Bir rezalet bayram günü de benden

E hem gidip 20 dk oturup kalktıktan sonra sinir krizi geçirmek olmamış. Gitmemek için geçirsen anlarım. Ayrıca çocukların yanında bu hallere girmen travmatik olmuş zamanlaman yanlış. Ben olsam ya siz uğrayın benim içinde kutlayın çocuk uyudu arabada yanında bekliyor dersiniz bende çocuğu uyutayım halsiz düştüm zaten derim ve çıkmam. Bir daha da düşüncelerimi önemsemeyen saygı duymayan görümceyle bayram gezmesine çıkmam. Sinir krizi geçirmek falan konuyu çözmez, şu an hepsi tarafından sorunlu biri olarak görüntü sergilemişsin.

İki küçük çocukla akraba ziyareti yapılacaksa bile saatler sürmemeli bu.
Eşiniz çocukların durmadığını görmüyor mu ayrıca? Görümce değil eşime bakarım ben. Neyi ne kadar önemsiyor diye.

Yine de çocukların yanında esinize saldırıcak, sinir krizi geçirecek kadar birşey yok yazdıklarınızda tek başına. Öncesinde yaşadıklarınız sebep olmuş olabilir onu bilemiyorum tabi. Bu sinir harbiyle yaşamaktansa boşanmak daha doğru olabilir.

Son düzenleme:
Benim bozuldugum yaşlı bir teyzeye de gitmek değil .Bebek 4 aylık .Diğeri ile 12 ye kadar da gezerim .Ev çok kalabalık mama yapmak bile mesele oldu .Yok sıcak su yok .Yok boş oda yok .Kendi kendilerine karar verip gitmeleri .En azindan çocuklarla rahat edebeilir misin durmuyorlar ama falan demeleri .Aynı gorumcenin çocuğumun dersi var diye gittigimiz her yerden üstelik 7 de falan gittiğimiz yerden 9 da hepimizi kaldırıp eve getirmesi .

Baştan eşle konuşup anlaşacaktınız, birer saat oturalım kalkalım diyecektiniz. Yani diğer insanların eee bu kadının da çocuğu durmuyor haydi gitsin diyip düşünceli olmasını beklemişsiniz ama hikayedeki eş de görümce de akılsız öylece takılıyorlar. Çocuklarla ilgili kararları ben vericem diceksiniz bitti gitti. Eşle peşinen konuşcaksınız evden çıkmadan önce 1 saat duralım çocuklar durmuyor diceksiniz. 1saat dolduğunda da eş, yanına gidip çocuk durmuyor haydi gidelim diceksiniz. Ses etmezse de arabanın anahtraını alıp kendiniz gideceksiniz. Bu kadar. Eşten de ailesinden de öyle düşünceli falan olmalarını beklemeyin koca kadınsınız doğrusunu siz yapıcaksınız o kadar.

Bence de bosanin konu sahibi konularınız görüyorum bu adam sizi hep mutsuz edecek dengesiz biri

Konu sahibesinin eşinden bir halt olmaz ben de katılıyorum. O yüzden ya zorla eğitecek, ya da çocukların hatırına boşanmayıp kendi başına takılacak. Bu adamdan beklentiyi 0a indirecek.

Çok haksız değilsiniz eşiniz ne olursa olsun sizin fikrinizi sormalı .Bayram ziyareti bu yarım saat otur kalk her gidilen yerde saatlerce durmak saçma.Bazi insanlar çocukları büyüyünce küçük dönemlerde yaşanılan sıkıntıları hemen unutuyor.Esinize size saygı duyması gerektiğini anlatın eğer anlarsa

kusura bakmayın da işi gücü olan koca kadın içinize atıp üstünüzü başınızı yırtacağınıza eşinize çocuk durmuyor kalkalım diyemediniz mi ya da beni eve bırakın çocuklar sıkıntı yapıyor isterseniz siz gidin diyemediniz mi? bu forum cidden çok tuhaf konulara sahne oluyor

Sinir krizi geçirmelik, üst baş yirtmalik kısmı tam anlamadım ama iki bebekle bayram günü stres yaşamak çok çok beklenen bir durum değil mi?. Hatta stressiz geçmesi mucize olur. Sizin tahammül esiginiz çok düşmüş, hatta hiç yokmuş belli ki. Sanki sabah kapıdan çikarken olay çıkarmaya hazirmişsiniz, bahane aramissiniz gibi geldi bana. Çocuklara üzüldüm açıkçası, saçma sapan şeylere şahit olmuşlar

Son düzenleme:
Bendd gidecek yerimiz yok diye aglanip duruyorum . Demek ki boyle daha iyi 👍 en guzel karari siz verirsiniz . Belliki bu anlattiklarinizin gecmiside var . Bizde de bu tip durumlar olurdu . Esim dedigimi yapmadigi zaman ondan cikarirdim cunku bile bile dinlemedigi icin .

Bir donem eltimler bizden sonra gelip bizden once kalkardi hep kayinvalidemlere gidince . Hazirliklar vs hep bende olurdu bu hareketlerinden dolayi . Esimle en son dedigimi dinlemedigi icin kavga etmistik duzeldi . Sonra fark etti tabii ne oldugunu haklisin dedi . Yani bazen eşler öküz gibi olabiliyolar .

Koltuga yapisip kalirdi cay icmeyide seven biri esim bende gidip cayi dokerdim istedigim zaman kalkmayinca :KK53: kaynimin esi bi goz kirpsa hemen hadi kalk derdi ben ise tepetakla atardim ona kalk demek icin o da bana ne oldu niye cagiriyorsun diye seslenirdi . Cidden ya uyum iletisim cok onemli
Ben kalk şu saatte kalk, yoksa burnundan getiririm diyorum, kalkıyor.
Bayramın 1.ci günü kvlere gittik.Eşimin amcası, eşi ve halası vardı. 2 3cümle anca konuştuk. Yenge ve halaa kimsenin konuşamadığı konularda konuştular. Yok birinin YouTube videosunda şiiri varmış, hala onu açtı. Ben, kp, eşim acayip sıkıldım. Eşimle yanyanayız. Eşime 25 geçe kalk, yoksa başka yere gelmem, eve giderim yazdım. Tam 25 geçe kalktık. Eşim de çok sıkılmış. Eşim kalmasaydı, bayram bizim içinde kavga ile bitecekti.

Konu sahibesinin eşinden bir halt olmaz ben de katılıyorum. O yüzden ya zorla eğitecek, ya da çocukların hatırına boşanmayıp kendi başına takılacak. Bu adamdan beklentiyi 0a indirecek.
Bence de yazık gençliğine hayatına şuna bak ya böyle rezil kocalık mi olur yirmi dk için niye sinir krizi geçirmiş falan filan . Keşke tek mesele bu olsa . Aynen ben olsam adam yerine koymam şu saatten sonra

Evet büyütüyorsunuz. Araba süren adama saldıracak çocukların yanında kriz geçirecek ne var hiç anlamadım. Ne kadar dolmuş olursanız olun normal değil yaptığınız. Tepkileriniz normal değil. Psikolojik destek alın bence geciktirmeden.

Bayram ziyaretini göze alıyorsanız o gün aksaklıklar olabileceğini, çocukların düzeninin bozulacağını da göze alacaksınız. Bir gün yahu alt tarafı bir gün. Ha istemeyebilirsiniz onu da anlarım o zaman oturun evinizde. Derdiniz kocanızın sizi saymamasıysa ard arda iki çocuk yapmadan önce düşünseydiniz keşke, bu adam bir günde böyle olmadı ya.

Saldırmanız tabiki doğru değil ama sizi de çok bunaltmışlar çok iyi anlıyorum.Madem çalışıyorsunuz kendi ayakları üzerinde duran insansınız bunu kullanarak hayatınızı istediğiniz yola sokabilirsiniz.Eşinizle anlaşma yoluna gitmeyi denemişsinizdir diye düşünüyorum 5 yıl içinde, görülen o ki pek işe yaramıyor ve hem siz hem çocuklar bu durumdan olumsuz etkileniyor. Bir süre ayrı kalıp durum değerlendirmesi yapsanız,kafa dinleseniz iyi gelebilir belki.

Bence görümceyle gezme işine son verin. Bayram eziyet olmamalı kimseye. Görümceniz kocaman kızı olduğuna göre yaşı ufak ya da destekle gezmeye ihtiyacı olan biri değil belliki. Her ailenin kendine göre planı olmalı, görümce ne alaka yani? (10 senelik görümceyim ve evliyim :) kaldiki yanlarında yama gibi gittiğim aileyi yönledirmeye kalkısacagım bir de. Asıl rezillik burada. Sinir kriziniz birikimle olmuş, olan olmuş, cocuklarınızı düşünüp soruna sebep olan kişilerle mesafe koymak istediğinizi söyleyin eşinize. Olmuyorsa baska bir yol çizin. Sizi önemsemeyen kişiyle devam edecek bir yuva yoktur zaten.

Evet ,eşimin onunla beraber oturup kalkmaya karar vermesi .
Yani on küsür yaşındaki kızın sizi küçümseyip annesine "sen dayima sor demesi" annesinin de "şiiiişt sen karışma demek yerine" kizinin yaptigi saygisizligi hem onaylayip hem de aynı mantıkla davranıp sizi ekarte ederek esinizle fiskos fiskos bir şeylere karar vermesi, eşinizin de sizi etkisiz eleman gibi var sayıp "eveet şimdiki rotamız şurası biz öyle karar kıldık" diye emrivaki yapması size karşı büyük bir saygısızlık.

Cocuklariniz bir gün gec uyuya miyor mu? Gec yemek yese nolur? Diyenler olmuş. Ne münasebet anlayamadım; benim çocugum başkası "sirf elalem ne der" diye hareket edecek diye ben niye bazı davranışları ve saygısızlıkları tolere etmek zorunda kalmalıyım ki? 4 aylık bebeği olan kişiye ve bebeğe karşı yapılan anlayışsızlığa neden okey vermek zorunda olalım? Niye bebegimi de kendimi de huzursuz edeyim? Konu sahibi sirf gorümcesi ve cocuklari gittikleri yerde yemek yesinler diye bilmem kaç saat ayni evde beklerken olabiliyorsa, aynı görümce de aynı saygıyı ve anlayışı kişiye göstermek zorunda. Adabı muaşaret kurallarinı bu kadın mı yazmış da etrafindaki insanlara soylr olmazsa boyle olmazsa diye akıl verebiliyor. Sen kimsin be? Ayıp olacagini dusunuyorsa, ki siz zaten demissiniz biz seni birakalim diye yoook illa sizi de sürükleyecek. Eşinize de madem bu ayıp konusu bu kadar mantikli geldi o zaman sizi önce eve birakip abla kardeş devam edeceklerdi bayram seyran ziyaretlerine...

Her neyse. Sebebi ne olursa olsun, gün sonunda verdiginiz tepki yanlış olmuş. Cocuklarin yaninda sinir krizi gecirmeniz, esinize şiddet uygulamanız hoş olmamış. Kendinizi tutup tutup patlamamak için söylenmesi gerekilen lafları zamaninda söylemeyi deneyin.

Böyle bir konuya bakarak da kimse size boşanın veya boşanmayın diye bir yorumda bulunamaz. Bulunursa da saçma olur.

Sorun görümcede değil, eşinizde.
16 yaşında çocuk bile yengesini saymadan dayıma sor, o ne bilir havasında takılıyor baksanıza.
Eğer eşiniz sizi saymazsa, kimse de saymaz işte. Eğer öyle olmasaydı, gidip kocanıza sorduklarında, abla bebekler durmuyor, X mahvoldu biz eve geçelim, sizi bırakalım derdi.
Peki akşam konuştunuz mu sinir krizinin üstüne? Ne dedi eşiniz?
+1

Son düzenleme:
X