Ben de yeni yeni öğreniyorum valla çok gereksiz harcamaya sevkediyorBende kk kullanıyorum
Ama yeni ve çok acil olmayan şeylerde taksit Veya çekim yaptırmıyorum
Dikkatli kullanmak gerek kk nı yoksa tüm maaş ona byby.
Alınacak herseyi nakit almak çok daha iyiymiş ben bunu 6ay önce daha yeni öğrendim.Biraz geç oldu ama sağlık olsun
Hosgeldin canimm hayirli birikimler olsun..slm bende aranıza katılmak ıstıyorum 20 gun oldu bende para bırıktırmeye basladım topıge katılıp daha fazla gaza gelmek ıstıyorum:)
ınsallah cok sevıyorum aslında para bırıktırmeyı saolun Allah sızede nasıp etsın sımdı 6 yasında oglumHosgeldin canimm hayirli birikimler olsun..
Birbirimize gaz verelim paraciklarimiz biriksin.
Bu arada bebegin cok tatli masallahhAllah insallah hayirlisiyla bizede nasip eder ..
Yok canim nerde ama olsn azda olsa birikiyorkızlar bırıkımlerınız baya oldumu?
Merhaba hosgeldiniz Benim dört gram oldu bir tanede 0.5 gram yaptim 55 liraydi oda parayi harcarim die hemen yaptim fazlaydi cnku o an par buraya başlıyinca basladim bendr biriktiriyorum bakalım bu ay anneme gidicem hediye alcam gram yapmam sanırım harcamaların çok sağlık versin Rabbim evladını za isteyen tüm gönüllere nasip etsin banada yağmurda ....herkesekızlar bırıkımlerınız baya oldumu?
Neyse en azindan bir tanesinden kurtulmussun canim . Ek masraflar bizimde cok cikiyor neyseki kk kullanmiyoruz birsey alacaksak senetle borclaniyoruz yavastan oduyoruz ..en son sinirlenip kapattırdığım kredi kartımın son ay taksitini ödedim bin şükür bitti
eşimin iki kartı var onlardan harcama yapıyoruz ödüyoruz vs..o kartların baya borcu var..bebek arabası puset bebek alışverişlerini oradan taksitle yaptırdık..
benim üni de aldığım kyk ödemesi var aylık 250 tl ..
bir de sabİT bir 100 tl ödemem var , maneviyat için....
baktığımda aylık pek bireysel giderim yok ..
ancak ev kirası + aidat+faturalar+market derken ikimizin toplam maaşından neredeyse kenara hiç kalmıyor..
kötü hiç bi alışkanlığımız yok para harcadığımız..
dışarı alışkanlığımızı da azalttık yemektir vsdir..
gerçi her ay bi masraf çıkıyor bu ay balkona dolap yaptırdık 1600 masraf gitti...
ev de kira ama napalım yatak yorgan sığmıyor bi yere...
hayırlısı bakalım
Neyse en azindan bir tanesinden kurtulmussun canim . Ek masraflar bizimde cok cikiyor neyseki kk kullanmiyoruz birsey alacaksak senetle borclaniyoruz yavastan oduyoruz ..
Kesinlikle mantıklı kullanınca iş görüyor kk ları.senetle borçlanma nasıl oluyor yahu _?
şahsa mı firmaaya mı_?
çok şükür biri yok artık ama mantıklı kullanılırsa gayet kullanışlı oluyor
Kendi çapımda tam olmasa da az çok bişeyler var :)kızlar bırıkımlerınız baya oldumu?
Mesela biz mobilyalarimizi beyaz esyalarimuzi hep ayni magazadan aldik senette yapiyorlarmis senet imzalamistik her ay belli miktar odeniyor iyi oluyor . Kk nin tabiki avantajlarida var ama biz kullanamazdik alirdik ivirzivir esimde bnde biraz savurganiz luzumsuz seyler alirdiksenetle borçlanma nasıl oluyor yahu _?
şahsa mı firmaaya mı_?
çok şükür biri yok artık ama mantıklı kullanılırsa gayet kullanışlı oluyor
aynen hıc olmamasından bın kat ıyıdırYok canim nerde ama olsn azda olsa birikiyor