birikim yapabilmenin yolları

Ya kızlar bişey sorucam... Ben Kuveyt Türk'te hesap açtırmayı düşünüyorum. Kuveyt Türk'ün altın veya döviz hesabını kullanan varmı? Ben ilk döviz hesabı açarım diyorum çünkü altın her ne kadar 125lere gerilese de hala yüksek. Siz ne diyorsunuz kullananlar önerir mi Kuveyt Türk'ü[/QUOTE] canım hiç tavsiye etmem en fazla makas o bankada var ben kapattım hatta altın hesabımı bu yüzden. hatta hemen bakıp yazayım sana aradaki makas farkını. şu an dolarda en büyük makas kuveyt türk de; an itibariyle 0,0203. ben iş bankası kullanıyorum onunki 0,0081.

Market alışverişinide es geçtim günü sıfır harcamayla kapadım.
Biraz nohutlu pirinç pilavım vardı. Buzluğa attım.. Buzlukta haşlanmış didiklenmiş tavuğumda var. 7-8 kişilik çorbayı 10 dk pişirebilirim. Çok iyi oldu.

7-8 aydır istediğim bir termos vardı. Fiyatı 50 TL diye almıyordum. Arkadaşım başka bir şehirde 25 TLye bulmuş. Aldı benim için ödemesini cumartesi yapıcam.

2005 yılında BES yaptırdık, devlet desteği yoktu %25
2013 de devlet desteği oldu
acil paraya ihtiyaç oldu geçen de süre dolduğu için sistemden çıktık
bugün parayı aldım, 36250 TL

2006 YILINDA ÖDEME YAPARKEN 150 tl ÖDÜYORDUM, 2007 DE 180 TL

2007 yılında çeyrek altın 36 TL idi, ben 150-180 ödüyordum
aslında aylık ödeme miktarlarım hep iyiydi, geçen yıl 300 tl ödüyorduk ancak devlet desteği sadece son 3 yılda vardı.

56 yaşını dolmadan ve devlet desteğinin sadece %15 alabildim.

altının fiyatını şundan dolayı yazdım @biryudummutluluk o zaman bu paraya 4 çeyrek almış olsaydım 150 TL şimdi 840 TL olurdu

BES uzun vadede çekmeyeceğin için uzun vadede her zaman daha fazla kazandırır
para tutamam diyenler için BES iyi ama sizin harcama gibi bir durum yok

ben 1 yıl önce yine BES yaptırdım, altın olursa bozulur diye
paraya ihtiyaç oldu, toplamda 2500 falan yattı, masraflar dahil
ben 1700 geri aldım, sistemden çıkınca

Peki siz birikimlerinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?

bayanlar elektrik faturası geldi, 6 günlük, 75 TL
Dogalgaz henüz yanmadı, bugun başladık, doğalgaz da ayanarsa aylık 500 TL elektrik faturası gelir mi?

6 günde 115 kw harcanmış, bu değer nasıl
bakıcıya da soramadım, gündüz klima mı çalıştırıyorsun diye, ayıp olur diye
dondurucum va, onun içini yavaşça eritip bir daha doldurmayacağım (bir de böyle deneyeceğim)
gecen yıl doğal gaz yanarken 25-30 TL elektrik faturası artıyordu

bir de tüm ev gergi tavan daha az elektrik harcadığı söyleniyor
buzdolabı, fırın ve bulaşık makinesi yeni ve özellikle buzdolanının çok elektrik yaktığını düşünüyorum
mikro dalga da kullanmayacağım artık
eskiden dolabın içine kaldırmıştım hiç kullanmadım 2 yıl
şimdi ortada el altında olunca kullanılıyor

bu ay bakalım ne kadar azaltabileceğim ?

Aslında bende ilk defa yapıcam
tarif okudum püreyi bir kaba yayıp kaşıkla düzleniyormuş içine kaşar rende de karıştırılabilir sıcaksa
sonra klasik pizza yapar gibi üzerine salçalı sos ve malzemeler dizilip fırına veriliyormuş
kare kesip servi yapılıyor
püre dünden kaldığı için değerlendireyim dedim
fena olmaz gibi

Değişikmiş, yorumlarını bekliyoruz o halde

ben yapıyorum onu canım..çok güzel oluyor biz seviyoruz :)

Kızlar bende geçen yıl BES e girdim.hemde satış elemanın gayretleriyle iki tane birden 250+250 şeklide..3 ay yatırdım..biçok yerde araştırma yaptıktan sonra oturdum kağıda kaleme döküp hesap yaptım tek tek..ve bu biriktirdiğim parayla altın alıp kenara koysan daha fazla kazandıryor kesinlikle...Belki parasını tutamayanlar için uygun olabilir ama ben tutarım sıkıntı olmaz..Altın hesabı kesinlikle daha mantıklı..Ve birine giriş aidatı kesildiği için birinden çıktım diğerini dondurdum 3 yıl sonrada ondan çıkcam..aidat kesintim olmayacak yani.. Birde işin içinde faiz olayı var maalesef.. çok fazla dile getirlmesede bu gerçek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…