• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

BİRİKİM GÜNLÜĞÜMÜZ...

canım sen kendi hesabında harcıyorsan eşinin mesabında dursun ve o maaş kartını evde bir yere saklayın kimse dokunmasın, tek maaş varmış gibi para çekileceği zaman o kartta çekilsin :)
Asıl ben harcamıyorum diye benim hesabımda birikiyor cnm :)
Yoksa eşimin hesabı kitabı hiç olmuyor.

harcama için "para yönetimi" diye bir uygulama kullanıyorum ben ne alırsam ona ekliyorum:)

çoğunluk kumbara yapıyor sanırım günün sonunda atıyor ama bizim kumbaramız yok çünkü bozuk paraları dolmuş için falan kullanıyorum ve tıpkı sizin yaptığınız gibi 1 maaşa hiç dokunmuyoruz diğer maaştan da arttırmaya çalışıyoruz. Maaş yattığı gün ayırıyoruz birikim parasını kalan ile idare etmeye çalışıyoruz...

bi de biraz önce yazmayı unutmuşum 200 tl lik günümüz var :)
Biz o ayırma işlemini yapamıyoruz.
Ay içinde hiç hesapta yokken çok fazla harcama çıkabiliyor.
Düzenli bir hesap cetvelimiz yok yani cnm.
Kumbaralık paramızda olmuyor açıkçası. Dediğin gibi dolmuş vs gidiyor zaten.
Dairede bizde 100 tl lik gün yapıyoruz. Anca biriken o olmuş oluyor.

10 yılı beklemek gerekmiyormuş. Geçenlerde bankamla görüşmüştüm. 5 yıl dolduğunda paranı alabiliyorsun dediler. Yüksek meblalı kesinti olmuyormuş.
Cnm yatirdiginda parayi bi hesapla tek tek önce ne kadar yatirdigindan emin ol 10 yıldan önce çıkarsa de LET verdiği %25 katkıyı cezalı olarak faiziyle alıyor ayrıca yatirdiginiz paralar 3 ayrı Fonda değerleniyor fon zarar ederse sizde zarar ediyorsunuz bide beşe giriş ücreti var suan ne kadardı tam hatırlamıyorum 600 küsür falanda bunuda ilk 5 sene içinde banka kendi istediği bir zaman ister taksitle isterse bi kerede çekiyor banka sigorta bölümü okudum ve biz bes dersleride aldik o yüzden detaylı bilgim var bankalar çok üstün körü anlatiyor:KK43: ama 10 yıl para ödemek zorunda değilsin dondurdugun senelerde de artık sistemde kalmış gibi görünüyorsun yeterki parayi çekme

Biz o ayırma işlemini yapamıyoruz.
Ay içinde hiç hesapta yokken çok fazla harcama çıkabiliyor.
Düzenli bir hesap cetvelimiz yok yani cnm.
Kumbaralık paramızda olmuyor açıkçası. Dediğin gibi dolmuş vs gidiyor zaten.
Dairede bizde 100 tl lik gün yapıyoruz. Anca biriken o olmuş oluyor.

Tabii ki canım çıkmaz mı hiç... bu ay benim 300 diş eşimin 200 diş çıktı yaa bir anda 500 gitti

ama bizim yine de excel tablomuz var gelir ve gideri yazdığımız o güzel oluyor :)

Cnm yatirdiginda parayi bi hesapla tek tek önce ne kadar yatirdigindan emin ol 10 yıldan önce çıkarsa de LET verdiği %25 katkıyı cezalı olarak faiziyle alıyor ayrıca yatirdiginiz paralar 3 ayrı Fonda değerleniyor fon zarar ederse sizde zarar ediyorsunuz bide beşe giriş ücreti var suan ne kadardı tam hatırlamıyorum 600 küsür falanda bunuda ilk 5 sene içinde banka kendi istediği bir zaman ister taksitle isterse bi kerede çekiyor banka sigorta bölümü okudum ve biz bes dersleride aldik o yüzden detaylı bilgim var bankalar çok üstün körü anlatiyor:KK43: ama 10 yıl para ödemek zorunda değilsin dondurdugun senelerde de artık sistemde kalmış gibi görünüyorsun yeterki parayi çekme
Sğl cnm verdiğin bilgi için. Ben çokta anlamıyorum banka işlerinden, dediğin gibi üstün körü anlatıp geçiyorlar. Yeter ki onların kazançları olsun da. Ne olursa olsun.

Sğl cnm verdiğin bilgi için. Ben çokta anlamıyorum banka işlerinden, dediğin gibi üstün körü anlatıp geçiyorlar. Yeter ki onların kazançları olsun da. Ne olursa olsun.
Rica ederim cnm bi kere bulaştıysan 10 yılı doldurmadan çıkmamak en iyisi. Ama ilk defa yapilacaksa devlet katkısı falan ayrıntılı dokuman istediğinde hikaye olduğunu anlıyorsun. En iyisi hiç bulaşmamak

CnmCnm10 yıldan önce çıkarsa yüklü bi kesinti oluyor ve neredeyse yatirdigindan daha az aliyorsun[/QUOT

3 yılda çıkarsam devlet katkısını tümden kesiyolarda 5 yıl sonra belli bir miktarını..o kestikleri miktar içinde 10 yıl parayı oraya bağlamak mantıklı gelmedi bana..zamanı gelince yine bir araştırırım tabi.
şimdilik çıkmayı düşünmüyorum.baktım şimdi 2013 ün 9 . ayı başlatmışım.

bende bu söylediklerini dikkate alayım:)yanlız ben hiç para yatırmamıştım girerken.arada kesiyolar demekki.birde ben şimdi dolara çevirmek istiyorum fonu.dolar çıktığındamı düştüğündemi mantıklı olur bunu yapmam kafam karışıyo

bende şampuan ve roll on aldım 13,5 tl birde markete uğradım 3,95 tl .

Haklısın cnm
bende bu söylediklerini dikkate alayım:)yanlız ben hiç para yatırmamıştım girerken.arada kesiyolar demekki.birde ben şimdi dolara çevirmek istiyorum fonu.dolar çıktığındamı düştüğündemi mantıklı olur bunu yapmam kafam karışıyo
Hic soylemiyorlar zaten canim İlk 5 yıl içinde istedikleri zaman kesiyorlar birde her ay ay belli bi vergi kesintisi var gelir vergisi vs. Gibi açıkçası fonların değerlendirilmesi için yorum yapmayayim çonu kendi yatirim uzmaninla gorus bu cünkü uzun zaman dir araştırmiyorum ama en Son senede 2 kere fon degistirebiliyordun bu arada hepinizin bi yatırım uzmanı oluyor bes de ve tüm zararlardanda sen sorumlusun yani bes bir nevi borsa işi gibi

Taksi 25
Eczane 50
Çay tost 5 tl
80 tl ile günü kapatıp bu ayı eksi bakiyeye düşürerek kendimi tebrik ediyorum :KK71:
Kredi kartı kullanmiyoruz altında bozdurmak istemediğim içim borç aldı eşim arkadasindan 500 küsür haracama yaptık canı sagolsun evlatlarimiz için
17 gün kaldı maaşa ve bende sadece 50 Tl bozuk para var :cool: eşime hergün 5 tl versem 85 yapar yok yok 1 tl falan versem anca yeter :-):KK71::KK70:

bugünkü harcama

2,50 dolmuş
7 tl yemek
300 diş parası verdik extradan ama ne yapalım sağlık için :)

Taksi 25
Eczane 50
Çay tost 5 tl
80 tl ile günü kapatıp bu ayı eksi bakiyeye düşürerek kendimi tebrik ediyorum :KK71:
Kredi kartı kullanmiyoruz altında bozdurmak istemediğim içim borç aldı eşim arkadasindan 500 küsür haracama yaptık canı sagolsun evlatlarimiz için
17 gün kaldı maaşa ve bende sadece 50 Tl bozuk para var :cool: eşime hergün 5 tl versem 85 yapar yok yok 1 tl falan versem anca yeter :-):KK71::KK70:

aynen canım 1 tl candır :)

2 TL otobüs
6.75 yemek
5 TL fotokopi
13. 75 TL harcadım:KK17:
30 TL de birikim hesabına bankaya yatırdım :KK9:
Aslında yemek için eve dönmeyi beklesem iyi olacaktı ama hala okuldaydim dayanamadım :KK43:

Bugün babam anahtari istedi bakayım nasıl mis Araban dedi verdim akşam para almıştım yanıma benzin almak için ibreye bakayım birde ne göreyim full :D para dogruuuuu birikim kumbara sina çok mutluyum 150 tl birikime gitti :D her bittiğinde hissetsin amin :D :D

Back