birikim harcama tasarruf günlüğümm ✔

Merhaba
Firtinali yagmurlu bir hava cok guzell :)
Dun bulasik deterjanin icine sirke ve karbonat koydum ocagimi sildim cok guzel parladi artik oyle kullanacagim.
Alisvrs listesi yapmam lazim disari cikmadan.
Annemede bluz bakcam netten bos vaktimde.
Bugun patatesli taze fasulye yemegi yapacagim..

Ben de yeni yeni öğreniyorum valla çok gereksiz harcamaya sevkediyor

slm bende aranıza katılmak ıstıyorum 20 gun oldu bende para bırıktırmeye basladım topıge katılıp daha fazla gaza gelmek ıstıyorum:)
Hosgeldin canimm hayirli birikimler olsun..
Birbirimize gaz verelim paraciklarimiz biriksin.
Bu arada bebegin cok tatli masallahh Allah insallah hayirlisiyla bizede nasip eder ..

kızlar bırıkımlerınız baya oldumu?
Merhaba hosgeldiniz Benim dört gram oldu bir tanede 0.5 gram yaptim 55 liraydi oda parayi harcarim die hemen yaptim fazlaydi cnku o an par buraya başlıyinca basladim bendr biriktiriyorum bakalım bu ay anneme gidicem hediye alcam gram yapmam sanırım harcamaların çok sağlık versin Rabbim evladını za isteyen tüm gönüllere nasip etsin banada yağmurda ....herkese

en son sinirlenip kapattırdığım kredi kartımın son ay taksitini ödedim bin şükür bitti

eşimin iki kartı var onlardan harcama yapıyoruz ödüyoruz vs..o kartların baya borcu var..bebek arabası puset bebek alışverişlerini oradan taksitle yaptırdık..

benim üni de aldığım kyk ödemesi var aylık 250 tl ..

bir de sabİT bir 100 tl ödemem var , maneviyat için....

baktığımda aylık pek bireysel giderim yok ..

ancak ev kirası + aidat+faturalar+market derken ikimizin toplam maaşından neredeyse kenara hiç kalmıyor..
kötü hiç bi alışkanlığımız yok para harcadığımız..
dışarı alışkanlığımızı da azalttık yemektir vsdir..

gerçi her ay bi masraf çıkıyor bu ay balkona dolap yaptırdık 1600 masraf gitti...

ev de kira ama napalım yatak yorgan sığmıyor bi yere...

hayırlısı bakalım

Neyse en azindan bir tanesinden kurtulmussun canim . Ek masraflar bizimde cok cikiyor neyseki kk kullanmiyoruz birsey alacaksak senetle borclaniyoruz yavastan oduyoruz ..

Neyse en azindan bir tanesinden kurtulmussun canim . Ek masraflar bizimde cok cikiyor neyseki kk kullanmiyoruz birsey alacaksak senetle borclaniyoruz yavastan oduyoruz ..

senetle borçlanma nasıl oluyor yahu _?

şahsa mı firmaaya mı_?

çok şükür biri yok artık ama mantıklı kullanılırsa gayet kullanışlı oluyor

şahsa mı firmaaya mı_?

Kesinlikle mantıklı kullanınca iş görüyor kk ları.
Onun dışında nakit Alım yaptığımızda paramızı dikkatli harcıyoruz kıyamıyoruz

Bende kesin tasarruf birikim kararımı kasımda verdim.
Bugün kk extrelerimi inceledim kasımdan nisan sonuna 7.500 tl kk borcu ödemişiz
Yazık günah, azaltıp birikim yapmaya karar verdim her ay ödeyecek tutar düşüyor çok şükür bundan sonra dikkatli kullanıyorum.
Altın, tatil birikimi,aylık birikim ve Kumbaram var
Yani dört parçaya böldüm
30dan sonra akıllanmaya başladım.

şahsa mı firmaaya mı_?

Mesela biz mobilyalarimizi beyaz esyalarimuzi hep ayni magazadan aldik senette yapiyorlarmis senet imzalamistik her ay belli miktar odeniyor iyi oluyor . Kk nin tabiki avantajlarida var ama biz kullanamazdik alirdik ivirzivir esimde bnde biraz savurganiz luzumsuz seyler alirdik

Selam kızlar telefonum yüzünden girsem de bi türlü mesaj yazamadım ben de iki gündür baya harcama yaptım kumbarama da para atamadim ama olsun onu hic ellemek istemiyorum yarını da atlatirsam bu haftayı 10 tl birikimle kapatmış olcam az bi miktar ama en azindan alışveriş yapmadım lüzumsuz harcama yapmadım

Bu arada benim şöyle bi sorunum var gezmek veya bi yerlerde oturmak denince benim için akan sular duruyor mesela bugün canım dersten sonra oturmak istedi arkadaş pek gelmek istemeyince ben ismarlicam filan dedim ikna etmek için helal hoş olsun onda gözüm yok ama ben parasız kalıyorum ve bunu hep yapıyorum var zamanda da yok zamanda da bu huyumu nasıl yencem bilmiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…