Birikim yapabilmek çok mu zor?

14 senedir çalışıyorum

14 senedir birikim yaparım

ilk birikimimle arabamı almıstım

ikinci birikimimde ev alırken eve çıkarıp kullandık

üzerinden 2 sene geçti yeniden 2 senede ciddi birikim yapmıs durumdayım.

geliriniz iyiyse birikim yaparsınız geliriniz azsa bu zamanda çok zor;ancak her ay hiç yapamazsanız bile bir çeyrek ya da gram altın alıp kenara koyabilirsiniz.

Biz tek maaşlıyız eşim çalışıyor maaşı normalde yeter ama ev aldık kredi ödüyoruz.. o yüzden fazla bir gçjarcamaya yapmamaya çalışıyorum her ay gram altın alıcam diyorum köşeye attıkça daha bir hevesleniyorum..yani hedef belirle gerisi geliyor.

14 senedir çalışıyorum

14 senedir birikim yaparım

ilk birikimimle arabamı almıstım

ikinci birikimimde ev alırken eve çıkarıp kullandık

üzerinden 2 sene geçti yeniden 2 senede ciddi birikim yapmıs durumdayım.

geliriniz iyiyse birikim yaparsınız geliriniz azsa bu zamanda çok zor;ancak her ay hiç yapamazsanız bile bir çeyrek ya da gram altın alıp kenara koyabilirsiniz.
Çeyrek olmuş 300, hiç yapamazsan bi çeyrek nedir ya :KK70: ay sonunda eksiye düşmemeyi kar sayıyorum ben :KK70:

Çeyrek olmuş 300, hiç yapamazsan bi çeyrek nedir ya :KK70: ay sonunda eksiye düşmemeyi kar sayıyorum ben :KK70:
Ben hep bu şekilde birikim yapmıstım
Gram da alınabilir
aldıgın maasın bir kısmını yok sayabilirsen birikim yapılabilir
1600 tl alan bir insan ;1400 tl aldıgını düşünüp 200 tl koyabilir kenara
6 bin tl alan da en az 500 tl ayırabilir gibi

Ben hep bu şekilde birikim yapmıstım
Gram da alınabilir
aldıgın maasın bir kısmını yok sayabilirsen birikim yapılabilir
1600 tl alan bir insan ;1400 tl aldıgını düşünüp 200 tl koyabilir kenara
6 bin tl alan da en az 500 tl ayırabilir gibi
O borç durumuna bağlı aslında. 10 bin de alsan bir sürü kredin ve ödemen varsa 100 lira bile koyamıyorsun.
Geçen ay nasıl mutluyum kenara 300 lira attım diye. 1 hafta sonra arabanın muayene zamanının geldiğini öğrendim gitti bütün para :KK70:

Evimiz olmasına rağmen(kpin evi oturma hakkımız var yani) biriktirdiğimiz parayı peşinat yapıp ev aldık,şuan iki bin tl civarı kredi ödüyoruz,teslim edilmesine altı ay filan var sanırım kira almaya başlayınca güzel bi yatırım olacak diye umut ediyorum :deli:
Birikim yapmaya çalışırken kenara bu kadar koyamıyorduk kredi olunca kısıp ödüyoruz,bizim icin birikim borç altında olmak sanırım

O borç durumuna bağlı aslında. 10 bin de alsan bir sürü kredin ve ödemen varsa 100 lira bile koyamıyorsun.
Geçen ay nasıl mutluyum kenara 300 lira attım diye. 1 hafta sonra arabanın muayene zamanının geldiğini öğrendim gitti bütün para :KK70:
Ben bunu kural haline getirdim
maasımdan her ay 300 tl yok sayıyorum direkt birikim hesabıma aktarıyorum
aylık ev kredimiz var bizim de 2700 tl
benim de aracım var kaskosu muayenesi kış lastiği bakımı vs
ama ben muhakkak kenara ayırırım bu benim için kuraldır yani.

Borçlarınız var mı?
Dave Ramsey' in 7 adımda borçtan kurtulma ve birikim yapma bütçe planlaması var. Türkçe kaynağı yok ama İngilizce' den okuyup, videolarını izlerseniz inanılmaz faydalı.
Ben %100 uymadığım halde çok fayda gördüm, kime önerdiysem de çok memnun kaldı.

Borçlarınız var mı?
Dave Ramsey' in 7 adımda borçtan kurtulma ve birikim yapma bütçe planlaması var. Türkçe kaynağı yok ama İngilizce' den okuyup, videolarını izlerseniz inanılmaz faydalı.
Ben %100 uymadığım halde çok fayda gördüm, kime önerdiysem de çok memnun kaldı.
Çok şükür borcumuz yok

Ben bekarım bende evlenicem kızçeler nişanlımıda sürüklüyorum peşimden onada yaptırdım birikim aslında istediğinde gayette güzel oluyor ya yeterki isteyin . Bazen öyle bir zaman geliyorki insanın birikim yapıcam diye birşey alası gelmiyor

X