• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Biraz uzun ama yardımcı olun çok kötüyüm

Sizi beğenmeyen adam, hem bakamazsın deyip sizi yetersiz görüp, zorla kürtaj yaptırıyor, hem sizinle birlikte olmaya devam ediyorki, tekrar hamile kalıyorsunuz. Sizin sorununuzun kaynağı, kalıpsız bir kocanız olması. Boşanmayı istiyorsanız, hiç daha fazla düşünmeyin. Bırakın bu yükü atın sırtınızdan.Sineye çekmeye devam ettikçe, daha fazla ezilirsiniz. Saygı yok, sevgi yok, merhamet hiç yok. Neyine aşıksınızki zaten, onu da anlamadım. Yok, boşanmak istemiyorum diyorsanız da, biraz kendinize değer verin. Kocanızada, kaynananızada daha fazla söz hakkı tanımayın. Kaynananızın dediği gibi, süslenip, püslenip,güzel kokular sürünüp, gezin. Bunlara böylesi daha iyi yarar. Emin olun.

Bence bu konu gerçek değil.gerçekse de eşinizi şu dakika boşamanız lazım evlat katili etmiş sizi.

“Eşim azıcık sinirlidir, azıcık boğazıma da sarıldı ama iyi olunca çok iyidir” diye bir gerçek yok. Kendinizi kandırmayın. Anneniz haklı. Böyle bir anneniz olduğu için çok şanslısınız.
Eşiniz ve ailesi hala kölelik devrinde yaşıyor. Gidip avcılık, toplayıcılıkla geçinen kabilelerde bile bir şey yoktur.
Müslümanlık vs diye kendinizi kasmayın. Adamın sizinle aynı maneviyatı yaşamadığı gün gibi ortada.
Bu psikoloji ile bir de geçmişteki hataları, günahları düşünmenin sırası değil.
Lütfen durup durup tüm her şey bir toz bulutuyla başladı diye bir giriş yapmayın sorunlarınıza.

Adam ve ailesi size eziyet etmiş.

Sizin en büyük buradaki hatanız kendinizi bu adama layık görmeniz. Bu adamahiç bir normal insan tahammül etmez.
Şimdi tahminen eşiniz sizden kaynaklı olmayan, kendisinin insan olmamasından kaynaklanan durumlardan dolayı evlilik için uygun değil. Böyle adamların soylarının devamı bile aslında büyük bir hata.
Eşiniz sahneden kaybolacak gibi ama gitmeden size iyi bir oyun oynamak istemiş. Kafasından başka planlar yapıyor olabilir. Bu yüzden ailesinin de onayını almak için annesini ortaya sürmüş. Annesi zaten böyle bir mağara adamını yetiştiren kişi, annenizle diyaloğa girip sizin üzerinizden “ bana karılık yapmıyor, ben garı istiyem” modunda. Hazırlıklı olun.

Her şeyin sırası var.
İlk önce gidin bir avukat bulun. Baştan neler olabilir, neler yapılabilir konuşun. Not alın neler denildiğini. Önerileri yazın ve kimsenin bulamayacağı bir yere yazın.
Dürüstçe anlatmayın planlarınızı yanınızdaki insana. Hiç oralı bile olmayın.
Doktora gidin, jinekolog muayene eder, tedavinizi olun. Duygusal dramlara girmeyin, şu an bedenen ruhen hastasınız ve doktorla tedavi olmak zorundasınız.
Bir psikiyatristten randevu alın.
Bankaya kasa açın, altınlarınızı, biraz birikimi oraya götürüp kaldırın.
Annenizle plan yapın, babanızla vs. Ev taşıma durumu olması gerekiyor veya onların gitmesi gerekiyor, nasıl ne olur, senaryoları yazın, çizin. Duygusal teajedilere girmeyin, konuyu dağıtmadan.

Bir başka deftere baştan itibaren neler yaşandı, neler oldu yazın. Avukat randevusu öncesinde. Sakin olun.

Çalışabilir misiniz? Çalışma durumunda nasıl iş yapabilirsiniz? Ne tarz bir geliriniz olur. Bunları da yazın bir kenara.

Adım Asım. Her gün bir adım atacaksınız.

Her şey yoluna girecek. İnanılmaz geliyor biliyorum ama dünyada milyarlarca insan yaşıyor.
Her gün uyanıp, nefes alıp, yemek yiyip, çalışıp tekrar uyuyoruz. Bir süre sadece buna odaklanın. Çocuğunuz var ve güce ihtiyacınız olacak.

En son kendinize şunu sorun. “ Ben neden böyle bir yaşama kendimi mahkum ettim?”

Güzel koku almıyorum derken pis mi kokuyor demiş. Diğer yerleri de hiç anlamadık zaten
Araplar aşırı makyaj yapar ,parfüm çok kullanırlar ve seksi iç çamaşırları giyer kadınları hemde ne seksi 🤣🤣🤣 Arkadaşım arap biri ile evlenmişti aldıkları çeyiz hediyelerinden biliyorum ,iç çamaşırlarını görünce çok utanmıştım çok seksiyidi fazla 🙄🤪😬
Üni mezunu bir kadınsın neden seni aşşağlamaya çalışan, ezen zorla kürtaja zorlayan bir ailedesin,belli ki kocan diyemediklerini annesi vasıtasıyla söylemek istemiş.Kocanı seviyorsan onlar gibi aşırı bakımlı olacak ya da yaptıklarını hazmedemiyorsan ayrılacaksın .Her ne karar vereceksen iyi düşün ,her ne karar vereceksen inşallah sonunda mutlu olursun.

Son düzenleme:
sizi neden surekli boyle assagiliyorlar?
yok giyim kusam yok sen daha evdekine bakamiyosum kurtaj ol vs. vs.
pasaktan evine bit düşse bu kaynanani falan ilgilendirmez.
begenmeyen gelmez
esinde yalan soyleyip duruyormus zaten
canina yazik degil mi ?
bilmiyorum radikal bir evlilik yaptım Suriye asıllı bir aile kültürler çakistı elimden ne geliyorsa yaptım ama yine kötü ben oldum
Kötü koku veya bakımsızlığınız varsa bile bunu sizle uygun dille kendisi anlatmalı karı koca arasında basit bir konu bu anneyi çağırıp kayınvalidenin anlatması ne demek? Üstelik rahatsızlığınız var daha anlayışlı olması gerek.
Kürtaj meselesine gelince, bence anne karnındaki bebek hakkında tek söz sahibi annedir. Sizin anneniz doğru olanı yapmış size yansıtmamaya çalışmakla zaten anneniz arkanızda olası bir boşanma durumunda
Bence çocuğunuzu annenizi alın başka bir yere taşının mümkünse iş sahibi olup kendi hayatınıza bakın. Adam abimleyim demiş kim bilir nerdeydi bugün olmasa yarın aldatma kaçınılmaz
Ah ben zaten tercumanim babam polis annem eczacı üni mezunuyum yani zaten ayaklarımın üstünde durmamda bir sıkıntı yok
“Eşim azıcık sinirlidir, azıcık boğazıma da sarıldı ama iyi olunca çok iyidir” diye bir gerçek yok. Kendinizi kandırmayın. Anneniz haklı. Böyle bir anneniz olduğu için çok şanslısınız.
Eşiniz ve ailesi hala kölelik devrinde yaşıyor. Gidip avcılık, toplayıcılıkla geçinen kabilelerde bile bir şey yoktur.
Müslümanlık vs diye kendinizi kasmayın. Adamın sizinle aynı maneviyatı yaşamadığı gün gibi ortada.
Bu psikoloji ile bir de geçmişteki hataları, günahları düşünmenin sırası değil.
Lütfen durup durup tüm her şey bir toz bulutuyla başladı diye bir giriş yapmayın sorunlarınıza.

Adam ve ailesi size eziyet etmiş.

Sizin en büyük buradaki hatanız kendinizi bu adama layık görmeniz. Bu adamahiç bir normal insan tahammül etmez.
Şimdi tahminen eşiniz sizden kaynaklı olmayan, kendisinin insan olmamasından kaynaklanan durumlardan dolayı evlilik için uygun değil. Böyle adamların soylarının devamı bile aslında büyük bir hata.
Eşiniz sahneden kaybolacak gibi ama gitmeden size iyi bir oyun oynamak istemiş. Kafasından başka planlar yapıyor olabilir. Bu yüzden ailesinin de onayını almak için annesini ortaya sürmüş. Annesi zaten böyle bir mağara adamını yetiştiren kişi, annenizle diyaloğa girip sizin üzerinizden “ bana karılık yapmıyor, ben garı istiyem” modunda. Hazırlıklı olun.

Her şeyin sırası var.
İlk önce gidin bir avukat bulun. Baştan neler olabilir, neler yapılabilir konuşun. Not alın neler denildiğini. Önerileri yazın ve kimsenin bulamayacağı bir yere yazın.
Dürüstçe anlatmayın planlarınızı yanınızdaki insana. Hiç oralı bile olmayın.
Doktora gidin, jinekolog muayene eder, tedavinizi olun. Duygusal dramlara girmeyin, şu an bedenen ruhen hastasınız ve doktorla tedavi olmak zorundasınız.
Bir psikiyatristten randevu alın.
Bankaya kasa açın, altınlarınızı, biraz birikimi oraya götürüp kaldırın.
Annenizle plan yapın, babanızla vs. Ev taşıma durumu olması gerekiyor veya onların gitmesi gerekiyor, nasıl ne olur, senaryoları yazın, çizin. Duygusal teajedilere girmeyin, konuyu dağıtmadan.

Bir başka deftere baştan itibaren neler yaşandı, neler oldu yazın. Avukat randevusu öncesinde. Sakin olun.

Çalışabilir misiniz? Çalışma durumunda nasıl iş yapabilirsiniz? Ne tarz bir geliriniz olur. Bunları da yazın bir kenara.

Adım Asım. Her gün bir adım atacaksınız.

Her şey yoluna girecek. İnanılmaz geliyor biliyorum ama dünyada milyarlarca insan yaşıyor.
Her gün uyanıp, nefes alıp, yemek yiyip, çalışıp tekrar uyuyoruz. Bir süre sadece buna odaklanın. Çocuğunuz var ve güce ihtiyacınız olacak.

En son kendinize şunu sorun. “ Ben neden böyle bir yaşama kendimi mahkum ettim?”
Her yoruma tek tek cevap vermek istiyorum ama inanın psikolojik olarak çökmüş durumda değil ama yine de az da olsa kendimi güçlü hissediyorum eşime düşük yaptığımı söyledim bu sabah dün hamileyim dedin bugün düşük diyorsun bence bir numara çeviriyorsun düşükbile yapsan hala hormonların yüksektir gidip test yaptıracağız dedi bana bu son cümlesi noktayı koydurdu bana delirtti beni bundan sonra seninle devam etmek istemiyorum dedim zaten rahatsızım düşük yapıyorum şu dönemde bile hala benim numara çevirbileceğimi düşünüyor velhasıl kelam çekti gitti evden annesi arabuluculuk yapmaya çalışıyor şu an babamla abisi görüşüyorlar ama ben dönmeyeceğim ciddi anlamda takıntılı bir segim var ona karşı ama bu sefer hayır bes senedir çektiğim bana yeter nişanlılığınlm da da hep ayrılır geri dönerdim ama bu sefer odaklanabilecegim bir kızım var velayet konusunda korkuyorum bana nlaşmalı ver kızı istediğin zaman gel gör ama ben avukat tutup alacağım kızımi dedi alabilir mi o istemiyor diye çalışmadım yıllarca tercümanım bir iş bulabilirim babam polis memuru

Eşinizden boşanmanızı tavsiye ediyorum, fakat yanlış anlamadıysam eşinizin zoruyla kürtajı olmuşsunuz hanımefendi salak mısınız demek istiyorum ama terbiyesizlik etmekte istemiyorum.
Ne güzel anneniz de sizin yanınızda eşyalarınızı alıp gitmek yerine kocanızın yanında oturup birde kürtaj mı oldunuz böyle şey mi olur?

De
Küçük çocuklar anneye verilir de saf mısınız? Gidip tek tek her şeyi kayıt etmeniz gerekirdi. Hazırlık yapıp o şekilde başvurun.
[/QQU
Eşinizden boşanmanızı tavsiye ediyorum, fakat yanlış anlamadıysam eşinizin zoruyla kürtajı olmuşsunuz hanımefendi salak mısınız demek istiyorum ama terbiyesizlik etmekte istemiyorum.
Ne güzel anneniz de sizin yanınızda eşyalarınızı alıp gitmek yerine kocanızın yanında oturup birde kürtaj mı oldunuz böyle şey mi olur?
İnanın ben o kadar pişmanım ki göze alamadım kucağında bir buçuk yaşında bir kız karnında bir bebek ailemin evinde yapacağım göze alamadım aynı zamanda eşim beni umerdiven altı ilaçlar ve tehdit etti içirir düşürürüm diye o anin pişmanlığını ben her gün içinde yaşıyorum zaten

De

İnanın ben o kadar pişmanım ki göze alamadım kucağında bir buçuk yaşında bir kız karnında bir bebek ailemin evinde yapacağım göze alamadım aynı zamanda eşim beni umerdiven altı ilaçlar ve tehdit etti içirir düşürürüm diye o anin pişmanlığını ben her gün içinde yaşıyorum zaten
De

Ne yapıcam diye pek düşünmeye gerek yok çünkü kendi iyiliğiniz ve çocuğunuzun iyiliği için boşanmanız gerektiği o kadar açık ki, ilerde tekrar hamile kaldığınızda aynı olayların olma olasılığı baya yüksek görünüyor. Ayrıca size böyle davranan çocuğunuzada ilerde iyi davranabilir diye düşünmüyorum sağlıklı bir eşiniz yok sizede zarar çocuğunuzada zarar, fiziksel bir şiddet görmese bile eşinizin size yaptıklarından, davranış şeklinden dolayı böyle devam ederse çocuğunuzun psikolojisi nasıl olur? Bunuda düşünün.
Yani aslında siz çocuğum için kalıyorum diye düşünürken ona zarar veriyor olabilirsiniz o yüzden çocuğum için katlanıyorumu aklınızdan yok edin.

Eş ve ailesi iğrenç ama konu sahibesi de kafasız bence. Seviyorum diye yapışmış şu tipe
Ben kinamiyorum valla benim annemde boyle. Ama annem 55 kusur yaslarinda o zaman boşanmak ayıp diye damgalanmis. Ama günümüzde koşullar değişti insanlar degisti. Demek ki degisemeyenler de var. Allah hayırlı yolu göstersin

Aile Arap derken son 8 senede mi gelenlerden yoksa Türkiye de yüzyıldır yaşayan Araplardan mı yani iletişim kurmanız kolay mi yanlis anlama var mi acaba ?
Bir de hepimize stresten bir seyler oluyor midem kötü diye kaçınmayın annenizin eşinizi alıp inmesi saçma olmuş çocuk değilsiniz. Araya giren kötü oluyor evliliklerde. Zorla cocuk aldirtan bir adamdan da koca da baba da olmaz .

Yazınız çok karışık olmuş, bazı yerleri tam olarak anlamayamadım. Siz bakımlı oldugunuzu iddia ediyorsunuz ama esiniz ve kayinvalideniz tam tersini mi düşünüyor? Konu neden birden bu kadar dallanıp budaklandı ben anlamadım. Kayinvalideniz annenize soylemis, tamam. Anneniz bunu bu kadar ar edip icine atıp atıp size belli edecek raddeye geleceğine size " kızım arada bir seni başında yazmayla iş yaparken bakimsiz bir halde buluyorum. Bak eltilerinin hepsi şıkır şıkır, onlardan aşağı kalma. Kocan şimdi laf etmese bile bugün yarın sizi birbirnizle kıyas eder. Bize de her istediginde tabi ki gel, burasi senin de evin ama kalma isini evinde yap, kocanin yaninda ol, onu yalniz birakma, yularını sağlam tut" diyebilecekken konuyu size çaktırması hiç hoş bir hareket olmamış. Büyükler biraz idare etmesini bilmeliler. Tamam kayinvalidenizin eltilerinizin yaninda annenize bu sekilde konusmasi yanliş; ama anneniz de bunu idare edebilecekken etmemiş ve size durumu oldugu gibi anlatmis. Yani yanlışa yanlışla karsilik vermis. Istemiyorsanız kızımızı biz aliriz, kapimiz ona açik tarzinda konusması da olaya tüy dikmiş resmen. Anneniz size bu olayı anlattıktan sonra siz hep birlikte bir yüzleşme mi yaşadınız, noldu da anneniz böyle bir laf etti o kısımları hiç anlayamadım, cok karisik yazmissiniz. Böyle bir yüzleşme yaşandıysa neden yaşandı, ne gerek vardı buna? Kafamda deki sorular...

Son düzenleme:
Back
X