BİRİKİM GÜNLÜĞÜMÜZ...

Zaten aklımda kaldı çok güzeldi getirme aklıma haftaya gider alırım bak
Eczane poşetine katıp gidiyorum şimdilik

Yeter daha ne? Ben de koton poşetine veya bilemedin lcw poşetine sabah kahvaltımı ve öğlen yemeğimi koyup işe gidiyorum Hem ben her gün taşıyorum bu poşeti sen misafirlikten misafirliğe. Sakın alma kk'den çıkıp eline vururum yoksa

Sen de al bi eczaneden çanta daha kullanışlı... Ahh zaten bişey alırken biri çıksa elime vursa daha ne isterim... Ama bu gün çok iyiydim... Normalde o pazardan 100 belki daha fazla harcayıp çıkardım.... Sosyetelerin pazarı olunca süper şeyler oluyor... Ben naptım 26 TL işe kurtardım günü

Süpersin anka valla başaracaksın sen bu işi

Aaa ben bunu görmemişim kusura bakma canım.. Ben normalde giymem zaten canım.. Amaç ferace bol olunca hamileliğimi saklasın malum ne kadar az belli olursa o kadar uygun dinimize...

Anladım canım benim ben sanki var da i ikincisi olacak diye anladigim için yazdım yoksa mantikliymis

Valla bedava canım. Burda normal diş çekimi 100tl. 20lik kaça çekerler bilmiyorum.
Allah bir daha yaşatmasın canım. Beterinden korusun inşallah.

canım sanırım burada da normal çekim 80, 20lik için 100 ama emin değilim sen de bir sorsana en sıkıntılı gömülü olanlar benim bu sefer ucu azıcık çıkmış o yüzden belki de rahatım :)

Merhabaaa,
Dün ne güzel azıcık harcama yapmıştım ama akşam hobi odamdaki dağınıklık daha doğrusu her şeyin ayrı kutularda dolap üstünde olması sinir etti beni ve İkeadan sakla kutuları ve dolabı aldım. Hepsi toplu tek bir yerde duracak artık. İleride de çocuk odası için kullanırım Allah nasip ederse oyuncaklar vs. diye düşünerek o tarz bir şey seçtim.
246,92 tl tuttu 8 tane saklama kabı kutusu ve onların koyulacağı ünite. Kredi kartına taksit yaptıracaktım ama uzun vade taksitler canımı sıktığı için tek çekim yaptım. Bu ay ödeyeceğim kk taksiti :574,57 oldu

İnşallah bugünü hiç harcamasız bitiririm (z) :)

günaydın hanımlar..
heyecandorukta çok iyi yapmışsın bence..herşeyin yeri belli olur ne güzel..düzeni çok seviyorum ben..

şimdi hanımlar dünden kuru dolmam var .mercimek çorbasıda var.yanına ne yapayım sizce..

daha evden çıkmadan gitti 8 lira..sigaradan nefret ediyorum..

Ayy canım içim rahatladı ya :) Arada vicdanım sızlıyordu boşuna mı acaba diye ama gerekliydi gerçekten :)

Cacık ya da yoğutlu buğday salatası gibi bir şey olabilir bence.

Bırakmaya çalışsan canım yaa... Hem maddi hem de sağlık açısından sadece zarar başka işe yaradığı yok ki Bırakmak istiyorum diye bir film var izledin mi etkili olduğu söyleniyor.

bırakmaya hiç cesaretim yok.bırakma fikri bile ağlatıyo beni,dilim dolanıyo falan..zor..içtiğim günden beri bırakıcam dedim hep..inşallah bir gün toplarım cesaretimi..
her ay 240 kafadan uçuyo..sürekli evi silip temizlemek istiyorum hep kötü kokuyo gibi geliyo..ki sadece mutfak ve balkonda içiyorum..eşim içmiyo diye sürekli duş almak zorunda kalıyorum..yatmadan çocuğumu öpemiyorum mesela çoğu zaman yakın zamanda içtiysem..
yeni başlayan gençlere çok üzülüyorum ben..kitabını okudum ama izlemedim.bugün bir bakayım nette varsa

Merhaba kızlar.
Bişi soracağım, birikim yaptığınız paraları nasıl değerlendiriyorsunuz?

henüz değerlendirmelilk bir ybirikimim olmadı ama ben bankadan altın alıcam sanırım..
bi bankadan hesap açtım.bankaya hiç gitmeden netten..biriktirdikçe oraya atmayı planlıyorum.seçtiğim nbankada kesinti yok hiçbir şekilde..atm side fazla olmadığından kolay ulaşamamda:)
başka bir bankadanda bes ödüyorum.5 yıl dolunca çekmeyi düşünüyorum.10 yıl beklemek çok mantıklı gelmedi bana..2 yıl falan olmuştur oda..

Merhaba kızlar.
Bişi soracağım, birikim yaptığınız paraları nasıl değerlendiriyorsunuz?

canım altın hesabında tutuyorduk biz ama şu an altın pahalı olduğu için tl olarak bir hesapta duruyor

onun dışında dolar euro ya da sterlin de alınabilir..

altın da alınabilir illa hesapta tutmaya da gerek yok :)

bi de bes 100 tl gidiyor :)

CnmCnm10 yıldan önce çıkarsa yüklü bi kesinti oluyor ve neredeyse yatirdigindan daha az aliyorsun

Canım bunlar diğer kötü etkileri ya mesela onun yerine el oyalayacak şeyler yapsan mesela örgü örmek, kanaviçe, ahşap boyama vs. zaten 3 günün sonunda vücut nikotini aramıyormuş el-dudak arıyormuş alışkanlıktan dolayı ya da spor yapsan...

Bir reklam var ya "hadi ama baba sen yaparsın" şeklinde o beni çok etkiliyor mesela sende hep onu düşün evladının seni hastane ziyaretinde olması mı mutlu eder yoksa onun mezuniyetinde onun kadar genç ve güzel görünmek mi :)

Aslında tamamen psikolojik tabii bana göre :) Rabbim yardımcın olsun canım :)

Altın almayı eşim istemiyor. Şu an yüksek olduğundan bende çok taraftar değilim açıkçası.
Benimde maaş hesabımda birikiyor. Eşimle birlikte yapıyoruz birikimi.
Ama elimin altında olunca 3-5 derken harcanıyor ne yazık ki.
Bes daha öncesinden vardı, kapatmak zorunda kalmıştım. Tekrar girmekte istemiyorum.

Anladım cnm. Tl olarak duruyor bizde de. Ama işte harcanabiliyor da.
Eşim döviz, altın vs alma taraftarı da değil.
Bişi alıp borcuna da girmiyoruz ki değerlendirmiş olalım.

Anladım cnm. Tl olarak duruyor bizde de. Ama işte harcanabiliyor da.
Eşim döviz, altın vs alma taraftarı da değil.
Bişi alıp borcuna da girmiyoruz ki değerlendirmiş olalım.

canım sen kendi hesabında harcıyorsan eşinin mesabında dursun ve o maaş kartını evde bir yere saklayın kimse dokunmasın, tek maaş varmış gibi para çekileceği zaman o kartta çekilsin :)

Günlük harcama ve birikimleri nasıl yapıyorsunuz peki?
Hedef falan mı koyuyorsunuz?

Günlük harcama ve birikimleri nasıl yapıyorsunuz peki?
Hedef falan mı koyuyorsunuz?

harcama için "para yönetimi" diye bir uygulama kullanıyorum ben ne alırsam ona ekliyorum:)

çoğunluk kumbara yapıyor sanırım günün sonunda atıyor ama bizim kumbaramız yok çünkü bozuk paraları dolmuş için falan kullanıyorum ve tıpkı sizin yaptığınız gibi 1 maaşa hiç dokunmuyoruz diğer maaştan da arttırmaya çalışıyoruz. Maaş yattığı gün ayırıyoruz birikim parasını kalan ile idare etmeye çalışıyoruz...

bi de biraz önce yazmayı unutmuşum 200 tl lik günümüz var :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…