Ben merkezdeyim canım Selçuklu dayım. Demiştim yaa memurum diye. Adana dan geldim buraya. Aslen Kırşehir'yim. Eşimde İzmir'li.ben beyşehirdenim eşim de ben de dğoma büyüme konyalıyız konyada 13 sene beyşehirde 2.senemdeyim 5 sene de kurucuova kasabasında yaşadım..şuan beyşehirdeyim eşimle bende okuyoruz
sen?
Her ne kadar daha kabul etmesem de 26 mı dolduruyorum..
Senin yaşın kaç canım..
ben de ekimde 21 oluyorum
kızlar kocama kıyamadım şekerli yoğurtla geçiştirmesine akşama yemek bari yapayım da si neler yapacaksınız akşama????????
Canım 3-4 sene çocuk düşünmemek bence yasına göre çok doğru bir karar küçükmüş yaşın daha ne güzel inşallah memur olursun..
Ben bu akşam
Tavuk ciğer sote +Pilav +Salata yapacağım...
Aranızda en büyük benim sanırım. Ohh sen erken evlenmişsin bence canım. Doğal olarak çocuk düşünmemen normal. Bu arada benimde naçizane bir tavsiyem var. Çocuklarla yaş farkın ne kadar az olursa o kadar güzel anlaşıyorsun. Aklında bulunsun. Bu arada dünde Yalın varmış Beyşehir' de. Festival felan mı var?
slm hatunlar,
ben bugün
tuvaletleri ve lavaboları ovdum
mutfağı toparladım
aspiratör ve ocağı temizledim
daha,
balkon yıkanacak
çamaşır yıkanacak
biraz ütü var
ben beyşehirdenim eşim de ben de dğoma büyüme konyalıyız konyada 13 sene beyşehirde 2.senemdeyim 5 sene de kurucuova kasabasında yaşadım..şuan beyşehirdeyim eşimle bende okuyoruz
sen?
Yokkk canım şaka yapıyorsun diyecektim ki gerçekten Konya daymışsınÖnce kafa buluyorsun sanmıştım
Konya da ne yapılabilir ki ?
Bende yemek yemeyi çok severim canım. Hatta hiç yemek ayırt etmeyen bir insanım. Ama zayıflık daha doğrusu sağlıklı bir vücut her şeyden önemli. Artık yaşlılığımızı da düşünmemiz gerekiyor.
Bişey kalmamış canım kolaylamışsın. Ben bugün şuana kadar sadece minik kızın kıyafetlerini askılıktan topladım, hepsini ütüledim, katlayıp yerlerine yerleştirdim. Akşam yemeğini yaptım. Bulaşık makinama temizleyici koyup boş çalıştırdım. Bulaşıkları yerleştirdim. Elde yıkanacakların bir kısmını yıkadım. Kız uyanınca yarım bırakmak zorunda kaldım. Daha tezgah temizlenecek, ocak silinecek, mutfak süpürülüp, silinecek, balkon yıkanacak ve akşam yemeğinden bir saat sonra yürüyüşe çıkmam lazım. Anlayacağınız daha çok işim var ama bugün bu işleri bitirmeden yatmayacağım.
Yooo yanlış anlamışsın canım. Onun için söylemedim. Sadece Konya da zaman geçirmek biraz zor. İzmir den ve Adana dan sonra Konya biraz küçük geliyor. Birde ben denizi çok seviyorum. Sanırım o yüzden de Konya da yaşamak biraz zor geliyor.Konya her yönüyle harika bir şehir, zamanında siyasete alet edeceğim diye adını çıkaranlar utansın
Aynen canım. Plan yapamıyorsun özellikle ev işleri konusunda. O uyuduğu zamanda ev işimi yapayım yoksa dinleneyim mi bilmiyorum. Zaten kısa bir süre sonra uyanıyor. İnşallah büyüdükçe uyku düzeni iyice oturur. Yoksa böyle çok zor olacak.bebek olunca böyle her işin zamanını o belirliyo galiba canım n'apcan
az iş yapmamışsın sende bi de üstüne yürüyüşe çıkcan ,işte o bende hiç yok maalesef
Yooo yanlış anlamışsın canım. Onun için söylemedim. Sadece Konya da zaman geçirmek biraz zor. İzmir den ve Adana dan sonra Konya biraz küçük geliyor. Birde ben denizi çok seviyorum. Sanırım o yüzden de Konya da yaşamak biraz zor geliyor.
Aynen canım. Plan yapamıyorsun özellikle ev işleri konusunda. O uyuduğu zamanda ev işimi yapayım yoksa dinleneyim mi bilmiyorum. Zaten kısa bir süre sonra uyanıyor. İnşallah büyüdükçe uyku düzeni iyice oturur. Yoksa böyle çok zor olacak.
Hepinize kucak dolusu mutluluklar.
Bu sene benim için bambaşka bir sene. Her şeye inancımın gün be gün arttığı sürprizlerle dolu bir sene.
Nisanın başında bir karar almıştım: Ayak izi bırakmak. Hayatım hep ertelemeler, hep bahaneler ile doluydu. Yapılacak bir sürü düzenleme vardı ama hepsine aynı anda başlıyor, hiçbirini zamanında yetiştiremiyordum. Motivasyonum kaybolduğu için de biri bile bitmiyordu.
Şimdi ise, içinde bulunduğum şu zaman diliminin çok özel olduğunu düşünüyorum... Elime sihirli bir değnek verdi sanki Yaradan adım adım dokunuyorum hayatıma O'nun elleri ile. Her ay yeni bir başlangıç yapıyorum...
Önce benim için başarması çok zor bir şeyi başardım. 5 senedir taşıdığım fazla kilolara veda ettim. Bu ise içimde bir ateş yaktı. Kendimde rahatsız olduğum ne varsa, bedenen değiştirebildiğim gibi ruhen de değiştirebileceğime olan inanma ateşi...
Genç kızlığımda üniversite, projeler sürekli ders çalıştığım ve ailemin yanında olduğum için ufak tefek işler haricinde ev işiyle çok alakam olmadı. Yemek olarak ise pilav dahi pişirmemiştim evlenene kadar. Sonra evlenince yemeği hallettim ama düzen işini bir türlü tutturamadım.
Çalışan bir bayandım akşam mesai saatleri derken düzen bir türlü hallolmadı. Şimdi çalışmıyorum ama bebek var. Her yer oyuncak dolu. Mutfak dolabındakiler salon dolabının içinden çıkabiliyor, yatak odası çekmeceleri açılıp içindekiler yerlere saçılıyor. Bunun haricinde ben de düzensiz olunca (pc başında bardak koleksiyonu oluşuyor mesela) işler sarpa sarıyor.
Düşüncelerim çok savruk, her şeye merakım ilgim var. Bir sürü meşgalem var. Hal böyle olunca etrafıma da yansıtıyorum bunu. Ama ben hem düşüncelerimi hem etrafımı toparlamak istiyorum. Burayı o yüzden açtım. Burası bir prenses gibi yaşayıp hiç bir şeye zorda kalmadıkça elini sürmeyen bir "pembe filin" külkedisine dönme mücadelesinin yeri olacak.
KK bana çok şey kattı. Hiç bir konuda yalnız olmadığımı, benim gibi insanlar olduğunu üzülmemin yersiz olduğunu öğretti. Yardıma ihtiyacı olanlara beklentisiz yardım eli uzatan sımsıcak kadınlarla tanıştırdı.
Adım adım görmek istiyorum ne kadar yol katettiğimi. Çıkardığı her şeyi sandalye üstüne yığan ben, artık çıkarır çıkarmaz dolaba koymaya başladım. Küçük dokunuşların büyük farklılıklar yarattığına şahit oldum. Dahili ve Harici Bahar Temizliği ne başladığım şu günlerde yaptığım her şeyi buraya yazarak kendi kendimi takip edeceğim, hatalarımı göreceğim sizlerle. Eğer burada ayak izi bırakırsam, kendime verdiğim söze sizleri şahit tutarsam, kaçamayacağımı düşünüyorum. Benim de istediğim bu: Kendimi köşeye sıkıştırmak.. Günden güne büyüdüğümü görmek istiyorum.
O yüzden burası benim kumsalım.. Bu ayak izleri benim.. Ve bir kahve içimine uğramanızı beklerim. Sihirli dokunuşlarınızı esirgemeyin benden...