Çok fazla beklentim olmadı şimdiye dek, o sebepten sanırım. Kanaatkar oldumAsgari ucretle ve 2 cocukla birikim mi dusunuyorsunuz?
Sen ne akli istiyorsun canim?
Valla senin aklin yeter sana.
Sen asgari ucretle nasil geciniyorsun sen bize anlat hele:)
Şuan bir evim bile yok esasında, kayınvalidem ile beraberiz 5 aydırEviniz kira mı ?
Her ay bir çeyrek altın alın damlaya damlaya göl olur .
Çeyrek olmuş 300, hiç yapamazsan bi çeyrek nedir ya14 senedir çalışıyorum
14 senedir birikim yaparım
ilk birikimimle arabamı almıstım
ikinci birikimimde ev alırken eve çıkarıp kullandık
üzerinden 2 sene geçti yeniden 2 senede ciddi birikim yapmıs durumdayım.
geliriniz iyiyse birikim yaparsınız geliriniz azsa bu zamanda çok zor;ancak her ay hiç yapamazsanız bile bir çeyrek ya da gram altın alıp kenara koyabilirsiniz.
Ben hep bu şekilde birikim yapmıstımÇeyrek olmuş 300, hiç yapamazsan bi çeyrek nedir yaay sonunda eksiye düşmemeyi kar sayıyorum ben
Atama olduysa alabilirsiniz ev artıkŞuan bir evim bile yok esasında, kayınvalidem ile beraberiz 5 aydır
O borç durumuna bağlı aslında. 10 bin de alsan bir sürü kredin ve ödemen varsa 100 lira bile koyamıyorsun.Ben hep bu şekilde birikim yapmıstım
Gram da alınabilir
aldıgın maasın bir kısmını yok sayabilirsen birikim yapılabilir
1600 tl alan bir insan ;1400 tl aldıgını düşünüp 200 tl koyabilir kenara
6 bin tl alan da en az 500 tl ayırabilir gibi
Ben bunu kural haline getirdimO borç durumuna bağlı aslında. 10 bin de alsan bir sürü kredin ve ödemen varsa 100 lira bile koyamıyorsun.
Geçen ay nasıl mutluyum kenara 300 lira attım diye. 1 hafta sonra arabanın muayene zamanının geldiğini öğrendim gitti bütün para
Umarım.. İnşallahAtama olduysa alabilirsiniz ev artık
Ikinizin toplam geliri mi 3000 ?Gelirim 3 bin zaten iki kisiyiz kira derdi yok bin lirasini yok sayar kenara atarim
Çok şükür borcumuz yokBorçlarınız var mı?
Dave Ramsey' in 7 adımda borçtan kurtulma ve birikim yapma bütçe planlaması var. Türkçe kaynağı yok ama İngilizce' den okuyup, videolarını izlerseniz inanılmaz faydalı.
Ben %100 uymadığım halde çok fayda gördüm, kime önerdiysem de çok memnun kaldı.
Gelirimiz min 4000 kira yokÇeyrek olmuş 300, hiç yapamazsan bi çeyrek nedir yaay sonunda eksiye düşmemeyi kar sayıyorum ben
Haha neden öyleGelirimiz min 4000 kira yok
ayda bir gr alsam şükrediyorum