Bireysel emeklilik sorunsali

Eşim kamu bankasında çalışıyor.biz zorunlu olmadan önce yaptırmıştık.banka çalışanı aileden bir kişi bes yaptırmak zorundaydı.kızımız için biriktiriyoruz bizde.ilerde eğitimi için harcarız diyoruz.

Elbette beğenmeyebilirsiniz, ben de beğenmedim esasen ki çıktım zaten. Sizin için söylemiyorum (çünkü tek tek kim hangi yorumu yapmış hatırlamıyorum) ama direk olarak hükümet yaptıysa kötüdür demek de çok mantıklı bi düşünce değil ona istinaden söyledim. Yoksa tabi ki herkes kendine uygun olanı yapacak sonuç olarak.

Peki şu sistemi iptal ettirirken bankanın 10 tl kesik atmasını napıcaz?
Bankamızdan hesap açmalıyız oradan çekebilirsiniz diyorlar.
Elden alırsanız 10 tl kesinti yapacağız.
Ne mana?

Kizlar bankaya gittim hepsinden almis danisman altin.doviz hisse 5 e bolmus hangisi daha karli bilmiyorum tamam dedim geldim

Kizlar bankaya gittim hepsinden almis danisman altin.doviz hisse 5 e bolmus hangisi daha karli bilmiyorum tamam dedim geldim
Cok fazla risk istemediginizi belirtseydiniz keske , riski dusuk bi planda para kaybetmiyorsunuz orta karar da geliriniz oluyor ama bolmesi iyi birsey usd dusse altin artar altin dusse doviz artar bi kaybiniz olmaz

Para biriktirmek gibi düşünün bunun nesi kötü olabilir ki ? Herkesle herşeyi konuşmayın,her kafada bi ses..

Para biriktirmek gibi düşünün bunun nesi kötü olabilir ki ? Herkesle herşeyi konuşmayın,her kafada bi ses..

Cok fazla risk istemediginizi belirtseydiniz keske , riski dusuk bi planda para kaybetmiyorsunuz orta karar da geliriniz oluyor ama bolmesi iyi birsey usd dusse altin artar altin dusse doviz artar bi kaybiniz olmaz
Boyle iyimi yoksa degistireyimmi ikiye bol demisti bir arkadas yarisi soviz yarisi hisse senedi diye ben gittim sordum hepsinden aldim dedi size sormak icin degistirmedim

Boyle iyimi yoksa degistireyimmi ikiye bol demisti bir arkadas yarisi soviz yarisi hisse senedi diye ben gittim sordum hepsinden aldim dedi size sormak icin degistirmedim
Ben de isin uzmani degilim yanlis yonlendirmek istemem ama benim planim da sizinkine benziyor , ben memnunum bu paketten , almak istediginiz riske bagli , ben yuksek risk istemedigim icin hisse senedi cok azdir benim fonlarimda mesela , siz de risk almayi istemiyorsaniz bu dagilim iyi gözüküyor

Rica ederim yinede benden daha bilgilisiniz tesekkur ederim

Açılın ben sigortaciyim

Şu tüketim çılgınlığı dönemlerinde para yatirdigin en iyi şey bu olabilir,kesinlikle devam et hatta imkanin varsa fazla yatir.Benim 5tane sozlesmem vardi okadar isime yaradi ki.İlkini hala bozmadim onu emeklilige sakliyorum

Harika iyiki geldiniz hemen sorayim yakalamisken dagilimi 5 e bolmus bankadaki hanim..yuzde 10 altin 30 hisse 20 doviz 20 hatirlayamadigim baska bisiy ben yillik 1800 yatirdim bu dagilim iyimi cayma hakkim 60 gunmus cayarsam kaybim olurmu simdiden tesekkur ederim

Ayrica kizlarim adina yaptirdim 10yil sonra cekiyormuyum parayi yoksa kizlarim emeklimi oluyor

Riski dagitmis bu guzel bir sey.Fonlari yakindan takip eden biri degilseniz hic degistirmeyin.Ben ozel danismanlik hizmeti verdigim icin musterilerimin fonlarini bizzat takip ediyorum.Boyle bir danismanla calismiyorsaniz ve piyasayi takip eden biri degilseniz kendi basiniza fon degistirmeyin bence bu dagilim size kaybettirmez.Hele ki uzun vade dusunuyorsaniz hic sorun yok.60 gun icinde cayarsaniz hicbir kaybiniz olmaz ama 60 gun gectikten sonra cikamazsiniz.Yani cikabilirsiniz ama zarara ugrarsiniz.Zaten cikmayin,sistem cok esnek bir sistem nekadar erken baslarsaniz okadsr iyi

Muhtesem bir bilgi akisi tesekkur ediyorum.ben policeyi kizlarim adina yaptirdim lehtar iki kizim ortak 10 yil sonra parayi cekebilirmiyim yoksa kizlarim emeklimi oluyor.muglaya yolunuz duserse sizi agirlamak isterim epeyce bilgi verdiniz tatil hakkiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…