Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aynen dediginiz gibi hic kolay degil. Irade,sabir bunlara bagli olarak da istikrar gerekiyor.Merhabalar.
Güzel ve sağlıklı günlerde giyinin Cantorunum.
Bu yıl çocukların ihtiyaçlarını kış başında yapmıştım.
Büyük oğlum 7.5 yaşında onun dolabını yeniledim 2 senedir aynı kıyafetleri giyiyordu. Küçükenleri kardeşe ayırdık.
Küçük oğluma pek birsey almadım 3-5 parça falan. O abiden kalanları giyiyor. Gerçi onlar bile yepyeni hiç eskimemiş.
Ben bu kış kendime 1 pantolon, 2 eşofman altı , bir hırka ve 1 sivit, 1 de yaz İçin spor Ayakkabı aldım o kadar. Başka bir şeye ihtiyacım yoktu. Dolabımı da epey boşalttım giyilmeyenleri ayırdım.
İhtiyaç dışı alışveriş yapmıyoruz.Ne çocuklar İçin ne kendimiz için. 2 çocuk annesi olarak çocuklarımın geleceğini düşünmek zorundayım, eğitim benim için çok önemli, o yüzden ne biriktirsek kardır.
Bu ay arkadaşlarla güne girdik. Aylık 200 tl toplamda 1.800 tl, temmuzda alacağım ben ve bu parayla da elektrik süpürgesi almayı düşünüyorum.
Aralık ayını 4 çeyrek altın alarak tamamladım , ilaveten kumbarada 980 tl para birikmiş. Ocak ayında da 4 çeyrek alacak parayı attım kenara. Ay başı alacağım insallah.
Tabi anlatınca kolay gibi geliyor ama bu kadar birikim yapmanın koşulu tutumlu olmaktan ve her gördüğünü almamaktan geçiyor.
Kesinlikle.Mutlulugun garantisini veren bir TV reklami var. Hani herkesin bir arada ama hep aksiliklerin yasandigi...Verilen, alinan hediyelerle de ta ta ta tammm, mutlu son!
Al
al
al!
Harca
harca
harca!
Iste bunlar hep algi operasyonu...
Cocuklara "yok" diyerek almamayi hic tercih etmedim. Cok paramiz olsa, her istedigimi alirlar algisi olusmasin diye...Öyle tutumsuz,müsrif bir nesil geliyor ki anlatamam.
Herseyin en iyisini en kısa sürede tüketen. Aslında kaliteli ürün bana göre tasarruftur ancak uzun süre kullanmak şartıyla.
Yani temizve dikkatli eşya kullanımı hem kesemize hem doğaya yapılan bir iyilik.
Sürekli alışveriş, sürekli tüketim bana göre doğa katliamı. O yüzden kullan-at ürünlerden sakınalım.
Mümkün mertebe gereksiz alışveriş yapmayalım.
İndirim haricinde stoklamayıda pek sevmem kıtlıkta kalmış gibi. Buzluğa atılan gıda değil bahsettiğim , kilolarca deterjan falan.
Bir de herseyden önemlisi çocuklarımıza “yok” kelimesini öğretmek ve her istediklerini ( tekel ihtiyaç dışında) yapmamak...
Cocuklar buyuyor. Reklamdaki gibi, hem de goz acip kapayana kadar. Torunlar bile doguyor, buyuyor. Bereketli olsun...Bizim de 3500 ev kredisi ödememiz var o da birikim sayılır bence :)
Onun dışında derdim oğlum:) Onun için altın hesabı ve yine onun için bes var :)
Yok derken ihtiyacınız yok anlamında söyledim bende . Yani o istediğinden biz de var ya da onun benzeri var şeklindeCocuklara "yok" diyerek almamayi hic tercih etmedim. Cok paramiz olsa, her istedigimi alirlar algisi olusmasin diye...
Bunun yerine "ihtiyacin yok" dedim.
Katkiniz icin tesekkur ederim...
Genel olarak soylemistim.Yok derken ihtiyacınız yok anlamında söyledim bende . Yani o istediğinden biz de var ya da onun benzeri var şeklinde
Evinize misafir geldiğinde nasıl alışveriş yaparsınızHayirli pazarlar...
Yemediğin, yedirmediğin, pαylαşmαdığın mαl sαnα kαr değil, yük olur. (Mustαfα Hαyırlı)
Allah bazi insanlara ne yemeyi, ne de yedirmeyi nasip etmiyor maalesef...
Allah bizi boyle insanlar olmaktan muhafaza etsin.
Evet sanırım en doğrusu özenli ama abartıya kaçmadan davranmak.Yatili gelenler de zaten cok yakinlarimdir.
Yegenlerim, ablam gibi...
Onlarla da rahat vakit gecirebilmek icin, yemeklerimi pisirir, dolabima kaldiririm.
Kendim beni utandiracak kadar harcama yapan ev sahiplerinden ve sanki hergun evinde kaliyormusumcasina ozensiz davranan ev sahiplerinden hoslanmam.
Allah orta yoldan ayirmasin.
Kimsenin evinde ne yemistik hatirlamam ben. Ama cayi sekersiz, kahveyi az sekerli ve dubble fincanda sevdigimi hatirlayan ev sahibi beni cok mutlu eder.Evet sanırım en doğrusu özenli ama abartıya kaçmadan davranmak.