- 6 Aralık 2016
- 485
- 468
- 23
Simdi anlayamadim hem sozlesme kizlariniz adina hem lehdar olmaz.İmzayi kim atti? Her sekilde 10 yil sonra cekersiniz parayi,kizlariniz emekli olmaz cunku emeklilik 10 yili ve 56 yasi doldurmaktir.Eger kizlariniz lehdar ve sozlesme sahibi sizseniz 10 yil sonra 56 yasa geliyorsaniz emeklilik hakki dogar.Bunun disindaki tum durumlarda sadece toplu para alabilirsiniz.Tesekkur ederim yolum duserse haber veririm.Bursada olsaydiniz sizi kendi danismanligima ve sirketime alir fonlarinizi takip ederdim.Yolunuz duserse ben de sizi agirlarim seve seveMuhtesem bir bilgi akisi tesekkur ediyorum.ben policeyi kizlarim adina yaptirdim lehtar iki kizim ortak 10 yil sonra parayi cekebilirmiyim yoksa kizlarim emeklimi oluyor.muglaya yolunuz duserse sizi agirlamak isterim epeyce bilgi verdiniz tatil hakkiniz
Evet imzayi ben attim ve 1 yillik pesin yatirdim 1800lira.10 yil sonra 47 yasinda olacagim toplu olarak cekme hakkim oldugunu bilmiyordum bu durumda yuzde 25 devlet katkisinida alabilirmiyim.keske yakinimda olsaydiniz kimseye guvenilmiyor kimse yol gosyermiyor.ne kadar tesekkur etsem azdirSimdi anlayamadim hem sozlesme kizlariniz adina hem lehdar olmaz.İmzayi kim atti? Her sekilde 10 yil sonra cekersiniz parayi,kizlariniz emekli olmaz cunku emeklilik 10 yili ve 56 yasi doldurmaktir.Eger kizlariniz lehdar ve sozlesme sahibi sizseniz 10 yil sonra 56 yasa geliyorsaniz emeklilik hakki dogar.Bunun disindaki tum durumlarda sadece toplu para alabilirsiniz.Tesekkur ederim yolum duserse haber veririm.Bursada olsaydiniz sizi kendi danismanligima ve sirketime alir fonlarinizi takip ederdim.Yolunuz duserse ben de sizi agirlarim seve seve
Hayir devlet katkisinin sadece %60ini alabilirsin.toplu paran+fon getirisi+devlet katkisinin %60i. Devlet katkisinin tamamina hak kazanmak icin 56 yasi doldurmak zorunludur.Ama %60 lik kismi bile oldukca karlidir.Tereddutunuz olmasin.Kotuleyenler olacaktir sistemi ama ya yanlis bilgilendirilmislerdir ya eksik ya parayi erken cekip kesintiye ugramislardir.Mevzuati bilmedikleri icin eskiyle kiyasliyorlardir vs.Bilgi sahibi oldugunuz surece ve uzun vade dusundugunuz surece korkmayinEvet imzayi ben attim ve 1 yillik pesin yatirdim 1800lira.10 yil sonra 47 yasinda olacagim toplu olarak cekme hakkim oldugunu bilmiyordum bu durumda yuzde 25 devlet katkisinida alabilirmiyim.keske yakinimda olsaydiniz kimseye guvenilmiyor kimse yol gosyermiyor.ne kadar tesekkur etsem azdir
Cok cok cok tesekkur ederim hem icim rahatladi hem bilgilendim bol bol musteri diliyorum sizeHayir devlet katkisinin sadece %60ini alabilirsin.toplu paran+fon getirisi+devlet katkisinin %60i. Devlet katkisinin tamamina hak kazanmak icin 56 yasi doldurmak zorunludur.Ama %60 lik kismi bile oldukca karlidir.Tereddutunuz olmasin.Kotuleyenler olacaktir sistemi ama ya yanlis bilgilendirilmislerdir ya eksik ya parayi erken cekip kesintiye ugramislardir.Mevzuati bilmedikleri icin eskiyle kiyasliyorlardir vs.Bilgi sahibi oldugunuz surece ve uzun vade dusundugunuz surece korkmayin
Rica ederimRica ederim yinede benden daha bilgilisiniz tesekkur ederim
Rica ederim ne demek.Kafaniza takilan her sey icin yazabilirsiniz buna diger sigortalar da dahil.Size de bol kazancli bir ömür dilerimCok cok cok tesekkur ederim hem icim rahatladi hem bilgilendim bol bol musteri diliyorum size
Hanimefendi devlet ozel sirketlerde bulunan parayi nasil kullansin? Ywpmayin allah askina inanmayin boyle seylere , bizim isyerimiz var devlet gelip benim kasamdaki parayi alip kullanabilir mi? Ne munasebetBen oğluma başlatmıştım doğduğunda süresini doldurmadan çektiğinde zarar ediyorsunuz. Ben pişman oldum. Çünkü fonlara göre dağıtmak değerlendirmek gerekiyor. Uğraşmıyorsan sıkıntı. Bide bu paralar yatıyo biz herşeyi rakamsal olarak görüyoruz. Ama bu paraları devlet yani hükümet kendi insiyatifinde kullanıyor. Yani ilerde SGK yı kaldırmak istiyo falan hikaye. Çünkü ordanda cayır cayır kesiliyo vergiler falan. Devlet onuda kullanıyor. Tabi bide emekli olamıyoruz çünkü emeklilik yaşı olmuş 58-60. Eee ne anladım bu işten. Buradaki amaç devlete daha fazla gelir akışı. Şimdi diyelimki yatırdığın 100 tl teee bundan 10 sene sonra ne kadar değerli olur. Emin ol aylık 100 liralık altın al daha fazla karlı olursun. Eskiden key sistemi vardı. Hiç bi yere varamadı. Devlette kullandı kullandı parayı vatandaşa bilmem kaç sene sonra çerez parası olarak ödedi. Babam babam bilmem kaç sene önce yani neredeyse 25 sene önce o parayı 6 sene yatırmıştı. 5-6 yıl önce 600 tl olarak ödendi.
Iyi ki geldiniz ben de kendi capimda savunmaya calisiyodum burda bes sisteminiRica ederim ne demek.Kafaniza takilan her sey icin yazabilirsiniz buna diger sigortalar da dahil.Size de bol kazancli bir ömür dilerim
Dövizde fon, fonlar çeşit çeşit mevduat fonuda var mesela başka şeylerdeBen 1 yillik pesin yatirdim fakat hic bilgim yoktu bankaya yaptirdim yine bankaya gidip yarisini doviz yarisini fon demeliyim dogrumu anladim
Hanimefendi devlet ozel sirketlerde bulunan parayi nasil kullansin? Ywpmayin allah askina inanmayin boyle seylere , bizim isyerimiz var devlet gelip benim kasamdaki parayi alip kullanabilir mi? Ne munasebet
Cok tesekkur ederim cok naziksinizRica ederim ne demek.Kafaniza takilan her sey icin yazabilirsiniz buna diger sigortalar da dahil.Size de bol kazancli bir ömür dilerim
Bunlar bankalara yatmiyor.Emeklilik sirketleri bes kesintilerini fonlayarak takasbanktaki hesabinizda tutuyor ama devletin parayi kullandigi dogrudur kullanmasinda da bir sakinca goremiyorum %25 uzerine koyuyor zira.Talihsiz tecrubeleriniz olabilir ama bu sistemin kotu oldugu anlamina gelmez,bu sizin yanlis kisi ya da sirketlerle bu ise bssladiginiz anlama gelir.Sistemde bilgi eksikliginden magdur olan coktur dogru bu yuzden yola cikacaginiz sirketleri ya da danismanlari iyi secmelisiniz.Özel şirketlerde bes kesintilerini çalışanlarınızdan alıp siz kasanızda mı muhafaza ediyorsunuz. Bunlar bankalara mı yatmıyo mu.
Yorumunda söylediğim gibi bi sigortacı kadar olmasa da bilgim var.
Hayir devlet katkisinin sadece %60ini alabilirsin.toplu paran+fon getirisi+devlet katkisinin %60i. Devlet katkisinin tamamina hak kazanmak icin 56 yasi doldurmak zorunludur.Ama %60 lik kismi bile oldukca karlidir.Tereddutunuz olmasin.Kotuleyenler olacaktir sistemi ama ya yanlis bilgilendirilmislerdir ya eksik ya parayi erken cekip kesintiye ugramislardir.Mevzuati bilmedikleri icin eskiyle kiyasliyorlardir vs.Bilgi sahibi oldugunuz surece ve uzun vade dusundugunuz surece korkmayin
Evet bu kesintiler var.Sureyi doldurmaniz lazim bir de verdiginiz yuzdeler eski mevzuata ait.Sistem cok guncellendi.Sisteme girmeden once kesintiler hakkinda danismaniniz sizi bilgilendirmeliydi.Babanizin donemine hele hic girmeyelim cunku o donemin hikayeleri bitmez.O donemler yuzunden zaten Turkiyede sigortaciliga guven kalmadi ve emin olun en az zarar gorenlerden biri bile olabilir babaniz.Cok amatorce basladi bu ulkede bu sistem diger her sey gibiAma bu daveksik bilgi :)
Baban gününüde yaşını da doldurdu parayı çekerken yine kesinti oldu.
En 2 yıl kala çıktım %20 kesinti o yılda yaşta doldurdu %15 kesinti
Kesintisiz almaya imkan yok poliçelerin altında da yazıyo
Ama doğru yönetildiğinde muazzam para alınıyo
Ben de sigortaci degilim , devlet kendi tuyatirdigi kadarini kullanabilir onu da zaten bizlere hizmet vermek icon kullanir , konunun bankayla hic alakasi yok zaten , fonlar ayri yerde degerlendirilir sigoryaci arkadaslar daha iyi bilir , bu fonlar da degerlendirilir ki biz de o sayede yatirimiizla para kazanabiliyoruz.. yani benim her ay bese yatirdigim 300 lirayi devlet almıyor , bu paralar ozel sirketlerin garantisi altinda , kimse yiyemez o paralariÖzel şirketlerde bes kesintilerini çalışanlarınızdan alıp siz kasanızda mı muhafaza ediyorsunuz. Bunlar bankalara mı yatmıyo mu.
Yorumunda söylediğim gibi bi sigortacı kadar olmasa da bilgim var.
Bunlar bankalara yatmiyor.Emeklilik sirketleri bes kesintilerini fonlayarak takasbanktaki hesabinizda tutuyor ama devletin parayi kullandigi dogrudur kullanmasinda da bir sakinca goremiyorum %25 uzerine koyuyor zira.Talihsiz tecrubeleriniz olabilir ama bu sistemin kotu oldugu anlamina gelmez,bu sizin yanlis kisi ya da sirketlerle bu ise bssladiginiz anlama gelir.Sistemde bilgi eksikliginden magdur olan coktur dogru bu yuzden yola cikacaginiz sirketleri ya da danismanlari iyi secmelisiniz.
Ugrasmamak benim de tercihim cunku ne ben devletim ne de siz benim musterimsiniz :)Boşa uğraşmayın anlatamazsınız.
Ben parayı veriyim o öyle dehşet karlansın mantığındalar .
Faizide anlamazlar yeşil bankaları tercih ederler faiz yok vs diye onlarda organizasyon adında para alır
Buarada bankaların hepsi merkez bankasına belli bi miltar para yatırmak zorunda o para karşılığında da faiz alırlar sizede faizli verirler kaçışınız yok
Uğraşmak istemeyen mevduata koysun parasını 14,5 oldu enrahat kafanız rahat olur
Ugrasmamak benim de tercihim cunku ne ben devletim ne de siz benim musterimsiniz :)
Sunu belirtmeliyim ki bu isin yesili mavisi yok faiz her yerde
Kontroldeki faizden zarar gelmez,aksine insanlari tefecilerden korur.İyiki de öyle yoksa para uçup gider.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?