- 11 Kasım 2015
- 4.305
- 4.962
- 83
Eşim kamu bankasında çalışıyor.biz zorunlu olmadan önce yaptırmıştık.banka çalışanı aileden bir kişi bes yaptırmak zorundaydı.kızımız için biriktiriyoruz bizde.ilerde eğitimi için harcarız diyoruz.Kamu bankası bu bahsettiğim. Şirketi bilmiyorum. Belki kendi isteginle istediğin zaman girilmiyordur ama her sene otomatik katiyordur. Yalnız şimdi çıkarsanız bir daha devlet yardımı verilmiyor diye uyarıyor.
Ya bilmiyorum zorunlu dahil etmeleri beni acayip soğuttu. İsteğe bağlı olsa belki değerlendirir kendim basvururdum katılmak için. Ayın 15i maaşına bir bakıyorsun çat diye kesilmiş. Bari onay alsalardi. Bir de ben kendim biriktiriyorum zaten maasimi, bana gereksiz geliyor.
Elbette beğenmeyebilirsiniz, ben de beğenmedim esasen ki çıktım zaten. Sizin için söylemiyorum (çünkü tek tek kim hangi yorumu yapmış hatırlamıyorum) ama direk olarak hükümet yaptıysa kötüdür demek de çok mantıklı bi düşünce değil ona istinaden söyledim. Yoksa tabi ki herkes kendine uygun olanı yapacak sonuç olarak.Bi şeyi beğenmeme timi biz oluyoruz galiba. Herkes kendi fikrini söylüyor. Kimseye katıl ya da çık demiyoruz. Olanı söylüyoruz. Üzüldüm şahsen söylediğinize.
Bence de herkes kendine uygun olanı yapsın. Ben beğenmiyorum evet.
Ortalama 2 yilda bir tekrar dahil edilir demis , cok komik gercekten , 2 yilda bir cayip durucaz demek kiDoğrusu o zaten de banka niye öyle diyor acaba. Birkaç kişi daha benim gibi anlamış belki de yanlış yorumluyoruz.
Buldum şimdi.
Eki Görüntüle 1993179
Her bankada boyle bir uygulama yokPeki şu sistemi iptal ettirirken bankanın 10 tl kesik atmasını napıcaz?
Bankamızdan hesap açmalıyız oradan çekebilirsiniz diyorlar.
Elden alırsanız 10 tl kesinti yapacağız.
Ne mana?
Cok fazla risk istemediginizi belirtseydiniz keske , riski dusuk bi planda para kaybetmiyorsunuz orta karar da geliriniz oluyor ama bolmesi iyi birsey usd dusse altin artar altin dusse doviz artar bi kaybiniz olmazKizlar bankaya gittim hepsinden almis danisman altin.doviz hisse 5 e bolmus hangisi daha karli bilmiyorum tamam dedim geldim
Boyle iyimi yoksa degistireyimmi ikiye bol demisti bir arkadas yarisi soviz yarisi hisse senedi diye ben gittim sordum hepsinden aldim dedi size sormak icin degistirmedimCok fazla risk istemediginizi belirtseydiniz keske , riski dusuk bi planda para kaybetmiyorsunuz orta karar da geliriniz oluyor ama bolmesi iyi birsey usd dusse altin artar altin dusse doviz artar bi kaybiniz olmaz
Ben de isin uzmani degilim yanlis yonlendirmek istemem ama benim planim da sizinkine benziyor , ben memnunum bu paketten , almak istediginiz riske bagli , ben yuksek risk istemedigim icin hisse senedi cok azdir benim fonlarimda mesela , siz de risk almayi istemiyorsaniz bu dagilim iyi gözüküyorBoyle iyimi yoksa degistireyimmi ikiye bol demisti bir arkadas yarisi soviz yarisi hisse senedi diye ben gittim sordum hepsinden aldim dedi size sormak icin degistirmedim
Rica ederim yinede benden daha bilgilisiniz tesekkur ederimBen de isin uzmani degilim yanlis yonlendirmek istemem ama benim planim da sizinkine benziyor , ben memnunum bu paketten , almak istediginiz riske bagli , ben yuksek risk istemedigim icin hisse senedi cok azdir benim fonlarimda mesela , siz de risk almayi istemiyorsaniz bu dagilim iyi gözüküyor
Harika iyiki geldiniz hemen sorayim yakalamisken dagilimi 5 e bolmus bankadaki hanim..yuzde 10 altin 30 hisse 20 doviz 20 hatirlayamadigim baska bisiy ben yillik 1800 yatirdim bu dagilim iyimi cayma hakkim 60 gunmus cayarsam kaybim olurmu simdiden tesekkur ederimAçılın ben sigortaciyim
Şu tüketim çılgınlığı dönemlerinde para yatirdigin en iyi şey bu olabilir,kesinlikle devam et hatta imkanin varsa fazla yatir.Benim 5tane sozlesmem vardi okadar isime yaradi ki.İlkini hala bozmadim onu emeklilige sakliyorum
Ayrica kizlarim adina yaptirdim 10yil sonra cekiyormuyum parayi yoksa kizlarim emeklimi oluyorHarika iyiki geldiniz hemen sorayim yakalamisken dagilimi 5 e bolmus bankadaki hanim..yuzde 10 altin 30 hisse 20 doviz 20 hatirlayamadigim baska bisiy ben yillik 1800 yatirdim bu dagilim iyimi cayma hakkim 60 gunmus cayarsam kaybim olurmu simdiden tesekkur ederim
Riski dagitmis bu guzel bir sey.Fonlari yakindan takip eden biri degilseniz hic degistirmeyin.Ben ozel danismanlik hizmeti verdigim icin musterilerimin fonlarini bizzat takip ediyorum.Boyle bir danismanla calismiyorsaniz ve piyasayi takip eden biri degilseniz kendi basiniza fon degistirmeyin bence bu dagilim size kaybettirmez.Hele ki uzun vade dusunuyorsaniz hic sorun yok.60 gun icinde cayarsaniz hicbir kaybiniz olmaz ama 60 gun gectikten sonra cikamazsiniz.Yani cikabilirsiniz ama zarara ugrarsiniz.Zaten cikmayin,sistem cok esnek bir sistem nekadar erken baslarsaniz okadsr iyiHarika iyiki geldiniz hemen sorayim yakalamisken dagilimi 5 e bolmus bankadaki hanim..yuzde 10 altin 30 hisse 20 doviz 20 hatirlayamadigim baska bisiy ben yillik 1800 yatirdim bu dagilim iyimi cayma hakkim 60 gunmus cayarsam kaybim olurmu simdiden tesekkur ederim
Kizlarinizi lehdar mi gosterdiniz yoksa bizzat kizlariniz adina mi sozlesmeler?Ayrica kizlarim adina yaptirdim 10yil sonra cekiyormuyum parayi yoksa kizlarim emeklimi oluyor
Muhtesem bir bilgi akisi tesekkur ediyorum.ben policeyi kizlarim adina yaptirdim lehtar iki kizim ortak 10 yil sonra parayi cekebilirmiyim yoksa kizlarim emeklimi oluyor.muglaya yolunuz duserse sizi agirlamak isterim epeyce bilgi verdiniz tatil hakkinizRiski dagitmis bu guzel bir sey.Fonlari yakindan takip eden biri degilseniz hic degistirmeyin.Ben ozel danismanlik hizmeti verdigim icin musterilerimin fonlarini bizzat takip ediyorum.Boyle bir danismanla calismiyorsaniz ve piyasayi takip eden biri degilseniz kendi basiniza fon degistirmeyin bence bu dagilim size kaybettirmez.Hele ki uzun vade dusunuyorsaniz hic sorun yok.60 gun icinde cayarsaniz hicbir kaybiniz olmaz ama 60 gun gectikten sonra cikamazsiniz.Yani cikabilirsiniz ama zarara ugrarsiniz.Zaten cikmayin,sistem cok esnek bir sistem nekadar erken baslarsaniz okadsr iyi
Lehtar olarak yaziyor her iki kizimdaKizlarinizi lehdar mi gosterdiniz yoksa bizzat kizlariniz adina mi sozlesmeler?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?