Bebis kac aylikDün bebegin mamaları ve birkaç şey alan kocam 337 lira harcamış. Çok moralim bozuldu. Zaten 2 mama 130 falan bari başka birşey almasaydın dedim.
Bugün ekmek ve sigara aldı 12 lira
Dolmus parasi vermektense yurumek cok hosuma gidiyor bnimde :)Manav 30 tl. Ekmek 2,5 tl
Para üstü 17,5 tl ve eve yürüyerek geldim 3 tl kumbaraya
Kumbara 277 tl oldu ay başında üstünü tamamlayıp bi yarım almayı planlıyorum
çorba, pilav, her türlü sulu yemek, kızartma, kek, gözleme, börek, kurabiye, baklava ..... aklına gelebilecek herşeyi koyuyorum cnm ben.Kızlar bişey danışcam pişirdiğimiz her yemeği derin dondurucuda saklayabilirmiyiz
Bulgur pilavına hiçbir şey olmuyor çıkarıp ısıtıyorum sanki yeni yapmış gibi oluyor. Ama pirinç pilavı azıcık sulanıyor. Onunlada çorba yapıyorumBen de her şeyi koyuyorum. Ekmeği fazla alıp stokluyorum. Hamur işleri vs. Önceden kek yaptığımda bitirmek zorunda hissederdim israf olmasın diye yer sıkılırdım. Şimdi kek kurabiye atıyorum. Akşamları çayın yanına çıkarıp yiyorum
Yemekleri de koyuyorum. Pilav kötü olur diye düşünüyorum. Çıkınca kırılır diye koymadım. Pilavı az az taze yapmayı tercih ediyorum
Daha önce şehir dışına çıkarken yoğurdu komşuya verirdim bozulmasın diye. Yoğurdu dondurucuya koyup çıkarınca yoğurt çorbası güzel oluyor ama normal yoğurt gibi yenmiyor
Kaşar peyniri vs üç parçaya kesip kaldırıyorum. Diğer Peynir çeşitlerini denemedim. Olacagını sanmam. Tulum kırığı da olur sanırım.
Düzeltilmiş 3 buçuk aylık oldu.Bebis kac aylik
Merhaba hanımlar, bir süredir birikim ve tasarruf konularını sessizden takip ediyorum biraz motive olmak ve feyz almak için. 5 yıllık memurum ama bu zamana kadar kalıcı ve ciddi birikim yapmadımBiraz şartlardan biraz düşüncesizlikten dolayı diyelim. Bu zamana kadar maaşım harcamalarımla başabaş gitti hep. En son çevremdekilerin "araban yok mu?" ya da "sen bu zamana kadar iyi birikim yapmışsındır" sözleriyle aklım başıma geldi. İlk olarak kredi kartımdaki borcu erittim Ama kenara para ayırma işine h sadece 1 ay oldu.
Buradan görüp bir bozuk para kumbarası yaptım, sadece bozukluk değil o gün cüzdanımdaki en küçük para birimini de atıyorum. 14 Nisandan beri topladığım 230 tl.
Geçen ay ek dersie hiç dokunmadım ve maaşımdan da ekleyerek 1000 tl ve 100 dolar kardeşime verdim altın ya da döviz alacak ( birikimlerimi değerlendirme ve benden koruma işini erkek kardeşime devrettim)
Sorun şu ki gelirim ortalama 3000 tl ama ben ciddi anlamda gereksiz harcama yapıyorum,
sabit giderim 600 tl ev
870 kredi kartı (haziranda bitiyor)
120 tl civarı faturalar
600 tl civarı yol parası ( doktora için her hafta başka şehre gidiyorum,yaz döneminde bu gider olmayacak. ekimden ocak ayının sonuna kadar gidiş gelişler devam edecek sonrası kesin değil)
yani kalan 1000 tl ile gereksiz harcama yapmadan ocak ayına kadar ortalama bir arabanın yarı parasını biriktirmek istiyorum.
Sizce nasıl bir yol izlemeliyim?
Biraz uzun yazdım kusura bakmayın.
Yaz boyunca yola giden 600 tl yi direk kenara koyun o hiç yokmuş gibi.
Bir de kk ya aylık ne kadar veriyordunuz , onu da direk kenara koyun
Ya da direk şöyle yapabilirsiniz
Aylık giderlerinizi direk yazın
Kira
Faturalar
Yiyecek içecek
Temizlik malzemesi
Yol
Kıyafet
Her ay bunların karşılığını ay başında yazın
Ekstra kendinize 200 tl harçlık ayırın
Diyelim ki 1500 tuttu