Biraz kendi kendime konuşuyor gibiyim ama olsun yaa ben de kendimi motive etmiş olurum
Son hastam randevusunu iptal etti ben de bakıcı ve bebişlerle evime çıktım.
Bebişlerin çorbası vardı bakıcı onu yedirirken ben de hemen banyoya koştum ve makineye çamaşır attım.
Bebişlerin ütülerini ortaya döktüm, masayı açtım.
Bu arada yatak odasınının güzelce tozunu aldım.
Süpürdüm, paspasladım.
Kileri gözden geçirdim, yarınki alışveriş için eksikleri tespit edip yazdım.
Bakıcımız 6 ya kadar burda, o gidene kadar yemeğin yanına sebzeli bulgur ve cacık yapıcam, masayı hazırlıcam.
Sonra çıkan çamaşırları asarım, sonra da ütüye girişirim.
Yemekten sonra mutfak toplanır, süpürülüp silinir.
Yarın yemek işim yok
Annem gelecek gelirken bir tencere yaprak sarması ve barbunya yemeği getirecekmiş.
Yarın da haftalık temizlik günüm.
Kociş muayenede olur, annem bizde bebişlerle.
Ben de yatak odası hariç bütün evi, eşyaları çekip silip süpürücem.
Banyolar ve WC temizlenecek, balkonlar yıkanıp kurulanacak.
Bir de mutfak camı, çerçeveleri silinecek.
Sonra da kociş eve gelir doğru markete ve pazara.
Bebişler yaramazlık yapmaz annneanneyi üzmezse biraz AVM gezeriz.
Sonra da gelip aldıklarımız yerleştiririz.
Benden bu kadar kızlar
Kolay gelsin
ayyy kızlar evi süpürmedim kaç gündür şu dik süpürgelerdn aldım kolaylık olsujn hamileyim diye bi süpürüm odayı dedim yok anam belim koptu bıraktım zaten 3 düşüğüm var salla gitsin elbet halime bim acıyan olurda yardım eder diye düşünüyorum :))))))
zaten kese gözüksün şu iğnelere başlim anneme gidicem gül gibi bakar bana
kaynana hanım dünden beri hastanelerdeyim hemen yan da oturuyor bi kızım noldu ne dediler diye bile sormuyo hastaneye gttiğimi de biliyo
az önce kapıya çıktım sesleri geliyor kadınlarla toplanmış çay içiyolar insan bi benide çağırır
bundan sonra herkese hakettiği muamele kusura bakmayın kızlar konu dışı ama içimi döktüm:))))
yapmıyolar işte canım benim ben yaparken bende sana yardım ederim diyorduaman çok dikkat et. bu tutunur inşallah... boş ver.. gerekirse evi ... götürsün senin beben daha önemli. eşin illa ev pis mis laf ederse görümcenle kaynanan yapsın evini. sen onlara dolma sardın halılarını çırpttın. hem kendi çayını kendin iç anacım.. yaşlı başlı kadınların arasında ne işin var.. gitmemen daha iyi olmuş.. hayırlı haberlerini bekliyorum
Sor canım cevap vermeye çalışırım.
ayyy kızlar evi süpürmedim kaç gündür şu dik süpürgelerdn aldım kolaylık olsujn hamileyim diye bi süpürüm odayı dedim yok anam belim koptu bıraktım zaten 3 düşüğüm var salla gitsin elbet halime bim acıyan olurda yardım eder diye düşünüyorum :))))))
zaten kese gözüksün şu iğnelere başlim anneme gidicem gül gibi bakar bana
kaynana hanım dünden beri hastanelerdeyim hemen yan da oturuyor bi kızım noldu ne dediler diye bile sormuyo hastaneye gttiğimi de biliyo
az önce kapıya çıktım sesleri geliyor kadınlarla toplanmış çay içiyolar insan bi benide çağırır
bundan sonra herkese hakettiği muamele kusura bakmayın kızlar konu dışı ama içimi döktüm:))))
diş taşlarımı temizleticemde daha önce temizletmiştim çok sızlamıştı istesem uyuştururlar mı sırf bu yüzden erteliyorum ama bebek düşünüyorum bir an önce gitmem lazım, teşekkür ederim:)
Diş taşları temizlenince, dişlerin alışagelmiş olduğu tabaka diş minesinin aralarından, üzerinden kalkar. Bu da geçici bir sızlamaya sebebiyet verir. Bana hiç uyuşturun da temizleyin diye gelen bir hasta olmadı canımBence sabırlı ol, bir kaç gün içinde hassayiet kalkar. Diş taşı oluşumunu mümkün olduğunca azaltmak için, hergün diş ipi kullanmanı öneririm. Bir de hassas dişler için olan diş macunlarından kullanırsan, sızlama azalır.
Hoşgeldin aycancım.. Allah bağışlasın bebişlerini... Ben de en başlarda kendi kendime konuştum. Çok da eğlenceliydi valla
Burada muhabbet çok güzel. oldukça kalabalık ve hoş sohbet insanların olduğu bir yeriz. Tabi keyfe gelip girersek. Bayram sonralarında toparlanmamız çok uzun sürüyor.
Bu arada seni görünce ben de utandım. Şimdi kalkıp toz alıyorum.. o radde yanii...
diş taşlarımı temizleticemde daha önce temizletmiştim çok sızlamıştı istesem uyuştururlar mı sırf bu yüzden erteliyorum ama bebek düşünüyorum bir an önce gitmem lazım, teşekkür ederim:)
Diş taşları temizlenince, dişlerin alışagelmiş olduğu tabaka diş minesinin aralarından, üzerinden kalkar. Bu da geçici bir sızlamaya sebebiyet verir. Bana hiç uyuşturun da temizleyin diye gelen bir hasta olmadı canımBence sabırlı ol, bir kaç gün içinde hassayiet kalkar. Diş taşı oluşumunu mümkün olduğunca azaltmak için, hergün diş ipi kullanmanı öneririm. Bir de hassas dişler için olan diş macunlarından kullanırsan, sızlama azalır.
ben de bişey sorcam kusura bakmazsanız benim dişlerimede dolgu yapılcaktı 1 tanesine kanal tedavisi uygulanıcaktı acaba sorun olurmu şimdi hamileyim ya şimdiden teşekkürler
ben de bişey sorcam kusura bakmazsanız benim dişlerimede dolgu yapılcaktı 1 tanesine kanal tedavisi uygulanıcaktı acaba sorun olurmu şimdi hamileyim ya şimdiden teşekkürler
Canım ilk üç ay pek yapılmaz ikinci üç ayda çok gerekliyse kadın doğum uzmanıyla da paslaşarak tedavi ettiğim hastalarım oldu. Kızlar bunlar uzaktan uzağa anlaşılamaz, en iyisi doktorunuzla yüz yüze konuşun.
benide allın aranızaaaa.... benide adam edin....
hoş geldin betül.. raporunu vermeye başla o zaman..
kızlar ben dün kanepenin altındaki kitapları boşalttım eşim depoya götürecek.
sonra bazanın altındakileri oradan alıp boşalan yerlere koydum.
bazanın altına yeni aldığımız ama göz önünde olmaması gereken eşyalarımızı ve kışlık ayakkabıları koydum.
kütüphanemi düzenledim hala da düzenliyorum.
veee yıllardır sonra düzenlerim dediğim birikmiş notçuklar gene elime geldi.. umarım bu sene düzenlerim. yemin ederim rahat 7-8 senedir kağıt biriktiriyorum!!
çamaşır makinesi nasıl temizleniyor ben hiç yapmadım yani içinimi siliyosunuz neyle siliyosunuz.... birde sıcakta yıkayınca ben 30 derecede yıkıyorum çamaşırlarda biir koku oluyo anlayamadım neden başınıza hiç geldi mi?
bende öyle bi koku olmadı ama makinemi kuran servis 6 ayda bir makineyi boş çalıştırmamı söylemişti öyle temizleniyormuş
oooww 6 ayda bir mi... bana da dediler mi acaba hiç hatırlamıyorum bile... peki boş çalıştırırken herhangi bir temizlik malzemesi koyuyor musun içi temizlensin diye misal kalgon gibi... bir de uzun programda mı çalıştırmalıyım yoksa 15 dakka yeterli lur mu....
birde kapaktaki lastiğin içi pis gibi siyah oldu... çok soru soruyorum ama cahilliğime verin :) harbiden daha bir sürü sormak istediğim şey var....