Birikim yapabilmek çok mu zor?

Haha neden öyle :eek: o para bende olsa 2 sini yer 2 sini atarım şartlar zorlamıyormuş madem en güzeli yeyin boşverin birikimi falan:halay:
Faturalar, mutfak, mazot, oğlumun ihtiyaçları falan derken bitiyor valla
Bizdemi bi gariplik var acaba :)

Yardima geldim kizlar. Birikim icin once faizli borclarinizi temizlemeniz lazim. Eksiniz varken artıya gecemezsiniz. Borç bitti mi, sonra 2. Asama var.

2. Asama; bir birikim hesabi acin. Buna iyi karar vermeniz lazim en yuksek ve uzun sure faiz veren, ayni zamanda hesap isletim icreti olmayan bir banka secin.

3. Asamada;Mesela maasli mi calisiyorsunuz her ay maasinizi cekerken örneğin 100 tlsini birikim hesabina atın.

4. Asama vadeli bir hesap daha acin, birikim hesabinizdan vadeli hesabiniza her vade bitiminde para ekleyin.

Öncelikle ben size şunu söyleyeyim birikim yapmak zor.Benim birikim yöntemim biraz enteresan bakın arkadaşlar isterse 10,000 lira geliriniz olsun 10,000 gideriniz olur emin olun geldiği kadar gidiyor. Ben birikim yapmak için faizi düşük olan bankadan kredi kullanıyorum örnek veriyorum 10,000 krei çektim vadeyi kısa tutuyorum zaten az faiz ödemiş oluyorum.Yani sıfır borçsuz olsan bile para biriktiremezsin ama kredi olunca her ay kuzu kuzu yatırıyorsun. Kullandığım krediyide vadeli hesaba atıyorum bir anda kenarda 10,000 liram oluyor taksit taksitte ödüyorum. Oh mis kafa rahat. Kaç tane kredi çektim bilmiyorum :) :) Tabi hepsini ödedim şuan kredim yok :)
ilginç yöntem bir 10000 le ben de deneyeyim bir bakalım ne olacak

yaşam standardımdan ödün vermem bireysel emekliliğim var birikimiçin arada da altın alırım o kadar bu aralar.eski yatırımlarım ve miraslar olmasa para mara yok biz de

Bende birikim yapamayangillerdenim malesef sebebi ise kas kafalı eşime laf geçiremememde ama bankada çalıştığım dönemde birikim için çok insana faydam dokunmuştur yukarıda bi arkadaşın dediği gibi birikim yatırım hakkında danışmaya gelenlere kredi çektirip vadeliye atıyordum ödedikleri kredi faiziyle gelen vadeli faizi birbirini götürdüğü için bankaya birikim için para yatırıyo hesabına geliyodu..maaşını aldığında her ay köşeye ödediğin kredi kadar para atamazken sırf bankadan çekilmiş kredi olduğu için paşa paşa ödüyolardı umarım sizede faydam dokunur

Bende birikim yapamayangillerdenim malesef sebebi ise kas kafalı eşime laf geçiremememde ama bankada çalıştığım dönemde birikim için çok insana faydam dokunmuştur yukarıda bi arkadaşın dediği gibi birikim yatırım hakkında danışmaya gelenlere kredi çektirip vadeliye atıyordum ödedikleri kredi faiziyle gelen vadeli faizi birbirini götürdüğü için bankaya birikim için para yatırıyo hesabına geliyodu..maaşını aldığında her ay köşeye ödediğin kredi kadar para atamazken sırf bankadan çekilmiş kredi olduğu için paşa paşa ödüyolardı umarım sizede faydam dokunur
İyi de birikime verilen faizle kredi faizi aynı değildir ki.
Bankanın çalışma sistemine ters bir kere. Arada bankaya ödenen farkı küçümsememek lazım. Banka para kaybetmez. Ona ödenen faiz farkı ve paranın değer kaybını ekleyince çok mantıklı gelmiyor bana bu iş.

İyi de birikime verilen faizle kredi faizi aynı değildir ki.
Bankanın çalışma sistemine ters bir kere. Arada bankaya ödenen farkı küçümsememek lazım. Banka para kaybetmez. Ona ödenen faiz farkı ve paranın değer kaybını ekleyince çok mantıklı gelmiyor bana bu iş.

Şu anda hem mevduat faiz oranları hemde kredi faiz oranları çok yüksek bi kaç ay oldu işten ayrılalı ama size en son yaptığım aklımda kalanından örnek vereyim 50000 24 ay vadeli kredi hesapladığımda ödenecek faiz 10000 küsür bişeydi bu iki yılda parayı mevduata yatıracak olursa alacağı faiz 12000 gibi bi tutara tekabül ediyordu tabi çekeceğiniz kredinin tutarı düştükçe faizide düşüyo ayrıca banka çalışma sistemine kesinlikle ters değil çünkü bankalar kredi verecek adam arıyor parasını ne şekilde kullandığı ile ilgilenmiyo pek bu şekilde çok kredi kullandırdım işimi riske atacak yada müşteriyi yanlış yönlendirecek bişey yapamazdım

Şu anda hem mevduat faiz oranları hemde kredi faiz oranları çok yüksek bi kaç ay oldu işten ayrılalı ama size en son yaptığım aklımda kalanından örnek vereyim 50000 24 ay vadeli kredi hesapladığımda ödenecek faiz 10000 küsür bişeydi bu iki yılda parayı mevduata yatıracak olursa alacağı faiz 12000 gibi bi tutara tekabül ediyordu tabi çekeceğiniz kredinin tutarı düştükçe faizide düşüyo ayrıca banka çalışma sistemine kesinlikle ters değil çünkü bankalar kredi verecek adam arıyor parasını ne şekilde kullandığı ile ilgilenmiyo pek bu şekilde çok kredi kullandırdım işimi riske atacak yada müşteriyi yanlış yönlendirecek bişey yapamazdım
Hmm o zaman ben yanlış biliyormuşum.
Desenize bir şekilde kendilerine bağlı kalmamız aslında mesele.
Teşekkürler bilgilendirme için.

Ekonomi finans topiklerine gelin

Ben bu sayede gelirimizin %50sini artirmaya basladim :)

2 cocuk asgari ucretle tabii birikim olmaz ama sizde atanmissiniz. Ufak ufak baslayin derim

Özellikle pure hazel pure hazel arkadasimizin bugun ne aldin kac tl harcadin basligi :)

O kas kafalıdan bende de var bir adet.Adam müsrifse ailesinden "varken ye yoksa yoktur" öğrendiyse ne kadar kazanırsa kazansın biriktiremez.
10 a yakın maaşı var.Sor 1 lirası yok kenarda.Anca ona buna saçma sapan şeylere para harcamayı biliyor.Kaz gibide yolunuyor ailesine ama bana gelince çok uyanık.Burdan akıl aldım adamı borca soktum güya kredi taksidi bilin bakalım ne kadar ayarlandı?Evet benim maaşım kadar :deli:
Yalnız bilmediği bişey var
Ben maaşımın yarısını söyledim hep.Yarısını biriktiriyorum çocuklarım için
Bordro lazım olacak diye ödüm patlıyor bazen ama yapacak bişey yok:anneadayı:

Bende hiç yapamazdim eşim bu konuda mükemmel acayip birikim yapio bende alistim biraz sıkmakta gerekiyor tabi ben mesela ihtiyacım olanı alıyorum eskiden iki uc beş aliyodum şimdi bir iki alıyorum faturalardan biraz tasarruf yapiorum herseyi gelisı güzel kullaniyordum şimdi idareli kullaniyorum bi cocuklarimdan kismiyorum iyi oluyo ama askeri ücretle olmaz askerî ücret yetiyorduysa size sen calismadan önce şimdi senin maasinida yok sayabilir hesaba atabilirsiniz

Ikinizin toplam geliri mi 3000 ?
Evet benim atamam olmadi henuz kv alt ustluyuz bin kira karta
2 binle nasıl geçiniliyor valla bravo benim cep harçlığım sadece 2000 tl ve de yetmıyor bazen
Ben kv altli ustluyum canim esim gecedeyken ben tek kalnca yemek cogunlukla kv yapip yeniliyor pek masraf cikmiyor bide ben atama icin sinava hazirlaniyorum sosyal hayat sifir desem yeri o yuzden kenara atabiliyorum diger turlu zaten yetmez

Öncelikle ben size şunu söyleyeyim birikim yapmak zor.Benim birikim yöntemim biraz enteresan bakın arkadaşlar isterse 10,000 lira geliriniz olsun 10,000 gideriniz olur emin olun geldiği kadar gidiyor. Ben birikim yapmak için faizi düşük olan bankadan kredi kullanıyorum örnek veriyorum 10,000 krei çektim vadeyi kısa tutuyorum zaten az faiz ödemiş oluyorum.Yani sıfır borçsuz olsan bile para biriktiremezsin ama kredi olunca her ay kuzu kuzu yatırıyorsun. Kullandığım krediyide vadeli hesaba atıyorum bir anda kenarda 10,000 liram oluyor taksit taksitte ödüyorum. Oh mis kafa rahat. Kaç tane kredi çektim bilmiyorum :) :) Tabi hepsini ödedim şuan kredim yok :)

Bu yolla toplam ne kadar biriktirdiniz?

X