Bir prensesin külkedisi olma macerası

Sorma Lady cim Chentiq e benim de kafam takılmadı degil ...Elif i anladım zaten o dedi kara batak gibi bir gelir sonra haftalarca ugramam diye.ama Chentiq in inşallah bir sıkıntısı yoktur...Yavrum bir ses ver yaa???

Lady cim haber alırsan yazıver iyi diye...

Sana da kolay gelsin hem ev hem iş hem bebiş...

Bu ara evi harbi ..ok götürüyor...

Ne saldım amanin görmeyin...

Sadece çamaşır ve bulaşık yıkanıyor.haftada bir süpürge ancaaa....

Oyyy deli yılgınım hayattan bu ara...

Yakamı bıraksa ben asılacagım ama kaderrr kahpe kaderrr....ağları bizim eve ördü de gitti:)))))))))))))))

iyi uykular topikcanlar,diger hatunlar...

laydline ve psikomarmelat, teşekkür ederim yazdıklarınız için :)

tuvalet banyo oyulmuş evet , yanlış yazmışım :) her gün ova ova oyulmuş artık :)

evet konu sahibimiz nerede bu arada -- chentıg hanımmmm ordamısınız huuuuu ?

dün doktor işlerim vardı dişçideydim tüm gün.
o yüzden pek iş yapamadım, işe de gelemedim evde de iş yapmadım.

sadece oğlumun ödevlerine yardım ettim :)

Son düzenleme:
Selam Hatunlar,

bir tembelim bir tembelim...yaptıgım tek iş bulaşık makinası doldurup boşaltmak ...bir postada havlu yıkadım astım...iki yatagı şöyle yalandan kapattım....tuvalet --lavabo çamaşır suyu ile temizlendi...çöpler boşaltıldı...işte bu kaaa:))

kaçtım...

artık şu temizlik işini bi düzene koydum gibi :)))))
bugün ki raporum
ev süpürüldü silindi
toz alındı
tuvalet banyo yıkandı
mutfak dolabı kapakları silindi
cam önleri silindi
çamaşır yıkandı ama daha kuruyamadı
kolay gele temiz arkadaşlarım

Slmmm ben geldim :) şimdi diceksinki bu ne iş hani gelmiştin fransadan döndüm ve iki gün sonra ani bir kararla kv lerin yanına gittik mersine 10 günde orda kaldık ve sonunda kürkçü dükkanıma geri döndüm..
Psikom ben fransada doğup büuüdüm evlendikten sonra türkiyeye yerleştim eşimin işinden dolayı ben yerimi yurdumu bıraktım
İyi mi yaptım kötümü bilemiyorum
Abimin düğünü için gittim 5 gün kalabildim sadece bu sefer gittiğimde içim cız etti nasıl güzelim şehri birakıp geldim diye , benim için yer yüzünde cennet oralar
İki gündür arap atı gibi koşturuyorum vallaha :)

Defnemel cim millet damat ithal eder sen gelin olmuş gidiyorsun...İnsan bırakır mı yemyeşil ovaları,şarap üzüm bağlarını,Nice in kıyılarını ,Cannes in üstsüz hatunlarını:)) haydi itiraf et kıskançsın eşinin o yüzden götürmedin değil mi?

Şaka bir yana hoşgeldin,her ne kadar buraya bile yazacak kadar mecal kalmasada kalabalık olmak güzel şey,

darsısı diger kaçakların başına,Dr kimbel ler sizi:))

yaptıklarım
dünden astığım bugün anca kuruyan çamaşırlar katlandı
tuvalet yıkandı lavobolar ovuldu
kışlıklar çıkarıldı
ev toplandı
ütüm var onuda yaptımmı bugün tamamdır

Vallaha bırakıp geldik artık ama eşim büyüdüğüm sehire hayran kaldı :) bellimi olur bakarsın dönerim çekirdek ailemle türkiyeyide seviyorum alıştımda ama yinede keşke orda püolsam diyorum insanın doğup büyüdüğü yer gibi olmuyor malesef

Günaydın millet.. Ayrı ayrı hepinizi çok özledim. Topiğimin tozlu kokusunu bile özledim..

Geldiğimde gene herkesin yazdığını, birbirinden kopmadığını görmek çok mutlu etti beni. Hele sırf bize destek olmak için üye olan arkadaş çok duygulandırdı beni. Biliyorsunuz hep istiyorum sadece okumayın gelin iki laf edin diye, ama birinin çıkıp yaptığını görmek harika..

Hepinize tek tek cevap verecektim ama o kadar çok sayfa birikmiş ki çoğunu unuttum.. Unuttuklarım kusura bakması

sevdacım nice mutlu huzurlu tertemiz halılı yıllar diliyorum. benim doğum günüm de bi hafta önceydi. üzülme yalnız değilsin. senin enişten de d.günlerine çok önem vermez. senelerdir evliyim hak getire sürpriz falan. söylerim olmaz söylemem olmaz. en son bu sefer bir şey sipariş etmiş netten çıldırıyordum sevinçten. manevi olarak ihtiyacın vardı dedi adam.. napalım hamurlarında yok. marmi sen de onunkini unut diye taktik vermiş kendince ama, benimki kendininkini de kutlatmıyor. Ben her sene kendi pastamı kendim alırım yaparım vs..

marmiş, sen akrabalarından uzakta mısın? istanbuldaydın değil mi?

Bir de yanlışım var mı yok mu defnemel miydi kv kp evdeyken fransaya giden? bir de üstelik kendi yokken kv evi temizlemiş şaşırdım ççokk.. nasıl oldu ki o iş :26:

mutlucuuk sen ne yaptın? taşıdın bitti mi evin.. foto yollayacak mısın.

kelebek ismini not etmiştim ama sana ne yazacağımı unuttum. selam süüleyim bari

ayy süleyim deyince... elifcino geldi aklıma ve tabiki de hürrem.. ya eski bölümlerini açıp bakıyorum arada ya.. ne muhteşem bir oyuncuydu. mimikler ses tonu. resmen bütünleşmişti. şimdi geçen sezonun finalini dahi izlemedim. sırf gördüm ü görmemek için.. ya böyle sonu hayal kırıklığı olan şeyler ben de çok ters tepki yapıyor. lostun finalini izledikten sonra da böyle olmuştum.

Son olarak kendimle ilgili şeylerden de bahsedeceğim ama iki üç sayfam daha kaldı okuyacak.. Hadi tık tık toplaşın gariii

Hoşgeldiniz Chentıq hanım , teşekkür ederim yazdıklarınız için :)

Eşimin erkek kardeşi evleniyor, bizde de bir telaş bir telaş.
Yarın komple banyo ve tuvaletin fayanlarını önce fırçalıycam , sonra da fayansların arasını tek tek fırçalıycam.
Sonra da çocuğun ödevlerine yardımcı olurum.
Yemek falan filan gün geçer. Pazartesi yazarım yaptıklarımı.
Çamaşır , bulaşık ve ütüyü saymıyorum bile , onlarsız olmaz :)

Sevgili Günlük.

Vol. 2 den sual edilmiş. Elifcinom hazırlamaktan vaz geçmiş. Birinin benim ne zorluklarla o listeyi hazırladığımı fark etmesi ne yalan söyleyeyim içimde dehşetengiz bir tatmin duygusu oluşturdu.

Merak edilmek, aranılmak sorulmak güzel şey azizim. Haftalardır yokum. Psikom unutmuş, ben tatilde değil sürgündeyim. Ailemden uzakta, memleketin bir yerinde çalışıyorum. Evimi h.sonlarında anca görüyorum. Ctesi-Pazar. Nerenin tatilindesin dön demiş. Ah dönebilsem. Burada her hüzünlenişimde aklıma bir söz gelir. "İnsan; yeryüzü sürgünü" Biz burada hangi şehirde hangi ülkede olursak olalım dünya cenderesindeyiz zaten. İşte kafamı pencereden çıkarıp daha geniş bakabildiğimde, bunları düşünüp nefes alabiliyorum.

Evde olamasam da yazıyordum. Ama son 2 haftadır görevdeyim. Nete giremiyorum gündüzleyin. İşte öyle bir garip hal benimkisi.

Ama bayramdan önce Vol. gibi olmasa da dipköşe temizlettirecem herkese evini. Listeler artılar eksiler olmayacak. Herkes kendini biliyor zaten. Raporlama gibi yazılacak.

Bir de çay saati düşünüyorum. Hepimizin aynı anda içeceği ya da birbirimizi kafamızdan geçirerek içeceği bir yudum sıcacık bir şey. Lady nin yağmur+kahve fikrinden yola çıkarak geliştirdim bunu.. Mesela ben sizin için bugün saat 4 te kahve içeceğim. Her birinizi tek tek aklımdan geçirip dua edeceğim.

Bu arada bayram temizliği için listeleri de oluşturmaya başlayabiliriz. Ben aklıma gelenleri yazdım. Söyle de , liste kısmını alıntılayıp üzerine ekleyerek devam etsinler günlükçüm.

Bayram gelir hoş gelir ley leeeyyy gümü gümü leyyyyy

• Halılar temizlenecek
  • Gümüşlük boşaltılıp silinecek
  • laf olsun diye duran gümüşlükler elden çıkarılacak (evet bu yapılacak)
  • kütüphane düzenlenecek fazla kitaplar elden çıkarılacak
  • her yer dip köşe süpürülecek (lady ve chentiq yöntemiyle)
  • bir güzel silinecek.
  • silindikten 2-3 gün sonra sadece su ve sirkeyle bir kez daha silinecek
  • koltuklar silinecek ya da örtüleri yıkanacak
  • tozlar alınacak ///chentiq///
  • banyonun her tarafı 40 lanacak (marmilade yöntemiyle)
  • kışlık yazlık ayrılacak, verilecekler verilecek

Not: Aklıma şimdi geldi.. Listeyi alıntılayıp, altına eklemeler yapacağız ya. Bu işlerini tamamlayanlar kenarlarına isimlerini yazabilirler. Örnek olarak ben bir tanesine yaptım mesela...

Son düzenleme:
Bayram gelir hoş gelir ley leeeyyy gümü gümü leyyyyy

• Halılar temizlenecek
  • Gümüşlük boşaltılıp silinecek
  • laf olsun diye duran gümüşlükler elden çıkarılacak (evet bu yapılacak)
  • kütüphane düzenlenecek fazla kitaplar elden çıkarılacak
  • her yer dip köşe süpürülecek (lady ve chentiq yöntemiyle)
  • bir güzel silinecek.
  • silindikten 2-3 gün sonra sadece su ve sirkeyle bir kez daha silinecek
  • koltuklar silinecek ya da örtüleri yıkanacak
  • tozlar alınacak ///chentiq///
  • banyonun her tarafı 40 lanacak (marmilade yöntemiyle)
  • kışlık yazlık ayrılacak, verilecekler verilecek
  • bolkan temizlensin,
  • pencere ve kapıları temizlensin

Hoş geldin kuzum :) tamda üstüne bastın kv ve kp bizdeyken fransaya gittim abimin düğünü vardı normalde ben döndükten sonra kv ler dönecekti memlekete ama acil işleri çıkmış bekleyememişler kv de sağolsun bütün evi kırklamış :) ben varkende yapar normalde o varken ben birşey yapmam anca ye iç yat tatil moduna girerim allaha çok şükür çok iyi anne kız gibiyiz

Liste güzel olmuş chentiqcan bir kaç şeyde ben ekleyeyim :)
Hem bayram geliyor hemde kış kapıda o yüzden yaza elveda temizliği yapmak şart
Yapacaklarım:
Salon: perdeleri yıkamak , camları silmek , halılarm halı yıkama makinesiyle yıkamak veya silmek , konsol masasını ve vitrini bosaltıp içindekileri yıkamak yerlesştirmek , dip köşe süpürmek ve silmek
Oturma odası : perdeleri yıkamak, camı silmek , halıyı yıkamak veya silmek , dip koşe süpürüp silmek
Yatak odası : balkonu düzenlemek , cam balkonu sılmek , balkonu yıkamak. Perdeleri yıkamak, camları sılmek , yazlıkları kadırmak, kışlıkları çıkarmak, yorganları yıkamaya vermek geldiğinde düzenlemek
Mutfağın dolaplarını sıldım
Mutfak balkonunu düzenlemek, cam balkonu silmek , mikro dalga ve fırını temizlemek
Ayakabılık : yazlıklar kaldırılacak , kışlıklar çıkarılacak , tozu alınacak
Defne nin odası: gardorop düzenlenecek , toz alınacak, oyuncak sepeti alınacak kırık olanlar çöpe atılacak

Aklıma gelenler bunlar kolay gelsin kül kedileri

hoşgeldin:))

aklına geldikçe gir yaz,topikcan şenlensin:))

bayram temizlüğü yapacaklara Allah kolaylık versin...

ben yokladım kendimi ıııhh hiç niyetim yohhh:))

***************************************************************************************************
Özelden yazdım ama kıyamadım,buradan da yetişeyim iki satır:))

Sen benim hiç tanımadığım dostlarımdan birisin...

Daha önce de başka yerlerde gönül bağı kurup yıllarca yazıştığım halada yazıştıgım arkadaşlarım oldu...

Ve hiç yanılmadım,insan kokusunu burnum iyi tanır:))

İnsan Chentiq i çok sevdim ben,

Sürgünüm diyen satırlar sızlattı yüreğimi,

He ya her girdigimde bakıyorum,sorumyorum nerdeyse seni de Elifcinomu da...

Bir de alıngan Sevdaa m var,illaki yazıyorum ismini,diger arkadaşlar alınmasın,

Sevdaa m özel,bir yerlerde biri onu seviyor bilmesi lazım sürekli:))

Burası benim kafamı dagıttıgım bir yer aslında,son 1,5 yıldır sıkıntısını yaşadıgım olaylar ve insanların yorgunluğunu attıgım,iki kelam patlattığım,totoyu kaldırıp iş yaptıgım:))

Keza kendime kalsa depresyona girdim girecegim,beyin kimyam iyi degil,uykusuzum,bir tuhafım:))

Hepicinizi sevdim,sevebilmeyi unuttugum günlerde yazdığınız iki satıra gözümün önünde beliren kadınlar var benim...

Akıllı,vicdanlı,sakin,deli,neşeli,hüzünlü,temiz,titiz,ama illa ki insan kadınlar...

Camın karşı tarafında yalnızlığımızı paylaştıgımız yeni,taze bir o kadarda gerçek dostlar...

Hep olun,

Chentıq can dua ediyorum sana ,kavuş evine,özelden de yazdım dualarım duyulmuyo ama yine de ediyorum...Rabbim seni istedigin yere evine savursun bir muzır rüzgarla :))

sevgiler

hoşgeldin:))

aklına geldikçe gir yaz,topikcan şenlensin:))

bayram temizlüğü yapacaklara Allah kolaylık versin...

ben yokladım kendimi ıııhh hiç niyetim yohhh:))
hoşbulduk. biraz karışık yazcam acil çıkmam gerikor. mehaba demeden çıkmak istemedim.
temizliği seviyorum ama ahh bide hemencik batmasa çok memnun olcam
bugün yeni temizlik malzemeleri aldım bi şevkle aynalarımı sildim. yerdeki fazlalaıklarımı kaldırdım. yarın iş dönüşü evi iyce temizleyip ozanlayayım :) bu arada evimde değişiklikler yapıcam belki resimleri burda paylaşırım. size de tavsiye ederim insan heycanlanıyor :)
bayram planım şu
mavi yüzlü sava:50 tl
4 krlentime yeni mavi yüz:50 tl
sehbama mavi örtü yaptım. bir de mavi tablo alısam tamamdır :)
hepinmize mutlu akşamlar

Okudum okudum bir selam vermeden geçmeyeyim dedim. Bayram temizliği bana zor gibi ama mümkün olduğunca halletmeye çalışacağım. Chentiq' cim yazdım sana ama ya görmedin ya da meşgulsün cevap yazamadın. İhmal etmeyelim şu görüşme işini diyeceğim ama ben hafta sonları müsait oluyorum sense eve gidiyorsun. Hafta içi bi gün ayarlayalım mutlaka.

Yeni gelen arkadaşım Muhat hoş geldin aramıza. Biz şimdilerde prenseslik yapıyoruz ama aslımız külkedisi. Arada bir prenses moduna geçmek iyi oluyor tavsiye ederim
Psikom canın istemiyorsa bayram için hiç yorma kendini. Koyver gitsin

Şimdilik kaçıyorum kocaman öpüyorum hepinizi kucak dolusu da sevgi yolluyorum güzel ülkemin her köşesine

Evet ya Lady cim,hiç mecalim yok,güya ben zayıflama topicigine de gelicigdim...Nasip ...şu başımdaki zırvalık bir bitsin...küllerimden doğacagım...
ses verdigine sevindim...mutlu oldum bu akşam kalabalığız...eş zamanlı giremesek de yazılanları okuyunca karşılıklı sohbet ediyor gibi oluyor bana...

Diger kızlar alonmayın ,isim isim yazmadım diye...bu ara günlük bir kaç saat uykuyla ayaktayım,beyin pert:))
sevgiler,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…