- 21 Ağustos 2013
- 26.658
- 55.303
- 598
Yatırıma teşvik bütün ülkelerin yaptığı birşey ,Hükümetin desteklemesi bu yüzden ,bireysel emeklilik hükümetin üzerinden büyük yük alıyor bunun için destekliyorlar.ben hükümet yanlısı değilim ama bireysel emeklilik iyi birşey .
Calistigi isyeri hangi sigorta sirketiyle anlastiysa o sirketin cagri merkezini arasin , zorunlu besten cik.ak istiyorum desin cikarirlarMilana benimde esimin ikinci ayi isyerinden bes iptal edevilirmiyiz oluyorsa nasil
Iste yavas yavas insanlari alistiriyorlar , sosyal devletin sonu geliyor boylelikle
Paramizi geri alabiliyormuyuzCalistigi isyeri hangi sigorta sirketiyle anlastiysa o sirketin cagri merkezini arasin , zorunlu besten cik.ak istiyorum desin cikarirlar
Paramizi geri alabiliyormuyuz
Yahu bedava olur mu hic , devletten ucuz ozel hastaneler var , bi kere eczaneden ilac aliyordum eczaci sgk dan girmis receteyi su kadar odemeniz var dedi , mumkun degil yahu dedim ilacin fiyatina baktik falan cok komik ama ilacin fiyatindan daha yuksek.cimmisti sgk girisiyle artik eczaci hatasi miydi bilmiyorum ama saka gibiydi gercektenHayır ağzın bal yesin, ben bunu enişteme anlatamadım devlet hastanesi bedava diyip duruyordu geçen eczaneye gidip ilaçlarla birlikte 123 TL ödemiş diyo ki sen haklıymışsın e dedim neden yalan söyleyeyim ben de bu sistemin içindeyim
Zorunlu değil kim zorunlu dedi ? çıkabiliyorsunuz ve paranızı geri alabiliyorsunuz . Bu sadece teşvik etmek istemeyen çıkıyor zararda edilmiyor.Desteklemek ayrı şey zorunlu yapmak ayrı şey. Zaten bes e devlet destegi önceden de vardı. Yapsınlar iyi bir şey tabi ama benim rizam, imzam, onayım olmadan beni zorunlu katılıma tabi tutamaz.
Anlatamadim galiba. Benim rizam olmadan kendi kendine sisteme dahil ediyorsa beni bu zorunludur. Çıkmak için neden ben uğraşmak zorundayim ki ben mi istedim girmeyi? Ayrıca her sene yenilenecekmis tekrar tekrar çıkmak için başvuru yapılacak. Şu anda da çıkmak isteyenler zorluklarla karşılaşıyor. En azından kamuda.Zorunlu değil kim zorunlu dedi ? çıkabiliyorsunuz ve paranızı geri alabiliyorsunuz . Bu sadece teşvik etmek istemeyen çıkıyor zararda edilmiyor.
Bu arada her yil yenilenmeyecek bildifim kadariyla , ben cikis islemini yparken uyarmislatdi isteseniz bile 2 sene giria yapamazsiniz diyeAnlatamadim galiba. Benim rizam olmadan kendi kendine sisteme dahil ediyorsa beni bu zorunludur. Çıkmak için neden ben uğraşmak zorundayim ki ben mi istedim girmeyi? Ayrıca her sene yenilenecekmis tekrar tekrar çıkmak için başvuru yapılacak. Şu anda da çıkmak isteyenler zorluklarla karşılaşıyor. En azından kamuda.
İptal ederken uyarı çıkıyor, 45 yaşına kadar her sene otomatik olarak katılım olacak diye.Bu arada her yil yenilenmeyecek bildifim kadariyla , ben cikis islemini yparken uyarmislatdi isteseniz bile 2 sene giria yapamazsiniz diye
Sirketle alakali olabilir mi acaba? Bende de 2 aene boyunca katilamayacaksiniz diye uyardilarİptal ederken uyarı çıkıyor, 45 yaşına kadar her sene otomatik olarak katılım olacak diye.
Kamu bankası bu bahsettiğim. Şirketi bilmiyorum. Belki kendi isteginle istediğin zaman girilmiyordur ama her sene otomatik katiyordur. Yalnız şimdi çıkarsanız bir daha devlet yardımı verilmiyor diye uyarıyor.Sirketle alakali olabilir mi acaba? Bende de 2 aene boyunca katilamayacaksiniz diye uyardilar
Bi şeyi beğenmeme timi biz oluyoruz galiba. Herkes kendi fikrini söylüyor. Kimseye katıl ya da çık demiyoruz. Olanı söylüyoruz. Üzüldüm şahsen söylediğinize.Ben çıktım iki dakikamı bile almadı, telefon uygulamasında çıkmak istiyorum seçeneğini tıkladım onayladım üç gün sonra param hesabıma yattı bu kadar basitti.
Ben o kadar uzun vadeli yatırımlar yapabilen biri değilim ama bu işlerden anlayan fonlarını iyi yöneten arkadaşlar yazmışlar, öyle yapabiliyorsanız katılın bese kar edersiniz. Ama 10 yıl paranız öylece yatacaksa mantıklı değil bana göre, o parayı başka türlü de değerlendirebilirsiniz. Düşünüp tartıp öyle karar verin yön yargılı olmayın yani, bakmayın burdaki bişeyi de beğenmeme timi yazılarına.
Öte yandan bence SGK sistemi kalkmalı, paramı bana brüt olarak versinler ben vergimi primimi her bişeyimi kendim yatırayım, vergiyi cebe girmeden alınca 'devlet baba' geleneği devam ediyor bordroda görmek insanı çok da etkilemiyor, kendim versem cebimden çıkan para içime oturacağı için daha iyi hizmet talep etme isteğim artacaktır. Gerçi bizim toplumumuzda şu anda pek uygulanabilir bişey değil, ödememe karşısında sıkı yaptırımların olması lazım.
Valla usenmedim sigorta sirketini aradim sordum , cayma hakkini kullaninca bir daha zorunlu olarak sokmuyorlarmis sisteme , kendin girmek istersen de 2 sene beklemek gerekiyormusKamu bankası bu bahsettiğim. Şirketi bilmiyorum. Belki kendi isteginle istediğin zaman girilmiyordur ama her sene otomatik katiyordur. Yalnız şimdi çıkarsanız bir daha devlet yardımı verilmiyor diye uyarıyor.
Ya bilmiyorum zorunlu dahil etmeleri beni acayip soğuttu. İsteğe bağlı olsa belki değerlendirir kendim basvururdum katılmak için. Ayın 15i maaşına bir bakıyorsun çat diye kesilmiş. Bari onay alsalardi. Bir de ben kendim biriktiriyorum zaten maasimi, bana gereksiz geliyor.
Doğrusu o zaten de banka niye öyle diyor acaba. Birkaç kişi daha benim gibi anlamış belki de yanlış yorumluyoruz.Valla usenmedim sigorta sirketini aradim sordum , cayma hakkini kullaninca bir daha zorunlu olarak sokmuyorlarmis sisteme , kendin girmek istersen de 2 sene beklemek gerekiyormus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?