birikim yapabilmenin yolları

Merhaba hanımlar

Cumartesi günü yarım günde evimi temizledim :) Temizlikçi çağırmadığım için de 150 lira cebimde kaldı. Galiba artık çağırmayacağım da.
Temizlik bitti, misafirim geldi. Onları da alıp cezaevinin kantinine gittik. Çok güzel şeyler vardı (hediyelik eşya, takı, yiyecek vs. vardı.) 1 kalıp sabun, 1 paket kurabiye, 150 gr kavurma, elma suyu, elma sirkesi, lor peyniri, barbunya aldık. Fiyatları da ürünler de güzeldi.

Eve geçince buzluktan 1 poşet kek çıkardım. Aldığım kurabiyeleri de yanına koyup çayla ikram ettim :)

Akşama misafirimizin eşi de geldi. Buzlukta kurbanımızdan kalan son parça (boyun) haşladık. Daha doğrusu eşim yaptı. Ben de yanına bulgur pilavı ve turp salatası yaptım. Karışık salata da yaptık. Turşu ve şalgamda vardı masamızda.

Akşam çayının yanına da çerez koydum.

Onlar gittiler saat 10'da başka arkadaşlarımız kahve içmeye geldiler. Onlara da değişiklik olsun diye (hep kahve içiyoruz çünkü) sıcak çikolata ve kurabiye ikram ettim.

Yine evde olanlarla ağırladım misafirimi :)

Bugün de telefonum düştü, ekranı kırıldı. Almak istemiyorum. Yaptırsam mı bilmiyorum. Bakacağım artık.

Maaşları aldık. 1800 lira kredi kartı borcumuz var bu ay(Misafirlerimiz vardı geçen ay). Faturalarımızın toplamı 200 lira.

Yemeğe çıkıyorum. Dönünce devam edeceğim :)

Basi Agriyan Ordek faturalar 200 nasıl oluyor ?
Bizim doğalgaz bu ay 269 geldi geçen ay 356
Su 70-80 arası
Elektirk de yazları 40-50 civarı , şimdi 60-70 civarı
İnternet 54 tl idi , 24 ayımız doldu , şimdi 63 tl oldu , eşim görüşmüştü
Bana kontor 30
Eşime kontor 30

Genelde 500 küsür oluyor kış aylarında

merkezi ısıtma var. doğalgaz 25tl o yüzden.
elektrik 70ti yanlış hatırlamıyorsam.
annemin telefonu 17.5, benim 23.5 eşimin 25.5
internet + tv 39

su da kartlı bizde :)

Burdan devam ediyorum :)

Maaşları aldık.
1800 lira kredi kartı borcumuz var bu ay(Misafirlerimiz vardı geçen ay ondan biraz kabarık).
Faturalarımızın toplamı 200 lira.
Ev kredisi 2000
Hediyelik çeyrek 250
Abimlere hediye 250
Aidat 350
Bakıcı 550
Kızın kumbarasına 60
Öğrenim borcu 280.

Buzlukta yemek olarak sarma ve mantı var.
Barbunya, bezelye, biber var.
Domates konservelerim, turşum var.
Buzlukta ekmek de var.
Unum ve pizzalık malzemem de var.
Kahvaltılıklarım var.

Bu ay meyve, süt, yumurta, bebek bezi ve ıslak mendil dışında markete gitmeyi düşünmüyorum. Eşimde bana katılırsa tabi :):)

Basi Agriyan Ordek Allah berket bereket versin cnm. Kadınlar için buzlukta hazır yiyecek olması kadar büyük bir rahatlık daha yok sanırım. Ben buzluktaki komple tükettim sayılır. Bir tek börek ve barbunyam var. Bir dahaki kış derin dondurucu alıp daha çok kışlık hazırlamak istiyorum

İyi akşamlar kızlar,

Altındaki düşüşü değerlendirebilmek adına bankada hiç TL de para bırakmadım ve bu ay toplamda 20 gr altın aldım. Gerçi pişman olmadımda değil. Cüzdanımda sadece 40 TL var. Birşey olsa elimde hiç nakitim yok. Ama olsun bu bir kaç gün içinde gelecek 1000 TL kadar bir param var. Onu TL olarak direk bankaya atıcam.

Kent kartım dolu. Sağlıklı beslenme ve diyet sürecine girdiğim için bu sıralar gereksiz alışverişleride kestim. Okula giderken yemeğimide götürüyorum. Yani tasarrufa tam gaz devam...

Yarın mutak alışverişi de yapmam lazım. Ama 20 TLyi geçmez heralde. Sadece yoğurt ve yeşillik alıcam. Evdekileri tüketebilmek adına. Baklagil pişirmeye çalışıyorum bu sıralar

merkezi ısıtma var. doğalgaz 25tl o yüzden.
elektrik 70ti yanlış hatırlamıyorsam.
annemin telefonu 17.5, benim 23.5 eşimin 25.5
internet + tv 39

su da kartlı bizde :)

Ay ne güzel faturaları uyguna hallediyormuşsunuz

Annemlerin doğalgaz da merkezi
Ama yazın bile 25 verdiklerini bilmem
Sıcak şehirdesiniz sanırım

Netiniz hangisi ? Ve sınırsız mı

Teliniz hangi operatör ve 23,5 tl ye belli bir paket mi kullanıyorsunuz
Biz niye çok veriyoruz ya

Doğalgaz sadece ocak ve su ısıtmada kullanılıyor. Aslında 17 filan geliyordu ama misafir olduğu için böyle geldi. Sıcak bir yerde değilim, Ankara'dayım.

NetMaster netimiz, Teledünya da tv. İkisi birlikte 39 TL. Sınırsız ama baya yavaş internet. Fiyatı uygun diye idare ediyoruz.

Annemin benim ve eşimin telefon hattımız da PttCell. Galiba şimdi bu kadar uygun değil ama 2 yıldan fazla oldu kullanıyoruz. O zamanlar fiyatlar çok iyiydi.

kesinikle haklısın :) buzluk ve derin dondurucu sayesinde hem büyük tasarruflar ettim hem de büyük kolaylık gerçekten.

Günaydınlar, ben de keşke büyük 8 bölmeli olanlardan alsaymışım diyorum...
Kolaylık ve tasarruf mutfaktaki. Akşam işten gittim, kalan pilavları poşetleyip buzluğa atıyorum ben, ondan bir poşet çıkarttım, yoğurt çorbası yaptım, bol naneli, yanına da yine buzluktan bamya yemeği. Turşu da ekledik, çok şükür bir ekmek parası harcayarak doyurduk karnımızı...

Ohh ne güzel, Allah berket versin. Bende yatay ve dikey arasında çok kararsızım. Yatay olanlar çok daha fazla şey alıyor. Tepsiyle börek konuluyor vs. Ama dikey bölmeli olanlardada aradığın çok kolay bulunuyor.

Ben de aynen bunları düşünüyordum yatay ve dikey hakkında. Ama baktım ikisinin de avantajları ve dezavantajları var. Hangisi uygun fiyatlıysa onu alayım dedim. Ve yatay'ı sandık tipli olanından aldım. Yanlış hatırlamıyorsam 400 lira fark vardı.

Sizce dezavantajları neler?
Zor alınıp çıkarılması mı yoksa farklı durumlarda var mı? Yatay kullanan birinden duymuştum. Herşeyi derin dondurucu için saklama kaplarına koyup kaldırıyormuş. Derin dondurucunun üstünede mıknatıslı bir defter almış. İçine ne koyarsa o deftere not almış. İçinden birşey çıkardığında da defterden siliyor bu şekilde ne var ne yok hepsini çok iyi biliyorum dedi. Banada mantıklı geldi. Bende buzluğuma saklama kapları ile koyuyorum. Her saklama kabının dışınada yazıyorum. İçinde ne olduğunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…