birikim yapabilmenin yolları

Aa
Çok şükür bana olmadı , inşaAllah da olmaz
Zaten sormuştum dışarıda olduğum zamanlarda çeksem sıkıntı olur mu diye , olmaz demişlerdi
Alt yapı sisteminden kaynaklanıyor olabilir ..

4. maddeye hiç dikkat etmiyorum. telefonda net gece bile açık oluyor. aslında lazım mı değil ama kapatmak aklıma gelmiyor. dikkat edeceğim bundan sonra
prizden tüm fişleri çıkarmam mümkün değil. misal tv nin fişi duvar ünitesinin arkasında. çamaşır makinesinin fişi makinenin arkasında, bulaşık makinesinin fişi makinenin arkasında. fırın vs fişi nerede onu daha bilmiyorum. dolap içinde olunca.
ben lambaları vs sürekli kapatırım ancak ev halkı vs dikkat etmiyor. çocuk var evde tv açık sürekli, çizgi film kanalları vs

büyük çocuğuma, 5 yaşında yaklaşık, sürekli söylüyorum, lambaları kapatalım, fatura çok yüksek geliyor, oyuncak alacağımız para boşuna gidiyor, suyu boşa harcamayalım diye, okulda öğretmen de anlatınca, kapat deyince kapatıyor kuzum, hatırlatmak gerekiyor.

yani çok dikkat ettiğimizde aylık 3-5 TL kar oluyor.
sürekli dikkatini buna vermek de çok yoruyor insanı, modemin fişini evden çıkarken çek, prizde telefonu uzun süe tutma vs...
hane başına aylık 3 TL çok değil ama tüm ülkedeki enerji miktarını yazınca çok tutuyor.
ben iş yerimden akşam ayrılırken 5 li priz var, onu çekip çıkıyorum, devlet malı da hepimizin, kaynaklar sınırsız değil

Tv, fırın, mikrodalga, kahve makinesi, kettle, cep telefonu şarjı. Bu 6 şeyin fişini cektim ve faturam 25 TL düştü canım. Aslında çok küçümsenecek rakamlarda değilmiş. Bunların yaktığından ne olur diyordum. Ama gerçekten yakıyormuş

evet kesinlikle sadece maddi tasarruf anlamında bakmadan enerji kaynaklarını verimli kullanmalıyız

vayyy çok iyi bir rakammış. bakalım bu ay bende deneyeyim. gerçi bizim elektrik faturamız 50yi hiç geçmedi, genekde 30-40 civarıdır. daha ne kadar düşer bilmem

Yazlığım için 3,5 aydır aldıklarım ..
Hepsini indirimden aldım

1 nevresim takımı 70 tl english home
1 yazlık battaniye 37 tl madame coco
1 pike 53 tl madame coco
Oğluma pike 43 tl madame coco
Bana pike bornoz 25 tl madame coco
3 uzun bardak 6 tl esse
Kahve kalığı ve bambu bıçak 18 tl esse
12 su bardağı 24 tl esse
6 kişilik yemek takını 200 tl cemile store ( bu takımı daha önce görüp beğenmiştim ihtiyacım yok diye almamıştım , kolay kolay herşeyi beğenmem , avm gezmeyi de hiç sevmiyorum , o yüzden aldım )

Çok az almışım , 6 ayda tamamlamış olsam süper olur ..

Kaliteli demir / ferforje karyola istiyorum
Uyguna nereden alabilirim ?
Bir de bekarken bellona , evlenince istikbal yatak aldım ..
Şimdi bunlardan başka almak istiyorum , hangi marka önerirsiniz , bel fıtığıyım .. Yataş , idaş , işbir ?

aldiklariniz hayirli olsun. yatak isini ben evlenirken cok arastirmistim. en iyisi yatsan. yatsan tempur marka satıyor deli para ama cidden en ergonomik olan o. tempur disinda yatsanin kendi yataklari da diger tum firmalardan açık ara onde kalite olarak da fiyat olarak da. bizim o kadarina paramiz yetmeyecek olunca yatas aldik, memnunuz. istikbal, bellona, vs gibi mobiya markalarinin yataklarini hic siniflandirmaya sokmuyorum bile.

Aklima birşey takildi su fisleri cekme konusunda. grup prizleri de fisten cekmek mi gerekiyor? mesela biz de yatagin arkasindan bir uzatma kablosu dolaniyor telefonun sarjini ona takiyorum. sarj aletini ondan çıkarabilirim isi bitince ama uzatma kablosunu hergun cekmem mumkun degil. ayni sey tv, modem, uydu icin de gecerli

Bu aralar pek bişey atamıyorum. Yani büyük miktarlar. Kuruşlarla oynuyorum resmen... Ama cüzdanına hurma çekirdeği koymaya başladıktan sonra cüzdanımdan para hiç eksik olmadı.. 5 lira bile kalsa hep cüzdanımda para var.

Mrb kızlar.. bende bugün çalışanlardanım..pazartesiye yetişcek iş var kızımı aldım geldim ofise beraberiz.. 20 tl yemek parası verdik..akşama bugün kahvaltılık hazılrıcam ben..yemekle uğraşmak istemiyorum.. marketten bikaç bişi almam grekiyor yarınki gün için incirli tatlı yapıcam.. dün akşmda yaprak çıkardım buzlukta iç vardı onu saracağım akşam yemekten sonra üşenmezsem..
Bende ilk birikime başladığımda prizleri çıkarmayı denedim..Sabah evden çıkarken çıkartıyordum hepsini :) Eşim saolsun dalga geçip millete falanda söleyince sinir oldum çıkarmadım Ne kadar farkediyor onun için hiç bilemedim.. Bneim fatura 80-90 civarı geliyor aslında fazla gibi ama 3 tv var.kettle kullanıyorum günde 1-2.fırın falanda çalışınca geliyor işte maalesef

Benimde eskiden vardı canım iyi akıl ettin bende koyayım bitane :)

Allah güzel günlerde kullanmayı nasip etsin inşallah
Bizim evdekiler yataş ama ne annem ne de ben memnunum. Çünkü evdekiler sert ve biz yumuşak yataklarda daha rahat ediyoruz. Özellikle anneminkini en yakınn zamanda değiştirmek istiyoruz. Onunda bel fıtığı varFerforje yatak içinde ikeayabakabilirsiniz genelde uygun oluyor orası

Canım onunda düğmeli olanları var. Düğmesini kapatırsan elektrik tüketmiyormuş

Kızsanda çekmeye çalış bence. Sonuçta ne kadar sinir etsede o para bizim cebimizden çıkıyor :)

Bugün Şok'dan eksikleri aldım.
Ekmek, yoğurt, 5 paket makarna, 3 kutu süt, 1 koli yumurta, patates, 2 tanede domates aldım ve 29 TL ödedim
Annemde pazardaymış ne kadar harcar bilmiyorum.

Bugün yaptığım kekin içi hep hamur oldu. Çok kötüydü bu yüzden yiyemedik. Atsam ziyan olucak, günah yani ne yapsam bilemedim. Yarın çatıya koyarım kuşlar yer belki.

Arkadaşım termos almıştı benim için 25 TLye akşam bankadan para çekip onu vericem.

Yarında misafirim var arkadaşım 40 uçurmaya gelicek. Hazırlık yapmam lazım. Hediyelerini hazırladım. Ama yumurtalar şeker, un falan hazır değil onları hazırlayıp süslemem lazım.

Altın alabilecek günüm yok. Bir zarfın içine 100 TL koyup vericem.
Yiyecek olarak bir şey yapabilecek halim kalmadı. Buzlukta 3-4 dilim kekim ve 7-8 tane kadar içli köftem var onu çıkarıp yanına da bir çay yaptım mı tamamdır.

Teşekkür ederim
Amin inşaAllah hayırla kullanırız
Yatsan tempur a bakacağım inşaAllah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…