Bir prensesin külkedisi olma macerası

sağol psikocan. dün akşam 3 makine çamaşır kurudu gitti. bi sevindim, bi sevindim. ütü kuruluğunda yapınca, ütü yapması da o kadar kolay ki, normalde 1 saatte ütüleyeceğim şeyleri 20 dakikada ütüledim. oğlumun çamaşırlarını hassas programda kuruttum, kupkuruydu, ayy çok sevindim. yanlız su tankı çabucak doluyor ve o nedenle program bitmiyor, iyi sıktırıp atmak gerekiyor, ya da düşük devirde sıkılmış çamaşırları ikiye bölüp kurutucam artık. aslında en güzeli su tankı kullanmadan gidere vermek sanırsam. neyse eşime sölim de pazar günü gidere bağlayabiliyor muyuz bi baksın.

ayyy bir de yumuşacık çıkıyo ya, o kadar yumuşatıcıydı, şuydu buydu hep sert çıkan havlular, kurutma makinesiyle yumuşak yumuşak çıkıyo. bir de buhar gücü nedeniyle hijyen derdim de kalmadı. balkona çamaşır astığımda içim de rahat etmiyordu, o nedenle her şeyi ütülüyordum, artık her şeyi ütülemem herhalde.

ayyy ben bi kurutma makinesinin yetkili bayinde çalışsam, hepiciğini bi günde satardım herhalde, elektrik süpürgesi almaya gelenlere bile bi kurutucu satardım, o kadar sevindirik oldum.

He ya Elifcinom,maşinanın tankını ve tüy yerini boşaltıcan yoksam çalışmıyo.
Tüy yeri çok dolmuyo iki üç kerede bir bak.Arada elektrik süpürgesiyle temizleyin yazıyor.
Su tankı sıktırma çok yapılınca daha az doluyor dogru 1200 devir sıkınca tez kuruyor.
Ve en cok pamuklular su tutturgu için o program daha çabuk dolduruyo.havlular garanti tek sefer de...

çıkan çamaşırları takip et bakalım YIPRANMA olucak mı?Olmaz sa benimkini anneme verip seninkinden alayım.

Benim BEYİN KOTLARI ORDAN BURDAN PIRTLADI üç beş kurutmaya...Yıpratıyo haberin olsun...
Ama bende ki Beko marka ve en basit cihaz.500 tl ye almıştım:))

o dedigin siemens bosch lardaydı gözüm amma 2.500 çok yaa vardır bi hikmeti...

Bu arada Kızlar eve basit Fantom El süpürgesi aldım.Ucuza 49,90 b uldum 1000 watt şimdilik iyi çekiyor.
Kırmızı ve uzun saplı şarjlı süpürge gibi bir şey foto çekip koyarım.Bulursanız alın diyecegim ama bir kullanayım toz hanesi dolsun boşalsın bakalım çekiş güçü aynı kalacak mı? valla 49,90 şaka gibi fiyat::))
Üstelik kablolu takıp süpürdüm evi 2 tur şimdilik şahane:))

psikom öyle bir şeye benim de ihtiyacım var. vardı aslında bende sinbonun ama ucu kırıldı, servisi nerdedir, o ucundan bulabilirmiyim bilmiyom. çok lazım oluyor öyle bi şey. benim elektrikli süpürge sululardan valla evi süpürmeden önce süpürme stresi sarıyor, süpürdükten sonra iki saat yıka temizle, illallah getirdi.

he bak arçelikten aldığım modelin muadili boshda 2500 liraydı, ben de 1550 ye aldım. arada çok fark var. aldığım makine A + +, yorgan kurutma programı filan da var. yünlüler için sepeti var falan, 8 kg.lık. yıpranma olursa da umrum değil, kullanıcam valla. ben o filtredeki toz, tüy topağını görünce çok seviniyom. delimiyim neyim, çamaşırlar hafifliyo işte ne güzel.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ay burası tam benlik bayram temizliğinden bunalan ben öyle dolaşırken sabah buraya denk geldim hemen abone oldum konuya:) vee kalkıp bir güzel yolluklarımı mutfak halımı salon halılarımı çırptım sildim iki posta çamaşır yıkadım mutfak dolaplarımı sildim atılacak ıvır zıvırları attım şimdi oğlum uyanmadan çay keyfi yapıyorum işim çok daha....Acayip gergindim temizlik vs ki normalde severim hiç istemiyordu canım.

ama öyle herkesi üye yapmıyoruz. taşıman gereken şartlar var. onları sağlayıp sağlamadığını kontrol etmeliyiz. Sağlamayanları başka topikte ağırlıyoruz

ama öyle herkesi üye yapmıyoruz. taşıman gereken şartlar var. onları sağlayıp sağlamadığını kontrol etmeliyiz. Sağlamayanları başka topikte ağırlıyoruz

O zaman beni almazsınız üşengeç değil tam tersi yerinden duramayan biriyim:) oğlumun dağıttıklarını akşama kadar 100 kere toplamaya üşenmeyen akşam çıkardığım giysileir dolaba hemen asan sabah kalkınca hemen yatağı örten ortalıkta dağınıklık varsa toplayan biriyim:)) ama arada tutuyor üşengeçliğim özellikle eşime kızınca:)) bu arada ben de terazi burcuyum yükselen başak bilmem anlatabildim mi:)) bugün yaptıklarımı düşünüp listeliyim bende çok görünsün:)

Bir konunuz daha varmış yarış ona da katılayım en iyisi kafam dağılır:)

Sabah 6 da uyanıyorum oğlum sağolsun bir saat yatak keyfi:)

Çay demlenir kahvaltı hazırlanır
Yatağımı topladım
Eşimin saçtığı giysileri topladım
Oğlumun odasındaki dağınıklığı topladım
Makinaya iki kere çamaşır attım astım
Kuruyan çamaşırları topladım
Oğlumla kahvaltı yaptım mutfağı topladım
Mutfak dolaplarını sildim
Antre halılarını çıptım sildim 4 tane
Salon halılarını fırçaladım sildim iki tane
Mutfak halısını fırçaladım sildim
Evdeki ıvır zıvır kağıt kutu vs. attım
İlaçları ayakkabı kutusuna yerleştirdim epey birikmişti üçüncü kutum

Şimdilik bu kadar yapacaklarım
Ev süpürülecek
Tuvalet temizlenecek
Ütü yapılacak
Toz alınacak
Yemek yapılacak
Duş alınacak

Hanımlar ayakkabı kutularını atmayın kaplayın folyoyla bir güzle ıvır zvırlarınızı koyun oğlum odasında ayakkabılığım üstünde var benim dolap içlerinde çok kullanışlı oluyor, mesela dün oğlumun odasına raf yaptım ayakkabı kutularından 10 tanesini bantladım birbirine mis gibi kitapları oyuncakları düzen içinde:)) dolap istiyordum alamadık dedim bende çare tükenmez:)

Elifcinom Yaz Google amcaya SİNBO YETKİLİ SERVİS diye il ve semt adıyla bak şak diye çıkıverir inşallah.
valla çok pahallı şey almayı da sevmem ama bu kaa ucuza da güvenmem normalde....

bak bu gittigidiyorda bile 80 e yakın .. ucuza almışım yani:)))

Kurutma makinan tekrar hayırlı ugurlu olsun:))Yorgan vs bayagı iddialıymış...

SAÇLARIMI KURUTMAYA ÇOK ÜSENİYORUM YIKANINCA--- ACEP HATUN DA KURUTUYO MUDUR?

:))))
iŞ FELAN SORMAYIN YAN GEL OSMAN KIRK DÖNÜM BOSTAN EV BİRBİRİNDE...BEN TATİLE GİDİCİM.
KAÇAK OLUYORUM YİNE...DR.KİMBEL HESABIII..
Koca kişisi kafayı yemek üzere işten güçten KAÇMAK istedi el aman dedik...Kızımla onun keyfi gıcır.Ben yine yolları ve bavulları hesaplayıp pöfff vaziyetteyim:))

AMA DÖNÜNCE YAMULDUĞUMUN RESMİDİR.Elifcinom sen demişin ya 2 akşamdır yokuz ev depresyonda benim ki PSİKOPATA bağlamış durumda.

CHENTIQ CANIM SELAM SABAH YOK :)) NASILSIN? NASIL ANKARA HAVASI? BÖCÜĞÜN İYİ Mİ? ÖP BENİM İÇİN...

Ayrıca çayları merak eden soran çıkmadı...Diyorum anacım TEMBEL TOPİĞİSİ burası tembelllll...

Toz alma dışındakilerin hepsini yaptım üstüne bir saat yürüdüm

bugün çok işim var çooookkkkk
sabah 6.30 da başladım işlere
oturma odamın halısını sildim attım kapıya
koltuğu sildim yıkadım
şimdi bi kahvaltı yaparım
arı gibi çalışmam lazım vızzzzzzz vızzzzzz :)))))
camlar silincek 6 tane cam (((((
tüller yıkanıyo şimdi ütülencek (onu akşam ütülerim yetiştiremezsem)
sonracığımaaaaaa
kaynana kişisinin 2 adet halısı yıkancak(((( sonra ben pertttt tabikide
amma ve lakin hafta sonu gezmek istiyosam bu işler bugün bitecek
akşam üstüde banyo tuvalet fayansları temizlencek+ duşa kabin kireçlenmiş o silincek pufffff çok işim var çokkkk
hepinizi öpüyorum akşam gene yazarım

Oyy oyy okudum da okudum. Maşallah pek çalışkan çıktınız anacım. Ben tembel topik sahibesi oldum.. Arı kovanında sanki siz çalışkan işçi arılarmışsınız da ben de bir işe yaramayan koca totolu kraliçe arıymışım gibi hissettim.

Cidden kilo aldım her yerim fırtık oldu.. Bir de bayram geliyor ne olacak bilmem. Her yer et, her yer dolma, her yer baklava :18::18::18:

bir geldin pir gittin ne oldu ütülerin son hali?

bitirmişsindir büyük ihtimal akşama gözlerimiz yolda...

hay şaşkın seni ya.. ben de kendi kendime çok yazar çok oynarım. ama bu akdarını ben bile hayal edemezdim cidden..

bu topik çok güzelmiş takip etmeli

hoş geldin. takip etmekle kalma arada yaptıklarını da yaz. seninle de tanışalım.

kızınla nasıl yaptın bunları sorması ayıp? birine mi bıraktın. Ben bugün başlayacağım. Nasıl başlayacağımı bilemesem de...

Bir konunuz daha varmış yarış ona da katılayım en iyisi kafam dağılır:)

o yarışma geçen bayram içindi..

memleket iyi.. kızım var daha ne olsun... bu arada ben sorayım bari çayları kiminle içtin? Ve sadece çay mı içtiniz? İnsan şööööööööle bi köpüklü kahve de içer mis gibi

Toz alma dışındakilerin hepsini yaptım üstüne bir saat yürüdüm

Var ya bacılar bu eftal herkesi sollayacak ben size diyeyim.. Cidden XL.. Bari utanayım da işe başlayayım.

Son söz: Kilo almışım, hala ve hiç durmadan yemek istiyorum. Hiç iş yapasım yok ve son iki gündür üstümde çok büyük bir ağırlık uyku hali var.. Off offf..

Sollarım affetmem:)) bende de kilo derdi var oy oy

Bugün evimde değildim ablama gittim ayağını kırdı annemle dönüşümlü gidiyoruz yardıma iki kızı var biri okula gidiyor diğeri oğlumla yaşıt iki buçuk yaşında haşatımı çıkarıyorlar:)

Sabah kalkış 6:)

Yatak topladım
Çamaşır vardı katladım yerleştirdim
Yeni çamaşır astım
Dünden işileri yaptığım için bugüne bir şey kalmadı hazırlanıp çıktım:)

Ablamda:

Akşamdan kalma bulaşıkları yıkadım makinaya yerleştirdim
Kahvaltı hazırladım sonra topladım
Mutfak çekmecelerini düzenledim
Ortalığı topladım
Evi süpürdüm sildim tozunu aldım
Tuvaleti temizledim
Yemek yaptım yedik toplama faslı,
Akşam yemeğini hazırladım çıktık:)
Tabi süerkli oyuncak topladım yeğenimi çişe tuttum vs. birde çocuklara dur sus yoruldum

Oyy oyy belim iki püklüm,

sen misin depresyon bunalım,şteşşş diye salan oturan adamı böyle inletirler.

kızlar gider ayak çamaşır sepetini boşaltmaya yaklaştım.as as bitmedi .kurutucu da çalışıyor.

üst kat almış başını gidiyordu.yazlıkları çıkartıp ittirvermiştim kenara kıyıya.onlar katlandı.

plaj havluları yedek havlular vs hep ortadaymış.katladım dolaplara yerleşti.

Ütü yaptım,

bavul yaptım

mutfagı topladım

yag lekeli tencereleri Aspirin denen zımbırtıyla ovdum.eller haşat(

buzdolabını boşalttım tamamen attım herşey bozulmuş...

dolapları katladım...şöyle üstten ayol

terlikler tozlanmış onları yıkadım

çöpleri boşalttım.

şimdi yapılacak kişisell bakım işlerim var.

Her tatil çıkışı böyle...yoruldum be yaa ...gitmeden yoruldum.yollar vıcık vıcık dolu.bakalım kaç saatte Antalyadayız...peeehhh...

Vel hasılı kelam sevgiler,hürmetler,büyüklerimin ellerinden--- ki yok en yaşlı benim sanırım:))

küççüklerimin gözlerimden öpper önceden bayramlaşır kaçarım...

Chentıq can...Sevdaa nın kesin çok işi var.O merak ederdi ya?

KIZLAR : BİZ BU HAFTA CHENTİQ CANIM' LA TANIŞTIK...BOĞAZA KARŞI ÇAYDI,KAHVEYDİ,KÜNEFEYDİ İÇTİK,TATTIK...CHENTIQ

AYNI YAZDIGI GİBİN ÇOOOOK TATLI ÇOOOOK CANDAN...ÜSTELİK SAAT 12:00 SULARI TELEFON BAĞLANTISIYLA ARAMIZA ELİFCİNOM DA KATILDI...ONUN DA SESİ AYNI SATIRLARI GİBİN ŞEKER...KONUŞMA TARZI İÇTEN SAMİMİ VE SEVGİ DOLUYDU...

DARISI BAŞINIZA...CHENTIQ 'I ÖNCE BEN MİSAFİR EYLEDİM...KENDİSİ MOBİL BİRİ OLUP SİZE DE ÇIKABİLİR:))

SOHBETİDE KENDİSİ DE ÇOK TATLI HABERİNİZ OLA...

SIKI SIKI KUCAKLAŞIP AYRILDIK...ALLAH BİR DAHA ,BİR DAHA NASİP ETSİN...

SIRADA ELİFCİNOM VAR İNŞALLAH...ELİFCİNOMMM BEKLİYOMMMM.)) İSTANBUL HATUN GÖRSÜN ...

Chentiqciğim kızımı bırakabileceğim kimsem yok malesef yanımdaydı oyun oynar gibi temizlik yapıyorum evi siliyorsam bir viledada oma veriyorum beraber siliyor gibi oynuyoruz toz alıyorsam bir bez de onun elinde ama çok şükür kızım çok uslu ayak bağı oluyor arada huysuzlukları çıkmıyor değil
Ama bayram temizliği için geç yatırıyorum böylece geç kalkiyor ben zaten 6 da mecbur kalkıyorum pencere halı avize felan kızım kalkmadan bitirmiş oluyorum birtek süpürüm silinmesi kalıyor

Kilo aldığın üzüldüm bende 2 kilo almışım inşallah veririz en yakın zamanda
Üstündeki sıkıntı ve iş yapmak istemeyişin mevsim geçişinden olabilir mi aceba

benimkiyle iş yapılmaz anacım.. vileda illa benim elimdeki olacak toz bezi de öyle. ben değil o yapacak.. bu huyu umarım genç kızlığında da devam eder... makarnayı bugün kaşıkla o karıştırdı.. elinden kaşığı alınca yaygara kopardı.. sabah da kalkamam o saatlerde ya.. Valla bir tavuk oldum ki sormayın. Dün de 9 da pestilim çıkmıştı. Bu enerjisizliğin sebebi ne olabilir ki?

Psikom canım, hislerimiz karşılıklı. Seni buradan sevmiştim tanışınca daha çok sevdim. inşallah yeniden görüşürüz..

Eftal, benimki de 2,5 yaşında sen o kadar kuzu ile nasıl başa ıktın ki? Bir de alakasız olacak ama tuvalet eğitimini naptıın

Bugün benim yaptıklarım pek fazla değil:
çamaşır yıkandı iki posta, uykum gelmezse ütü yapılacak
yerler silindi süpürüldü
yemek hazırlandı yenildi mutfak toplanacak şimdi
fırın ocak içli dışlı silindi
içideki tepsiler ızgaralar falan ciflendi silindi
tezgah toplandı ama günde elli kez toplanıyor zaten..

yarın yapmaya niyetlendiklerim:
ütüden kalanlar bitecek (mutlaka kalacağı kesin )
toz alınacak
wc banyo çamaşır suyuna yatırılacak
salon masası gene kendinden geçti o eski haline getirilecek
buzdolabı çamaşır makinesi içli dışlı temizlenecek
kütüphanenin bir rafı boşa çıkarılmaya çalışılacak.
daracık evde kışlık ayakkabıları gün yüzüne çıkarmak için bir boş yer ayarlanacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…