Bir yıl başı meselesi

Ya ne kadar enerji emici insanlarsınız ya yaşımız geçiyordu canımız istedi yaptık çocuğu cinsel hayatımın detaylarını ya da üreme programımı size mi soracağım? Ayrıca canım istemezse gitmem kocamı da göndermem gerekirse. Ben ikimizinde üzülmeyeceği ya da adaletli bir çözüm arıyorum geçen sene gittik bu sene de gitmeyelim gibi mesela! Hoşuna gitmediyse yazılanlar yorumlamazsın olur biter. Ne yapayım şimdi geri mi sokayım çocuğu
Geçen sene de canınız istememiş zaten ama kocanız çok sallamamis gitmişsiniz? Bu sene de istemiyor? Adalet ne alaka ayrica

Siz 7 aylık hamileyken kaybettiğiniz babanızın cenazesinde, ailesiyle memlekete gidebilmek için ablanızla konuşan, 2 çocuklu ablanızı sizin başınıza bırakıp ailesiyle giden, acınıza bile saygı duymayan koca, yıl başında babasının yanına gider. Kavga ederek gitmemeyi başarsanız burnunuzdan getirir. Yapacak hiçbir şeyiniz yok.
Ve böyle bir adama hemen çocuk yapıştırmış. Hiç şaşmaz. Nerede kötü koca var hemen çocuk yapıyorlar, amaçları kocayı eve bağlamak. Ama kocayı eve bağlayacaklarına kendilerini kocalarına ve ailelerine çocukla yapıştırıyorlar haberleri yok.

Ya ne kadar enerji emici insanlarsınız ya yaşımız geçiyordu canımız istedi yaptık çocuğu cinsel hayatımın detaylarını ya da üreme programımı size mi soracağım? Ayrıca canım istemezse gitmem kocamı da göndermem gerekirse. Ben ikimizinde üzülmeyeceği ya da adaletli bir çözüm arıyorum geçen sene gittik bu sene de gitmeyelim gibi mesela! Hoşuna gitmediyse yazılanlar yorumlamazsın olur biter. Ne yapayım şimdi geri mi sokayım çocuğu
Evet şimdi konularinizi hızlıca okudum ve neye dayanarak şu an böyle istemezsem gitmem onu da göndermem diyorsunuz anlayamadım. Bu adam size el kaldırmış, çocuğumu yeğenim kadar sevemem demiş, sizi hamileyken defalarca bırakıp ailesine gitmiş, babanız vefat edince bile sizi bırakıp gitmiş. Şimdi de diyorsunuz ki istemezsem gitmem onu da göndermem. Evet kesin öyle olur.

Ben normalde kalabalık ortam eğlence filan severim
evli değilim ama benim kendi ailem kalabalık zaten :KK70:
ha evli olsam "eşimi ailesini istemiyorum" diyecek yapıda biri de değilim gelsinler gidelim, bence sorun yok.

ama ne biliyim 3 aylık bebekle gürültü, sürekli git başka odada emzir filan istemezdim. Kış bir de yani hastalık riski var. Balkona bahçeye filan yayılma ihtimali yok. Normalde hep kabalıkta büyüyen bebekse hadi belki değilse 2 kişilik aileden bebeği çıkar 50 kişinin içine sok sonra düzelsin diye bahara kadar uğraşırsınız...

kısacası dünyayı kendi etrafında dönüyor sanan birisi değilim ama ben olsam gündüz gider k.pederimi kutlarım, akşam için de eğer ki bir program yapabiliyorsam mesela kalabalık olmadan sadece 1 çift filan ağırlayabiliyorsam öyle kısa bir kutlama yaparım -yani çok gece kalmadan.
bebeğimin düzenini bozmak istemem her yılbaşını da k.pederimde geçirmek istemem, bencesi öyle yani

ha bir de benim için aman da ilk yılbaşımız aman da ilk sevgililer günümüz gibi bir şey yok
zaten özel günler hakketen bana özel olmalı (doğumgünü bence yılbaşından daha özel)
ben takılmam öyle şeylere, pek özel gün insanı değilim ben. ama hani neşeli eğlenceli bir gün, başka prgramlar yapabilecekken neden hep k.pederin evine gideyim, bunu da mantıklı bulmadım.

Yahu çocuk yokken, daha yeni evliyken babam diye gitmiş adam😂😂 sizi dinlese o zaman dinlerdi.
Böyle yapamayacağınız şeyleri yazınca komik oluyor.
Normalde ilk senelerde insanların gözü ana baba görmez karısıyla takılmayı tercih eder daha ilk aylarda olmayan şey şu saatten sonra olmaz

Siz 7 aylık hamileyken kaybettiğiniz babanızın cenazesinde, ailesiyle memlekete gidebilmek için ablanızla konuşan, 2 çocuklu ablanızı sizin başınıza bırakıp ailesiyle giden, acınıza bile saygı duymayan koca, yıl başında babasının yanına gider. Kavga ederek gitmemeyi başarsanız burnunuzdan getirir. Yapacak hiçbir şeyiniz yok.
ovvv
olaylar olaylar, konu yılbaşından ibaret olaymış keşke...

böyle adamlarla aileci olduğunu bilerek evleniyorsunuz zaten
neden sonra rahatsız oluyorsunuz?
adam aileciyse ailecidir yani. ana baba kuzusu ise bu evlenince değişmez.
adamı böyle kabul etmişsin evlendiğine göre. şimdi rahatsız oluyorum demen mantıksız.
adam zaten koca olamamışken koşa koşa hamile kalıp bir de baba yapmaya çalışmışsın
2025'e de 100 tane eş ailesi bireyiyle girersin artık memnun değilsen boşanacaksın.

Geçen sene de canınız istememiş zaten ama kocanız çok sallamamis gitmişsiniz? Bu sene de istemiyor? Adalet ne alaka ayrica
Aç TDK uygulamasını bak ne demekmiş adalet. Evli misin bilmiyorum ama evlilikte her zaman sadece tek tarafın istekleri olmuyor işler öyle yürümüyor. Ben başka bir şey istiyorum o babasının doğum gününü kutlamak. Ne yapayım şimdi adamı hiçbir yıl başında göndermiyim mi? Yarın babasına bir şey olsa her yıl başında adama dert olmayacak mı, belki de içten içe beni suçlamayacak mı? O yüzden ikimizin de canını sıkmayacak başka bir yol arıyorum.

Bu saldırgan tavrınız haklı olduğumu bana yeterince gösterdi madem canınız istemezse gitmemek gibi bir seçenek var geçen sene neden kullanmadınız ? İkinizin üzülmeyeceği adaletli bir çözüm yok ya geçen seneki gibi siz üzüleceksiniz ya eşiniz bunun farkındasınız.
Cinsel hayatınız veya üreme detaylarınız umrumda bile değil ama sırf yaşınız geçiyor diye belki anlaşamayıp boşanacağınız biriyle ömür boyu bağ yaratmışsınız ve en tutkulu en iyi geçmesi gereken yıllarda kimin anasına danasına gidelim gitmesek bile hadi evde kalıp çocuk bakalım modundasınız e siz madem bunu istiyorsunuz geçmiş olsun

Aç TDK uygulamasını bak ne demekmiş adalet. Evli misin bilmiyorum ama evlilikte her zaman sadece tek tarafın istekleri olmuyor işler öyle yürümüyor. Ben başka bir şey istiyorum o babasının doğum gününü kutlamak. Ne yapayım şimdi adamı hiçbir yıl başında göndermiyim mi? Yarın babasına bir şey olsa her yıl başında adama dert olmayacak mı, belki de içten içe beni suçlamayacak mı? O yüzden ikimizin de canını sıkmayacak başka bir yol arıyorum.

Ama siz kendiniz alternatif sunmussunuz o da kabul etmemis gecen sene. Ama esinizin davranislari hic normal degil. Yilbasi keske tek sorun olsa

Sizin evliliğinizde tek tarafın istekleri oluyor ama. Bunu kabul ederek evlenmişsiniz ki hemen üremişsiniz. Şu saatten sonra tamam beyim, he erim demekten başka çareniz yok üzgünüm. O adam sizi seve seve götürecek oraya. Boşuna kasmayın.

Kocanız sizin babanızın cenazesinde kaçar gibi giderken sizi bu kadar düşünmemiş ama. Yada her haftasonu ailesiyle geçirirken de.
10 senelik evliyim, kocam kendisi ailesine her ay gidelim desem delirdin mi der. Kendi ailesinin kim olduğunun fakrında.
Kocanız sizi zerre umursamıyor sadece ailesini düşünüyor. Siz kocam da kocam diye devam edin bakalım.

Babasının doğum günü illa gece 12de kutlanirsa mi kabul oluyormuş? Evet 3 senelik evliyim, çocuğum da var. Adalet ne demek onu da biliyorum ve çok şükür kocam da biliyor. Geçen sene seni zorla oraya götürürken kocana da Adalet ne demek TDK uygulamasini aç bak diye cemkirebildiniz mi acaba?

Normalde gitmiyor musunuz eşinizin ailesine bebekle . Hani emzirme çocuk durmuyor falan gibi şeyler yazmışsınız o yüzden soruyorum
Gidiyoruz ama açıkçası ben çok hoşlanmıyorum o yüzden minimum düzeyde tutmaya çalışıyorum. Ama atıyorum yıl başı sonuçta eve birkaç arkadaş çağırıp eğlenmek varken neden eşimin babasının doğum günü diye her yıl oraya gitmek isteyeyim ki. Gitmesem göndermesem ona haksızlık babası sonuçta. E gitsem bana haksızlık eziyet.

Gidiyoruz ama açıkçası ben çok hoşlanmıyorum o yüzden minimum düzeyde tutmaya çalışıyorum. Ama atıyorum yıl başı sonuçta eve birkaç arkadaş çağırıp eğlenmek varken neden eşimin babasının doğum günü diye her yıl oraya gitmek isteyeyim ki. Gitmesem göndermesem ona haksızlık babası sonuçta. E gitsem bana haksızlık eziyet.
Ee ne yapacaksınız? İki ayrı plan yapın o zaman ikinize de haksızlık olmaz (!)
Yapılacak tek şey gündüz babasına uğrayıp akşam eve geçmek ama kocanız bunu istemiyor. Sizi de takmıyor belli ki. Dolayısıyla kayınpeder yaşadığı sürece yılbaşı programlarınız da belli.
Başka çözüm olmayan konuda ne gibi bir fikir peşindesiniz?

K kerkenes in mesajını gördünüz mü? Sizin eşinize karşı bi tavrınız olabilir mi bu durumda Allah aşkına. Göndermeme gibi seçeneğiniz yok, duygularınız eşinizin umrunda değil.

Ee ne yapacaksınız? İki ayrı plan yapın o zaman ikinize de haksızlık olmaz (!)
Yapılacak tek şey gündüz babasına uğrayıp akşam eve geçmek ama kocanız bunu istemiyor. Sizi de takmıyor belli ki. Dolayısıyla kayınpeder yaşadığı sürece yılbaşı programlarınız da belli.
Başka çözüm olmayan konuda ne gibi bir fikir peşindesiniz?
Kadını daha çocuk karnındayken takmamış, babasının cenazesi olmuş takmamış, yılbaşında neden umursasın. Sırf evlenmek için yapılan sevgisiz bi evlilik. Adam kadını sevmiyor böyle adamla her yılı kutlasa ne yazar

Doğruyu söylemek gerekirse, birbirini hergün gören monotonlaşmiş karı- koca ilişkisi kutlaması yerine herkes kalabalık ailesinin kutlamalarını,muhabbetini tercih eder,belki sizin aileniz yakın olsa,davet etseler siz de ailenizle olmak isteyeceksiniz..yılbaşı,bayram seyran hep böyle olur..ama yook illahaki gitmeyeceğiz ,çekirdek aile olarak evde olalım diyorsanız bunu önceden,yani eşin aileme gideceğiz demesine fırsat vermeden,konuya ailesini karıştırmadan, ondan önce davranıp tatlı dille söyleyin..Bu sene için geçti artık..

Bu kadar basit şeylerin kavga kıyamet nedeni olmasını kafam almıyor, 2 aylık evliyken susturan adam şimdi daha çok susturacak.

X