Birikim hikayelerimiz, hedeflerimiz.

Ne güzel simdiden yapmissiniz listeyi.
Ben de üzerinde düsüneyim bu hafta. Ayrica motivasyon listesi de yapacagim. Insan hedef belirledi mi önünü de görüyor.
Merhaba, hosgeldiniz.
Hedefi belirledik, bakalim ulasmak nasip olacak mi...
Altin kostur kostur gidiyor.
Doviz de oyle...
Motivasyon listesi ilginc geldi.
Olusturdugunuz zaman lutfen bizimle de paylasin.

Merhaba, hosgeldiniz.
Hedefi belirledik, bakalim ulasmak nasip olacak mi...
Altin kostur kostur gidiyor.
Doviz de oyle...
Motivasyon listesi ilginc geldi.
Olusturdugunuz zaman lutfen bizimle de paylasin.
Hosbuldum topigi ilk actiginiz zaman ugramistim bir

O zaman evde para biriktirme kutusu fikriniz hosuma gitmisti. Ben de basladim.

Benim cocuklarin altinlari banka kasasinda. Ama kasaya para ödemek istemiyorum artik. Altini avroya cevirip yanimda Almanyaya getirip hesabima koyma fikri var aklimda. Ben Almanyada yasiyorum. Altindan cevirmek yanlis mi olur acaba siz ne dersiniz?

Motivasyon listesi hep aklimda olan ama baslayamadigim yada baslayip da sonunu getiremediklerim. Paylasirim elbet cok özel seyler yazmazsam

Para kutunuz bereketli olsun.
Ben olsam altini altin olarak birakirdim. En fazla bankanin altin gunlerinde goturur, degerini hesaplatir, altin hesabina koyardim.

Günaydın herkese,

2020 yılı ekonomik anlamdaki hedeflerimi yazmıştım, buraya da ekliyorum.

- 1 yıl ihtiyaç dışı alışveriş yapmayacağım. (kıyafet-ev eşyası vs almayı düşünmüyorum)
- Borçlardan kurtulma, ( kredi kartı ve bir yere borcum var) (konut kredisinin 18 ayı kaldı, yüksek ödediğim için ekstra ödeme yapamam bunun için.)
- Kredi kartsız yaşam. (Haziran 2020 de erişmeyi umuyorum) Ödedikçe limiti düşürüyorum. Geçen ay 3 bin TL azalttım limitimi. Böylece kullanılabilir limitim olmuyor ve kullanmıyorum: )
- Birikimim dışında aylık kumbaraya sabit birikim. (112 TL) Bu her ay bir yerden gelen tutar, normalde harcıyordum, artık direk kumbaraya atacağım.
- Ayda 1 çeyrek almaya devam etme. Biriktirdikçe tümletmek.

merhabalar günaydın :)

benim 1. ay hedefim maaş ve gelecek gün paramla gerekli harcamaları çıktıktan sonra 3-4 gr almak. beklediğim bir para var o da gelirse onunla da 2 gr almak :)
2. aya Allah kerim :)

Merhaba...
Kredi kartsiz yasam, bana gore ozgurluk demek.
Kredi kartim yok mu?
Var, hem maas karti, hem kredi karti. Limiti sadece 2000 tl. Yukseltmeye de niyetim yok. +500 TL'lik bir sey alirsam, o zaman odemeyi 40 gun ileri atmak icin kullanirim. Cogunlukla biriktirip almayi tercih ederim.
Esim de ayni sekilde...
Kumbara birikimi cok guzel bir aliskanlik. Ciddiyet ve istikrarla devam edilirse, azlar nasil da cok oluyor.
Hepimizin birikimleri bereketli olsun...

günaydin..:)
ben parali gün arriyordum..
pasta börek felan yapmayı çok severim..:)
kaynanamgilin akraba güne katılacagim.
fiyat konusunda belirlemedik..
onunla bilezik almak hedefim.
Merhaba...
Bizim de komsu gunumuz var ama parasiz.
Gunler sayesinde para biriktirebiliyorum diyen girsin tabi. Ben her sekilde biriktiriyorum, o yuzden gun arayisim hic olmadi...
Bereketli olsun insallah...

Merhaba...
Bizim de komsu gunumuz var ama parasiz.
Gunler sayesinde para biriktirebiliyorum diyen girsin tabi. Ben her sekilde biriktiriyorum, o yuzden gun arayisim hic olmadi...
Bereketli olsun insallah...
ben günleri çok severim pastalar börekler bide arkadaş canlisi olmak...
katılmak istiyordum 5 senedir hiç katılmadim maalesef.:)

Hayirli gunler hanimlar...
Iki aksamdir toruna bot pesinde kosuyoruz.
Aksam nihayet aldik. Adam markadan anlamasa da, kalite ve modelden anliyor.
Adidas begeniyor. O da 680 tl. Giyecegi de bir sezon. Delikanli olsa ve bir kac sezon giyse alinir. Neyse ki bir cocuk ayakkabi magazasindaki tezgahtar meslegini konusturdu. Onu bir guzel ikna etti. Aradigimiz ozelliklere sahip lumberjack marka bir bot aldik. Magazadan giydi cikti.
680 tl'nin uzerine 100 tl daha koydum, kendime de skechers bot aldim. Ayaciklarimiz rahat etsin...
Bir de yazlik ayakkabi gozume kestirdim, onumuzdeki ay da onu alacagim. Ayaklarim cok sorunlu. Hem taban dusuklugu var, hem de en bolundan topuk dikenleri.
Dolayisiyla giyebildigim ayakkabilar sınırlı.
Ihtiyaclar bitmiyor.
Yine onumuzdeki ay kendime atlet almam lazim.
Bornozlar da cok eskidi, surekli yikansa da kokulari hemen degisiyor. Bir sonraki ayda onlar degisecek.
Dar gelirli ve kalabalik ailelere Allah yardim etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…