• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Canım Kuveyttürkü ben kullanmıyorum ama herkes çok memnun..hesap işletim ücreti falan kesintileri falan olmuyormuş.. bozdurduğunda falan diğer bankalara göre makas aralığı falan dha iyi deniyor..
Bugun iki şubesininde önünden geçtim açıp açmamakla kararsız kaldım. Şu bikaç gündür de hep kararsız kalıyorum

Kızlar ya ben de hep acaba BES yaptırsam mı? diye düşünüyorum. Bir türlü karar veremedim...
Benim bankacılık okuduğum dönemlerde BES hiç karlı bir yatırım aracı değildi. Öyle gösteriliyordu ama kesinlikle değildi. Hatta BES hocamızda aynı şeyi söylüyordu. Ama son zamanlarda araştırdım. Gayet makul görünüyor.

merhaba.:)
biz 5 bin biriktebilmişiz bi yıl içinde:)
onu da işitme cihazi alicaz:)
maaşımdan geri kalanmı birikime atiyoruz.
her ay farklı diyelim 500 300 gibi.. öle öle artiyo:)
araba masrafi çikti ha derken harcadik bazisini. yoksa 10 bin olurdu.:işsiz:

bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk BES de emekli olduktan sonra soruyorlar ya bize parayı nasıl almak istersiniz toplumu verelim, maaş mı vs. diye
oradaki en önemli seçenek. Ömür boyu maaşı seçmemek. Çünkü bu şekilde diyelim ki siz ilk maaşınızı aldınız ve Allah esirgesin bir kazada hayatınızı kaybettiniz. O zman bu para aile üyelerine verilmiyor. Bunuda bankalar pek söylemiyor :KK43:
BES'de bir çok şey değişmiş ama bu kural değişmemiş. Geçenlerde bankaya gittiğimde sordum bu kural hala geçerliymiş.

bir yudum mutluluk bir yudum mutluluk BES de emekli olduktan sonra soruyorlar ya bize parayı nasıl almak istersiniz toplumu verelim, maaş mı vs. diye
oradaki en önemli seçenek. Ömür boyu maaşı seçmemek. Çünkü bu şekilde diyelim ki siz ilk maaşınızı aldınız ve Allah esirgesin bir kazada hayatınızı kaybettiniz. O zman bu para aile üyelerine verilmiyor. Bunuda bankalar pek söylemiyor :KK43:
BES'de bir çok şey değişmiş ama bu kural değişmemiş. Geçenlerde bankaya gittiğimde sordum bu kural hala geçerliymiş.
Nasıl da çok iyi bişeymiş gibi gösteriyolar...

Toplu maaşı almak avantaj oluyor değil mi canım? Peki devlet desteğinin tümüne hak kazanmak için ne gerekli? Şimdi başlasam mesela ne kadar zaman ödemeliyim?

eylul sena eylul sena ablam buralardayım. Okumakla yetiniyorum şimdilik. :)

Ya kızlar bişey sorucam... Ben Kuveyt Türk'te hesap açtırmayı düşünüyorum. Kuveyt Türk'ün altın veya döviz hesabını kullanan varmı? Ben ilk döviz hesabı açarım diyorum çünkü altın her ne kadar 125lere gerilese de hala yüksek. Siz ne diyorsunuz kullananlar önerir mi Kuveyt Türk'ü

ben kuveyt i kullanıyorum ve memnunum canım... :)

Kızlar ya ben de hep acaba BES yaptırsam mı? diye düşünüyorum. Bir türlü karar veremedim...

ben olsam yaptırmazdım, yaptırmadım da... :)

sen ondan iyisini yapıyorsun, çocuklarına bes gibi altın alıyor veya, onlar için hesapta para biriktiriyorsun, hem istediğiniz de, kesinti falan olmadan kullanabiliyor, hem de yıllarca, yok erken kapattın, yok yaşı beklemedin vs. sorunlarla karşılaşmıyorsun... :)

ben olsam yaptırmazdım, yaptırmadım da... :)

sen ondan iyisini yapıyorsun, çocuklarına bes gibi altın alıyor veya, onlar için hesapta para biriktiriyorsun, hem istediğiniz de, kesinti falan olmadan kullanabiliyor, hem de yıllarca, yok erken kapattın, yok yaşı beklemedin vs. sorunlarla karşılaşmıyorsun... :)
Evet canım çok şükür dediğin gibi hem altın hesaplarım var iki tane, birikim hesabım var ve ayrıca fiziki altın birikimim var...ama yine de acaba bes yaptırsam mı, ileride pişman olmayayım diye düşünmüyor değilim...

Toplu maaşı almak avantaj oluyor değil mi canım? Peki devlet desteğinin tümüne hak kazanmak için ne gerekli? Şimdi başlasam mesela ne kadar zaman ödemeliyim?

Sistemden tam olarak faydalanmak için 10 yıl kalıp 56 yaşını doldurmuş olamk gerekiyor.

Önceden dondurmak sistemde kalmak olarak sayılmıyordu. Ama artık sayılıyor.

Devlet desteği 3 yıldan sonra %15
6 yıldan sonra %35 olarak alınabiliyormuş çıkarsan.
Ama 10 yıl kalırsan tam olarak alabiliyorsun.

Her bankanın giriş ücreti farklı oluyor 300 TLden başlıyor 1000 TLye kadar çıkıyor ve banka bunu istediği zaman kesiyor.
Yatırılan para 3 farklı fonda değerleniyor. Yani bu fonlardan kar elde ettiğimiz gibi zararda elde edebiliriz. Bu üç fonu isterseniz kendiniz belirleyebilirsiniz. Ama genelde banka hallediyor zaten. Onunda değiştirmek için belli bir zaman ve sayısı var.

Ekstra her ay vergi kesintileride oluyor.

Benim aklımda kalanlar bunlar Nihal abla. Okuldaki BES hocamla konuştuğumda. Benim BES'im yok biliyorsun. Eğer düzenli kenara para atabilen birisi isen BES önermiyorum. Ama elde paratutamayanlar için BES iyi bir yatırım aracı diyor.

Benim yaptırabilecek durumum yok zaten. Ama yinede başlara göre şartları iyileşmiş. İleride şartlar dahada iyileşebilirse kendim için düşünebilirim

Soruna gelince ben olsam para birikirse topluca bir kerede alırım. Para biriktiyse al kaç mantığında, uzatmanın macera aramanın alemi yok :KK48:
Gerekirse farklı yatırım araçlarıyla değerlendiririm

Sistemden tam olarak faydalanmak için 10 yıl kalıp 56 yaşını doldurmuş olamk gerekiyor.

Önceden dondurmak sistemde kalmak olarak sayılmıyordu. Ama artık sayılıyor.

Devlet desteği 3 yıldan sonra %15
6 yıldan sonra %35 olarak alınabiliyormuş çıkarsan.
Ama 10 yıl kalırsan tam olarak alabiliyorsun.

Her bankanın giriş ücreti farklı oluyor 300 TLden başlıyor 1000 TLye kadar çıkıyor ve banka bunu istediği zaman kesiyor.
Yatırılan para 3 farklı fonda değerleniyor. Yani bu fonlardan kar elde ettiğimiz gibi zararda elde edebiliriz. Bu üç fonu isterseniz kendiniz belirleyebilirsiniz. Ama genelde banka hallediyor zaten. Onunda değiştirmek için belli bir zaman ve sayısı var.

Ekstra her ay vergi kesintileride oluyor.

Benim aklımda kalanlar bunlar Nihal abla. Okuldaki BES hocamla konuştuğumda. Benim BES'im yok biliyorsun. Eğer düzenli kenara para atabilen birisi isen BES önermiyorum. Ama elde paratutamayanlar için BES iyi bir yatırım aracı diyor.

Benim yaptırabilecek durumum yok zaten. Ama yinede başlara göre şartları iyileşmiş. İleride şartlar dahada iyileşebilirse kendim için düşünebilirim

Soruna gelince ben olsam para birikirse topluca bir kerede alırım. Para biriktiyse al kaç mantığında, uzatmanın macera aramanın alemi yok :KK48:
Gerekirse farklı yatırım araçlarıyla değerlendiririm
Canım detaylı bilgi vermişsin çok teşekkür ederim. Hepsini değerlendirdiğimde tam aklıma yatmıyor benim. O yüzden sanıyorum vazgeçiyorum ama aklımda şüpheler kalıyor. Ama 10 yıl ve 56 yaş bana göre değil sanırım...çok sağol emek verdin, zaman harcadın yazdın, aydınlattın canım benim...

Canım detaylı bilgi vermişsin çok teşekkür ederim. Hepsini değerlendirdiğimde tam aklıma yatmıyor benim. O yüzden sanıyorum vazgeçiyorum ama aklımda şüpheler kalıyor. Ama 10 yıl ve 56 yaş bana göre değil sanırım...çok sağol emek verdin, zaman harcadın yazdın, aydınlattın canım benim...
Benimde tam olarak aklıma yatmadı bir türlü. Belkide çok detay bildiğimiz için bilemiyorum.
Rica ederim yardımcı olabilysem ne mutlu bana.

işe başladıktan 1 yıl sonra iş yerine banka çalışanları gelip BES sistemini anlatmıştı
Bende BES yaptırdım
Devlet desteği daha sonra başladı genelde de asgari tutarlarda yatırdım
10.000 para birikmiş iyi ki yapmışım
en azından birikim yapmayı öğrenmeden önce birikmiş oldu
şimdi de 10 yıl tamamlansın çekerim parayı emekliliği beklemem

Günaydın kızlar...
Çocuklardan konuşulunca ben de eskilere gittim :)
23 yaşında evlenip 24'te ilk kez, 25'te ikinci kez anne oldum :)
Biz büyük aşkımızı arka arkaya iki çocukla taçlandırınca aileler "bi durun napıyorsunuz yavaş olun" demişti :)
İki yaz üst üste hamilelikle geçti...Büyük oğlum 1 yaşındayken abi oldu...İki tane bebek ayyy ne günlerdi...
Yaşıtlarımdan henüz yeni evlenenler dahi varken benim oğluşlarım liseye gidiyor :)
İyi ki gençliğimin en güzel dönemlerinde olmuşlar..bu yaşlarda sanki zor gelirdi gibi geliyor :KK66:
ya gerçekten öyle mi diyorsunuz? ben 30 olmak üzereyim ama hala kendime güvenemiyorum, sanki erken gibi geliyor çocuk için

Back