Bir prensesin külkedisi olma macerası

ben azıcık makine sabunu atıyorum... ablamda da o koku olmuş canım boş çalıştırırken domestos koymuş koku gitmiş
he bide ewet 15 dk da çalıştırıyorum ben
ne demek canım soru sorucaz birbirimize püf noktalarımızı paylaşıcaz :)))))

sağolasın beybi bu akşam yapayım ben bunu....

ya varya ne sorunluyum daha düne kadar iş yapmaya eriniyodum şimdi öyle iş yapasım var ki gözlerimle siliyorum her yeri :)))))
şimdi kocanın keyfi olcakta yapcak pehhh ben anca makineye bulaşık yrleştiriyorum çamaşır katlıyorum ufak defek işler

birikmiş kağıtlar geri dönüşümeeee.... ahh bende de var bir sürü ayıklamak gerek....

dün burayı okudum bir gaza geldim iyi oldu.... hadi iilk raporumu vereyim...
Yapılmayı bekleyen işlerim :

- Milli pazarda hasır çamaşır sepeti gördüm fiyatı uygun gidip onu alıcam banyo için şart.... Kalmıştır inşallah.... 3tane mi alsam acaba...
- Buz dolabının içi temizlenecek....Buz dolabının üstüne koyduklarım ne olduğunu bile bilmediğim ıvırzıvırlar temizlenecek....
- Camlar silinecek
- Perdeler yıkanacak
- Yatak odasının dolabı düzenlenecek, duvarla dolap arasına tıkıştırdıklarım düzene sokulacak.... Yazlıklar ve içine sığamadıklarım hurçlara koyulup kaldırılacak....
- Kapı girişindeki ayakkabıların olduğu yer düzene sokulacak giyilmeyenler kaldırılacak.....

- Kitaplık olarak kullandığım bez dolapların içini organize etmem lazım....
- Balkonlar yıkanacak --- bu çoook sonraki iş.....

- Çamaşır sepeti alındı iki adet
- Perdelerin bir kısmını yıkadım onlar makinedeyken misafir geldi :)) yatak odasının perdesini yıkamamıştım buyrun yatak odasına dedim :)) yatak odasında çay sefası yaptık... geç gittiler gecenin bir yarısı perde ütüledim astım sabah ışığıyla bakınca ütülemeyeymiştim iyiymişti diyorum :))))

diğer işlere henüz dokunmadığım gibi mutfağın perdesi bile takılı değğl henüz... birinci katta oturduğum için çok problem oluyor...her an sokaktan geçen biriyle gözgöze gelebiliyosun :))neyse bu günde birazdan çıkmam lazım geceye kadar yokum... şu perde işinden önce ev daha topluydu vallahi :)) ama beyaz ötesi oldular vallahi....

oooww 6 ayda bir mi... bana da dediler mi acaba hiç hatırlamıyorum bile... peki boş çalıştırırken herhangi bir temizlik malzemesi koyuyor musun içi temizlensin diye misal kalgon gibi... bir de uzun programda mı çalıştırmalıyım yoksa 15 dakka yeterli lur mu....

birde kapaktaki lastiğin içi pis gibi siyah oldu... çok soru soruyorum ama cahilliğime verin :) harbiden daha bir sürü sormak istediğim şey var....

Ben hiç boş çalıştırmadım. içindeki siyahlığı sağ olsun annem farkedip sldi br kaç kez. sonrasında ben çamaşır suyuyla falan yalandan sildim. çünkü iyice temizlemek mümkün değil. eşimin bekarlık makinesidir kendisi. Lastiğini değştirmek istedim 2 sene önce 60 tl demişlerdi..

AŞŞŞŞŞŞŞŞKKKKKKKKKKKK1 seni gördüm çook mutlu oldum. ne zamandır size uğramak istiyorum kendime uğrayamadım bir türlü.. Hamişimizi de çok özledim. Arayıp sormasam da dum tıs dum tıs unuttum sizi sanmayın sakıınnn... :KK23::KK23::KK16::KK16::KK16:

Bugün misafirim gelecek ben işe güce gidiyorum.. Akşamında ya da yarına raporumu veririm görüşürüz

oooww 6 ayda bir mi... bana da dediler mi acaba hiç hatırlamıyorum bile... peki boş çalıştırırken herhangi bir temizlik malzemesi koyuyor musun içi temizlensin diye misal kalgon gibi... bir de uzun programda mı çalıştırmalıyım yoksa 15 dakka yeterli lur mu....

birde kapaktaki lastiğin içi pis gibi siyah oldu... çok soru soruyorum ama cahilliğime verin :) harbiden daha bir sürü sormak istediğim şey var....

Ben 90 derecede uzun programda çalıştırıyorum deterjan ve sirke koyuyorum 6 ayda bir koku vs kalmıyor, makinenin alt kısmınd abir kapak var orda da su vs. birikiyor arada açıp boşaltmak lazım, deterjan gözü yumuşatıcıdan dolayı çok siyahlanıyor onuda diş fırçasıyla fırçalıyorum tabi eski:)))

ya varya ne sorunluyum daha düne kadar iş yapmaya eriniyodum şimdi öyle iş yapasım var ki gözlerimle siliyorum her yeri :)))))
şimdi kocanın keyfi olcakta yapcak pehhh ben anca makineye bulaşık yrleştiriyorum çamaşır katlıyorum ufak defek işler

Öyle olur sağlığımız yerideyken eriniriz ama hastalık hamilelik gibi durumlarda iş yapasımız gelir çünkü iş yapmayı özleyecek zamanımız olur:))

birikmiş kağıtlar geri dönüşümeeee.... ahh bende de var bir sürü ayıklamak gerek....

dün burayı okudum bir gaza geldim iyi oldu.... hadi iilk raporumu vereyim...

Dün yaptıklarım :

- kuşların kafesleri temizlendi.... 1 papağan 4 muhabbet kuşu rezil ediyolar heryeri :)) sıpalarım benim...
- Yerler süpürüldü / silindi....
- Bulaşıklar yıkandı makinem yok malesef manuel.... evet evet bu devirde :))
- çamaşırlar toplandı katlandı
- yıkancak olan çamaşırlar toplanıp makineye atıldı yıkandı asıldı...
- salonun tozu alındı
- yemek yapıldı
- gene bulaşıklar yıkandı
- yemek pişerken kitap okundu (senden önce ben)
- Sabah evden çıkmadan yattığım yeri toparladım salonda uyumuştum... pc başından ayrılamadığım için hiç yatağımda yatmışlığım yoktur :))

Yapılmayı bekleyen işlerim :

- Milli pazarda hasır çamaşır sepeti gördüm fiyatı uygun gidip onu alıcam banyo için şart.... Kalmıştır inşallah.... 3tane mi alsam acaba...
- Buz dolabının içi temizlenecek....Buz dolabının üstüne koyduklarım ne olduğunu bile bilmediğim ıvırzıvırlar temizlenecek....
- Camlar silinecek
- Perdeler yıkanacak
- Yatak odasının dolabı düzenlenecek, duvarla dolap arasına tıkıştırdıklarım düzene sokulacak.... Yazlıklar ve içine sığamadıklarım hurçlara koyulup kaldırılacak....
- Kapı girişindeki ayakkabıların olduğu yer düzene sokulacak giyilmeyenler kaldırılacak.....

- Kitaplık olarak kullandığım bez dolapların içini organize etmem lazım....
- Balkonlar yıkanacak --- bu çoook sonraki iş.....

Evde eksiklerde olunca insan daha çabuk bıkıyor uğraşası gelmiyor....

Uzun vadede yapılacaklar :

- Mutfakta sebzeliğim yok aldıklarım poşet poşet buz dolabının arasında tıkılı duruyo görüntü çok dağınık buna bir çözüm uydurmam lazım... dandirik bir sebzeliğe 85 tl dediler uyuz oldum.... çarşı pazar dolaşıp daha uygununu bulmam lazım....

- Bir kitaplık almam lazım... bez dolap içinde üst üste dizdiğim kitaplar dağaldımı evi terkedesim geliyor :)))

- Nevresim takımları alınacak... İki tane alsam yeter...

Maşaallah maşallah hamaratsın

Ben hiç boş çalıştırmadım. içindeki siyahlığı sağ olsun annem farkedip sldi br kaç kez. sonrasında ben çamaşır suyuyla falan yalandan sildim. çünkü iyice temizlemek mümkün değil. eşimin bekarlık makinesidir kendisi. Lastiğini değştirmek istedim 2 sene önce 60 tl demişlerdi..

AŞŞŞŞŞŞŞŞKKKKKKKKKKKK1 seni gördüm çook mutlu oldum. ne zamandır size uğramak istiyorum kendime uğrayamadım bir türlü.. Hamişimizi de çok özledim. Arayıp sormasam da dum tıs dum tıs unuttum sizi sanmayın sakıınnn... :KK23::KK23::KK16::KK16::KK16:

Bugün misafirim gelecek ben işe güce gidiyorum.. Akşamında ya da yarına raporumu veririm görüşürüz

Cnm mrb nasılsın:KK16:
Azimde pek uğramıyo topiğe o yuzden bizim orası çok sakin bende arada buraya bakıp motive oluyorum:KK53:

aa makinam yeni lastik deiştirtmek istemem... sprey çamaşır suları oluyo ya onlardan sıkıp sildim baya temizlendi ama tam çıkmadı.... sanki plastiğe işlemiş siyah bir boya gibi.... az kaldı ama kaldı yani..... keşke ilk farkettiğimde silseydim... amaaan dedim ikinci yıkamada kendi kendine gider o :))) tembelim vesselam :)))

Ben 90 derecede uzun programda çalıştırıyorum deterjan ve sirke koyuyorum 6 ayda bir koku vs kalmıyor, makinenin alt kısmınd abir kapak var orda da su vs. birikiyor arada açıp boşaltmak lazım, deterjan gözü yumuşatıcıdan dolayı çok siyahlanıyor onuda diş fırçasıyla fırçalıyorum tabi eski:)))

sirkeyi makinanın içine mi döküyosun yoksa yumuşatıcı gözüne falan mı döküyosun.... deterjan koyulan yerler çıkartılıp yıkanabiliyormuş ben daha yapmadım korkuyorum elimde kalacak diye :)) akşam bir deniyeyim bakayım...

makinenin altındaki kapağı açtım baktım baktım kapadım servis geldiğinde bunları göstermeliydi ama yaa....

Maşaallah maşallah hamaratsın

gelde bu gün gör evi savaş alanı gibi.... dün hep dışardaydım gecede bir baş ağrısıyla döndüm....hiiç bi şeye dokunmadım çamaşır sepeti devrildi bulaşıklar kaldı..... çöp ev gibi şu an.... akşam geç çıkmazsam temizlik var gene evde :)

aa makinam yeni lastik deiştirtmek istemem... sprey çamaşır suları oluyo ya onlardan sıkıp sildim baya temizlendi ama tam çıkmadı.... sanki plastiğe işlemiş siyah bir boya gibi.... az kaldı ama kaldı yani..... keşke ilk farkettiğimde silseydim... amaaan dedim ikinci yıkamada kendi kendine gider o :))) tembelim vesselam :)))

sirkeyi makinanın içine mi döküyosun yoksa yumuşatıcı gözüne falan mı döküyosun.... deterjan koyulan yerler çıkartılıp yıkanabiliyormuş ben daha yapmadım korkuyorum elimde kalacak diye :)) akşam bir deniyeyim bakayım...

makinenin altındaki kapağı açtım baktım baktım kapadım servis geldiğinde bunları göstermeliydi ama yaa....

gelde bu gün gör evi savaş alanı gibi.... dün hep dışardaydım gecede bir baş ağrısıyla döndüm....hiiç bi şeye dokunmadım çamaşır sepeti devrildi bulaşıklar kaldı..... çöp ev gibi şu an.... akşam geç çıkmazsam temizlik var gene evde :)

Deterjan gözüne koyacaksın sirkeyi makine su alırken aç deterjan bölümüne dök bir çay bardağı, deterjan koymasan da olur kireç önleyici koyabilirsin, deterjan bölümü çıkar korkma elinde kalmaz temizlemezsen çok kötü olur balçık gibi ben haftada temizliyorum yinede siyah siyah olur yumuşatıcıdan, kullanma kılavuzunu oku orda her şey yazıyor hemen hemen:) sana tavsiye bugünün işini yarına bırakma hep o an yapman gerekeni yap erteledikçe işin çoğalır sinir olursun ama her şeyi vaktinde yaptığında sana gün içinde daha çok zaman kalır mesela ben sabah kalkarım hemen yatağımı toplarım çocuğumun odası karşı oda onunkini toplarım sonra makinaya hemen çamaşır atarım iki odanın arasında makina:) öyle öyle ön odalara geçerim oturma odası mutfağa geçer çayı koyarım toparlanacak bir şey varsa toparlarım salona geçer perdeleri açarım bu arada bütün odaların perdesini açarım ışık girince içim açılır diğer türlü kasvet çöker bana:) sonra kahvaltı hazırlarım eşim yapar gönderirim oğlumla ben yaparım toplarım ev süpürürüm silinecekse silerim öğleden önce işlerim biter hatta çoğu zaman akşam yemeğim bile hazır olur öğlen oğlumu uyur ben rahat rahat tv izlerim izlemediğim dizi varsa izlerim ya da sinema kk ya girerim iki saat bana kalır:) hobilerim var onlarla uğraşırım akşama kadar boş zamanım çok olur çamaşır asma vs. yaparım tabi arada:) akşam kıyafetlerini çıkardığında asılacaksa hemen as dolaba yoksa kirliye ertesi gün yatak odan düzenli olur:KK34:

Deterjan gözüne koyacaksın sirkeyi makine su alırken aç deterjan bölümüne dök bir çay bardağı, deterjan koymasan da olur kireç önleyici koyabilirsin, deterjan bölümü çıkar korkma elinde kalmaz temizlemezsen çok kötü olur balçık gibi ben haftada temizliyorum yinede siyah siyah olur yumuşatıcıdan, kullanma kılavuzunu oku orda her şey yazıyor hemen hemen:) sana tavsiye bugünün işini yarına bırakma hep o an yapman gerekeni yap erteledikçe işin çoğalır sinir olursun ama her şeyi vaktinde yaptığında sana gün içinde daha çok zaman kalır mesela ben sabah kalkarım hemen yatağımı toplarım çocuğumun odası karşı oda onunkini toplarım sonra makinaya hemen çamaşır atarım iki odanın arasında makina:) öyle öyle ön odalara geçerim oturma odası mutfağa geçer çayı koyarım toparlanacak bir şey varsa toparlarım salona geçer perdeleri açarım bu arada bütün odaların perdesini açarım ışık girince içim açılır diğer türlü kasvet çöker bana:) sonra kahvaltı hazırlarım eşim yapar gönderirim oğlumla ben yaparım toplarım ev süpürürüm silinecekse silerim öğleden önce işlerim biter hatta çoğu zaman akşam yemeğim bile hazır olur öğlen oğlumu uyur ben rahat rahat tv izlerim izlemediğim dizi varsa izlerim ya da sinema kk ya girerim iki saat bana kalır:) hobilerim var onlarla uğraşırım akşama kadar boş zamanım çok olur çamaşır asma vs. yaparım tabi arada:) akşam kıyafetlerini çıkardığında asılacaksa hemen as dolaba yoksa kirliye ertesi gün yatak odan düzenli olur:KK34:

süpersiiin akşam eve gider gitmez deterjan gözünü çıkarıp temizliyeyim ve sirke koyup çalıştırayım.... Allah razı olsun... bugünün işini yarına bırakma bunu duvarıma asmam lazım benim.... her işim sonraya kalıyo...

süpersiiin akşam eve gider gitmez deterjan gözünü çıkarıp temizliyeyim ve sirke koyup çalıştırayım.... Allah razı olsun... bugünün işini yarına bırakma bunu duvarıma asmam lazım benim.... her işim sonraya kalıyo...

Ne demek canım işine yarar umarım, sen planlı ol Allah izin verdiği sürece her işin rast gider:KK34:

Huuu huuu kızlar ben geldim :) bayram dolayısıyla ugrayamadım gerci evde geçirdik bayramı ama koçış evde olunca zaman bulupta yazamadım.. Geçen hafta Antakyaya gittim cumart esi gece geldim evi toparlıyorum ıkı gündür kızımıda hasta ettim :KK43:

Yeni gelen arkadaşlar hoş geldiniz

Dün yaptıklarım :
Evi süpürdüm
Sildim
Halıları gitmeden yıkamaya vermiştim onları serdim
Ütü yaptım
Bugün yaptıklarım
Dağınıklıkları toparladım
Kahvaltı masasını topladım
Mutfak tezgahını ve dolaplarını domestosla sildim

Yapacaklarım
Buz dolabını boşaltıp silmek
Evi süpürüp silmek toz almak
Ve yemekkkkk yapmak

Burda akşam için yapacağımız yemeğide yazsak nasıl olur acep hergün ne pişirecem derdine belki son verir

Huuu huuu kızlar ben geldim :) bayram dolayısıyla ugrayamadım gerci evde geçirdik bayramı ama koçış evde olunca zaman bulupta yazamadım.. Geçen hafta Antakyaya gittim cumart esi gece geldim evi toparlıyorum ıkı gündür kızımıda hasta ettim :KK43:

Dün yaptıklarım :
Evi süpürdüm
Sildim
Ütü yaptım
Bugün yaptıklarım

Yapacaklarım
Ve yemekkkkk yapmak

Burda akşam için yapacağımız yemeğide yazsak nasıl olur acep hergün ne pişirecem derdine belki son verir

Kızına geçmiş olsun sana da kolay gelsin, menü yazma fikri güzel:KK34:

Evet ben bugün neler yapıcam:

Sabah 7 de kalkış öncesinde uyanıktım oğlum uyandırmıştı ama kalkmadım:)
Yatak toplama
Çamaşırları yerleştirme
Çocuğun odasını toplama
Çayı koyma kahvaltı hazırlama
Ortalık toplandı
Oğlumun üstünü değiştim altını değiştim:)
Eşim işe gitti
Oğlumla kahvaltı keyfi mutfağı toplama
Galip dervişi izledim:) keyif yaptım

Ev süpürücem
toz alıcam
yerleri silicem
wc temizliycem
akşam yemeğine karar vermedim çorbam var yanına bir şey yaparım:)
hobi olarak bugün seramik hamurundan çerçeve yapıcam
öğleden sonra belki dışarda olurum:KK34:
vaktim olursa ütü yapıcam
makinaya çamaşır atıcam

Ne demek canım işine yarar umarım, sen planlı ol Allah izin verdiği sürece her işin rast gider:KK34:

Amin inşallah rast gitsin hepimizinki...

Dün yaptıklarım :
Evi süpürdüm
Sildim
Ütü yaptım
Bugün yaptıklarım

Yapacaklarım
Ve yemekkkkk yapmak

Geçmiş olsun...

vooow işte aradığım topik...
bu zaman kadar neredeydiniz sizi nasıl görmedim :26:

Ben de bekarlığımda çok da ev işi yapmayan yemek falan bilmeyen biriydim evlendim yaptım bir oldu ikiş olmadı derken işi doğrulttum.

çalıştım hep, hala da çalışıyorum ve 20 aylık bi miniğim var...
Evde çocuk olunca gerçekten işin ucu kaçıyor kimi zaman.
Cumartesi günleri de 2 ye kadar çalışıyorum öğlenden sonram ve bir de pazarım var ev işi için.

dün pazardı yaptıklarımı anlatıyorum sizlere...
1- Sabah kalkıldı kızımla kahvaltı yapıldı
2-ortalık toparlandı yataklar düzenlendi
3-3 makine çamaşır katlandı nevresimler değiştirildi.
4-balkonlar yıkandı balkon yıkarken bir de tehlike atlattım kızım balkon demirlerine tırmanırken yakaladım (ödüm patladı)
5-bulaşıklar yıkandı
6-yazlık kışlıklar çıkartıldı eskiler atıldı yeniler düzene sokuldu
7-Gece bebişim yeme işini biraz fazla kaçırınca midesi son biberon sütü kaldırmadı ve kusmuştu onun kıyafetleri elde yıkandı akıtıldı makineye atıldı...

evi silip süpüremedim artık dermanım kalmadı çünkü...Ben de kızıma bıraktm kendimi onunla oynu oynadık gece 2 idi yattığımda Miray gece çok mız mız landı...Uuydum sayılmaz yaniii sabah de 7 de kalkıp işe geldim...

düşünün işte bu benim dinlenme günlüğüm :KK30:

bende bu gün yapacaklarımı yazayım....

- çamaşır makinesini temizliyeyim ilk iş... onu boşta çalıştırayım...sirkeli.... o çalışırken diğer işlerime bakayım....
- kuşların kafesleri temizlenecek....
- balıkların suyu değiştirilecek....
- odaları süpürüp sileyim....
- bulaşıkları yıkıyayyım
- kurumuş olan perdeler ütülenecek asılacak...
- salon toparlanacak
- yatak odasındaki dağınıklık toparlanacak
- yeşil mercimek yemeği yapılacak....
- buz dolabının içi temizlenecek........

sizce bunlar yetişir mi ki....

- henüz yıkanmamış olan perdeler makineye atılacak, ütülenecek.... bu yetişir mi bilmiyorum....

bugün yapılanlar
koca ya camlar sildirildi:)))))
bulaşıklar makineye dizildi
çamaşır yıkandı asılcak
yapabilirsem ütü yapıcam

bende bu gün yapacaklarımı yazayım....

- çamaşır makinesini temizliyeyim ilk iş... Onu boşta çalıştırayım...sirkeli.... O çalışırken diğer işlerime bakayım....
- kuşların kafesleri temizlenecek....
- balıkların suyu değiştirilecek....
- odaları süpürüp sileyim....
- bulaşıkları yıkıyayyım
- kurumuş olan perdeler ütülenecek asılacak...
- salon toparlanacak
- yatak odasındaki dağınıklık toparlanacak
- yeşil mercimek yemeği yapılacak....
- buz dolabının içi temizlenecek........

Sizce bunlar yetişir mi ki....

- henüz yıkanmamış olan perdeler makineye atılacak, ütülenecek.... Bu yetişir mi bilmiyorum....

canım şu çamaşır makinini nasıl temizliyorsunuz bi tarif ederimsiniz

X