Bir senelik evliyim , ama asla gezemedik ? Bir şeyler yapmamak ileride sorunlara neden olur mu ?

yenibiben

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2024
82
11
29
Bir senedir evliyiz , bu bir senelik süreçte eşim iki iş yaptığı için asla hafta sonu hafta içi bir şeyler yapamıyoruz yaptığımız şeyler çok nadir … bazen basit bir Avm ye gitmek gibi , eşime söylüyorum gezicez diyor , ama yeni evlenenlere bakıyorum en azından bir yerler görebiliyorlar birlikte … yıldönümümüz geldi o günde işe gidiyor ;(
Doğum günüm de de işte ;(
Ortada para da yok ki bir karşılığı olsun hep daha çok borcumuz oluyor ;(
Çok dertlendim (( acaba seneler geçtikten sonra çünkü 2025 de de çalışacak , eee bundan sonra bir de çocuk olursa ne yapacağız yani bunları düşünmek istemiyorum ama evde diğer gezen kişileri görünce çok imreniyorum

Ya bu sosyal medya insanların psikolojisini nasıl da bozuyor . Eskiden bizim annelerimiz böyle gezmek filan bilmezdi gayette mutlulardı. Şimdi herkes de onlar yaptı bende yapmalıyım gayreti var.
Siz eşinizle mutlu musunuz ona odaklanın . Çok aktif gezen kişilerin arka planda neler yaşadığını bilemezseniz.

Bir senedir evliyiz , bu bir senelik süreçte eşim iki iş yaptığı için asla hafta sonu hafta içi bir şeyler yapamıyoruz yaptığımız şeyler çok nadir … bazen basit bir Avm ye gitmek gibi , eşime söylüyorum gezicez diyor , ama yeni evlenenlere bakıyorum en azından bir yerler görebiliyorlar birlikte … yıldönümümüz geldi o günde işe gidiyor ;(
Çok dertlendim (( acaba seneler geçtikten sonra çünkü 2025 de de çalışacak , eee bundan sonra bir de çocuk olursa ne yapacağız yani bunları düşünmek istemiyorum ama evde diğer gezen kişileri görünce çok imreniyorum
Ortada para da yoksa , borç sürekli artıyorsa yatırım mı yapıyor ? Eğer hem yatırım yapmıyor, hem de borç sürekli artıyorsa bu işte başka bir şey var gibi.

Tabii ki birlikte basit etkinlikler bile yapmıyorsanız çok sıkıcı bir durum .

Ya bu sosyal medya insanların psikolojisini nasıl da bozuyor . Eskiden bizim annelerimiz böyle gezmek filan bilmezdi gayette mutlulardı. Şimdi herkes de onlar yaptı bende yapmalıyım gayreti var.
Siz eşinizle mutlu musunuz ona odaklanın . Çok aktif gezen kişilerin arka planda neler yaşadığını bilemezseniz.
Hiç de mutlu değillerdi. Geçmiş de binbir dertle uğraşan, daha bi sinemaya bile gitmemiş, bi deniz havası almamış, dışarıda bi kere hazır yemek yememiş, kocasıyla kol kola gezmemiş kadınlar var ve mutlu yaşadıklarını hiç sanmıyorum.

Şu kafayı da asla anlamıyorum neymiş eskiden analarımız gezer miymiş? Neymiş çocuk olunca gezilemezmiş? Arkadaşım sen gezemiyorsun diye niye herkes senin gibi olacak? Çocuklu arkadaşlarım sene içinde 3 ülke geziyor. İstediği yere gidiyor istediğini de yapıyor. Sen yapamıyorsun onun altını çizelim. Ayrıca eskiden mutlu falan değillerdi. Annem hala söylenir hiç istediğim gibi gezemedim tatillere gidemedim gönlümce diye. Maddi darlıktan evde oturmayı zorunlu seçen kitleyi de mutlu diye övmeyin bi zahmet.

Farklı bir yer gezmek için para lazım.sen de bir iş bulup çalışırsan eşinin yükü hafifler. Gezmeye de para ve fırsat bulursunuz.

Şu kafayı da asla anlamıyorum neymiş eskiden analarımız gezer miymiş? Neymiş çocuk olunca gezilemezmiş? Arkadaşım sen gezemiyorsun diye niye herkes senin gibi olacak? Çocuklu arkadaşlarım sene içinde 3 ülke geziyor. İstediği yere gidiyor istediğini de yapıyor. Sen yapamıyorsun onun altını çizelim. Ayrıca eskiden mutlu falan değillerdi. Annem hala söylenir hiç istediğim gibi gezemedim tatillere gidemedim gönlümce diye. Maddi darlıktan evde oturmayı zorunlu seçen kitleyi de mutlu diye övmeyin bi zahmet.
Sana yüzde yüz katılıyorum.💯 Konu sahibinin de annelerimizin döneminden farkı yok kendisi çalışmıyorsa ortada da para yok borç varsa nasıl ülkeyi bırak şehirler arası bile gezecek

Düğün borcu mu bu kadar?
Eğer sürekli çalışıyor ve para harcamiyorsaniz üstüne borç azalmak yerine artıyorsa orada sorgulanacak bir durum vardır.
Ayrıca 1 senede sadece avm gezmek çok sıkıcı
En azından yakın şehirlere günü birlik turlara katilsaniz hem cok para harcamadan bir yerleri görmüş olursunuz.

Nereye mutlulardı yahu

Onların dönemiyle bizim donemimiz bir mi ? Herkes gezmek görmek ister. Benim annem uzun süre mekan degisikligi yasamadiginda mental olarak mutsuz oluyordu o dönemde bile babamla iki günlük de olsa bizi bırakıp kaçamak yapıyorlardı.

Benim evden çalıştığım tek işle pertim çıkıyor. 2 işte çalışmak eminim hiç kolay değildir, enerji sömürücü bi şey. Yani günün 15 saati çalışan bi adama hadi şuraya gidelim demek her ne kadar hakkınız olsa da çok gerçekçi bi beklenti gibi gelmiyor anlatmayı atladığınız bi şey yoksa. Neden 2 iş, nerden geliyor bu borçlar ve neden bitmiyor?

X