birikim harcama tasarruf günlüğümm ✔

Hedefim yok su an sadece kenarda kösemde param olsun istiyorum bu bana güven veriyor kendi biriktirdigim arttırdıgım param
Yegenim olacak yakın zamanda onun icin bir seyler almak istiyorum.
Senin hedefin nedir
Aslında ev almak. Ama şuan çalışmıyorum Fazla bir birikim yapamıyorum o yüzden dediğin gibi ilkten kötü gün parası diye... Daha da biriktirebilirsem ev niye olmasın diye düşünüyorum :)

Aslında ev almak. Ama şuan çalışmıyorum Fazla bir birikim yapamıyorum o yüzden dediğin gibi ilkten kötü gün parası diye... Daha da biriktirebilirsem ev niye olmasın diye düşünüyorum :)
Allah insallah paranın bereketini arttırsın canım,ben aileden gördüm birikim yapmayı alıskanlık oldu artık, 3 5 kenara atmadan duramıyorum sen de en iyisini yapıyorsun

22 yasına girmeme 3 ay kaldı, ben aileden böyle gördüm, yasıtlarım gibi degilim, kücükken de masrafı olmayan bir cocuktum zaten.
Ben seni daha buyuk sanıyordum. :) araba filan diyince :) bende 24 yaşındayım bende senin gibiydim. İlk telefonumu bile kendim aldım. Aileme bana telefon alın bile demişliğim yoktur mesela :)

Ben seni daha buyuk sanıyordum. :) araba filan diyince :) bende 24 yaşındayım bende senin gibiydim. İlk telefonumu bile kendim aldım. Aileme bana telefon alın bile demişliğim yoktur mesela :)
Genelde konusmalarımdan herkes daha büyük oldugumu düsünüyor
Kücükken cok maddi sıkıntı cektik ailemle allah kimseyi parasız bırakmasın
Üniversitedeyken iki yerden burs aldım, hep biriktirdim, arkadaslar gibi gezmeye dolasmaya gitmedim,üzerimde marka kıyafet tek tüktür, kozmetige para vermem maskelerimi yogurtla limonla falan yaparım
Anlayacagın kendi halimde biriydim, kitaplarımı fotokopi alırdım,yemegimi yurtta yapardım,annem memleketten peynir,salca,zeytin falan gönderirdi,idare ettim azmettim gecen sene aralık ayında arabamı aldım
İkinci el aldım biraz kendimi gelistireyim diye daha acemiyim
Bende cok azim var anlayacagın.

Maşallah canım... Rabbim kimseye yokluk göstermesin... Ama sendeki azimde takdire şayan :) :)

22 yasına girmeme 3 ay kaldı, ben aileden böyle gördüm, yasıtlarım gibi degilim, kücükken de masrafı olmayan bir cocuktum zaten.
maşallah canım yukarıda bırıkımlerını nasıl degerledırıyorsun dıye sormustum ama acaba yazmadım mı ya bak muallakta kaldım şimdı çok ıyı 22 yasında araba almak cok cok ıyı kredıyle mı aldın? calısıyo musun? meslegın ne? ay cok soru sordum acaba mazur gor ablanı :)

Bi ara biriktirdiğim 300 doları aslında çok da acil olmayan bi zamanda bozdurdum ve hepsi gitti kızlar çok pişmanım. Ondan sonra birikim yapmayı toparlayamadım kaç aydır ancak yetiriyorum. Şimdi ev taşıma işi çıktı bi sürü masraf en az 3000den çıkacak bana aralıkta da araba alacaktım o da yattı gibi çok üzülüyorum. Ahh ah keşke o dolarlrıma ellemeseydim. Sadece 200 tl var şy an kenarda. 1 yıllık bireysel emeklilik param var bide 2000 tl acaba onu mu çeksem diyorum taşınma masrafları için ama ona da kıyamıyorum. Sizce nasıl edeyim. Artı paradan 1000 tl kullanmak mı bireysel emekliliği çekmek mi? Bide çekmek istesem hemen verirler mi 2000 tl paramı.

Bireysel emeklilik şu an çekerseniz çok daha fazla zararınız olur. Ek hesabın faizi daha az olur diye düşünüyorum. Önümüzdeki ayın 15 de bir miktar taşınmaya ayırsanız, bir miktarda ek hesap kıllansanız olabilir.

Canim kizlarin dedigi gibi bese dokunma kendi parandan cek, yine birikime devam edersin . Seni cok iyi anliyorum bende tasinacagim icin insallah tasinirken fazla harcama yapmazsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…