- 20 Kasım 2015
- 522
- 1.305
- 113
- Konu Sahibi sempatik_kiz
- #5.381
ne kadar tüketim,o kadar üretim..
ne kadar üretim,o kadar fabrika..
ne kadar fabrika,o kadar çevre kirliliği..
aslında biz sadece kendimize değil dünyayada büyük zarar veriyoruz..acayip bir tüketim devri yaşıyoruz..çocuklarımızda bizden gördüğü gibi davranacak..ve olan torunlarımıza olacak..50-60 sene sonrasını ben hayal edemiyorum mesela..insanoğlunun kaynakları sınırlı aslında ama çok kontrolsüz tüketiyoruz
kesinlikle katılıyorum. ambalajlı şeylerden nefret ediyorum. üründen çok ambalaj var. o ambalajlar hep çöp hep çevre kirliliği.
Arkadaşlar marketten gereksiz görüp almadiklariniz neler var? Mesela ben eskisi gibi çeşit çeşit temizlik ürünü almiyorum. Çöp poşeti almiyorum. Hazır çorba almiyorum. Yumusaticilarim bitsin artık ona da veda etmeyi düşünüyorum. Evi bardak çanak doldurmusum artık yeni desen yeni model aldatmacasina kanip yenilerini almiyorum.
ben yeni evliyim. bardak tabakla hiç işim olmuyor.
çöp poşeti almam, alanı da sevmem.
temizlik ürünü bulaşık deterjanı (makine ve elde ayrı ayrı), çamaşır deterjanı,yumuşatıcı, aspirin, çamaşır suyu, cif, yağ çöz alırım. ama büyük boyutlarda alırım. mesela en son 4 ay önce yedek olsun diye çamaşır deterjanı almıştım. en az 2 ay daha temizlik ürünü almam.
hazır çorba, donmuş gıda, abur cubur almam.
kişisel bakım ve makyaj olarak şampuan, parfüm, rollon dışında bir şey almam. 3 yıl önce çok makyaj yapıyordum. ordan kalma ürünlerim var. zaten şu an makyaj namına bi ruj, bi göz kalemi, rimel ve allıktan başka bir şey kullanmıyorum.