- 8 Temmuz 2012
- 2.612
- 3.844
- 133
- Konu Sahibi sempatik_kiz
-
- #10.601
bes le ilgili ben de yakın zamanda konu açmıştım, her kafadan bir ses çıktı bende yaptırmadımKızlar ya ben de hep acaba BES yaptırsam mı? diye düşünüyorum. Bir türlü karar veremedim...
Yok yok bence tam zamanı...evliliğiniz oturmuşsa, maddi sıkıntılarınız da yoksa daha fazla ertelemeyin...ya gerçekten öyle mi diyorsunuz? ben 30 olmak üzereyim ama hala kendime güvenemiyorum, sanki erken gibi geliyor çocuk için
tarhana çorbası, taze bamya, prinç pilavı, vişne kompostosu, turşuBu akşam ne yemek yapacağız kızlar?
Peki siz birikimlerinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?2005 yılında BES yaptırdık, devlet desteği yoktu %25
2013 de devlet desteği oldu
acil paraya ihtiyaç oldu geçen de süre dolduğu için sistemden çıktık
bugün parayı aldım, 36250 TL
2006 YILINDA ÖDEME YAPARKEN 150 tl ÖDÜYORDUM, 2007 DE 180 TL
2007 yılında çeyrek altın 36 TL idi, ben 150-180 ödüyordum
aslında aylık ödeme miktarlarım hep iyiydi, geçen yıl 300 tl ödüyorduk ancak devlet desteği sadece son 3 yılda vardı.
56 yaşını dolmadan ve devlet desteğinin sadece %15 alabildim.
altının fiyatını şundan dolayı yazdım @biryudummutluluk o zaman bu paraya 4 çeyrek almış olsaydım 150 TL şimdi 840 TL olurdu
BES uzun vadede çekmeyeceğin için uzun vadede her zaman daha fazla kazandırır
para tutamam diyenler için BES iyi ama sizin harcama gibi bir durum yok
ben 1 yıl önce yine BES yaptırdım, altın olursa bozulur diye
paraya ihtiyaç oldu, toplamda 2500 falan yattı, masraflar dahil
ben 1700 geri aldım, sistemden çıkınca
birikim yapmıyorumPeki siz birikimlerinizi nasıl değerlendiriyorsunuz?
Kuru fasulye var sabah işe gelmede yapmıştım gidince de yanına pilav yaparım tamamdırBu akşam ne yemek yapacağız kızlar?
Taze fasulye yapıyorum. Yanına ne yapacağım meçhulBu akşam ne yemek yapacağız kızlar?
patates püresiinden pizzayı ilk defa duydum. Nasıl yapıyorsunbenimde az köftem ve az patates pürem var
Patates püresinden pizza yapma fikrim var
yanına da bir çorba yaparım hava da soğuk içilir
Değişikmiş, yorumlarını bekliyoruz o haldeAslında bende ilk defa yapıcam
tarif okudum püreyi bir kaba yayıp kaşıkla düzleniyormuş içine kaşar rende de karıştırılabilir sıcaksa
sonra klasik pizza yapar gibi üzerine salçalı sos ve malzemeler dizilip fırına veriliyormuş
kare kesip servi yapılıyor
püre dünden kaldığı için değerlendireyim dedim
fena olmaz gibi
ben yapıyorum onu canım..çok güzel oluyor biz seviyoruz :)Aslında bende ilk defa yapıcam
tarif okudum püreyi bir kaba yayıp kaşıkla düzleniyormuş içine kaşar rende de karıştırılabilir sıcaksa
sonra klasik pizza yapar gibi üzerine salçalı sos ve malzemeler dizilip fırına veriliyormuş
kare kesip servi yapılıyor
püre dünden kaldığı için değerlendireyim dedim
fena olmaz gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?