“Eşim azıcık sinirlidir, azıcık boğazıma da sarıldı ama iyi olunca çok iyidir” diye bir gerçek yok. Kendinizi kandırmayın. Anneniz haklı. Böyle bir anneniz olduğu için çok şanslısınız.
Eşiniz ve ailesi hala kölelik devrinde yaşıyor. Gidip avcılık, toplayıcılıkla geçinen kabilelerde bile bir şey yoktur.
Müslümanlık vs diye kendinizi kasmayın. Adamın sizinle aynı maneviyatı yaşamadığı gün gibi ortada.
Bu psikoloji ile bir de geçmişteki hataları, günahları düşünmenin sırası değil.
Lütfen durup durup tüm her şey bir toz bulutuyla başladı diye bir giriş yapmayın sorunlarınıza.
Adam ve ailesi size eziyet etmiş.
Sizin en büyük buradaki hatanız kendinizi bu adama layık görmeniz. Bu adamahiç bir normal insan tahammül etmez.
Şimdi tahminen eşiniz sizden kaynaklı olmayan, kendisinin insan olmamasından kaynaklanan durumlardan dolayı evlilik için uygun değil. Böyle adamların soylarının devamı bile aslında büyük bir hata.
Eşiniz sahneden kaybolacak gibi ama gitmeden size iyi bir oyun oynamak istemiş. Kafasından başka planlar yapıyor olabilir. Bu yüzden ailesinin de onayını almak için annesini ortaya sürmüş. Annesi zaten böyle bir mağara adamını yetiştiren kişi, annenizle diyaloğa girip sizin üzerinizden “ bana karılık yapmıyor, ben garı istiyem” modunda. Hazırlıklı olun.
Her şeyin sırası var.
İlk önce gidin bir avukat bulun. Baştan neler olabilir, neler yapılabilir konuşun. Not alın neler denildiğini. Önerileri yazın ve kimsenin bulamayacağı bir yere yazın.
Dürüstçe anlatmayın planlarınızı yanınızdaki insana. Hiç oralı bile olmayın.
Doktora gidin, jinekolog muayene eder, tedavinizi olun. Duygusal dramlara girmeyin, şu an bedenen ruhen hastasınız ve doktorla tedavi olmak zorundasınız.
Bir psikiyatristten randevu alın.
Bankaya kasa açın, altınlarınızı, biraz birikimi oraya götürüp kaldırın.
Annenizle plan yapın, babanızla vs. Ev taşıma durumu olması gerekiyor veya onların gitmesi gerekiyor, nasıl ne olur, senaryoları yazın, çizin. Duygusal teajedilere girmeyin, konuyu dağıtmadan.
Bir başka deftere baştan itibaren neler yaşandı, neler oldu yazın. Avukat randevusu öncesinde. Sakin olun.
Çalışabilir misiniz? Çalışma durumunda nasıl iş yapabilirsiniz? Ne tarz bir geliriniz olur. Bunları da yazın bir kenara.
Adım Asım. Her gün bir adım atacaksınız.
Her şey yoluna girecek. İnanılmaz geliyor biliyorum ama dünyada milyarlarca insan yaşıyor.
Her gün uyanıp, nefes alıp, yemek yiyip, çalışıp tekrar uyuyoruz. Bir süre sadece buna odaklanın. Çocuğunuz var ve güce ihtiyacınız olacak.
En son kendinize şunu sorun. “ Ben neden böyle bir yaşama kendimi mahkum ettim?”