Faturalar, mutfak, mazot, oğlumun ihtiyaçları falan derken bitiyor vallaHaha neden öyleo para bende olsa 2 sini yer 2 sini atarım şartlar zorlamıyormuş madem en güzeli yeyin boşverin birikimi falan
:)))))Bekarsaniz cok kolay da , benimki gibi metrekare basina dusen nufus fazlaysa evde maalesef birikim falan yapilamiyor
bengıllerdensınız...:)))bende..Çeyrek olmuş 300, hiç yapamazsan bi çeyrek nedir yaay sonunda eksiye düşmemeyi kar sayıyorum ben
ilginç yöntem bir 10000 le ben de deneyeyim bir bakalım ne olacakÖncelikle ben size şunu söyleyeyim birikim yapmak zor.Benim birikim yöntemim biraz enteresan bakın arkadaşlar isterse 10,000 lira geliriniz olsun 10,000 gideriniz olur emin olun geldiği kadar gidiyor. Ben birikim yapmak için faizi düşük olan bankadan kredi kullanıyorum örnek veriyorum 10,000 krei çektim vadeyi kısa tutuyorum zaten az faiz ödemiş oluyorum.Yani sıfır borçsuz olsan bile para biriktiremezsin ama kredi olunca her ay kuzu kuzu yatırıyorsun. Kullandığım krediyide vadeli hesaba atıyorum bir anda kenarda 10,000 liram oluyor taksit taksitte ödüyorum. Oh mis kafa rahat. Kaç tane kredi çektim bilmiyorum :) :) Tabi hepsini ödedim şuan kredim yok :)
2 binle nasıl geçiniliyor valla bravo benim cep harçlığım sadece 2000 tl ve de yetmıyor bazenGelirim 3 bin zaten iki kisiyiz kira derdi yok bin lirasini yok sayar kenara atarim
İyi de birikime verilen faizle kredi faizi aynı değildir ki.Bende birikim yapamayangillerdenim malesef sebebi ise kas kafalı eşime laf geçiremememde ama bankada çalıştığım dönemde birikim için çok insana faydam dokunmuştur yukarıda bi arkadaşın dediği gibi birikim yatırım hakkında danışmaya gelenlere kredi çektirip vadeliye atıyordum ödedikleri kredi faiziyle gelen vadeli faizi birbirini götürdüğü için bankaya birikim için para yatırıyo hesabına geliyodu..maaşını aldığında her ay köşeye ödediğin kredi kadar para atamazken sırf bankadan çekilmiş kredi olduğu için paşa paşa ödüyolardı umarım sizede faydam dokunur
İyi de birikime verilen faizle kredi faizi aynı değildir ki.
Bankanın çalışma sistemine ters bir kere. Arada bankaya ödenen farkı küçümsememek lazım. Banka para kaybetmez. Ona ödenen faiz farkı ve paranın değer kaybını ekleyince çok mantıklı gelmiyor bana bu iş.
2 çocuğum var, eşim asgari ücretle çalışıyor ve sigara içiyor, ben de Yenice atandım
Bu halde geçinebildiğize şaşırdım2 çocuğum var, eşim asgari ücretle çalışıyor ve sigara içiyor, ben de Yenice atandım
Hmm o zaman ben yanlış biliyormuşum.Şu anda hem mevduat faiz oranları hemde kredi faiz oranları çok yüksek bi kaç ay oldu işten ayrılalı ama size en son yaptığım aklımda kalanından örnek vereyim 50000 24 ay vadeli kredi hesapladığımda ödenecek faiz 10000 küsür bişeydi bu iki yılda parayı mevduata yatıracak olursa alacağı faiz 12000 gibi bi tutara tekabül ediyordu tabi çekeceğiniz kredinin tutarı düştükçe faizide düşüyo ayrıca banka çalışma sistemine kesinlikle ters değil çünkü bankalar kredi verecek adam arıyor parasını ne şekilde kullandığı ile ilgilenmiyo pek bu şekilde çok kredi kullandırdım işimi riske atacak yada müşteriyi yanlış yönlendirecek bişey yapamazdım
O kas kafalıdan bende de var bir adet.Adam müsrifse ailesinden "varken ye yoksa yoktur" öğrendiyse ne kadar kazanırsa kazansın biriktiremez.Bende birikim yapamayangillerdenim malesef sebebi ise kas kafalı eşime laf geçiremememde ama bankada çalıştığım dönemde birikim için çok insana faydam dokunmuştur yukarıda bi arkadaşın dediği gibi birikim yatırım hakkında danışmaya gelenlere kredi çektirip vadeliye atıyordum ödedikleri kredi faiziyle gelen vadeli faizi birbirini götürdüğü için bankaya birikim için para yatırıyo hesabına geliyodu..maaşını aldığında her ay köşeye ödediğin kredi kadar para atamazken sırf bankadan çekilmiş kredi olduğu için paşa paşa ödüyolardı umarım sizede faydam dokunur
Çok mu vahim durumum.. .Bu halde geçinebildiğize şaşırdım
Neden nereden kısarsınız bilemedim
Okuyacağım o topiği mutlakaAdım adım birikim topiğine bekleriz efendim:) illa bir yolu vardır:)
Evet benim atamam olmadi henuz kv alt ustluyuz bin kira kartaIkinizin toplam geliri mi 3000 ?
Ben kv altli ustluyum canim esim gecedeyken ben tek kalnca yemek cogunlukla kv yapip yeniliyor pek masraf cikmiyor bide ben atama icin sinava hazirlaniyorum sosyal hayat sifir desem yeri o yuzden kenara atabiliyorum diger turlu zaten yetmez2 binle nasıl geçiniliyor valla bravo benim cep harçlığım sadece 2000 tl ve de yetmıyor bazen
Öncelikle ben size şunu söyleyeyim birikim yapmak zor.Benim birikim yöntemim biraz enteresan bakın arkadaşlar isterse 10,000 lira geliriniz olsun 10,000 gideriniz olur emin olun geldiği kadar gidiyor. Ben birikim yapmak için faizi düşük olan bankadan kredi kullanıyorum örnek veriyorum 10,000 krei çektim vadeyi kısa tutuyorum zaten az faiz ödemiş oluyorum.Yani sıfır borçsuz olsan bile para biriktiremezsin ama kredi olunca her ay kuzu kuzu yatırıyorsun. Kullandığım krediyide vadeli hesaba atıyorum bir anda kenarda 10,000 liram oluyor taksit taksitte ödüyorum. Oh mis kafa rahat. Kaç tane kredi çektim bilmiyorum :) :) Tabi hepsini ödedim şuan kredim yok :)