım, ne kalacak.
Bu ay 1 gr altın ve 20 euro almış oldum.
Kredi kartım hediyeler ve ihtiyaçlardan dolayı 780 tl idi, önümüzdeki ay 175 tl.
Bir dahaki aya çok hevesliyim inşallah dizimi kırar otururum harcamam :D

Ben kura bakmadan alıyorum çünkü tl olarak bıraksam daha çok kaybederim gibi geliyor,dolar 1 tl nin üzerinde ilk çıktığı ve hızlandığı zamanlarda 10 - 20 dolar ala ala 120 dolar almıştım, 180 tl civarı bir parayla. Sonra 340 tl ye bozdurdum.

Neredeyse bir ay önce sigortaya bildirim yapmıştım çatı akıyor diye. Az önce eksper gelip evi inceledi. Bunlarda bir tuhaf hem bir ay sonra geliyor hemde akşam geliyor. Bakalım yarın öğlen şirketle iletişime geçicem inşallah istediğim gibi bir sonuç alırım.

günaydın hanımlar :)
altın çok yüksek ne zamandır. ben de 135'ten bozdurdum. ne bileyim bu kadar yükseleceğini :KK57::KK57: şimdi de düşsün diye bekliyorum. tekrar alıp 2 yıl filan satmamayı düşünüyorum. ve her ay da üstüne 280 lira ekleyeceğim inşallah.

çok şükür 3 yılda bunca borcun içinde yaklaşık 12 bin lira para biriktirmişiz :)

bu aralar sebzeler çok pahalı. biz de buzluktan idare ediyoruz. hamur işi, et yemeği filan yiyoruz. böyle olunca ekmek de çok yenmiyor evde. sebze yaparsak da buzluktaki yazlık sebzelerden yapıyoruz.

gelecek ay şirketime ödemem gereken 1300 lira bir borcum vardı. muhasebeye sordum, yokmuş :KK49::KK49::KK49::KK49: 16 haftalık analık izni dönemimde bu borç taksit taksit benden kesilmiş zaten. o dönemde bordroları görmediğim için farketmemişim :)

Çevremde 4 doğum var. 2'sinin çeyreği hazır. 2 tane daha almam gerekiyor. Birisi için para ayırdım. Düşünce alacam. Diğerini de gelecek ay inşallah.

Faturalarım düşük geldi bu ay. Bakıcım zaten elektrik su konusunda çok dikkatli. Sonunda eşime de alıştırdık, o da dikkat eder oldu. Özellikle suya dikkat ediyoruz bu aralar.

Benden haberler böyle :) sürekli okuyorum, fırsat buldukça yazıyorum.

Basi Agriyan Ordek Basi Agriyan Ordek Sen hep yaz, bizde zevkle hep okuyoruz :KK68:

Hazır tatildeyken evden çıkmamaya gayret ediyorum. Dışarı çıktıkça bir şekilde para harcanıyor.

Dünden bulgur pilavım var. Yanına buzluktan karnı yarık çıkarıcam. Bir de salata yaptımmı tamamdır.

Ayın 23ünde 650 TL harç parası ödemem gerekiyor. Kenarda 400 TL var kalanını birikimden çekmeye karar verdim. Cünkü bu ay 850 TL kredi kartına yatırıcam
. Birde gramı ne olursa olsun altın alıcam

Selamlar, kızlar bişi sorucam, uzun süreli yatırım için sizde üçlü burma bilezik mi yoksa 5-10 gr olarak gramlık külçe altınlar mı daha avantajlı olur. İlerde bozdurmada kayıp en az hangisinde olur?
Sanırım en az kayıp gramlarda oluyor. Ama ben yinede bilezik alıcam. Fakat burma değilde lazer kesim olanını düşünüyorum.

Selamlar, kızlar bişi sorucam, uzun süreli yatırım için sizde üçlü burma bilezik mi yoksa 5-10 gr olarak gramlık külçe altınlar mı daha avantajlı olur. İlerde bozdurmada kayıp en az hangisinde olur?

Eğer takmaya hevesiniz varsa, tabiki bilezik
Ama ben sarı burma takmam amacım sadece birikim diyorsanız tabiki külçe altın.

Sanırım en az kayıp gramlarda oluyor. Ama ben yinede bilezik alıcam. Fakat burma değilde lazer kesim olanını düşünüyorum.

Eğer takmaya hevesiniz varsa, tabiki bilezik
Ama ben sarı burma takmam amacım sadece birikim diyorsanız tabiki külçe altın.

Çok sağolun kızlar.
Takmaya niyetim yok. SAdece birikim için düşünüyorum bunları. Gram külçeye başlarım inş. Şubat maaşı ile. Kredi kartı borcu olmayınca çookk güzel: )
Takmak için trabzon kelepçe tarzı birşeyler alacağım, biraz külçe birikimi yaptıktan sonra.

Back