birikim yapabilmenin yolları

Süper bayan:))maşaallahh..Valla ben eve gittiğimde ancak yemek mutfak işini halledebiliyorum..Başka iş yapacak gücüm enejim kalmıyor..Tebrik ediyorum sizi:))

Abla cezalarda caydırıcı değil ki... Gerçi caydırıcı olsa ne yazar. Yapan yapıyor yine.

Süper bayan:))maşaallahh..Valla ben eve gittiğimde ancak yemek mutfak işini halledebiliyorum..Başka iş yapacak gücüm enejim kalmıyor..Tebrik ediyorum sizi:))
Sağol canım. Ben oturunca canım bir daha kalkmak istemiyor. Yaparken çıksın bari dedim. Yoksa inan ki ben de ayniyim.

tecavuz olayında benımde tuylerım dıken dıken oldu nasıl bır psikopatlıktır bu
el kadar yavruya nasıl dokunabıldın. dılımde kelımeler yığını var ama buraya dökemıyorum hem utanıyorum hemde bu kelımelerı bıle sarfedılmeyecek kadar aşagılık bırı bunu yapan mıdemı bulandıran pislik ınsan
boylelılerıne ıdam bıle armagan olur pislik uvzunu kesip meydanlarda sallandıracaksın bakalım boyle ınsanlar cogalıyor mu azalıyor mu !!!

Aynen idam bunlar için kurtuluş. Bir ceza verilip halka gösterilmeli. Gerçi nihal abla hukuk var bu ülkede diyecek ama. Bazı durumlarda hak hukuk işlemiyor malesef..

Ay buraya harcama ve birikimlerimi yazmaya geldim ne yazıyorum. :/ 3 tl harcama. 14.5 tl ile yeni bir birikim serüvenine yelken açıyorum. Bu seferki kutum küçük. Kutu kola boyu kadar :) aralığa kadar anca dolar. Ocak ayında büyük kumbaralardan alıp onu sakince doldurmak istiyorum. Yavaş yavaş.

Günü sıfır harcamayla kapadım.
Son bir aydır kumbarayada hiç para atamadım.
Ama evde tasarruflara devam ediyorum tabi ki.

Bütün yeşillikler yıkanıp kurutulup saklama kabına koyuldu.
Lahanayı yıkayıp doğradım, yine saklama kabıyla kaldırdım.
1 kilo havuç vardı.Rendeleyip biraz yağ ile karıştırdım. Kavanoza doldurdum. Bu şekilde 3 gün çok diri bir şekilde dayanıyor. Salatalara direk ekliyorum. Belki vitamini gdiyor ama başka türlü tembelliğimden hiç yenmiyor.

Aşure yaptık ve hepsi dağıtıldı. Allah kabul etsin inşallah.
Nohutu fazlaca haşlayıp buzluğa koydum.
Fasulyeden neredeyse tiksindik. Ama aşureden az miktarda bir yemeklik kadar kaldı. Yarın ziyan olmasın diye, yanına bir pilav bir salata ile onu yapıcam. Annem yarın yiyelim ama çok uzun bir müddet yemeyelim artık dedi :)

Yarında kurabiye yapmak istiyorum. Daha önce bir arkadaş pudingli bir kurabiye tarifi vermişti, çok basit bir tarifti. Kaydettim sanıyordum ama kaydetmemişim
Kimdi ya da hangi topikti bulamadım. Bulabilirsem onu yapıcam.
Bilen varsa ve yazarsa büyük duacınız olurum kızlar

Güya günü harcamasız kapatacaktım.
Planlar değişti bir tanıdık aradı
Geçenlerde müsait olduğumuz bir gün içli köfte yapar yeriz diye konuşmuştuk. Bir kaç saate gelir sanırım.
Hemen etrafı toparlayıp alışverişe çıkmam lazım.
Kasaptan kıyma, marketten de irmik, bulgur, yoğurt falan almam lazım.
Gitti yine paracıklar

söylemeden geçemiycem canım... bizleri bilmeden biri buraları okusa ," içinizde dört dörtlük ev hanımı, sempatik_kız "der... :))
kendi bekarlığımı, öğrencilik yıllarımı hatırlıyorum da, birikimmiş, temizlikmiş, eve misafir gelecekmiş, hazırlıkmış vs... hiç bu tür kaygılarım yoktu... aksine misafir gibi yer, içer, sosyal faaliyetlerle,arkadaşlarla sohbet, muhabbet, geçerdi zaman... :))

maşallah sana... :)

3 haftadır pazara çıkıyorum. Yine herşey uygun da... Karnabaharın 7 lira olması içime oturdu. Tabiki almadım. Birde marketlerde ıspanağın 1.5 olması pazarda 3 lira olması şaşırttı beni. Marketteki ıspanakların pazardakilerden farkı yoktu... Velhasıl kelam şimdiden böyle demeye başladıysam gelecekteki kocam benden korkacak galiba

Yaa çok mutlu oldum, çok teşekkür ederim

Iyi geceler kizlar kimse kaldimi bu saatte bilmem..ben bugün kizimla biraz gezdim..malum gezincede biraz harcama oluyor...kizima bot aldım. 69 tuttu birde mont aldim 109 da o..karttan aldim zaten ama taksit yaptirmadim..eve kahvaltilik aldım 51 de o tuttu..kizim nohut istemisti bugün nohutla pilav yaptim.. birde canimiz elmalı kurabiye cekti onu yaptik..günü boyle bitirdik :)

Ohhh ne güzel, anne kız gezmişsiniz...

bizde de, öğlene kadar çocukların kursu vardı, ben ofisteydim... öğleden sonra oğlanları babaları gezmeye götürdü, ben de kızımla çıktım, gezdik biraz... benim harcamam olmadı ama eşim sağolsun, karakovan balı,Osmanlı saray kahvesi ve kestane almış, çocuklarla ormanda piknik yapmışlar arkadaşlarıyla, 500 tl den fazla harcamış...
gerçi bizde hesaplar ayrı :)) ayrı derken, evin , çocukların, benim ihtiyaçlarımızın %90 ını kendileri karşılar, arada artarsa bana verir... birikim işleri bendedir, ona kalsa birikim hikaye :) ev, araba vs gibi büyük bir şey alınacaksa da, herkes olanı verir...

Günaydın kızlar,
Hepinize mutlu bir pazar günü diliyorum.

Dün ki harcamam 60 TLydi.
50 TLye kıyma
10 TLye de bulgur, irmik vs aldım.

Dün yaptığımız içli köftelerin birazını yedik birazını buzluğa attık.
Buzlukta ki içli köftelere yer açabilmek için butün tavuk sularını dışarı çıkardım.
Ziyan olmaması için hemen çorba ve pilav yapmalıyım.

Dün o kadar yorulduk ki akşam ki bulaşıklar tezgahta duruyor. Mutfak harp alanı gibi

Hemen onlara girişip, yemeği yapıp işleri bitirmem lazım.
Bi arkadaşa kahve icmeye gidicem
Ordanda doğru kuaföre

iyi akşamlar hanımlar. perşembe günü babam beyin kanaması geçirdi, halen yoğun bakımda. lütfen ona ve bütün hastalara dualarınızı esirgemeyin. işe gitmeden ve çıkışta hastanede oluyoruz. gün içinde kulağım hep telefonda. uzaktan gösteriyorlar, yanına almıyorlar. akşamları da anneme ve kardeşime destek olmak için baba evinde kalıyoruz. kardeşim çok etkilendi, onun da hasta olmasından çok korkuyorum. hiç uyumuyor ve sürekli ağlıyor. güçlü olmamız lazım, özellikle de annemin ve benim. (((( bir yandan babannemi teskin etmek, bir evladımı kaybetmeye dayanamam diyor hep. allahım canım babama ve bütün hastalara şifa versin. ((((

Son düzenleme:
Çok geçmiş olsun cnm. Rabbim Şafi isminin hürmetine önce babana sonrada bütün hastalara şifa versin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…