birikim yapabilmenin yolları

6 günlük 75 çok fazlaymış canım ya...Dediğin gibi doğalgaz yanmaya başladı bizimde elektrik önümüzdeki ay yükselir..20-30 tl kombiden dolayı farkediyor enaz

ohh valla süpermiş.. afiyet olsun canım..Akşam günü nasıl yapıosunuz eşler falan nerde oluyo :)

canım, benim ömrüm, gün yapanları ve gün mantığını anlamadığımı söyleyerek geçti... :) büyük konuşmuşum ki, son yıllarda bu gün olayına dahil oldum... bi aile günümüz var eşli, akşamları... bu akşam olan, benim ofis elemanlarıyla, eşsiz... :) eşlere farklı program ayarlıyoruz... :))

anladım canım :) ben severim oldum olası günleri felan..bana eğlence muhabbet yeme içme olsun yeter uçarak yol alırım.. :) Misafiride çok severim..hherkes gelsin yesin içisin sohbet edelim..Eşimle bigüne giremem zaten öğlen anlattığım sebeplerden ötürü :) benimde var 2-3 günüm.. ne bileyim heraman ayarlayamıyosun görüşmek için iyi oluyor böyle

bizde de amaç, düzenli görüşmekti zaten... ama, para, muhabbet, pasta, börek ne arasan var... arada kafa dağıtmak iyi geliyor, laf aramızda... :)

1. Mikrodalga zaten çok zararlı kullanmayın
2. Derin domdurucu taa kaç yıl önce annemin elektrik faturasını en az 20 tl arttırıyordu ..
3. Fırın ve ketılların çok yaktığı söylenir
4. Tele şarj doldururken wifi ya da net ayarını kapatın daha çabuk dolsun
5. Buzluktan bir şey çıkaracağınız zaman , buzdolabına koyun .. Onun soğukluğundan dolayı buzdolabı daha az enerji harcar , pişen yemekleri de soğuduktan sonra koyun ..
6. Kullanmadığınız tüm fişleri prizden çekin , hiç biri takılı kalmasın .. Ben neti bağlamaya gelenlere sormuştum 1 yıl önce ayda 5 tl oynar demişti , dışarı çıkarken çekerim ..
7. Ampülleri tasarruflularla değiştirin ..

Aklıma bunlar geldi
Bana elektrik komşularıma göre az gelir

Ama suya çözümüm yok
Bu ay 14 metre küp harcamışız , 80 tl geldi

Elektrik faturamız 55 TL gelmis. Daha once hic bu kadar az ödememiştik

3 3gunlukdunya bundan sonra evden çıkarken bende modemi kapatıcam. Bütün fişleri çekiyordum. Ama modem hiç aklıma gelmemişti
Canım modemi kapatma. Birikime ilk heveslendigim zaman evden çıkarken bütün fişler gibi modemin fişini de cekmistim. Akşam eve gelince modem çalışmadı. Bilgisayarcı arkadaşı çağırdım. Abla onu kapatma bir daha dedi. Yeni bir modem aldık o gün. Yine bazen elektrikler uzun süreli gittiğinde aynı sorunla karşılaştık. Onun devamli elektrikte takılı kalması gerekliymis. Benim hem evdeki hem ofisteki modem sürekli prizdedir.

Gündüzleri evde bulunmayanlar için neyse de evde sürekli insan varsa sarfiyat mutlaka artar. Bakıcı falan senin gösterdiğin dikkati göstermez çünkü. Ama küçük çocuk var ise elin mahkum işte.

Aaa bunu duyunca şaşırdım şimdi. Benim erkek arkadaşım bilgisayarcı o tam aksini söylüyor. Burda kışın 2-3 günde bir elektrik kesilir. Elektrikler gittiğinde modemi hemen kapatırım. Çünkü yüksek bir voltajla geliyor ve modem bu yüzden yanıyor. Aynısı diğer beyaz eşyalar icinde geçerli. Gerçi sigorta kapsaminda diye artık çok önemsemiyorum ben fatura açısından kapatmak istemiştim

Sen bilirsin canım. Ben başıma geldiği için ve bu yüzden gereksiz yere tekrar modem almak zorunda kaldığım için seni uyarmak istedim. Ben modemden falan çok anlamam. Bana denilen bilgiyi ilettim ve su ana kadar da modem hep prizde ve bir zararını görmedim. Ama fişini cekmeyi göze alamıyorum ben.

Çok teşekkur ederim. Sende haklısın bir modem şuan en az 100 TLden başlıyor ve çok gereksiz masraf

Çok teşekkur ederim. Sende haklısın bir modem şuan en az 100 TLden başlıyor ve çok gereksiz masraf
http://www.haftasonueki.com/modemin-fisini-cekmeyi-unutmayiniz.html kizlar su linkte konuyla ilgili birseyler buldum

Cumartesi kahvaltıya arkadaşlarım gelecekti. Plan değişikliği oldu yarın gelecekler.
Akşamdan banyo ve tuvaleti temizlerim. Sabahta erkenden kalkıp, market alışverişi yapıcam. Evide süpürüp silmem lazım. Üstüne birde kahvaltı hazırlanacak.
Offf anlatırken bile yoruldum.

ah ah aynı is derdi bende de var. sabah ise gidicem gelip evi detayli temizleyip yemek yapmam lazim. kayinvalidemler gelecek uzaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…