Bir yıl başı meselesi

Anais0

Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2024
106
55
30
Evet kızlar direk konuya gireyim. Evliyim 1 seneden fazla oldu 3 aylık bebeğim var. Eşim ailesine fazla bağımlı. Geçen sene evleneli 2 ay olmuştu ben yıl başında plan yapmak istedim ama babasının doğum günü olduğunu oraya gideceğimizi söyledi. Ben de gündüz gidip babanın doğum gününü kutlayalım akşam da biz bir şeyler yapalım daha yeni evlendik ilk yıl başımız dedim. Tabii ki kabul etmedi kavgalar ettik vs. Sonunda Allah kahretsin diyip gittim sussun diye. Muhtemelen bu sene de gitmek istiyor ama daha bir şey demedi. Derse sizce gitmeli miyim (3 aylık bebekle) yoksa bu sene de benim istediğim olacak diyip gitmemeli miyim. Açıkçası hiç gitmek istemiyorum bebeğim de huysuz evden başka yerde zehir ediyor her şeyi bana ve rahat edemiyorum orada.

Birseyler derken dışarıda mı,3 aylık bebekle mi?
Hayır bebek yokken söylemiştim onu en azından şimdi çekirdek aile olarak evimizde geçirebiliriz zaten bebeğim sürekli emmek istiyor oraya gidince sürekli başka odada oturuyorum bebekle hiç yoktan kendi evimde rahat rahat takılabilirim

Gitmeyelim derseniz başka programının varmı aile olarak görüştüğünüz arkadaşlarınız varsa onları çağırın beraber eğlenirsiniz bebekle dışarı çıkmak sizin için yorucu olur ondan önce siz program yapın sunun ona. Babanin doğum günü için pasta alalım kutlayalım gündüzden diyin en azından oraya git gitme tarzında Bahane etmemiş gibi olursunuz

Gitmeyelim derseniz başka programının varmı aile olarak görüştüğünüz arkadaşlarınız varsa onları çağırın beraber eğlenirsiniz bebekle dışarı çıkmak sizin için yorucu olur ondan önce siz program yapın sunun ona. Babanin doğum günü için pasta alalım kutlayalım gündüzden diyin en azından oraya git gitme tarzında Bahane etmemiş gibi olursunuz
Aslında sorun dışarı çıkmak değil şu açıdan bakıyorum babası yaşadığı sürece doğum günü olduğu için her yıl başını onun ailesine vakfetmek zorunda mıyım? Ben orada eğlenmiyorum hoşuma gitmiyor ama babasının doğum günü olduğu için her yıl başım orada mı geçecek benim amacım döngüyü kırmak aslında yoksa eşimle çocuğumla kendi evimde durmak da benim için güzel bir şey

Evet kızlar direk konuya gireyim. Evliyim 1 seneden fazla oldu 3 aylık bebeğim var. Eşim ailesine fazla bağımlı. Geçen sene evleneli 2 ay olmuştu ben yıl başında plan yapmak istedim ama babasının doğum günü olduğunu oraya gideceğimizi söyledi. Ben de gündüz gidip babanın doğum gününü kutlayalım akşam da biz bir şeyler yapalım daha yeni evlendik ilk yıl başımız dedim. Tabii ki kabul etmedi kavgalar ettik vs. Sonunda Allah kahretsin diyip gittim sussun diye. Muhtemelen bu sene de gitmek istiyor ama daha bir şey demedi. Derse sizce gitmeli miyim (3 aylık bebekle) yoksa bu sene de benim istediğim olacak diyip gitmemeli miyim. Açıkçası hiç gitmek istemiyorum bebeğim de huysuz evden başka yerde zehir ediyor her şeyi bana ve rahat edemiyorum orada.
Keşke evlenir evlenmez koşa koşa çocuk yapmasanız hem kendiniz tat alamıyorsunuz hem eşiniz baş başa kalmanın bir nimet olduğunu anlamıyor evliliğinizin 3/2 sinde zaten hamile lohusa ya da bebeklisiniz adam yılbaşında evde sizinle ne yapacak bekarken bile umursamamış size kv kp yolu göründü geçmiş olsun

Sorun dışarı çıkmak değil bebekle zaten çıkıp bir yerde eğlenemem ama evde kocamla çocuğumla baş başa geçirebilirim en azından kocamın 50 tane aile ferdiyle değil
Kocan senle vakit geçirmek istiyor mu peki. Sizin adınıza izildüm yeni evliyken bu muamele çok üzücü. Gündüz kutlayalım gidip dogumgününü diye teklif etmişsiniz üstelik.
Bu sene gitmezseniz bu adam sizi bırakır tek gider. Siz çocukla evde kalırsınız. Ben değişiklik olsun diye giderdim muhtemelen. Çok sıkılırsam erken dönelim derdim.
Zaten boşanma dueumu yok anladıgım çocukla dışarsa plan da yapamayacaksanız gidin bence sürtüşmeyin

Normalde gitmiyor musunuz eşinizin ailesine bebekle . Hani emzirme çocuk durmuyor falan gibi şeyler yazmışsınız o yüzden soruyorum

Siz 7 aylık hamileyken kaybettiğiniz babanızın cenazesinde, ailesiyle memlekete gidebilmek için ablanızla konuşan, 2 çocuklu ablanızı sizin başınıza bırakıp ailesiyle giden, acınıza bile saygı duymayan koca, yılbaşında babasının yanına gider. Kavga ederek gitmemeyi başarsanız burnunuzdan getirir. Yapacak hiçbir şeyiniz yok.

Son düzenleme:
Keşke evlenir evlenmez koşa koşa çocuk yapmasanız hem kendiniz tat alamıyorsunuz hem eşiniz baş başa kalmanın bir nimet olduğunu anlamıyor evliliğinizin 3/2 sinde zaten hamile lohusa ya da bebeklisiniz adam yılbaşında evde sizinle ne yapacak bekarken bile umursamamış size kv kp yolu göründü geçmiş olsun
Ya ne kadar enerji emici insanlarsınız ya yaşımız geçiyordu canımız istedi yaptık çocuğu cinsel hayatımın detaylarını ya da üreme programımı size mi soracağım? Ayrıca canım istemezse gitmem kocamı da göndermem gerekirse. Ben ikimizinde üzülmeyeceği ya da adaletli bir çözüm arıyorum geçen sene gittik bu sene de gitmeyelim gibi mesela! Hoşuna gitmediyse yazılanlar yorumlamazsın olur biter. Ne yapayım şimdi geri mi sokayım çocuğu

Ya ne kadar enerji emici insanlarsınız ya yaşımız geçiyordu canımız istedi yaptık çocuğu cinsel hayatımın detaylarını ya da üreme programımı size mi soracağım? Ayrıca canım istemezse gitmem kocamı da göndermem gerekirse. Ben ikimizinde üzülmeyeceği ya da adaletli bir çözüm arıyorum geçen sene gittik bu sene de gitmeyelim gibi mesela! Hoşuna gitmediyse yazılanlar yorumlamazsın olur biter. Ne yapayım şimdi geri mi sokayım çocuğu
Kocanızda sizi dinleyecekti tabi aynen.
Bu konuda üzülmeye falan gerek olmaz normal bir bir evlilikte. Bu sene gitmeyelim diyemiyorsunuz direkt olarak çünkü kocanız gitmek istiyorsa sizi dinlemeyecek,biliyorsunuz. Dua edin kendisi istemesin.

Siz 7 aylık hamileyken kaybettiğiniz babanızın cenazesinde, ailesiyle memlekete gidebilmek için ablanızla konuşan, 2 çocuklu ablanızı sizin başınıza bırakıp ailesiyle giden, acınıza bile saygı duymayan koca, yıl başında babasının yanına gider. Kavga ederek gitmemeyi başarsanız burnunuzdan getirir. Yapacak hiçbir şeyiniz yok.
Valla gelirse ikimizin de burnundan gelir benim orada tek başıma burnumdan geleceğine ikimizin de gelsin.

Evet canım 22 ekimde evlendim hemen de yaptık çünkü eşimin yaşı 38 benim de menapoz riskim vardı tatmin oldun mu iyi ki de yapmışım oğluşum çok da tatlı innnnnnnşallah darısı başına
O zaman ağlamayacaksın.
Siz zaten evlilik ne yaşamadan çocuklu aile olmuşsunuz. Üç aylık bebekle yeni evli haliniz kalmamış. İlk sene götüren adam bebekle hayda hayda götürür.
Geçmiş olsun

X