• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir sabah uyansam ve hiç evlenmemiş olsam

Önceki konundada yazmistim, hatirladim seni. Esin olgunlasmamis ve cahil bir insan. Sanirim sende kücük yasta evlendin. Üzgünüm, ama hic istedigin bir iliski yasamayacaksin. Baze seyler karakter, ve adamin karakterinde yok iste. Kibar, romantik olmak, kadin ruhundan anlamak gibi seyler yok onda.

Mühtemelen ilk basta bu sana cekici geliyordu, maco olmasi. Yas ilerledikce, istegin farkli oldu ama adam halen ayni tabi.

Eger iyi bir evlilik terapistine ikna edebiliyorsan git. Beklentilerinde ne kadar hakli olursan da minimum'a indir. Onun ile fazla iletisime girme, tripte atma. Doktora yanliz git. Cogu seyleri tek basina hal et. Simdilik bosanmayi düsünme. Dogumdan sonra ancak düsün bunu. Ve en önemlisi, kendince huzur veren seyler yap. Yürüyüs, yada bir kafede bir kahve ic, kitap oku.

işte o halinden vazgeç.
evet hamilesin dünya üzerindeki milyonlarca kadının olduğu gibi.
güçlü dur biraz. senin bu halimle bu halimle tavrın mız mızlık olarak yansıyor çünkü.
ha biz önemli değiliz ama eşine de böyle yansıyordur.
bir hamile diye bu kadar nazlanan beni bırakıp gidemez istediğimi söylerim alt metni veriyorsun adama.

Ben o alt metni hic almadim. Buda yeni bir fürya "hamileysen nolmusta" "piremses hamile"...

Konu sahibi kocasindan ejderha meyvesi istemedi. Sadece biraz ilgi, biraz sevgi, biraz baze seyleri alttan almasi. Bunlar bir kadinin zaten isteyecegi asgari seyler. Ve evet hamilelik döneminde bir kadin daha hasas oluyor, dahada ilgi istiyor. Bir kadin daima güclü olmak zorunda degil.

Burdaki sorun, konu sahibin istekleri degil. Kocasinin af edersin öküz olmasi. Isteklerinde hakli fakat koca bunu asla yerine getiremez, o kapasite yok. Konu sahibi bunu aslinda hamile olmadan öncede biliyordu fakat yinede denedi. Buda konu sahibin hatasi. Kötü giden evliligi, bebek ile tahamir etmeye calisti.

Bide arkadaşlar hamile olunca biraz daha farklı davranılsın istemez mi insan ki bunu yazan benim gibi sert katı bir kadın ;)

Benimde yediğim bişey zehirlemisti banyoda kusmaktan bitkin düştüm eşim merak edip gelmedi bile hicmi merak etmiyorsun bu kadın öldümü kaldı mı dedim ne bilim hamilesinde ondan kusuyosundur sandım diyor ne yani hamile olsam umrunda değil mi dedim geçiştirdi beni

Lutfen bu hayatta en cok esinize degil once kendinize güvenin. Hamileligin nasil bir surec oldugunu esler cogunlukla anlamaz. Asla da anlayabileceklerini sanmıyorum. Ama mesela ben de kendim hamilelik yasamadan once hic bilmezdim nasil bir duygu durumudr.
Esinizin davranışları yuzunden bebeginizden sogumayin tabii ki. Ofkenizin sebebi bebek degil eşiniz.
Ve lutfen kimseden ama kimseden acayip once davranislar beklemeyin ki hayal kirikligina ugramayin. Herkesin bir karakteri bir potansiyeli var. Herkes dunyayi kendince algilar herkes farklidir. Evlilikte beklenti cok olmayacak siz bir bireysiniz, kimsenin ilgisiyle ince davranislariyla bu yasa gelmedik. Herkesin biricik sonsuz sevgi kaynagi annesiydi, hayatta baska hic kimse bizi kosulsuz sevgiye bogmayacak , kocamizda dahil.. her durumda birey olarak kendimize saygimizi korumaliyiz. Eslerle fazla yuz goz olmamak gerek her seyi buyutmeyin oldugu gibi kabullenin biraz bir seyleri yapması icin zorlamayin.

evi terketmen çare değil adam zaten ortada sorun görmüyor
para konusunda biraz ya sıkışık yada para konusunu sıkıntı yapmış
oturup sorunlarınızı sakin bir şekilde konuşun
misafirliğe eşin için kendiniz için karar verin
işi çıktu gelemedi diyin mesela
çok takılırsanız çok yıpranırsınız

Bu adama neden cocuk yaptınız?
Adamın sıtkı sıyrılmıs resmen.
Hee kendi de ökuz o ayrı ama.
Sizi de anlamadım,neden alttan alıyorsunuz?
Eve gelmicemle tehdit ediyor surekli.
Gelmezsen gelme der kitler kapımı yatarim.

Olmamis bile evlilige, meyve vermeye calismissin, olmus meyve ama evliliginiz hala olmamis.
Bastanda belliymiş ne dusundunz cocuk olunca degisir mi dediniz ?

Bir insan 7 sinde neyse 70 inde odur.

Degismez, sizi sevse zaten bu sekilde
davranmaz, en guzel ve hassas zamanlarinizda surekli tartışmaz.

Belliki anlasamiyorsunuz sizde oda tartisma surekliyse. Ya terapiste gidin, yada boşanin yani net. Ama duzelir mi demeyin, can çıkar huy cikmaz. Bu zamana kadar duzelmemis simdi mi duzelcek..

Hamilelik hormonları senı boyle duygusal ve kırılgan yapıyor hayatım üzülme gecıcı bir süreç bu. Insan bu dönemde daha fazla ilgi sevgı sefkat beklıyor ama bunu anlayabılecek erkek maalesef yok denecek kadar az. Sen beklentini aza indirirsen daha az üzülürsün. Boşanmak ıçın de çok büyük bir gerekce göremedim ortada.

evi terketmen çare değil adam zaten ortada sorun görmüyor
para konusunda biraz ya sıkışık yada para konusunu sıkıntı yapmış
oturup sorunlarınızı sakin bir şekilde konuşun
misafirliğe eşin için kendiniz için karar verin
işi çıktu gelemedi diyin mesela
çok takılırsanız çok yıpranırsınız
Para konusunda derdi olduğunu düşünmüyorum,
Hamile halinle böyle davranıyorsa ,hamile halin olmadan kim bilir nasıl davranıyordu ...
Kim bilir bir ben bir Allah

Hamileliği epey küçümseyenler olmuş çok garip! Bir canlının başka bir bedende can bulması nasıl basit karşılanabiliyor şaşkınım. Ayrıca hormonlar alt üst oluyor. Biraz ilgi, onuda geçtim sukünet aramanın neyi yanlış? Çok üzgünüm konu sahibi adına. Böyle adamlar genelde değişmiyor, şansınız varsa hala gebeliği sonlandırmak için, düşünün derim. Çünkü daha şimdiden o bebeğin ruhuna işliyor bu mutsuzluğunuz. Yinede inşallah düzelir diyelim herşey

peki ya bu bebeği eşiniz de istedi mi? belki de istemiyordu çocuk sahibi olmak? belki de sürekli geriliyor bu yüzden belki de sizi kırmamak için çocuk fikrine olur dedi ama şu an sorumluluğu kaldıramıyor belki de iş yerinde sorunlar yaşıyor ve tek isteği biraz yalnız kalıp kafa dinlemek siz her fırsatta belki de hamileyim diyorsunuz ve adama artık daral geldi? evet hoş değil size bu şekilde davranması ama bir düşünün
Daral geldiğinde aldatmıştı nişanlıyken... ve ben bu hatasıyla kabul ettim onu, çünkü inandırmıştı beni çünkü çok seviyordum. Galiba biraz da bu yüzden ondan tüm beklentilerim... Ben bu kadına karşı yapabileceğim en kötü şeyleri zaten yaptım, ama o beni affetti, artık hata yapma lüksü yok gözüyle bakıyorum belki de... yani 2 yıl oldu evleneli hiç mi değişmez bir insan... ne düşünceğimi ne yapacağımı bilemez yıpranmış yılmış bir halde sürdürüyorum işte herşeyi, evet çocuk istedim bu da benim hatamdı ama benim şu an istediğim tek şey bu saatten sonra ne yapabilirim onu konuşabilmek...

Daral geldiğinde aldatmıştı nişanlıyken... ve ben bu hatasıyla kabul ettim onu, çünkü inandırmıştı beni çünkü çok seviyordum. Galiba biraz da bu yüzden ondan tüm beklentilerim... Ben bu kadına karşı yapabileceğim en kötü şeyleri zaten yaptım, ama o beni affetti, artık hata yapma lüksü yok gözüyle bakıyorum belki de... yani 2 yıl oldu evleneli hiç mi değişmez bir insan... ne düşünceğimi ne yapacağımı bilemez yıpranmış yılmış bir halde sürdürüyorum işte herşeyi, evet çocuk istedim bu da benim hatamdı ama benim şu an istediğim tek şey bu saatten sonra ne yapabilirim onu konuşabilmek...

Omg
Aldatmış adama bir de çocuk mu yaptın
O zaman koyacaktın tekmeyi :sinirli:

Bu adama neden cocuk yaptınız?
Adamın sıtkı sıyrılmıs resmen.
Hee kendi de ökuz o ayrı ama.
Sizi de anlamadım,neden alttan alıyorsunuz?
Eve gelmicemle tehdit ediyor surekli.
Gelmezsen gelme der kitler kapımı yatarim.
Zaten alttan almadım beni bununla tehdit ettin ya bu ayıp sana ömür boyu yeter dedim sonra o işi tatlılığa vurarak kapatmaya çalıştı ama asla konuşarak haklısın diyerek değil, dırdır etme adamı darlama diyenler olmuş ama işin aslı öyle değil, senin üzüldüğün bir konuyu karşı taraf ciddiye almıyosa sende ne gülecek ne olmamış gibi davranacak ne kendi özüne dönecek hal kalmıyor

Yorumları şokla okudum destek çıkan anlamaya çalışan o kadar az ki. erkek cilveli yemek yapan kendine bakan kadın severmiş verilen akıllara bakın çok şaşırdım. Evet hamile insan yarı hasta insandır hormonlarıyla savaşır en başta zaten yeterince hassastır herşeye ağlayası gelir bunun yanında bulantıları ağrıları kolay bir dönem olmuyor insan tabiki eşinden destek ilgi bekliyecek kadın kocasını ultrasonda görsün diye doktora götürüyor bu muydu bunun için mi getirdin beni diyo adam extra bi kırıcılık var adamın lugatında. Konu sahibi eşin bence sevginin ne olduğunu bilmeyen bir adam dünya kendi etrafında dönüyor değer vermek hassas davranmak yok internette narsistle yaşamak diye bi blog var biraz göz atmanı tavsiye edicem hakkında hayırlısı olsun

işte o halinden vazgeç.
evet hamilesin dünya üzerindeki milyonlarca kadının olduğu gibi.
güçlü dur biraz. senin bu halimle bu halimle tavrın mız mızlık olarak yansıyor çünkü.
ha biz önemli değiliz ama eşine de böyle yansıyordur.
bir hamile diye bu kadar nazlanan beni bırakıp gidemez istediğimi söylerim alt metni veriyorsun adama.
İyi de naz yaptığımı nerden cıkardınız? Yada eşe mızmızlanmak kötü birşey midir? Yaşananlardan bu alt metni çıkaracak olan adama zaten naz yapılmaz, kendisini çekeceğini kaldıracağını bilen kadınlar eşlerine naz yapar ancak, benim anlattığım hiçbirşey ama hiçbirşey naz değil, lütfen

Back