- 20 Kasım 2015
- 522
- 1.305
- 113
- Konu Sahibi sempatik_kiz
-
- #5.401
Roll on lar meme kanserine sebep oluyor diye okumuştum bir yerlerde
Onun yerine avuç içine azıcık karbonat döküp onun içine da birazcık su ekleyip karıştırıp koltuk altına sürmeliymiş
Ben denemedim ama mantıklı
Çamaşır suyu kullanmıyorum
Sirke+ karbonat birebir
Dogrudur damarlarla baglantilidr dikkat etcem artikOnu kullandığın zaman gece yatmadan once işte duş alın diyorlar çunku koltuk altında bulunan bazı damarlar galiba direk goğusle mi bağlantılı öyle bişeydi galiba direk goğse inebiliyor kimyasallar
Merhaba kızlarcııım.
Ben de birikim ve sağlıklı yaşam adına yaptıklarımı paylaşayım. Daha öncede yazdım ama hatırlatmış ve hatırlamış olayım ben de.
Kimyasala karşı elimden geldiğince savaş veriyorum. Saç bakım kremi ve duş jeli kullanmayı bıraktım. Defne özlü zeytinyağlı sabun kullanıyorum. Saçlarımı ağırlaştırdığı için yalnızca vücuduma kullanıyorum. Yalnızca bir kez şampuan sürüyorum saçlarıma. Düzleştirici ve saç kurutma makinasını çok elzem bir durum yoksa kullanmam.
Temizlik ürünlerini büyük boy alıyorum. Bulaşık makinasında elma sirkesi kullanıyorum. Çamaşırlar için yumuşatıcı asla kullanmıyorum.
Cilt temizliğim için kullandığım jellerden de çoktan vazgeçtim doğal sabun veya dalin bebe şampuanını kullanıyorum.
Çamaşırları biriktirip makina açıyorum. Beyazları da renklileri de 40 derecede yıkıyorum ben gayet temiz oluyor.
Bulaşık makinasını 2 kişi olduğumuz için haftada bir veya 2 kere açıyorum.
Kitaplarımdan çok sevemediklerimi toparladım 2. el kitapçıya gidip takas yapacağım bugün.
Aylık veya haftalık mutfak alışverişi yapıyorum. Çok az et tüketiyoruz. Genellikle bir kilo kıyma aylık yetiyor alır almaz yemeklik ayırıp veya köfte yapıp buzluğa atıyorum.
Abur cubura zamanında verdiğim paralar içimi acıtıyor. Kuru meyve veya kuruyemiş alıyoruz artık.
Haftalık veya 2 haftada bir pazar alışverişi yapıyorum. Pazara çıkmadığım haftalarda bakliya veyaz buzluktaki etleri değerlendiriyorum.
Hazır sosları sağlıksız ve gereksiz bulduğumdan salata veya makarna soslarını kendim yapıyorum.
Hiçbir fiş prizde takılı kalmıyor ve bu elektrik faturama ciddi manada yansıyor. İzlemediğim zaman televizyonu açmıyorum. Kettle çok gerekmedikçe kullanmıyorum.
Kolayı bırakmaya çalışsakta ara ara alıyoruz. Genellikle yeşil çay veya ıhlamur içiyoruz.
Akşamları çok hafif yiyoruz çorba salata veya bir çeşit yemek salata tarzında.
Hem kredi hem kira ödüyoruz. Bu sebeple maaşı alr almaz bir miktar kilitli kumbaraya atıyoruz. Bozuklarda bozuk kumbarasında birikiyor. Onlarla doğum ve düğünlere çeyrek alacağız Nisan sonu mayıs başı gibi.
Sahil ve orman yürüyüşlerine bayılıyoruz. Dışarı gezmelerimiz çok masraflı olmaz genelde.
Avmlere gezme amaçlı kesinlikle gitmem. İndirimli olsa bile ihtiyacım olmayan bir şeyi asla almam. İnsanı tüketim çılgınlğına iten şey budur zaten. Sonra lazım olur mantığını hep reddetmişimdir.
Evim çok sade gereksiz aksesuar hiç yok.
Mutfakta kalabalığı hiç sevmem. Kullanmadığım ve fazla olan hiçbir gereç yok. Kupa bardaklarına zaafım vardı ve kavanozlara onu da aştım.
Kozmetik ürünlerinde fazladan hiç almam mutlaka bitince yerine yenisi gelir. Parfüme değil ama artık cilt kremlerine biraz para harcayacağım malum yaş 30 ve artık cilt için güvenilir bir krem arayışına gireceğim.
Cildime hakiki gül suyu ve maden suyu uyguluyorum çok iyi geliyor tavsiye ederim mutlaka.
Kıyafet alışverişine gelirsek bir sezon giymediğim şeyi dolabımda tutmam. Kaliteli ama az alırım. Ayakkabı ve çantam da yeterli düzeyde.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
İşe yeniden başlar başlamaz İnşallah her ay bir gram alacağım İnşallah.
Hepinize sevgiler.
Maden suyunu nasıl kullanıyorsunuz
Herşeyin başı sağlık canım. Sağlık olmayınca hiçbirşey olmuyor.Buralarda takılınca sayenizde cebim biraz para görmüştü kızlar ama bi hastalandım doktordu ilaçtı vitamindi derken bütün birikimim yalan olduinsanın önce kendine iyi bakması gerekiyor yoksa herşey dahada pahalıya patlıyor. Neyse artık iyi olduğuma göre sahalara dönebilirim. Konular epeyi ilerlemiş fırsat buldukça okuycam inşallah ama bir şampuan indirimi muhabbeti dönmüş haftaya a101de indirim var sanirim sizin dediginiz elseve sampuanda uyguna geliyor belki isine yarayan olur diye broşürü ekledimEki Görüntüle 1783822
Kesinlikle bunu bi kez daha anlamış oldumHerşeyin başı sağlık canım. Sağlık olmayınca hiçbirşey olmuyor.
Doğru mesela ben bir arkadaşımla sürekli sinemaya gideriz... En son sinema için kararlaştırmıştık arkadaşa dedim ki senin elinde izlemediğin filmler var bize gel hem film izleriz hemde bilet parası mısır filan almamış olduk. Çalışıyor hem arkadaşım. Ona da yavaş yavaş kumbara olayına alıştırıyorum şimdiden ufak atıyor alışsın kumbaya ona da birikim yapmanın yollarını yavaş yavaş aşılıcam. Fazla sıkmıyorum onu o yuzdenKızlar şu da var. Birikim yapmak için keyiflere biraz ara gerekirse veda edilecek. Pahalı mekanlardan uzak durulacak. Usenilmeyecek evde yemek yapılacak. Hazır alırım , hazır söylerim denilmeyecek. Yol yurunebiliyorsa taksiye binilmeyecek yürünecek. Elimiz ayağımız tuttuğu sürece temizliğe para verilmeyecek yani çok elzem olmadıkça kadın cagrilmayacak. Yapılabilir ise ek iş yapılacak. Yani hem keyfine düşkün ol , hem AVM lerden çıkma, yan gel yat sonra da neden birikim yapamıyorum olayı yok. Azim şart , irade şart...yol uzun istikrar şart...Önceliğimiz birikim bizim...hafta sonu olmasi sebebiyle motive etmek için yazdım kizler ..Sevgiyle ve tebessümle kalın....
Bende hep bol keseden harcayan biri oldum elime geçen parayı bitirmeden rahat etmezdim lakin bu sayfaları okuya okuya bir seylerin farkina vardim simdi kenarda param olmazsa icim rahat etmiyorKızlar şu da var. Birikim yapmak için keyiflere biraz ara gerekirse veda edilecek. Pahalı mekanlardan uzak durulacak. Usenilmeyecek evde yemek yapılacak. Hazır alırım , hazır söylerim denilmeyecek. Yol yurunebiliyorsa taksiye binilmeyecek yürünecek. Elimiz ayağımız tuttuğu sürece temizliğe para verilmeyecek yani çok elzem olmadıkça kadın cagrilmayacak. Yapılabilir ise ek iş yapılacak. Yani hem keyfine düşkün ol , hem AVM lerden çıkma, yan gel yat sonra da neden birikim yapamıyorum olayı yok. Azim şart , irade şart...yol uzun istikrar şart...Önceliğimiz birikim bizim...hafta sonu olmasi sebebiyle motive etmek için yazdım kizler ..Sevgiyle ve tebessümle kalın....
Bende öyleydim biriktirdiğim parayı bir sure sonra harcıyordum. Bende buraları okuya okuya kenarda para tutmayı öğrendim.Bende hep bol keseden harcayan biri oldum elime geçen parayı bitirmeden rahat etmezdim lakin bu sayfaları okuya okuya bir seylerin farkina vardim simdi kenarda param olmazsa icim rahat etmiyor
Aynen canim bnimde kenarda param olmazsa icim rahat etmezzBende hep bol keseden harcayan biri oldum elime geçen parayı bitirmeden rahat etmezdim lakin bu sayfaları okuya okuya bir seylerin farkina vardim simdi kenarda param olmazsa icim rahat etmiyor
AhahahaAynen canim bnimde kenarda param olmazsa icim rahat etmezz
Ben ve Para ❤
Ahahahabir ara benim annem bir melek adlı bir dizi vardı orada bir karakter vardı napolyon adında... Adam ikide bir para para diyip duruyodu ben ve para diyince aklıma o geldi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?