• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bırde benım derdımı dınleyın

bir arkadaş yazmış hayatında sen hariç herkes hatalı diye.. aynen öyle.. neyse ki hayatını yoluna koymuşsun.. anlatmadıgın daha neler yaşamışsın kimbilir ama ne kadar güçlüymüşsün ki ayakta kalmışsın ve devam ediyorsun güzel bir şekilde.. bu kadar güçlü olabilmek de büyük bir lütuf.. olanla ölene çare yok.. hiç kolay birşey değil ama sen en zorunu atlatmışsın.. inşallah bundan sonrası çok daha kolay çok daha güzel hayırlı olacak.. karşına hayırlı insanlar çıkacak.. sen de artık insanların ilgisine kanmamayı ögrenmişsin.. inan bana dunyada iyi insanlar var.. bak burda sana yardımcı olmak isteyen destek olmak isteyen bizler varız en basitinden hem de seni tanımıyoruz bile.. daha önunde koca bir ömür ve seni bekleyen mutluluklar var ve sen bu mutlulukları yakalayabilecek bir insansın.. ben buna inanıyorum bunu hissediyorum.. Seyma_ nın söylediklerini dikkate al bence.. biz hiç bir zaman sahipsiz değiliz. yanımızda tek bir insan bile kalmasa Rabbimiz var bizi sahiplenen, bizim yanımızda olan, bizi karşılıksız seven.. :54:

gerçekten bu kadar şey karşısında ayakta durabilmek çok zor..insanı depresyona , intihara sürükleyebilir...ama hatalardan dönmek tövbe etmek gerekir...Allah yar ve yardımcın olsun cnm..hayat mücadeleni hiçbir zaman kaybetmee...

anne baba sevgisziligi insani nerelere itiyor... insan tertemiz doguyor , kimse kötü olarak dogmaz , annen baban kimbilir naisl bir anne baba elinde yetistiler.
bende kendi annemi soguk bulurdum , simdi eskiye göre daha iyiyim annemle ama sonra bunun nedini anneannem oldugunu anladim, bunu bana annem anlatti 60 sina merdiven dayamis kadin cocuklugunda yasadigi sevgisizligi unutamamis.

Insan evladi kolay yetismiyor, üzülme . en azindan durumunun farkina varmssin , daha yasin cok kücük. gecmisini ardinda birak ileriye bak. sakin bi daha hic bir erkege bu sekilde kapilma önce mantigini dinle , kendini önemse , insanlara hayir demeyi ögren.

afedersin ama bu konuda hiç erkeklerin suçu yok hepsi senin hatan.biz buna cehalet diyoruz

yorum yaparken biraz daha uslube dikkat lütfen kimseyi suçlama hakkına sahip değiliz.tabi cahil deme hakkınada sahip değiliz...ergenlik çok önemli yaşlar..hangimiz hata yapmadık ki...kendiside kabul ediyor ve hayatını yoluna koymaya çalışıyor...artık oluruna yorumlar yapılmadı..bi taşta bizden yememeli...

Ailenin hatası sürekli kendileriyle didişip seni unutmaları olmuş ya da sevgilerini gösterememeleri.Ama birde şöyle düşün her şekilde yanında yine onlar olmuş.Bu da sevginin bir göstergesi aslında,o adamla yaşarken yiyeceklerinizi annenizin getirmesi falan aslında sizi sevdiği anlamına gelir.Ki anne baba bu göstermeselerde bir merhabemet,sevgi vardır.Hatanın büyüğü sizde ne yazık ki.1. hataya düşmüşsünüz evet olabilir 7 yaş büyük sizden,sizi kullanmış.Siz bundan ders çıkaramamışsınız gençlik hatasına düşüp tekrar desteği başkasında aramışsınız.Neyse geçmiş geçmişte kaldı anlatmaya çalıştığım şey hata ailenizde de var sizde de var.Bundan sonrasına bakın artık geriye dönmeyin öünkü üzüntüden başka birşey kazandırmaz size.Tecrübe aslında bu yaşananlar artık ayaklarınız daha iyi yere basar,herşeyin daha çok farkında olursunuz.Daha gençsiniz açıköğretimden okulunuzu bitirin,işinize devam edin.İleride düzgün biri karşınıza çıkar elbet sizde inşallah güzel bir yuva kurun.
Hataları herkes yapar siz geçmişte yapmışsınız Allah korusun belki bizde ileride başka bir hata yapıcaz veya yaptık.Önemli olan bundan ders almaktır.Sizinde ders aldığınızı düşünüyorum.Bol bol dua edin,tövbe edin.Ve bence namaz kılın (belkide kılıyorsunuzdur bilemem) çünkü beni en rahatlatan,huzura kavuşturan şeydir namaz.Allah'la başbaşa kaldığım zamanlar en güzel,en huzurlu zamanlarım...

halada kucuksun canim ya,
aileni takmamaya calis
oyle gelmisler oyle giderler
ayaklarinin uzerinde dur
kendini degersiz gorme
sen kendine deger vermessen
kimse sana deger vermez :50:

haklısınız bunu gecte olsa anladım artık ,
kend ayaklarımın uzerın de duruyorum artık
suanda ıyıyım ama yasadıklarımı unutamıyorum sadece

Şok oldum yazınn hepsini okurken yok artık filan oldum , okudum ama yakın bir arkadaşımında başına benzer birşey gelmişti, bu dewirde kimseye güwenmemek lazım.herşey insanlar için çok üzülüyorum böyle şeyler okuyunca ama anlatıp rahatlamışsındır iyikide anlattın ..
İnşAllah sana burda yardımımız dokunur,Allah yardımcın olsun senin için çok üzüldüm ama ..

anne baba sevgisziligi insani nerelere itiyor... insan tertemiz doguyor , kimse kötü olarak dogmaz , annen baban kimbilir naisl bir anne baba elinde yetistiler.
bende kendi annemi soguk bulurdum , simdi eskiye göre daha iyiyim annemle ama sonra bunun nedini anneannem oldugunu anladim, bunu bana annem anlatti 60 sina merdiven dayamis kadin cocuklugunda yasadigi sevgisizligi unutamamis.

Insan evladi kolay yetismiyor, üzülme . en azindan durumunun farkina varmssin , daha yasin cok kücük. gecmisini ardinda birak ileriye bak. sakin bi daha hic bir erkege bu sekilde kapilma önce mantigini dinle , kendini önemse , insanlara hayir demeyi ögren.

evet sevgısızlık cok kotu ben annemın daha bana sarılıp optugunu gormedım
o zamanda benım ıllakı hatalarım vardı ama annem benı karsısına alıp dogru olanı anlatamazmıydı
annem hep benı sucladı ben zaten hatalıyım bunu yuzume vurması hıcbırseye cozum getırmedı aksıne ben dıken uzerınde gıbıydım
dıyeceksnızkı dıgerıne neden gıttın onada ınandım baska kımse benı ıstemez dıye dusundum dıyorumya kendımı o kadar degersız goruyordumkı artık ıse yaramaz ıstedgm hıcbırseyı haketmedıgımı fılan dusunuyordum o kısıde benı ısteynce bnm cın bı sans olacagnı dusundum acıkcası sımdı goruyorumkı yanlısmıs dahada kotu durumlara gelecegımı bılemedım

Şok oldum yazınn hepsini okurken yok artık filan oldum , okudum ama yakın bir arkadaşımında başına benzer birşey gelmişti, bu dewirde kimseye güwenmemek lazım.herşey insanlar için çok üzülüyorum böyle şeyler okuyunca ama anlatıp rahatlamışsındır iyikide anlattın ..
İnşAllah sana burda yardımımız dokunur,Allah yardımcın olsun senin için çok üzüldüm ama ..

ınan daha bunlar yuzeysel anlattıklarım yasadıklarımı bı Allah bılır ıcım bı turlu soguyamıyor arkadasınız atlattımı yasadıklarını pekı

Bak, hep ailemin yüzünden oldu deme...
Olan her şeyin kendi hatan olduğunu kabul et çünkü kendi hatanı düzeltmek, aileninkini düzeltmekten kolaydır.
Böylelikle daha kolay arınırsın kötü enerjilerden canım. :16:

ben kendı hatalarımı kabul ettım
ama aılemı hıc duzeltemedım duzelmezlerde buna ınanmıyorum

bir arkadaş yazmış hayatında sen hariç herkes hatalı diye.. aynen öyle.. neyse ki hayatını yoluna koymuşsun.. anlatmadıgın daha neler yaşamışsın kimbilir ama ne kadar güçlüymüşsün ki ayakta kalmışsın ve devam ediyorsun güzel bir şekilde.. bu kadar güçlü olabilmek de büyük bir lütuf.. olanla ölene çare yok.. hiç kolay birşey değil ama sen en zorunu atlatmışsın.. inşallah bundan sonrası çok daha kolay çok daha güzel hayırlı olacak.. karşına hayırlı insanlar çıkacak.. sen de artık insanların ilgisine kanmamayı ögrenmişsin.. inan bana dunyada iyi insanlar var.. bak burda sana yardımcı olmak isteyen destek olmak isteyen bizler varız en basitinden hem de seni tanımıyoruz bile.. daha önunde koca bir ömür ve seni bekleyen mutluluklar var ve sen bu mutlulukları yakalayabilecek bir insansın.. ben buna inanıyorum bunu hissediyorum.. Seyma_ nın söylediklerini dikkate al bence.. biz hiç bir zaman sahipsiz değiliz. yanımızda tek bir insan bile kalmasa Rabbimiz var bizi sahiplenen, bizim yanımızda olan, bizi karşılıksız seven.. :54:

tesekkur ederım ıyıkı anlatmısım...aslında hepımız yanlızız bılıyormusun Allahtan baska kımsemız yok ben bunu cok ıyı anladım

afedersin ama bu konuda hiç erkeklerin suçu yok hepsi senin hatan.biz buna cehalet diyoruz

Harbiden bu nasıl yorumdur ya ?!
Erkeklerin hiç suçu yok ne demek ?
22 yaşındaki bir erkek 15 yaşındaki "çocuğu" nasıl o yönde kullanmak isteyebilir ?
Akıl ermez ALLAH aşkına ?
Evet onunda hatası var. Ama bunun ismi cehalet değil, saflık !

psikoljik yardim alsan belki faydasi olabilir...

buraya yazarken bıle o kadar zorlandımkı gıdıpte bırıne bunu nasıl anlatabılırım aslında cok ıstıyorum anlatabılmek belkı kurtulurum ama anlatamamkı

Sana sadece gülüyorum..."umarım bir gün su yazdıklarının hatırlayacağın bir ani ile karşılaşmazsın...erkekler değil burada sorun şerefsiz erkekler..sen topluma mükemmel evlatlar yetiştirin salarsın insallahta böyle masum genc kızlarımızın basını yakmazlar....

ben kendı hatalarımı kabul ettım
ama aılemı hıc duzeltemedım duzelmezlerde buna ınanmıyorum

İşte, ondan diyorum zaten... Bırak onları, sanki hepsi senin hatanmış gibi kabul et, affet kendini ve yeni hayatını sür canım.

ınan daha bunlar yuzeysel anlattıklarım yasadıklarımı bı Allah bılır ıcım bı turlu soguyamıyor arkadasınız atlattımı yasadıklarını pekı

benim gibi daha çok küçüksün bende daha 18 yaşındayım böyle hikayeler okuyup biraz daha uyanıklaşmaya çalışıyorum çok zor yaa çok , uzaktan konuşmak kolaydır yaşayana sormak lazım.. Daha ne yaşamış olabilrsinz ki?

hepsini üzülerek okudum...gerçekten lisse yılları demeyelimde ergenlik yılları çok önemli.insanı hatalara en çok sürükleyen o yaşlar...bende babamın eve gelmesini istemezdim annemlede hep mesafeliydik..ama çok şükür başıma kötü bişey gelmedi...okurken duygulandım ve bebek sahibi olmayı düşünüyorum ve sadece karnını doyurmakla annelik babalık olmadığı çok aşikar..

benimde ne annem ne babam bi gün olsun sarılmadı bana..küçük kız kardeşimin milyonda bir görülen bi hastalığı vardı..o hep el üstündeydi..sonra atlattı hastalığını...annem babam hep mesafeliydilir en ufak bişeyde kızardılar..onlardan korka korka büyüdüm..ve kocaman kız oldum ama hep mesafeli saygılı olduk birbirimize..o el üzerinde tutulan kardeş canlarını okuyor..ama sesleri çıkmıyor...evlendim sonra çok üzüldüler...ama ne fayda çıktık bi kere o evden...hergün arıyo özlüyo ama o sevgisiz büyümek yokmu...anne dimi bir kere sarılmaz mı yavrusunaa..olmadı iştee ama canları sağolsun...:25:

bende ıstemezdım bırsey yaparsa ellı defa konusup yuzumuze vurmasa rahatlamazdı ,
psıkolojım bozulmustu artık dusunsene her gece uyandrıp hergun aynı senaryoyu okuyordu
artık uyuma numarası yapıyordum konusmasın dıye

buraya yazarken bıle o kadar zorlandımkı gıdıpte bırıne bunu nasıl anlatabılırım aslında cok ıstıyorum anlatabılmek belkı kurtulurum ama anlatamamkı

canim bir kere gitsen bayan olsun psikologun,
gozlerini kapat mesela ve herseyi anlat eminim cok faydasi olacak sana,
sen utanma sana bunlari yasatan s..f...z ler utansin...

Back