Birikim yapabilmek çok mu zor?

bekar ya da evli/çocuklu fark etmez kendine bir hedef koymadıktan sonra hayatta birikmiyor o para. ben öyle yapıyorum bir hedef koyuyorum bir şey almak/tatile gitmek/yurt dışı vs. o zaman aç kalsam da o hedeflediğim parayı biriktiriyorum hedeflediğim süre içerisinde.

Yıllardır denerim pek beceremem ama geçtiğimiz aylarda karar verdim. Önce kredi kartı borçlarını kapattım ve nakit harcamaya başladım. Kredi kartına güvenince ne kadar harcadığımın hesabını yapamıyorum. Ama kendime haftalık limit koyunca ve elimde nakit olmayınca mecbur kısmak zorunda kalıyosunuz. Bir de maaşımdan bir miktar başka bir hesabıma atıp onu yok saymaya başladım. Ne kadar param kaldı diye düşündüğümde kenara attığımı hiç hesaplamıyorum. Böyle bişey deneyebilirsiniz belki.
Başta dediğim gibi kullanıyorsanız kredi kartından uzaklaşın. Zorunlu ihtiyaçlarınızın tutarını belirleyin ve ona göre kendinize bir cep harçlığı belirleyin. Çözüm olacaktır.

Konuyu takipteyim. Bilen bana da öğretsin. Hayatta yapamadığım şey ya neden bilmiyorum olmuyor bir türlü. Benim nişanlım iyidir o konuda, hedefe odaklanıyorum der sorunca.

2 çocuğum var, eşim asgari ücretle çalışıyor ve sigara içiyor, ben de Yenice atandım

Valla 2 çocuk ve asgari ücretle geçiniyorsanız biriktiremiyorum diye üzülmeyin. Neyseki artık siz de atanmışsınız. Varsa ilk etapda borçlarınızı bitirin. Ondan sonra da maaşınızın bir kısmını bütçenize göre, 200-300-500 artık ne çıkıyorsa başka bir hesaba atabilirsiniz. (maaş aldığınız bankada ikinci bir hesap açıp oraya atabilirsiniz.) Aylık sabit giderlerinizi belirleyin. Onun dışında kendinize limit koyun, paranız olsa bile yokmuş gibi davranın.

aylık gelirimiz 3380 tl.. birikim yapamıyoruz olmuyor her ay birşey çıkıyor kredi kartı borcu bitecek insallah bu ay ucu ucuna yetiyor..
sizin aylık gelir önemli ilk önce evimiz kira bizim mesela.. 500 tl kira veriyoruz şu an
kredi kartı yedi bitirdi bizi bu ay son birdaha asla kullanmayacagım..

Bence birikim aldığınız maaşla be harcamalarla orantılı. Yani az maaş alıp bişeyler biriktirmek çok zor. Birikim yapmak için belli bir miktarın üzerinde almak gerekiyor. Ev kiraysa çocuk varsa 2500 e kadar bir gelir varsa çok zor

Ya aslında hakiki survivor Türkiye'de düşük maaşla yaşamak ne diyelim

cok haklısınız inşallah bizde bu ay bitiriyoruz ondan sonra beyaz eşya yahut ogluma oda alıp taksit yaptırmak dışında asla ama asla kullanmayacağım.. yedi bitirdi resmen bizi..
bizde bugün itibari ile haftalık bütce belirledik.. yoksa olmyaacak başka türlü.
ben birde merak ediyorum para birikmiyor ya..
tatile giderken insanlar parayı nerden buluyor ki.. biz daha tatil parasını ayıramadık mesela.. 3 ay içinde ne ayırabilirsem artık

Öncelikle ben size şunu söyleyeyim birikim yapmak zor.Benim birikim yöntemim biraz enteresan bakın arkadaşlar isterse 10,000 lira geliriniz olsun 10,000 gideriniz olur emin olun geldiği kadar gidiyor. Ben birikim yapmak için faizi düşük olan bankadan kredi kullanıyorum örnek veriyorum 10,000 krei çektim vadeyi kısa tutuyorum zaten az faiz ödemiş oluyorum.Yani sıfır borçsuz olsan bile para biriktiremezsin ama kredi olunca her ay kuzu kuzu yatırıyorsun. Kullandığım krediyide vadeli hesaba atıyorum bir anda kenarda 10,000 liram oluyor taksit taksitte ödüyorum. Oh mis kafa rahat. Kaç tane kredi çektim bilmiyorum :) :) Tabi hepsini ödedim şuan kredim yok :)

İstanbul gibi yerde bizde yapamıyoruz. Kenara konulanlar maalesef yetmeyince alınmak zorunda kalıyor. Oğlanın dersanesi bile tek başına nerdeyse asgari ücret kadar.Kirayı saymıyorum bile .Ben uzun zamandır her hafta 3 paket sigara içiyormuş gibi kenara atıyorum,az da olsa birikiyor. Bozuk paraları hemen kumbaraya atıyorum. Ama onlar sonra pazar parası oluyor. Evin eksiği maalesef bitmiyor. Tv ve bilgisayar aynı anda gümledi mecbur aldık. Bu hafta da buzdolabı bozuldu. Yani bizim cebimizdeki para her şekilde bir yerlere gidiyor. Elzem şeyler olunca birikim de hayal oluyor.

bu konuyu ben de takipteyim.bekarken de biriktiremedim yeni evlendim artık birikim yapmam gerektiğini düşünüyorum.
kredi kartları resmen insanı sömürüyo ya da ben kölesi oldum bilemiyorum.şuan öncelikli hedefim kredi kartlamı bitirmek.
sonra nasıl bir birikim şekli seçeceğime karar veremedim.önerilere açığım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…