birikim yapabilmenin yolları

Merhaba güzellikler.
Bugün birikime , tasarrufa ve hayata dair neler yaptım söyleyeyim...
Dün temizliğimi yapmistim. Renkliler yıkanmışti.Bugün kuruyanlar katlandı yerleştirildi utulenecekler utulendi. Beyazlar yikanmakta şimdi. Süt geldi 5 litre. Kaynatıldı yoğurt yapıldı bir miktar süt tatlıları ve içmek için ayrıldı. Mercimeklerin hepsi haşlandi. Bir kısmı yemek yapıldı büyük kısmı buzlugumda yerini aldı. Kiler ve dolaplar gözden geçirildi. Eksiklikler tespit edilip kalem kalem yazıldı. Bu hafta yapılacak yemekler planlandı. Kış için hazırlanan yiyeceklerin bitirilmesi on plana alındı. Hazırlanacak menülerde yer verilmesi ve bitirilmesi kararlastirildi. Kara kaplı defter açıldı ve ay sonu bilançosu çıkarıldı. Kısa vadede planlar oluşturuldu. Motive etmesi acisindan netten satılık evlere bakıldı.
Gün içinde kişisel bakımlarım yapılacak. Oglanlar in kişisel bakımları olacak. Yarın içinde poğaça ve kek yapılacak. Ödevler kontrol edilecek.
Benden bugunluk bunlar kızlar. Kalın sağlıcakla ve tebessümle...

Selam canlarım :)

Canım sorma ya okumaya çalışıyorum ama yazmaya fırsat bulamıyorum
Bebeğim kolikmiş, ciddi gaz sancılarımız var onunla uğraşıyoruz, çok yorulduk, inşallah bugünler de geçer

Birikim işi epey zor bizim için, gelen giden masraf alışveriş hat safhada:)

Doğalgaz faturası 368 tl
Benim cep 29,5 tl
Eşimin cep 55 tl
Elektrik henüz gelmedi
Suyu karta yüklüyoruz, epey azalmış, 50 tl yükleriz bu ay, zaten çoğu vergiye gidiyo
Ttnet 63 tl

Merhaba canim masallah baya sey yapmissin.
Bnde bugun haftalik ymk listemi hazirlicam
Mart ayi harcamalarimi hesaplicam
Satilik evlere bakman cok guzel gercekten insani daha bi heveslendirir iyi fikir

Baya şey yapmışsın... Çok düzenli bir şekilde yapılmış hemde :) annem ameliyat oldu olalı bütün işler bende de kuduruyorum oturamıyorum diye siz nasıl yetişiyordunuz anlamıyorum. :) anneme yardım ediyorum normalde ama

Önemli bir sağlık problemi olmadın da bebişinin :) gerisi önemli değil bu da geçer :)

Merhaba canim masallah baya sey yapmissin.
Bnde bugun haftalik ymk listemi hazirlicam
Mart ayi harcamalarimi hesaplicam
Satilik evlere bakman cok guzel gercekten insani daha bi heveslendirir iyi fikir
Bende bazen bakıyorum, içim gidiyor orası ayrı mesele bundan sonra bende devamlı bakayım da hırs yapayım. Ufak tefek de olsa az biraz abur cubur alıyorum onu kesmeme sebep olur. Birde şu film dvdlerini bıraksam :)

hiç birikim yapamayınca böyle oluyor ya ne olacak halimiz bir de çeyiz alıyorum ben gene eksilerdeyiimmm
Canım illa birikimini yazmak zorunda değilsin ki :) indirimleri takip ediyosundur çeyiz alıyormuşsun bak bizi de bilgilendirirsin buralarda bunlar indirim girmiş diye :) yeni evleniceksin galiba.

yaaaaaaaaaaaaaaaa ne güzel yazmışsın

en çok şunu beğendim

"MOTİVE ETMESİ AÇISINDAN NETTEN SATILIK EVLERE BAKILDI"

Ben de hep takip ederim :)

Kizlar bugun marul maydanoz aldim
Pek korkarim bozulmalarindan
Esime dedim gel yanimda dur iki odanin isigi yanmasin nasilsa mutfaktada tv var
Geldi otururken cevizleride kirdi bnde mutfak islerimi hallettim
Yesilliklere hemen onlem alim dedim yikadim masaya bez serdim yaydim kuruyunca dograyip saklama kabina koyup buzluga atcam
Yemekte artan pilavida kaba koyup buzluga attim. Baska zamn pilav yaptigimda icine eklerim artik

Kaşla göz arasında adama işte yaptırmışsın :) buzluğa attığın marullar durursa bize de haber ver... Bakalım :)

canım o yeşillikleri yıkayıp güzel kurulayıp,sapları aşağı gelecek şekilde kavanozda saklayabilirsin
artan pilavı pilava katarsan hoş olmaz ama çorba ve dolmalarda kullanırsan hiç belli olmuyo

canım o yeşillikleri yıkayıp güzel kurulayıp,sapları aşağı gelecek şekilde kavanozda saklayabilirsin
artan pilavı pilava katarsan hoş olmaz ama çorba ve dolmalarda kullanırsan hiç belli olmuyo
Evt dolmaya da kullanabilirim :)
Bn kavanoza koydum 3 hafta kadar dayandi ama fazla dayanmasi icin buzluga atim dedi insallah dayanir cunku nadir kullaniyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…