• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir sabah uyansam ve hiç evlenmemiş olsam

Kadın hamile bunun halsızlığı var,uykusuzlugu var,bulantıları var bu halimle demesi gayet normal bu sorunlarla uğraşırken bir de adam sorun cikarmasin diyor yani.Bir de bu adama niye çocuk yaptın diyenler var var olmuş bir cocuk var ortada artık yapabilecek bir şey yok geçmişe değil geleceğe yönelik tavsiyeler verseniz ya
Arkadaşım evliliğini yönetmek senin elinde nasıl yaparsın bilmem ama boşanmak istemiyorsan bugüne kadar ne yapmissan tam tersini yap,iyiysen kötü ol,kotuysen iyi ol gibi. Allah hayırla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin,evinde aile huzuru muhabbeti daim olsun inşallah.

haklı olabilirsiniz fakat bunun birazcık farkında olsa ben bunu sürekli kullanıyo gibi görünmek zorunda kalmazdım :KK43: anlattığım olayları düşünün hiçbirinde alttan alıp üzdüğünü farketmedi yaşattığı stresi farketsin istemiştim ben sadece, siz olsanız napardınız :KK43:
Hiç kimse değişmez hanımefendi.Hiç kimse değişmez.Evlenince değişmez.Benek olunca değişmez.

Daral geldiğinde aldatmıştı nişanlıyken... ve ben bu hatasıyla kabul ettim onu, çünkü inandırmıştı beni çünkü çok seviyordum. Galiba biraz da bu yüzden ondan tüm beklentilerim... Ben bu kadına karşı yapabileceğim en kötü şeyleri zaten yaptım, ama o beni affetti, artık hata yapma lüksü yok gözüyle bakıyorum belki de... yani 2 yıl oldu evleneli hiç mi değişmez bir insan... ne düşünceğimi ne yapacağımı bilemez yıpranmış yılmış bir halde sürdürüyorum işte herşeyi, evet çocuk istedim bu da benim hatamdı ama benim şu an istediğim tek şey bu saatten sonra ne yapabilirim onu konuşabilmek...

Tam tersi, adam seni cantada keklik olarak görüyor. Aldattim, birsey yapmadi, simdi hamile ve asla bosanmaz düsüncesinde. Keske aldatmayi bir hata olarak degilde, terbiyesizlik ve saygisizlik olarak görüp, tekmeyi bassaydin.

Simdilik sadece bebegi düsün. Onu ve evliligi düsünme.

Kadın hamile bunun halsızlığı var,uykusuzlugu var,bulantıları var bu halimle demesi gayet normal bu sorunlarla uğraşırken bir de adam sorun cikarmasin diyor yani.Bir de bu adama niye çocuk yaptın diyenler var var olmuş bir cocuk var ortada artık yapabilecek bir şey yok geçmişe değil geleceğe yönelik tavsiyeler verseniz ya
Arkadaşım evliliğini yönetmek senin elinde nasıl yaparsın bilmem ama boşanmak istemiyorsan bugüne kadar ne yapmissan tam tersini yap,iyiysen kötü ol,kotuysen iyi ol gibi. Allah hayırla sağlıkla kucağına almayı nasip etsin,evinde aile huzuru muhabbeti daim olsun inşallah.
Amin inşallah çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz ve yorumlarınız için, herşeyin hayırlısı

Bu hayatta en güvendiğim insandan kocamdan merhamet göremeyip kendimi bataklıkta hissetmiş halimle mesela, tanımadığım kadınlar burda cephe alıyor şu an olduğu gibi, bunun beterini de eşim yapıyor anlamadığınız şey bu işte

Yok kardeşim hamile olmak kadınlar için alelade bir şey gibi, rutin bir işlem gibi düşünen insanlara anlatamazsın uğraşma bırak.
Diş çektirmeyi bile hamilelikten daha önde tutacak bir güruh var burada.
Ben de hamilelik yaşadım hiç nazlanmadığım, rahat geçirdiğim halde (ki hakkım var buna) hamilelik özen gerektiriyor.

Sen gerilip üzüldükçe rahmin de geriliyor dert anlatmaya uğraşma bir de. Çık açık havaya derin nefes al ver.

Senin kocan adam değil. Bak bu kadar net söylüyorum. Geçinmeye gönlü yok. Resmen seni yola getirmeye çalışıyor.

Doğuma kadar sık dişini. Git kafana göre tatil yap. Ona teklif et gelmezse umursama kendin git.
Kötü evlilikler çocuktan sonra düzelmez. Aksine daha kötü olur. Daha bunun lohusalığı var.
Eşine terapi teklif et. Özür beklemelerle, sürekli küslükle evlilik yürümez.
Terapiyi kabul etmezse keyfi bilir. Hamileliğini, lohusalığını zehir etme kendine. Git ailenin yanında kal.

Sizinle birçok konuda empati kurabilirim ama olgunlaşmamış bir evliliğe çocuk getirme konusunda maalesef empati kuramam. Neden çocuk yapmak yerine, destek almayı denemediniz?

Yıpranan bir evliliğe çocuk getirmek en büyük hata, çünkü o çocuk doğduğu zaman sabrettiğiniz birçok şeye sabredemeyeceksiniz artık. Bu defa bunun için alttan almasını bekleyeceksiniz. O da olmayacak.

Karşılıklıdır her şey. İki sene de huyunuzu suyunuzu öğrenmiş olmalısınız. Eşiniz çok itici duruyor ama bence sizin de ondan alta kalır yanınız yok. Geçen konunuzda, uktrason için söyledikleri yüzünden tepki göstermiştiniz. Benim de eşim kendi gelmek istediği halde ultrasona, "Hani bu neydi, bu kadar mıydı şimdi," demişti. Bu cümlesi gayet normal geldi çünkü, abim de benimle geldiği zaman aynı cümleyi kurmuştu. Erkekler ultrasonu kafalarında çok büyütüyorlar, tepkisi ondandı büyük ihtimalle. Ben kendimden yola çıkarak, sadece tartışılmayacak insana sus derim. Olaylarınız nedir bilmiyorum ama konuları çok uzatan bir insansanız ve bunu tartışarak çözmeye çalışan bir yapınız varsa eşinizin her şeye sus demesi bu sebepten olabilir. Günlerce küs kalmak ise çok gereksiz. Aranızda karşılıklı ciddi derecede iletişimsizlik var.

Ne yapsın o zaman,sizce?
Boşanmıyacaksa şikayet etmemeli öncelikle.Ortada buluşup konuşmaları gerekiyor.Çözülmeyen konuşulmayan şeyler var gibi.Nasıl bir eş istediğini anlatması gerekiyor.Hanımefendi kuzenıne gıtmekten arkadasına gıtmekten bahsediyor.Eşine ceza vermeye çalışıyor.Pişman olucağını fln sanıyor

Zaten alttan almadım beni bununla tehdit ettin ya bu ayıp sana ömür boyu yeter dedim sonra o işi tatlılığa vurarak kapatmaya çalıştı ama asla konuşarak haklısın diyerek değil, dırdır etme adamı darlama diyenler olmuş ama işin aslı öyle değil, senin üzüldüğün bir konuyu karşı taraf ciddiye almıyosa sende ne gülecek ne olmamış gibi davranacak ne kendi özüne dönecek hal kalmıyor
Vallla o dırdır ettin diyenler evlerinde nasıllar bilmiyorm.Her konu da var o tiplerden.
Dırdır da edebilirim kusura bakmasın,hormonlar kulaklarımdan fıskırıyor:)
Ben kitler kapımı otururm.Yada anneme faalan giderm ne bilim.
Bu adam baska türlusunden anlamaz cunku.
Allah yardımcınız olsun.

Ben o alt metni hic almadim. Buda yeni bir fürya "hamileysen nolmusta" "piremses hamile"...

Konu sahibi kocasindan ejderha meyvesi istemedi. Sadece biraz ilgi, biraz sevgi, biraz baze seyleri alttan almasi. Bunlar bir kadinin zaten isteyecegi asgari seyler. Ve evet hamilelik döneminde bir kadin daha hasas oluyor, dahada ilgi istiyor. Bir kadin daima güclü olmak zorunda degil.

Burdaki sorun, konu sahibin istekleri degil. Kocasinin af edersin öküz olmasi. Isteklerinde hakli fakat koca bunu asla yerine getiremez, o kapasite yok. Konu sahibi bunu aslinda hamile olmadan öncede biliyordu fakat yinede denedi. Buda konu sahibin hatasi. Kötü giden evliligi, bebek ile tahamir etmeye calisti.

bilmiyorum bu konuda da önceki konusunda da otuz kere bu halimle bu halimle yazınca bir ejderha meyvesi istemediği kalmış izlenimi uyandırıyor.
güçlü ol derken bir kadına değil konu sahibesine söyledim. zira o kocayla hamileyim diye ilgi alaka beklemek zor. adamda bunu karşılayacak kapasite yok. dolayısıyla her seferinde böyle üzülür.
insan elindeki kumaşı bilir kalın kaşeden gömlek dikmeye kalkarsa olmaz.
hamilelik dönemi içinde genelleme yapamayız. iki doğum yaptım hassas falan olmadım.
benim gibi kadınlara tuhaf geliyor evet bu kadar bu halimle bu halimle denmesi.

Bu yazıyı bebeğiniz için kaleme alıyorum, tek tek okudum ve kendi fikrimi baskalarının tesiri altında kalmadan her zaman ki gibi yazacağım.

Henüz anne olmadım ancak biliyorum ki hormonlar insanı hassas yapar ve sizin bebeğiniz ruh halinizden etkilenir. Bebeğiniz için rahat olmaya, kendinizi sıkmamaya çalışın. Şu anda düşünmeniz gereken kişi eşiniz değil, bebeğiniz.

Çok hatalısınız, sizi aldatan biriyle evlenmişsiniz. Aldatan kişiler sevmez hanımefendi, sadece siz onu sevmişsiniz. Sevdiğim adamdan çocuğum olsun istedim yazmışsınız, nasip oldu işte ve bundan sonra tüm sevginizi bebeğe verin. Bebeğinizi bu kavga dolu ortamda büyütemezsiniz, kendinize plan yapın, boşanın. Tereddüte düştüğünüz her an eşinizin eve gelmem diye tehdit edişinizi hatırlayın. Demek ki o sizi kaybetmeyi göze almış, ona boşanma davası açmanız bir şey değiştirmez, o sizden şu anda zaten ayrılmış. Geri kabul etmeyin.

Evden gitme konusuna gelince ben gitmeyin, davanızı açın ve evinizde oturun. Sizin değil, onun rahatı bozulsun. İşinize dört elle sarılın, iyi bir avukat tutun, bebeğiniz için nafaka alın. Onun yerine bebeğinizi sevin.

Bide arkadaşlar hamile olunca biraz daha farklı davranılsın istemez mi insan ki bunu yazan benim gibi sert katı bir kadın :KK66:

Abartmaz mısın lütfen? Biz kadınlar her ay rutin olarak hamile kalıyoruz.

Ay o regldi dimi karıştırdım bak.. :cool:

Grip olup ilgi bekleyenler, dişi ağrıyıp sızlananlar, regl sancısından ağlayanlar, hamile kadına "yae abartma amma nazlısın" demek için fırsat kolluyor kk da..

Valla ben sizi hakli buldum. Cunku bende hamileyim ve geecekten herkese etki ettigi gibi olmuyor. Insan zaten disarda calisirken falan stres altinda oluyor. Eve donunce ya huzur ya da kendini ozel hissedecek ilgi sevgi istiyor. Olmadik seylere alinip kapris yapabiliyor. Karsi taraf bunu idare etmek zorunda degil o da insan falan gibi elestirileri soyle dogru bulmuyorum. Sonucta bu evlilik ve evlilikte boyle ozel durumlarda insanlar birbirilerini idare etmeyi bilmeli. Bugun o sizi. Yarin baska ozel ya da sikintili durumlarda siz onu.
Ama ben yine de ne yapmaniz gerektigi konusunda size fikir vermeyecegim. Cunku aslinda bilmiyorum ama birine esinize dogruyu anlatmasi lazim.

Daral geldiğinde aldatmıştı nişanlıyken... ve ben bu hatasıyla kabul ettim onu, çünkü inandırmıştı beni çünkü çok seviyordum. Galiba biraz da bu yüzden ondan tüm beklentilerim... Ben bu kadına karşı yapabileceğim en kötü şeyleri zaten yaptım, ama o beni affetti, artık hata yapma lüksü yok gözüyle bakıyorum belki de... yani 2 yıl oldu evleneli hiç mi değişmez bir insan... ne düşünceğimi ne yapacağımı bilemez yıpranmış yılmış bir halde sürdürüyorum işte herşeyi, evet çocuk istedim bu da benim hatamdı ama benim şu an istediğim tek şey bu saatten sonra ne yapabilirim onu konuşabilmek...
bence biraz kendi haline bırakın öyleyse mesela ben eşimi gün içinde hiç aramam. veya evde sürekli onunla konuşmam bazen başka bir odaya çekilir kitabımı okurum, puzzle yaparım veya iş çıkışı arkadaşlarımla buluşurum. hiçbir yere götürmeye zorlamam. gelir misin diye sorarım sadece. çünkü kendimden biliyorum biri her dakika yanımda olsa eşim ailem dahil bıl bık bık bir şeyler anlatsa her yere benimle gelse bunalırım. sevgiyle ilgisi yok bunun.

bilmiyorum bu konuda da önceki konusunda da otuz kere bu halimle bu halimle yazınca bir ejderha meyvesi istemediği kalmış izlenimi uyandırıyor.
güçlü ol derken bir kadına değil konu sahibesine söyledim. zira o kocayla hamileyim diye ilgi alaka beklemek zor. adamda bunu karşılayacak kapasite yok. dolayısıyla her seferinde böyle üzülür.
insan elindeki kumaşı bilir kalın kaşeden gömlek dikmeye kalkarsa olmaz.
hamilelik dönemi içinde genelleme yapamayız. iki doğum yaptım hassas falan olmadım.
benim gibi kadınlara tuhaf geliyor evet bu kadar bu halimle bu halimle denmesi.

Bende cok rahat bir hamilelik gecirdim ve zaten ilgi görüyorsan sorun yok. Yani ben mesela zaten ilgi görüyordum, esim her ultrasona beraber gidiyordu.

Ancak konu sahibi zaten ilgi görmüyordu. Bundan dolayi hamile kaldi hatta. Ki daha önceki konularina baktim, herkes (ben dahil) uyardik cocuk yapma diye ve yine cocuk yapmis. Hali ile hamile olmak onun icin ekstra "halim ile" oluyor. "Senin ilgini almak icin daha ne yapayim, hamileyim, yorgunum, yavastan kilo aliyorum, daha ne yapayim" oluyor.

Adamin kumasinda degil iste. O konuda hak veriyorum sana. Ah konu sahibi ah, keske zamaninda bizi dinleseydin.

Hamilesin hasta değil ilk önce bunu kabullen
Heleki belliki daha ilk haftalarında ne bebegi hissediyorsun ne sende ciddi manada değişiklikler olur
Eşin zaten ayrı psikopat ama bu adam sonradan böyle olmadı anlattıklarına göre her zaman sorunlarınız vardı ve sen onu böyle kabul ettin
Sen hamileyim aşırı ilgi gösterilmesi lazım bana triplerine girdikce adamda senden iyice nefret eder olmus
Belliki cocukta istemiyordu bu baskı ona fazla gelmiş
İkinizinde kendinize ceki düzen vermesi lazım 15lik cocuk değilsiniz

''karnımdakinden'' soguttu ne demek ya? karşinizdaki kim olursa olsun sizin kendi evladınızdan sogumayı gerektırecek bir sebep olmaz olamaz!! daha simdiden aranızdaki sürtüşmeyi küçücük yavruya yıkıyorsun yazık günah ama ya

Dünyanın en güzel duygusundan hastalık gibi bahsetmişsin.hamile haline kalmasaydın yani.!
Ne hastalığı be!! Dünyanın en güzel duygusu olduğunu düşünmesem bu kadar cok ister miydim hamile kalmayı? Haddinizi aşmadan yorum yapın, Allah öyle nasip etti binlerce şükür, buraya gelip daha da moral bozmayın, bu işin kadınla erkekle alakası yok bir insan işte böyle çok başka şeyler anlamak isteyince karşısında ki delirmeyip napsın?

Yok kardeşim hamile olmak kadınlar için alelade bir şey gibi, rutin bir işlem gibi düşünen insanlara anlatamazsın uğraşma bırak.
Diş çektirmeyi bile hamilelikten daha önde tutacak bir güruh var burada.
Ben de hamilelik yaşadım hiç nazlanmadığım, rahat geçirdiğim halde (ki hakkım var buna) hamilelik özen gerektiriyor.

Sen gerilip üzüldükçe rahmin de geriliyor dert anlatmaya uğraşma bir de. Çık açık havaya derin nefes al ver.

Senin kocan adam değil. Bak bu kadar net söylüyorum. Geçinmeye gönlü yok. Resmen seni yola getirmeye çalışıyor.

Doğuma kadar sık dişini. Git kafana göre tatil yap. Ona teklif et gelmezse umursama kendin git.
Kötü evlilikler çocuktan sonra düzelmez. Aksine daha kötü olur. Daha bunun lohusalığı var.
Eşine terapi teklif et. Özür beklemelerle, sürekli küslükle evlilik yürümez.
Terapiyi kabul etmezse keyfi bilir. Hamileliğini, lohusalığını zehir etme kendine. Git ailenin yanında kal.
Gerçekten burdaki bazı kadınların eşim gibi adamlardan hiçbir fark yok yaptıkları yorumlara ithafen söylüyorum, erkek kadın meselesi değil kişilik meselesi bütün bunlar

Back