Birikim yapabilmek çok mu zor?

Öncelikle ben size şunu söyleyeyim birikim yapmak zor.Benim birikim yöntemim biraz enteresan bakın arkadaşlar isterse 10,000 lira geliriniz olsun 10,000 gideriniz olur emin olun geldiği kadar gidiyor. Ben birikim yapmak için faizi düşük olan bankadan kredi kullanıyorum örnek veriyorum 10,000 krei çektim vadeyi kısa tutuyorum zaten az faiz ödemiş oluyorum.Yani sıfır borçsuz olsan bile para biriktiremezsin ama kredi olunca her ay kuzu kuzu yatırıyorsun. Kullandığım krediyide vadeli hesaba atıyorum bir anda kenarda 10,000 liram oluyor taksit taksitte ödüyorum. Oh mis kafa rahat. Kaç tane kredi çektim bilmiyorum :) :) Tabi hepsini ödedim şuan kredim yok :)
Çok doğru 10bin gelirin olsa bu seferde giderin 10bin olur.insanin istek ve ihtiyaçları sınırsız

Çok faydalı bilgiler var, biriktirme konusunda profesör oldum neredeyse:) şunu diyeyim ki birikim yapmak istiyorsan bankalardan uzak duracaksın.
hanı ınsanlar hayat pahalı...soyle zor boyle zor diyorya bence sebebı bankalar...bizim zamanımızda annelerımız varsa alırdı yoksa almazdı..kredi kartlarıyla birlikte hayatlar alt sut oldu..olmayan daha cok alır oldu...sankı bedava gibi geldi bizlere...tuketım cılgınlıgı var malesef anlamıyoruz..ben cocukken kısın yedıklerımız kuru yarı denen seylerdı...yoktukı ..bankalardan ne kadar uzak okadar huzurlu hayat.

Kredi kartı kullanmayacaksın varsa alıp yoksa almayacaksın ha belli başlı büyük eşya olur o zaman taksit yaptırmak için kullanabilirsin ben şuan çalışmıyorum ev aldım kredisini ödüyoruz aylık 2500 kredisi var eşimin öğretim kredi borcu var 300 de o elektirik su faturalar derken elimize 2000 anca kalıyor bin tl gıda masrafları birde hamileyim eksikler derken birikim yapmak malesef imkansız evi birikim olarak görüyorum o yüzden bence bir borca girmek mantıklı yatırım amaçlı borç ev olur araba olur mecburen onun taksidini ödüyceksinşz ve kalan size kalmış olacak

Bende hiç yapamazdim eşim bu konuda mükemmel acayip birikim yapio bende alistim biraz sıkmakta gerekiyor tabi ben mesela ihtiyacım olanı alıyorum eskiden iki uc beş aliyodum şimdi bir iki alıyorum faturalardan biraz tasarruf yapiorum herseyi gelisı güzel kullaniyordum şimdi idareli kullaniyorum bi cocuklarimdan kismiyorum iyi oluyo ama askeri ücretle olmaz askerî ücret yetiyorduysa size sen calismadan önce şimdi senin maasinida yok sayabilir hesaba atabilirsiniz

''asgari''

Evet benim atamam olmadi henuz kv alt ustluyuz bin kira karta

Ben kv altli ustluyum canim esim gecedeyken ben tek kalnca yemek cogunlukla kv yapip yeniliyor pek masraf cikmiyor bide ben atama icin sinava hazirlaniyorum sosyal hayat sifir desem yeri o yuzden kenara atabiliyorum diger turlu zaten yetmez
umarım kısa zamanda atanırsınız her insan rahat ve mutlu yaşamalı parasız olmuyor hiç bir şey maalesef adım attığın yer para

Öncelikle ben size şunu söyleyeyim birikim yapmak zor.Benim birikim yöntemim biraz enteresan bakın arkadaşlar isterse 10,000 lira geliriniz olsun 10,000 gideriniz olur emin olun geldiği kadar gidiyor. Ben birikim yapmak için faizi düşük olan bankadan kredi kullanıyorum örnek veriyorum 10,000 krei çektim vadeyi kısa tutuyorum zaten az faiz ödemiş oluyorum.Yani sıfır borçsuz olsan bile para biriktiremezsin ama kredi olunca her ay kuzu kuzu yatırıyorsun. Kullandığım krediyide vadeli hesaba atıyorum bir anda kenarda 10,000 liram oluyor taksit taksitte ödüyorum. Oh mis kafa rahat. Kaç tane kredi çektim bilmiyorum :) :) Tabi hepsini ödedim şuan kredim yok :)
merhaba sakıncası yoksa merak ettım bu sure içerisinde ne kadar bırıktırdınız boyle banada hanı ev araba kredı durumu olmasa boyle kredı cekıp almak bazen mantıklı gelıyoda

Kredi kartı kullanmayacaksın varsa alıp yoksa almayacaksın ha belli başlı büyük eşya olur o zaman taksit yaptırmak için kullanabilirsin ben şuan çalışmıyorum ev aldım kredisini ödüyoruz aylık 2500 kredisi var eşimin öğretim kredi borcu var 300 de o elektirik su faturalar derken elimize 2000 anca kalıyor bin tl gıda masrafları birde hamileyim eksikler derken birikim yapmak malesef imkansız evi birikim olarak görüyorum o yüzden bence bir borca girmek mantıklı yatırım amaçlı borç ev olur araba olur mecburen onun taksidini ödüyceksinşz ve kalan size kalmış olacak

Zaten kredi kartı bereketi bitiriyor.

4600 maas var 3 bin kredi gidiyor.1600 kalıyor 600 faturalar 300 bireysel emeklilik 1000 kalıyor oda rahat geciniyoruz şükür çok geziyoruz ama küçük bir sehirdeyiz her şey ucuz kredi kartı hiç kullanmiyoruz.henüz çocuk yok.şükür halimize ay başında 1 tane çeyrek alırım.oda birikim olur.hayırlısı hakkinizda

aylık gelirimiz 3380 tl.. birikim yapamıyoruz olmuyor her ay birşey çıkıyor kredi kartı borcu bitecek insallah bu ay :bicak: ucu ucuna yetiyor..
sizin aylık gelir önemli ilk önce evimiz kira bizim mesela.. 500 tl kira veriyoruz şu an
kredi kartı yedi bitirdi bizi bu ay son birdaha asla kullanmayacagım..
Aynı problem bizde de vardı. Ne zaman bir kenara ayırmak istesem hep birşey cıktı hesapta olmayan. Şöyle birşey yaptık; elimize geçen bozuk 5-10₺ gibi paraları biraz birikince 10 dolar falan alıyoruz, küçük küçük başlayabilirsiniz zamanla birikiyor

X