Web uygulamasını kur
How to install the app on iOS
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
- Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.
Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Bireysel emeklilik sorunsali
- Konu Sahibi zanaaa
- Başlangıç Tarihi
Ayrıntılı Düzenleme
Kimler kimler yazdı?Bahsettigim Uzun vadeli bi plan biz zaten goremiycez o gunleri buyuk ihtimal , size katılıyorum o kesintiler hic olmasa da maasimi tam alsam keskeO zaman bizden hala neden kesinti yapılıyo, hem bes için hem sigorta için bi kaç ay sonrada gelir dilimine girdim diye para kesilecek benden, domates olmuş 8 9 lira ben ekstra hiçbir kesintiyi tolere edecek durumda değilim
Kaldı ki isteyen katılsın zorunlu tutmak ne demek, biz zaten emekli olamicaz kimimizin ömrü vefa etmeyecek kimimizde...boşluklar kişiye özel
Kendi adıma tulumbada su bitti lafını duyduktan sonra tıpkı key paraları gibi çar çur edileceğini düşünüyorum, ben kendi yatırımımı kendim yaparım buyurganlığa lüzum yok
Emekli ikramiyesi olarak para yerine değerli kağıt verilecekmiş gibi bi söylenti de var millet napacam kağıdı diye cayır cayır emekli oluyo
Emekli ikramiyesi olarak para yerine değerli kağıt verilecekmiş gibi bi söylenti de var millet napacam kağıdı diye cayır cayır emekli oluyo
Devlet yaptıysa kesin kötüdür önyargısından uzaklaşın bence
Her ay maaşınızın yüzde üçünü biriktiriyormuş gibi düşünün
Annem bankacı. Bize yıllar önce yapmıştı. 20 bin lira elde ettik ve eğitimindr harcadım.
Şimdi iş yeri bize bes yaptı. Kesinlikle çıkmayı düşünmüyorum
Sıkıntı şu maaşımın yüzde üçü bana lazım, biriktirmek istemiyorum,para benim biriktirecek de olsam bu beni bağlar, memur maaşını almadan tonlarca para kesiliyor zaten bir de bu kesilince kuş kadar kalıyo para, zorunlu tutulan hiçbir şeye sıcak bakmıyorum
eşim yillarin bankacisi ve kesinlikle cok tavsiye ettigi bir birikim şekli.Bir yildir bireysel emeklilik icin prim yatiriyorum..endiselerim var kimi iyi anlatiyor kimi kötü devam ettirsem mi ettirmesem mi bilemedim bilgisi olanlar yardim etsin
Kendi birikim yöntemime kendim karar vermek istiyorum. Zorunlu katılım saçmalığın daniskasi. Ben kendi birimimi yapabilecek kadar iradeli biriyim zaten. Bunda iyi niyet görmüyorum ben de. Zorunlu yapılmasının tek sebebi paramızı gasp etmek. Benim onayım olmadan nasıl police oluşturulur adıma? Çıkmak istesen bir sürü ugrastiriyolar, binlerce şikayet var millet çıkamıyor. Çıksak bile her sene tekrar katacaklarmis otomatik olarak. Her sene çıkmaya çalışacağız yani. Biz çıkana kadar geçen sürede de paramızı isletecekler ohh ne güzel. Ben de key gibi olacağını düşünüyorum. Emeklilik icinmis, her ay emekli sandığına para kesiliyor zaten bir ikinciye gerek var mı?Sıkıntı şu maaşımın yüzde üçü bana lazım, biriktirmek istemiyorum,para benim biriktirecek de olsam bu beni bağlar, memur maaşını almadan tonlarca para kesiliyor zaten bir de bu kesilince kuş kadar kalıyo para, zorunlu tutulan hiçbir şeye sıcak bakmıyorum
Ay çok sinirliyim bu konuda.
Kendi birikim yöntemime kendim karar vermek istiyorum. Zorunlu katılım saçmalığın daniskasi. Ben kendi birimimi yapabilecek kadar iradeli biriyim zaten. Bunda iyi niyet görmüyorum ben de. Zorunlu yapılmasının tek sebebi paramızı gasp etmek. Benim onayım olmadan nasıl police oluşturulur adıma? Çıkmak istesen bir sürü ugrastiriyolar, binlerce şikayet var millet çıkamıyor. Çıksak bile her sene tekrar katacaklarmis otomatik olarak. Her sene çıkmaya çalışacağız yani. Biz çıkana kadar geçen sürede de paramızı isletecekler ohh ne güzel. Ben de key gibi olacağını düşünüyorum. Emeklilik icinmis, her ay emekli sandığına para kesiliyor zaten bir ikinciye gerek var mı?
Ay çok sinirliyim bu konuda.
Bu durumlarda özellikle memurun maaşına direk göz dikilmesine sinir oluyorum, para yetiyor mu diye bir sor sonra birikime sıra gelsin
Zorunlu katilimdan cikabiliyorsunuz , ben cikma dilekcemi verdim bikac gun icinde yatan paralari geri alicam , kendi irademle yaptirdigim 2 tane besim var devletin zorunlu tuttuguyla beraber 3 tane oldu , onun iptal dilekcesini verdim siz de bozabilirsiniz onuSıkıntı şu maaşımın yüzde üçü bana lazım, biriktirmek istemiyorum,para benim biriktirecek de olsam bu beni bağlar, memur maaşını almadan tonlarca para kesiliyor zaten bir de bu kesilince kuş kadar kalıyo para, zorunlu tutulan hiçbir şeye sıcak bakmıyorum
Tesekkur ederimBesinizin ait oldugu sirketin cagri merkezini arayip gorusun , bir internet sifresi de edinip internet sayfalarindan da takip edebilirsiniz fonlarinizin durumunu
Ben 1 yillik pesin yatirdim fakat hic bilgim yoktu bankaya yaptirdim yine bankaya gidip yarisini doviz yarisini fon demeliyim dogrumu anladimÇoğunluk kamu borçlanma kiralamada %40da bist dövizdeydi
Eğer çıkmasaydım döviz uçtuğu için çok daha fazlasını kazanıcaktım
Dövizde düşüş olmadığı için %50 dövize borsaya endeksli kalan %50yi de duruma göre değerlendirin
Zorunlu olmasinin sebebi hukumetin ileride sgk yi toptan kaldirmak istemesi , herkes kendi birikimiyle emekli olacak , amac bu
şuana kadar hükümetin faydalı birşey yaptıgını görmedik ama biriktiriyoruz.
Zorunlu katilimdan cikabiliyorsunuz , ben cikma dilekcemi verdim bikac gun icinde yatan paralari geri alicam , kendi irademle yaptirdigim 2 tane besim var devletin zorunlu tuttuguyla beraber 3 tane oldu , onun iptal dilekcesini verdim siz de bozabilirsiniz onu
Biliyorum bugün arıcam telefonla halletti arkadaşlar, ama neden uğraşmak zorunda olayım, bir de bu öyle böyle zorunlu olacakmış otomatik olarak her sene eklenecekmişiz bununla mı uğraşalım her sene,ki sonunda zorunlu olur çıkışsız
Iste amac sgk dan kurtulmak olunca ugrastirip duracaklar bizleri boyle , sacmaligi konusunda cok haklisinizBiliyorum bugün arıcam telefonla halletti arkadaşlar, ama neden uğraşmak zorunda olayım, bir de bu öyle böyle zorunlu olacakmış otomatik olarak her sene eklenecekmişiz bununla mı uğraşalım her sene,ki sonunda zorunlu olur çıkışsız
Bankada sigorta danismani varsa o yapabilir , bankaci fonlarinizla oynayamaz , yaptirdiginiz bankaya bi sorun sigorta danismaninin subeye gittigi gunleri , o gun gider danismanla gorusursunuzBen 1 yillik pesin yatirdim fakat hic bilgim yoktu bankaya yaptirdim yine bankaya gidip yarisini doviz yarisini fon demeliyim dogrumu anladim
Iste amac sgk dan kurtulmak olunca ugrastirip duracaklar bizleri boyle , sacmaligi konusunda cok haklisiniz
SGK meselesi de ayrı bir konu, çokta bi esprisi yok artık, ne adam akıllı ilaç karşılıyo ne de tamamen ücretsiz, göz rahatsızlığım var bir damlam 45 lira devlet 1 lirasını bile karşılamıyo diğeri 21 lira sanırım o da aynı şekilde, her ay 70 lira ilaca veriyorum, daha çetrefilli hastalıkları düşünemedim
Milana cok tesekkur ederim yardimin icin konusup sana yazarimBankada sigorta danismani varsa o yapabilir , bankaci fonlarinizla oynayamaz , yaptirdiginiz bankaya bi sorun sigorta danismaninin subeye gittigi gunleri , o gun gider danismanla gorusursunuz
Milana benimde esimin ikinci ayi isyerinden bes iptal edevilirmiyiz oluyorsa nasilZorunlu katilimdan cikabiliyorsunuz , ben cikma dilekcemi verdim bikac gun icinde yatan paralari geri alicam , kendi irademle yaptirdigim 2 tane besim var devletin zorunlu tuttuguyla beraber 3 tane oldu , onun iptal dilekcesini verdim siz de bozabilirsiniz onu
Yatırıma teşvik bütün ülkelerin yaptığı birşey ,Hükümetin desteklemesi bu yüzden ,bireysel emeklilik hükümetin üzerinden büyük yük alıyor bunun için destekliyorlar.ben hükümet yanlısı değilim ama bireysel emeklilik iyi birşey .iyi bişey olsaydı hükümet zorunlu yapmazdı der çekilirim.
Desteklemek ayrı şey zorunlu yapmak ayrı şey. Zaten bes e devlet destegi önceden de vardı. Yapsınlar iyi bir şey tabi ama benim rizam, imzam, onayım olmadan beni zorunlu katılıma tabi tutamaz.Yatırıma teşvik bütün ülkelerin yaptığı birşey ,Hükümetin desteklemesi bu yüzden ,bireysel emeklilik hükümetin üzerinden büyük yük alıyor bunun için destekliyorlar.ben hükümet yanlısı değilim ama bireysel emeklilik iyi birşey .
Iste yavas yavas insanlari alistiriyorlar , sosyal devletin sonu geliyor boylelikleSGK meselesi de ayrı bir konu, çokta bi esprisi yok artık, ne adam akıllı ilaç karşılıyo ne de tamamen ücretsiz, göz rahatsızlığım var bir damlam 45 lira devlet 1 lirasını bile karşılamıyo diğeri 21 lira sanırım o da aynı şekilde, her ay 70 lira ilaca veriyorum, daha çetrefilli hastalıkları düşünemedim