birikim yapabilmenin yolları

kesinlikle katılıyorum. ambalajlı şeylerden nefret ediyorum. üründen çok ambalaj var. o ambalajlar hep çöp hep çevre kirliliği.

ben yeni evliyim. bardak tabakla hiç işim olmuyor.
çöp poşeti almam, alanı da sevmem.
temizlik ürünü bulaşık deterjanı (makine ve elde ayrı ayrı), çamaşır deterjanı,yumuşatıcı, aspirin, çamaşır suyu, cif, yağ çöz alırım. ama büyük boyutlarda alırım. mesela en son 4 ay önce yedek olsun diye çamaşır deterjanı almıştım. en az 2 ay daha temizlik ürünü almam.
hazır çorba, donmuş gıda, abur cubur almam.
kişisel bakım ve makyaj olarak şampuan, parfüm, rollon dışında bir şey almam. 3 yıl önce çok makyaj yapıyordum. ordan kalma ürünlerim var. zaten şu an makyaj namına bi ruj, bi göz kalemi, rimel ve allıktan başka bir şey kullanmıyorum.

Aynen. Geçen yazdan bu yana suriyedeki olaylar şiddetini attırdı altının gramı 110 u buldu... Rusyanın uçağı duşuruldu altının gramı 96 97 lerden 118 kere kadar çıktı... Siyasi durumların etkisi baya buyuk oluyor.

Harikasın canım...ben evlendiğim ilk zamanlar değişik gördüğüm aksesuar, mutfak eşyası falan olasa da alırdım. Şimdi hiç almıyorum. Evde kullanılacak varsa yeterli. İşin aslı bu galiba yeterli olduğunu düşünmek...yoksa sonu gelmiyor harcamanın...ben de makyaj malzemesi pek kullanmıyorum...zaten cilde verdiği zarar ileride ortaya çıkıyor...doğallık gibisi yok bence...tabi bakımlı ve temiz olmak şart...ama mümkün mertebe kimyasaldan uzak durmak gerek...bunu bir tek şampuanda yapamam...saçımı başka şeyle yıkayamam...

bana da senin tarzın çok hoş geliyor canım :) zevkle okuyorum yazdıklarını...güçlü, kendinden emin, öz güveni yüksek, egosuz insanlara bayılırım hele de bayanlara...
mesleğini bilmiyorum ama bu özellikleri kendinde barındıran bayanlara bakın, hem iş hayatında, hem özel hayatında hem başta eş ve kendi akrabaları olmak üzere insan ilişkilerinde de çok başarılılar...ayrıca çocukları da çok şanslı... :)

Merhaba kızlarcııım.

Ben de birikim ve sağlıklı yaşam adına yaptıklarımı paylaşayım. Daha öncede yazdım ama hatırlatmış ve hatırlamış olayım ben de.

Kimyasala karşı elimden geldiğince savaş veriyorum. Saç bakım kremi ve duş jeli kullanmayı bıraktım. Defne özlü zeytinyağlı sabun kullanıyorum. Saçlarımı ağırlaştırdığı için yalnızca vücuduma kullanıyorum. Yalnızca bir kez şampuan sürüyorum saçlarıma. Düzleştirici ve saç kurutma makinasını çok elzem bir durum yoksa kullanmam.

Temizlik ürünlerini büyük boy alıyorum. Bulaşık makinasında elma sirkesi kullanıyorum. Çamaşırlar için yumuşatıcı asla kullanmıyorum.
Cilt temizliğim için kullandığım jellerden de çoktan vazgeçtim doğal sabun veya dalin bebe şampuanını kullanıyorum.

Çamaşırları biriktirip makina açıyorum. Beyazları da renklileri de 40 derecede yıkıyorum ben gayet temiz oluyor.

Bulaşık makinasını 2 kişi olduğumuz için haftada bir veya 2 kere açıyorum.

Kitaplarımdan çok sevemediklerimi toparladım 2. el kitapçıya gidip takas yapacağım bugün.

Aylık veya haftalık mutfak alışverişi yapıyorum. Çok az et tüketiyoruz. Genellikle bir kilo kıyma aylık yetiyor alır almaz yemeklik ayırıp veya köfte yapıp buzluğa atıyorum.
Abur cubura zamanında verdiğim paralar içimi acıtıyor. Kuru meyve veya kuruyemiş alıyoruz artık.

Haftalık veya 2 haftada bir pazar alışverişi yapıyorum. Pazara çıkmadığım haftalarda bakliya veyaz buzluktaki etleri değerlendiriyorum.

Hazır sosları sağlıksız ve gereksiz bulduğumdan salata veya makarna soslarını kendim yapıyorum.

Hiçbir fiş prizde takılı kalmıyor ve bu elektrik faturama ciddi manada yansıyor. İzlemediğim zaman televizyonu açmıyorum. Kettle çok gerekmedikçe kullanmıyorum.

Kolayı bırakmaya çalışsakta ara ara alıyoruz. Genellikle yeşil çay veya ıhlamur içiyoruz.

Akşamları çok hafif yiyoruz çorba salata veya bir çeşit yemek salata tarzında.

Hem kredi hem kira ödüyoruz. Bu sebeple maaşı alr almaz bir miktar kilitli kumbaraya atıyoruz. Bozuklarda bozuk kumbarasında birikiyor. Onlarla doğum ve düğünlere çeyrek alacağız Nisan sonu mayıs başı gibi.

Sahil ve orman yürüyüşlerine bayılıyoruz. Dışarı gezmelerimiz çok masraflı olmaz genelde.

Avmlere gezme amaçlı kesinlikle gitmem. İndirimli olsa bile ihtiyacım olmayan bir şeyi asla almam. İnsanı tüketim çılgınlğına iten şey budur zaten. Sonra lazım olur mantığını hep reddetmişimdir.

Evim çok sade gereksiz aksesuar hiç yok.

Mutfakta kalabalığı hiç sevmem. Kullanmadığım ve fazla olan hiçbir gereç yok. Kupa bardaklarına zaafım vardı ve kavanozlara onu da aştım.

Kozmetik ürünlerinde fazladan hiç almam mutlaka bitince yerine yenisi gelir. Parfüme değil ama artık cilt kremlerine biraz para harcayacağım malum yaş 30 ve artık cilt için güvenilir bir krem arayışına gireceğim.

Cildime hakiki gül suyu ve maden suyu uyguluyorum çok iyi geliyor tavsiye ederim mutlaka.

Kıyafet alışverişine gelirsek bir sezon giymediğim şeyi dolabımda tutmam. Kaliteli ama az alırım. Ayakkabı ve çantam da yeterli düzeyde.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

İşe yeniden başlar başlamaz İnşallah her ay bir gram alacağım İnşallah.

Hepinize sevgiler.

Canım, çok teşekkür ederim. Okuyunca hoşuma gitti, gülümsedim...İçimden geldiği gibi yazıyorum...Ne aklımdaysa o dilimin ucunda...tabi kimseyi kırmadan dikkat ederek...beğenmene sevindim ama...
İnsanın yaşadıkları insanı olgunlaştırıyor...içimde bir çocuk var ama maalesef o çocuk çok şımaramıyor...dokuz yıldan beri yalnızım...evlatlarım can yoldaşım...onlara tutundum hayata tutundum...ve şunu söyleyeyim mücadeleyi hiç bırakmadım...çok şükür Rabbim karşılığını da hep verdi...Allahım kimseye muhtaç etmesin deyip çıktım yola...İnsana güvenme ölür, duvara dayanma çürür demişler...29 umda iki küçük çocukla kalınca baktım yalnız ben kendim için birşeyler yapabilirim...Kendimi topladım ve işe verdim kendimi...Eşimin ölümünden sonra ev sahibi oldum...O zamana dek hayat toz pembeydi çünkü...Sırtımı dayadığım eve ekmek getiren bir eşim vardı...Evim olsun diye hiç düşünmemiştim, varlığı ve huzurum herşeye bedeldi..Bir günde hayatım değişince ayaklarım yere basmaya başladı...Kendimle başbaşa kalınca ne kadar güçlü olduğumu da gördüm...Pes etmek kitabımda yok...Yoruluyorum ama evlatlarımla mutlu ve huzurluyum...Avukatım bu arada... :)
Size de evlatlarınızla ve eşinizle mutlu bir yaşam dilerim. Her şey gönlünüzce olsun. Sevgilerimle...

Maşallah bize ekleyecek bir şey kalmamış...Kızlar ne güzel şeyler öğrenmişiz...Vallahi en azından bu gayretimiz bile takdire şayan...gurur duydum şimdi yeminle :) istikrar çok önemli birikimde...tabiki ara ara kendimizi de ödüllendirelim ki yarı yolda lastik patlamasın :)

ben de aynıyım içimde ne varsa dilimde de o... :)
tam da fuzuli şeylerle canımı sıkıp sevdiğim insanları da kırmaya başlamışken okumuştum ilk yazını ve açıkcası kendimi şımarık küçük bir kız gibi hissetmiştim... :)
insan ne zaman elindekilerle yetinmeyi öğrenir, kıymetini bilir o zaman huzuru bulur... yoksa dünya onun olsa daha fazlasını ister.. mutsuzluk için her zaman bir bahane vardır...
sayısalcı olduğum için tercih edemediğim hukuk... :) kaderde mali müşavir olmak varmış... :) sevdiğim meslek...herkes sevdiği mesleği yapmalı... ama benim de eşim avukat... :)

Ev hanımı olmadığım için bazı konularda sessiz kalıyorum kusura bakmayın. Ama evde alışveriş yapılacaksa indirim bultenlerini takip ederim. Bizimkilerin ardından açık lamba veya prize takılı şarj kaldı mı onları kontrol ediyorum. Benim yapabildiklerim bunlar :)

pınar, senin gibi bir kız her eve lazım canım... maşallah sana... :) ben nerdeeee hele bekarken birikim tasarruf vs. lay lay lom geçirdim o yılları... :) hoş şimdi de çok farklı değilim ama dünyanın eli en açık, birikim yatırım gibi bir derdi olmayan bir eşe sahip olunca son yıllarda baya bi toparladım... seni evlenince düşünemiyorum... :))

Ay ne güzel meslektaşım ile evlisin demek ki...o zaman mesleğin zorluğunu ve stresini çok iyi bilirsin canım...benim de eşim avukattı...senin mesleğin de güzelmiş...Allah hayırlı bol kazançlar nasip etsin insallah...

evet işin içine girince avukat olmadığıma şükrettim :)) bir eve bir avukat yetiyormuş dedim... :) şaka bir yana her mesleğin zor ve kolay yanları var...önemli olan mesleğini sevmek severek yapmak.... dışardan bakan ay ne zor mesleğin var nasıl uğraşıyorsun sürekli sayılar işlemler denetim vs. diyor ama bana sorsan sayılarla dans ediyorum... :)

Roll on lar meme kanserine sebep oluyor diye okumuştum bir yerlerde
Onun yerine avuç içine azıcık karbonat döküp onun içine da birazcık su ekleyip karıştırıp koltuk altına sürmeliymiş
Ben denemedim ama mantıklı

Çamaşır suyu kullanmıyorum
Sirke+ karbonat birebir

Gunluk olarak duş alınması lazım onu kullandım mı

Bende gecen gratise baktım elseve 10.50 bugun A101 den 9.75 aldım
Bnde normalde elsev kullaniyom arada elidor da aliyodum uygun bulunca alim dedim . Sen iyi almissin elseve yi. Indirime girmis demkki bugun a101 e gitmeyerek hata yptim
Gunluk olarak duş alınması lazım onu kullandım mı
Aa bn bilmiyordum bn cok kullanirim
Nyseki her gun dus almaya calisiyorum

Bnde normalde elsev kullaniyom arada elidor da aliyodum uygun bulunca alim dedim . Sen iyi almissin elseve yi. Indirime girmis demkki bugun a101 e gitmeyerek hata yptim

Aa bn bilmiyordum bn cok kullanirim
Nyseki her gun dus almaya calisiyorum
Onu kullandığın zaman gece yatmadan once işte duş alın diyorlar çunku koltuk altında bulunan bazı damarlar galiba direk goğusle mi bağlantılı öyle bişeydi galiba direk goğse inebiliyor kimyasallar

Küçüklüğümden beri az çok sıkınyılar gorduğum için evde o yüzden biraz böyleyim. Lise birdeyken babama yük olmayayım diye o zaman haftalığım 5 liraydı ve okulda sabah sekiz oglrn 2.30 du... Ben bime giderdim bimin kendi markası olan kekler vardı ondan 5 tane alır bir lira verir gelirdim. Bir sene boyunca bu surdu haftalık dört lira kenara atıyordum telefonu da aldım. Babama da telefon isterim veya şunu isterim bunu isterim diyen biri olmadım hiç hayatımda. Verdiği paraları biriktirirdim öyle alırım alıcaklarımı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…