• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bireysel emeklilik sorunsali

Yatırıma teşvik bütün ülkelerin yaptığı birşey ,Hükümetin desteklemesi bu yüzden ,bireysel emeklilik hükümetin üzerinden büyük yük alıyor bunun için destekliyorlar.ben hükümet yanlısı değilim ama bireysel emeklilik iyi birşey .

Ama.bana yük bindiriyo çalışan olarak,sgk için ayrı bes için ayrı kesinti oluyor, sanırım haziranda gelir dilimine giriyorum bir de öyle kesilecek,enflasyonu da ekle maaş oldu sana kuş

O zaman sgk kesintisini kaldıracak tamamen özele devredecek emeklilik işini

Iste yavas yavas insanlari alistiriyorlar , sosyal devletin sonu geliyor boylelikle

Hayır ağzın bal yesin, ben bunu enişteme anlatamadım devlet hastanesi bedava diyip duruyordu geçen eczaneye gidip ilaçlarla birlikte 123 TL ödemiş diyo ki sen haklıymışsın e dedim neden yalan söyleyeyim ben de bu sistemin içindeyim

Hayır ağzın bal yesin, ben bunu enişteme anlatamadım devlet hastanesi bedava diyip duruyordu geçen eczaneye gidip ilaçlarla birlikte 123 TL ödemiş diyo ki sen haklıymışsın e dedim neden yalan söyleyeyim ben de bu sistemin içindeyim
Yahu bedava olur mu hic , devletten ucuz ozel hastaneler var , bi kere eczaneden ilac aliyordum eczaci sgk dan girmis receteyi su kadar odemeniz var dedi , mumkun degil yahu dedim ilacin fiyatina baktik falan cok komik ama ilacin fiyatindan daha yuksek.cimmisti sgk girisiyle artik eczaci hatasi miydi bilmiyorum ama saka gibiydi gercekten

Desteklemek ayrı şey zorunlu yapmak ayrı şey. Zaten bes e devlet destegi önceden de vardı. Yapsınlar iyi bir şey tabi ama benim rizam, imzam, onayım olmadan beni zorunlu katılıma tabi tutamaz.
Zorunlu değil kim zorunlu dedi ? çıkabiliyorsunuz ve paranızı geri alabiliyorsunuz . Bu sadece teşvik etmek istemeyen çıkıyor zararda edilmiyor.

Zorunlu değil kim zorunlu dedi ? çıkabiliyorsunuz ve paranızı geri alabiliyorsunuz . Bu sadece teşvik etmek istemeyen çıkıyor zararda edilmiyor.
Anlatamadim galiba. Benim rizam olmadan kendi kendine sisteme dahil ediyorsa beni bu zorunludur. Çıkmak için neden ben uğraşmak zorundayim ki ben mi istedim girmeyi? Ayrıca her sene yenilenecekmis tekrar tekrar çıkmak için başvuru yapılacak. Şu anda da çıkmak isteyenler zorluklarla karşılaşıyor. En azından kamuda.
Ha amaç tesvikse şimdi çıkarsan bir daha dahil olsan da devlet desteğini alamazsın demek sonradan katılmayı düşünenleri pek de teşvik etmiyor.

Son düzenleme:
Eğer durumunuz var ise ve 10 yıl boyunca bozmayacaksanız kesinlikle karlı bir yatırım. Zorunlu BES imi iptal ettirdim çünkü bütçem şu anda kaldırmaz bunu ama kızım için 5 yıldır devam eden bir bireysel emekliliğim var, bitince bir daha başlatmayı düşünüyorum.

Anlatamadim galiba. Benim rizam olmadan kendi kendine sisteme dahil ediyorsa beni bu zorunludur. Çıkmak için neden ben uğraşmak zorundayim ki ben mi istedim girmeyi? Ayrıca her sene yenilenecekmis tekrar tekrar çıkmak için başvuru yapılacak. Şu anda da çıkmak isteyenler zorluklarla karşılaşıyor. En azından kamuda.
Bu arada her yil yenilenmeyecek bildifim kadariyla , ben cikis islemini yparken uyarmislatdi isteseniz bile 2 sene giria yapamazsiniz diye

Şimdi calisandan zorunlu para kesiyor ve buna % 25 her ay ekliyor. Ayrıca 1000 tl de senin adına yatıriyor. PEki bu 1000 tl bir kere mi yoksa her yıl mı bilen var mı.

Daha Bes sistemi Türkiye'ye ilk geldiğinde(adı bile başkaydı) başlatmıştı babam sağolsun. Çalışmaya başlayınca kendi adıma bir Bes yaptırdım, diğeri 10yılı doldurmuştu artık ona ödeme yapmıyordum parayı çektim arabamı yeniledim. Çocuklarım doğduğunda onlara da birer Bes yaptım, eğitimleri için kullanmayı düşündüğüm için en az 10yıl bozdurmayacağım, bu da karlı bir yatırım elbette. Kısa vadeli düşünmemek gerekli. Biz eşimle planlarımızı en az 10yıllık süreçlerde yaptığımız için zararlı olacağını düşünmüyorum. Tabi ki bugün yaptırayım yarın bozdurayım derseniz hiç bulaşmayın. Öyle kısa vadede kar isteyen riski alıp borsaya girecek.

Ben çıktım iki dakikamı bile almadı, telefon uygulamasında çıkmak istiyorum seçeneğini tıkladım onayladım üç gün sonra param hesabıma yattı bu kadar basitti.

Ben o kadar uzun vadeli yatırımlar yapabilen biri değilim ama bu işlerden anlayan fonlarını iyi yöneten arkadaşlar yazmışlar, öyle yapabiliyorsanız katılın bese kar edersiniz. Ama 10 yıl paranız öylece yatacaksa mantıklı değil bana göre, o parayı başka türlü de değerlendirebilirsiniz. Düşünüp tartıp öyle karar verin ön yargılı olmayın yani, bakmayın burdaki bişeyi de beğenmeme timi yazılarına.

Öte yandan bence SGK sistemi kalkmalı, paramı bana brüt olarak versinler ben vergimi primimi her bişeyimi kendim yatırayım, vergiyi cebe girmeden alınca 'devlet baba' geleneği devam ediyor kesintileri bordroda görmek insanı çok da etkilemiyor, kendim versem cebimden çıkan para içime oturacağı için daha iyi hizmet talep etme isteğim artacaktır. Gerçi bizim toplumumuzda şu anda pek uygulanabilir bişey değil, ödememe karşısında sıkı yaptırımların olması lazım.

Sirketle alakali olabilir mi acaba? Bende de 2 aene boyunca katilamayacaksiniz diye uyardilar
Kamu bankası bu bahsettiğim. Şirketi bilmiyorum. Belki kendi isteginle istediğin zaman girilmiyordur ama her sene otomatik katiyordur. Yalnız şimdi çıkarsanız bir daha devlet yardımı verilmiyor diye uyarıyor.
Ya bilmiyorum zorunlu dahil etmeleri beni acayip soğuttu. İsteğe bağlı olsa belki değerlendirir kendim basvururdum katılmak için. Ayın 15i maaşına bir bakıyorsun çat diye kesilmiş. Bari onay alsalardi. Bir de ben kendim biriktiriyorum zaten maasimi, bana gereksiz geliyor.

Ben çıktım iki dakikamı bile almadı, telefon uygulamasında çıkmak istiyorum seçeneğini tıkladım onayladım üç gün sonra param hesabıma yattı bu kadar basitti.

Ben o kadar uzun vadeli yatırımlar yapabilen biri değilim ama bu işlerden anlayan fonlarını iyi yöneten arkadaşlar yazmışlar, öyle yapabiliyorsanız katılın bese kar edersiniz. Ama 10 yıl paranız öylece yatacaksa mantıklı değil bana göre, o parayı başka türlü de değerlendirebilirsiniz. Düşünüp tartıp öyle karar verin yön yargılı olmayın yani, bakmayın burdaki bişeyi de beğenmeme timi yazılarına.

Öte yandan bence SGK sistemi kalkmalı, paramı bana brüt olarak versinler ben vergimi primimi her bişeyimi kendim yatırayım, vergiyi cebe girmeden alınca 'devlet baba' geleneği devam ediyor bordroda görmek insanı çok da etkilemiyor, kendim versem cebimden çıkan para içime oturacağı için daha iyi hizmet talep etme isteğim artacaktır. Gerçi bizim toplumumuzda şu anda pek uygulanabilir bişey değil, ödememe karşısında sıkı yaptırımların olması lazım.
Bi şeyi beğenmeme timi biz oluyoruz galiba. Herkes kendi fikrini söylüyor. Kimseye katıl ya da çık demiyoruz. Olanı söylüyoruz. Üzüldüm şahsen söylediğinize.
Bence de herkes kendine uygun olanı yapsın. Ben beğenmiyorum evet.

Kamu bankası bu bahsettiğim. Şirketi bilmiyorum. Belki kendi isteginle istediğin zaman girilmiyordur ama her sene otomatik katiyordur. Yalnız şimdi çıkarsanız bir daha devlet yardımı verilmiyor diye uyarıyor.
Ya bilmiyorum zorunlu dahil etmeleri beni acayip soğuttu. İsteğe bağlı olsa belki değerlendirir kendim basvururdum katılmak için. Ayın 15i maaşına bir bakıyorsun çat diye kesilmiş. Bari onay alsalardi. Bir de ben kendim biriktiriyorum zaten maasimi, bana gereksiz geliyor.
Valla usenmedim sigorta sirketini aradim sordum , cayma hakkini kullaninca bir daha zorunlu olarak sokmuyorlarmis sisteme , kendin girmek istersen de 2 sene beklemek gerekiyormus

Valla usenmedim sigorta sirketini aradim sordum , cayma hakkini kullaninca bir daha zorunlu olarak sokmuyorlarmis sisteme , kendin girmek istersen de 2 sene beklemek gerekiyormus
Doğrusu o zaten de banka niye öyle diyor acaba. Birkaç kişi daha benim gibi anlamış belki de yanlış yorumluyoruz.
Buldum şimdi.
PicsArt_05-09-11.26.48.jpg

Son düzenleme:
Back
X