Bir yıl başı meselesi

Kocanız sizin babanızın cenazesinde kaçar gibi giderken sizi bu kadar düşünmemiş ama. Yada her haftasonu ailesiyle geçirirken de.
10 senelik evliyim, kocam kendisi ailesine her ay gidelim desem delirdin mi der. Kendi ailesinin kim olduğunun fakrında.
Kocanız sizi zerre umursamıyor sadece ailesini düşünüyor. Siz kocam da kocam diye devam edin bakalım.
Ben asla kocam da kocam demiyorum ama siz insanları boşanmaya meyillendirmeye çok meraklısınız. He nedir, ben adaletli olurum kocam olmuyor mu? O zaman suç bende olmaz yüküm de olmaz. Evet evlendim ilk yıl çok sorun yaşadım ama hepsini aştık. Adapte olmak zor oluyor iki taraf için de. Evet evlendim hemen çocuk yaptım çünkü riskim vardı hiç olmayacağına hemen olsun dedim ve pişman da değilim. Boşansam bile çocuğuma bakacak durumum var çok şükür ana da olurum baba da. Beni yargılayacak son insan da sensin ayrıca. Canım ne isterse onu yaparım. Konu hoşuna gitmediyse sen de yorum yapmazsın. Yorumlara bakarsan düzgünce yorum yapan hanımefendiler de var. Herkes senin gibi vampir ya da kaos avcısı değil. Kocana da acıdım yazık.

Aç TDK uygulamasını bak ne demekmiş adalet. Evli misin bilmiyorum ama evlilikte her zaman sadece tek tarafın istekleri olmuyor işler öyle yürümüyor. Ben başka bir şey istiyorum o babasının doğum gününü kutlamak. Ne yapayım şimdi adamı hiçbir yıl başında göndermiyim mi? Yarın babasına bir şey olsa her yıl başında adama dert olmayacak mı, belki de içten içe beni suçlamayacak mı? O yüzden ikimizin de canını sıkmayacak başka bir yol arıyorum.

Yılbaşı gecesinde 2 aylık eşiyle baş başa olmak eşinizin canını sıkan bir şeyse çocuğunun anasıyla geçirince baygınlık geçirir o adam. Burada insanlara boşuna atar gider yapıyorsunuz.
Ya eşinizle kavga edeceksiniz, ikiniz de sinirleneceksiniz ve o tek başına gidecek ya da birlikte gideceksiniz, eşiniz keyfine bakacak ve sadece siz sinirlenmiş olacaksınız. Böyle bir adamla başka türlüsü mümkün değil.

Ya ne kadar enerji emici insanlarsınız ya yaşımız geçiyordu canımız istedi yaptık çocuğu cinsel hayatımın detaylarını ya da üreme programımı size mi soracağım? Ayrıca canım istemezse gitmem kocamı da göndermem gerekirse. Ben ikimizinde üzülmeyeceği ya da adaletli bir çözüm arıyorum geçen sene gittik bu sene de gitmeyelim gibi mesela! Hoşuna gitmediyse yazılanlar yorumlamazsın olur biter. Ne yapayım şimdi geri mi sokayım çocuğu
sizin enerjinizi emmek kimsenin isine yaramaz “aa anaisin enerjisini emdik oley” filan modunda degil insanlar evet ureme ve cinsel hayat programinizi da bize sormayacaksiniz hatta bence kimse bilmek istemez ama evlilige baslayip haydi bismillah cocuk yapalim bu adam da cocukla bu eve bana baglansin modu olunca elinizde patliyor bunu anlatiyor insanlar .. ayrica sunda da sanirim herkes , siz dahil hemfikir caniniz istemezse de gidersiniz , kocanizi gondermeme kismini ciddiye alip yorum bile yapmiyorum zaten. Gecen sene evli ilk yilbasiniz adam bunun kaygisina asla kalmamis biseyler planlamamis , sizin babasinin dogumgunu sabah kutlayip aksam birlikte biziler yapma teklifinizi reddetmis ve bu adam siz istemediniz diye gitmeyecek oyle mi? Adamin uzerinde oyle bi soz hakkiniz olsaydi hanimefendi gecen sene olurdu zaten .. gayet sizde gidersiniz , cocuk da gider merak etmeyin hatta o adam evde sizi yalniz birakip yine gider gordugunuz gbi erken cocuk yapmanin da ne eve ne kendinize baglamaya cok etkisi yok adam baglana baglana babasina baglanmis

Ben asla kocam da kocam demiyorum ama siz insanları boşanmaya meyillendirmeye çok meraklısınız. He nedir, ben adaletli olurum kocam olmuyor mu? O zaman suç bende olmaz yüküm de olmaz. Evet evlendim ilk yıl çok sorun yaşadım ama hepsini aştık. Adapte olmak zor oluyor iki taraf için de. Evet evlendim hemen çocuk yaptım çünkü riskim vardı hiç olmayacağına hemen olsun dedim ve pişman da değilim. Boşansam bile çocuğuma bakacak durumum var çok şükür ana da olurum baba da. Beni yargılayacak son insan da sensin ayrıca. Canım ne isterse onu yaparım. Konu hoşuna gitmediyse sen de yorum yapmazsın. Yorumlara bakarsan düzgünce yorum yapan hanımefendiler de var. Herkes senin gibi vampir ya da kaos avcısı değil. Kocana da acıdım yazık.
Ya senin herhangi birine acıyacak halin mi kalmış ayıptır ya. Şu kadar eşine davransan şimdiye elli kere lafını dinletir olmuştun ama sen bu sinirini konuyla hiç ilgisi olmayan insanlardan çıkarıyorsun.

Ben 2 aylik gelinkende gitmezdim, isterse tek gitsin ama siz gitmişsiniz. Cocukla da gidersiniz eminim. En basinda net bir durus sergilemeniz gerekirdi. Kavga ettiniz diye o geri adim atip fikrinden vazgecti mi? Hayir. Su kocalar nasil dediklerini yaptirtiyor boyle kolay aklim almiyor

Ya senin herhangi birine acıyacak halin mi kalmış ayıptır ya. Şu kadar eşine davransan şimdiye elli kere lafını dinletir olmuştun ama sen bu sinirini konuyla hiç ilgisi olmayan insanlardan çıkarıyorsun.
Valla benim kocam ne yapar ne yapmaz sana kalmamış. Ayrıca ne ben ne de o birbirimizin istediğini yapmak zorunda değiliz. Ben uyum yakalamaya çalışıyorum. Bence tam tersi sizin gibi oraya buraya durup dururken öfke kusan insanlar kimseye lafını dinletemiyor. Ama istersen bir de kitaplara bak Freud sizin gibi öfkesi olanlara bastırılmış cinsellik teşhisi koymuş. :)

İlk sene giden sonra hep gitmek zorunda kalır diye bir şart yok. Sonucu sizin dirayetiniz belirler.

Boşanın boşanmayın bize ne ki size boşan diyen de olmadı.
İlk sene 3 aylık evlilikte karımla yalnız bir şeyler yapayım demeyen adam çocuklu aile olmuş haliyle takmaz sizi. İki artı iki dört. Burada boşa atar yapmayın yani.
Kocanız sizi takmıyor siz kendi kendinize adamla iyi geçinme gönül alma derdindesiniz.
Elalemin kocasına acıyana kadar biraz kendinize acıyın. Ben buradan size acıdım. Kötü bir koca, aileci bir erkekle evlilik yürütmeye çalışıyorsunuz. Tek başınıza. Eşiniz sizin kadar düşünmüyor.

kp doğumgünü; günü belli olmadığından 1 ocaktır kesin, ertesi gün gidin kp'e 31 aralıktan 1 ocağa geçerken gitmek şart mı derdim ama siz bunu kabul edip gitmişsiniz bile çoktan.

Evet kızlar direk konuya gireyim. Evliyim 1 seneden fazla oldu 3 aylık bebeğim var. Eşim ailesine fazla bağımlı. Geçen sene evleneli 2 ay olmuştu ben yıl başında plan yapmak istedim ama babasının doğum günü olduğunu oraya gideceğimizi söyledi. Ben de gündüz gidip babanın doğum gününü kutlayalım akşam da biz bir şeyler yapalım daha yeni evlendik ilk yıl başımız dedim. Tabii ki kabul etmedi kavgalar ettik vs. Sonunda Allah kahretsin diyip gittim sussun diye. Muhtemelen bu sene de gitmek istiyor ama daha bir şey demedi. Derse sizce gitmeli miyim (3 aylık bebekle) yoksa bu sene de benim istediğim olacak diyip gitmemeli miyim. Açıkçası hiç gitmek istemiyorum bebeğim de huysuz evden başka yerde zehir ediyor her şeyi bana ve rahat edemiyorum orada.
yani 3 aylik bebekle nereye gidilir kutlanir bilmiyorum kendi ailen varsa bu sene de oraya gidin bari her sene onun ailesiyle olmasin.. tercihim böyle olurdu madem cocuk huysuz

Evet kızlar direk konuya gireyim. Evliyim 1 seneden fazla oldu 3 aylık bebeğim var. Eşim ailesine fazla bağımlı. Geçen sene evleneli 2 ay olmuştu ben yıl başında plan yapmak istedim ama babasının doğum günü olduğunu oraya gideceğimizi söyledi. Ben de gündüz gidip babanın doğum gününü kutlayalım akşam da biz bir şeyler yapalım daha yeni evlendik ilk yıl başımız dedim. Tabii ki kabul etmedi kavgalar ettik vs. Sonunda Allah kahretsin diyip gittim sussun diye. Muhtemelen bu sene de gitmek istiyor ama daha bir şey demedi. Derse sizce gitmeli miyim (3 aylık bebekle) yoksa bu sene de benim istediğim olacak diyip gitmemeli miyim. Açıkçası hiç gitmek istemiyorum bebeğim de huysuz evden başka yerde zehir ediyor her şeyi bana ve rahat edemiyorum orada.
Daha 2 aylıkken gidip bir de üstüne ödüllendirip doğurursan paşa paşa gidersin

Bebekle dpgum günü olmuyor geçen bende gititm deidmki bir sata durup gelirim. Ne bir saati çocuk yabancı insna görünce başladı aglamaya ben de aldım geldim. Gitmeyin bence

Ya ne kadar enerji emici insanlarsınız ya yaşımız geçiyordu canımız istedi yaptık çocuğu cinsel hayatımın detaylarını ya da üreme programımı size mi soracağım? Ayrıca canım istemezse gitmem kocamı da göndermem gerekirse. Ben ikimizinde üzülmeyeceği ya da adaletli bir çözüm arıyorum geçen sene gittik bu sene de gitmeyelim gibi mesela! Hoşuna gitmediyse yazılanlar yorumlamazsın olur biter. Ne yapayım şimdi geri mi sokayım çocuğu
Aynen biz anladık kocanı göndermeyeceğini istemezsen eski konularından, ama rüyanda 😂

ama siz insanları boşanmaya meyillendirmeye çok meraklısınız.

Ama kocanız tam boşamalık bi adam. Eski konularınıza baktım saçlarım diken diken oldu.
Yazık değil mi size ?
İsteklerinizin, beklentilerinizin bu kadar ötelendiği bir yerde kalmak zorunda değilsiniz.
Adam sizle aile olamamış, göbek bağını da kesememiş.
Burdaki yorumlara gerilip banlanmışsınız ama kimse kafasına göre yorum yapmamış ki.
Bi yılbaşında bile sizle evde baş başa oturmayı size çok gören bi adam bu.
Çok koyuyor insana, ben de her yıl başını her özel günü cümbür cemaat kutlardım.
Benle baş başa olmaktan sıkılan , benden keyif almayan biriyle, yetersiz ve değersiz hissettiğim bir yerdeydim çünkü.
Bu o kadar berbat bi his ki.
Madem sizle olmak ona yetmiyor, madem ailesi bu kadar merkezinde, boşayın gitsin.

Bir yıl sizin istediğiniz bir yıl eşinizin istediği şeklinde anlaşabilirsiniz. Her yıl bu şekilde geçirmek zorunda değilsiniz

e adam sizi ikinci ay tiksindirmis kendinden. neden durup düşünmeden bebek yaptiniz?
tabii ki gideceksiniz. bu sene ve her sene
balik bastan kokmus

X