Sen önce okuduğunu düzgün oku anla.O kadar saldırmak için gelmissinki.Yazdigim şeyi bile düzgün okumamissin.Zaten büyük kızımla eşim ilgileniyordu diyorum .Bir şeyler yedirmis içeride ,yanındaydı yazıyorum .Tekrar oku .Ya da okuma zira okuduğunu anlama becerin yok.Otur da kendinle alay et .Sorun burada kucucuk kizin ukalaca konuşması ,anasının buna ses çıkarmaması ,eşimin de öküz gibi bunları dinlemesi .Yoksa zaten o son teyzeye gidildiğinde çocuğu kucağima bile almadım .Kendileri baksınlar dedim .Benim kavga çıkarma sebebim çok farklı .Mahalle kadını gibisiniz ya .Okuduğunuz şeye bire bin katiyorsunuz .Yok illa yüzünü gözünü çizmesi lazımmisafirlikte iki bebeye bakarken eşi ve görümcesine gelsin çaylar gitsin baklavalar. Kendileri farkına varamıyorsa al bakalım hayatım şunları ben bir balkona çıkıyorum dese iki geyik yapsa havası değişecek oysa ki.. Hem adamda alışacak. Böyle kocaları öküz yapan birazda biz kadınlarız.
Konu sıkılmam değil .Sikilinacak bir ortam yoktu .Aksine güzel gitti .Hosbes ,sohbet ama her gidilen yerde 2.5 saat oturuyorlar .Sonra da geç oldu .Zaten geç çıktık .Ben dönmek isteyip de o an görünmez miyim acaba diye düşününce tepemin tasi attı .Eş olacak kişi bana hiçbir şey sormadan ablası olacak kadınla kararlar alınca ,küçük yegen bile konuşma hakkını kendinde bulunca başladı .Bende valla çok sıkılıyorum
Senede bir kere görüştüğüm insanlarla konuşacak konu da bulamıyorum
Aşırı kasvetli geliyor ortam
Hak veriyor bana .Hatalı davrandım .Boşluğuma geldi .Bir daha olmayacak diye yeminler ediyor ,söz veriyor .Onlar ayrı biz ayrı gezeriz eşi olmadığı için böyle oldu diyor .Yorumunuza sonuna kadar katılıyorum .Ben de öyle düşünüyorum .Zaten kavga direkt böyle başladı .Bu kız nasıl böyle konusur,nereden bulur bu cesareti ,senin yüzünden diye .görümcede yada kızında sorun yok insanlar yüz buldukları sürece dozu arttırmaya meyillidir. yüzü verende kocanız. görümcenin kızı bile dayıma söyle demiş biliyor çünkü sizin sözünüzün hükmü yok.
eşiniz ne diyor bu olanlara? sonrasında ne yorum yaptı?
Hak veriyor bana .Hatalı davrandım .Boşluğuma geldi .Bir daha olmayacak diye yeminler ediyor ,söz veriyor .Onlar ayrı biz ayrı gezeriz eşi olmadığı için böyle oldu diyor .Yorumunuza sonuna kadar katılıyorum .Ben de öyle düşünüyorum .Zaten kavga direkt böyle başladı .Bu kız nasıl böyle konusur,nereden bulur bu cesareti ,senin yüzünden diye .
Kesinlikle öyle .Bende ikna olamıyorum .İnanmıyorum .Aynı şeyleri tekrar yaşamaya gücüm kalmadı çünkü tahammülüm kalmadı .Artık rezalet çıkacak .Eşime de degil direkt onlara patlayacagim çünkü .o zaman gözlemleyin bakın bakalım bir daha bir araya geldiğinizde size sormadan plan yapacak mı?
yalnız sorunun sebebini pek anlamış gibi gelmedi bana çünkü biz ayrı gezeriz bir daha demiş mesele ayrı gezmek değil ki.
Orada da çok oturdular saat 9 buçuk oldu ve ev çok kalabalık .Ben yine suratım düşmeden gayet uyumlu huzur bozmamak için çocuklarımla ilgilendim ama 4 aylık olan kizim uyumak istiyor ama gürültü ve ışıktan uyuyamadi .Görümcem de bunu gördü . inerken bilmem ne teyzeme de gidelim dedi .
Ben abla çocuk ağlıyor durmuyor dedim .Gördsen dedi
Ben şok oldum bu kiz nasıl boyle konusur diye . Ben bütün gün puset ,bebek çantası ile dolanıyorum .Mama yap,ikisi de bezli alt degistir .Ağlayınca sakinlestir .Neyse ben pusetle bindim arabaya .Görümcem eşimi arabanın dışında çekti kenara bir seyler dedi.Bu arada eşim bana ne çocuklar nasıl ,nasıl duruyor demiyor .Bir buyuk kızımı yanına aldı oyaladı baya yedirmis bir şeyler
.Diğer odada .Benle iletişim yok .Sonra eşim gorumcemle konuştuktan sonra arabaya bindi ve bilmemne teyzeme gidiyoruz dedi.
Bakın biz size saldırmıyoruz. Saldıran sizsiniz asıl. Yazmışsınız işte bütün gün puset taşımışsınız. Bez mi değişti eşiniz ya da mama yaptı mı? Çantayı bile taşımamış, kızınıza almış birşeyler yedirmiş. Şimdi onu söylüyorsunuz e yapsın o kadar da. Kaldı ki baksaydı neden bu kadar sinirlendiniz o halde sadece bebek sizde diye mi? Onu da görümceye verseydiniz. Madem durmak istiyor destek olacak o zaman.Bagirmamak için kendimi zor tuttum .Gittik 20 dakika oturduk kalktık .Bunlar arabadan indi .Çocuklarımın yanında sinir krizi geçirdiim .Her yerim yara ,bere içinde ,çizik içinde ,kendimi kaybetttim .Eşime saldırdım arkadan araba….
Dört aylık çocukla zaten bayram gezmesi yapılmaz.Benim bozuldugum yaşlı bir teyzeye de gitmek değil .Bebek 4 aylık .Diğeri ile 12 ye kadar da gezerim .Ev çok kalabalık mama yapmak bile mesele oldu .Yok sıcak su yok .Yok boş oda yok .Kendi kendilerine karar verip gitmeleri .En azindan çocuklarla rahat edebeilir misin durmuyorlar ama falan demeleri .Aynı gorumcenin çocuğumun dersi var diye gittigimiz her yerden üstelik 7 de falan gittiğimiz yerden 9 da hepimizi kaldırıp eve getirmesi .
Evet destek alıyorum saolun. Bu konuyla ilgili ciddi travmalarım var. Babamla ve kök ailemle ilgili asla affedemedigim ve çocukluğumdan beri gogusleyemedigim yaşanmışlıklar.Siz de aynı tarzdasınız çok belli. Tiksiniyorum falan fazla ağır olmuş. Bir destek almanızı tavsiye ediyorum acilen.
Ben gerçekten çocuğumu öğretmenlere teslim etmekten çok korkuyorum artık. Bence okullarda öğretmenleri belirli aralıklarla psikolojik testten geçirmeliler.kendi çocuğuna bunu yapan bizimkilere neler yapmaz
Belki de iyi olabilir ama bende tedirgin olduğumu söyledim. Çünkü kendi çocuğuna bunu yapan benim çocuğuma ne yapmaz.Katılıyorum. Tahammülsüz , kendi hayatındaki problemleri çözemeyen ve çözmek için mücadele etmeyen öğretmenler öğrenciye ne katabilir?
Gerçi konu sahibini tanımıyorum belki de iyi bir öğretmendir. Bir durumla genellemek doğru olmaz ama ben ne biliyim tedirgin oldum açıkçası
Nasıl ki bir cesette azmettiricisi de katili kadar ceza alıyorsa ki burdaki durum da bence aynı.
Katil ( konu sahibi ) suçunu üstleniyor da, azmettiricilerin ( koca ve görümcenin hatta ve hatta görümce kızının bile ) hiç mi suçu yok.
Bakın arkadaşlar bir sebep sonuç ilişkisi var bu olayda. Sonuç kesinlikle yanlış ama sebebi de göz ardı etmek ne kadar adil.
Yapmayın lütfen biraz empati
Bence anlamak istemiyorsunuz sizler israrlaO araba kaza yapsaydı da , o arabadakiler evine sağ dönerken ; evine sağsalim dönemeyen , zarar gören insanlar olsaydı , bu açıklama acılarını dindirecek miydi ?
Yakın zamanda katliam gibi kazalarda hayatını kaybedenler oldu. Boş yolda savrulan araç biçip geçti. Evladına, eşine , ana babasına yanan onlarca insan var bu ve benzeri kazalarda.
Açın internetten haber kayıtlarını , bir de o insanlara empati yapmayı deneyin.
Bu olayın sonucunda yaralanan/ zarar gören bir başka insan/hayvan olmadığı için ancak şükredilir.
Burdan bakınca bayağı planlı duruyor yalnız.Bence anlamak istemiyorsunuz sizler israrlakriz denen seyse kadinin gecirdigi, planlamis midir sence boyle birseyin plani olmaz dimi?
Ee nerde nasil oldugunu dusunemez kriz esnasinda.. havada karada..
Hic bu tarz birsey yasadin mi? Cidden nerde yakalayacagi belli olmuyor. Belki o gezme ve misafirlikte kafasinda 1000 tilki dondu ve kendini doldurdu ve o an patladi?!?Burdan bakınca bayağı planlı duruyor yalnız.
Görümce kocayı fişekledikten sonra değil, bayram ziyareti bittince görümce eve bırakıldıktan sonra, tenha çok trafik olmayan bir yerde geçirilmiş, planlı programlı krize benziyor.
Bukadar sinirler gerildiyse üzerinden bi ziyaret biraz daha gezme geçmezdi