Bir ortaokul meselesi 😭😭😭

Kızlar selamlar;

Büyük oğlum nasipse ortaokula başlayacak bu sene.

Kasım ayında alışık olduğumuz semtten başka bir semte taşındık.

Hangi okul iyidir hangisi değildir en ufak bir fikrim yok, araştırıyorum.

Eşimle kavga ettik biraz önce. Kendisi imamhatip e göndermek istiyor.
(Amacım dini konu açmak değil)
okullarla ilgili fikrim yok.

Ben normal bir ortaokul istiyorum.

Çocuğunuzu ortaokula yazdırırken nasıl karar verdiniZ.Nelere dikkat ettiniz.
Not; oğlumun not ortalaması hayli yüksek.
FikirleriniZ benim için önemli.
İmam hatip dışında normal devlet okulu kaldı mı ya demeye geldim 😅

Bene olsam asla imam hatibe göndermem. Kendim 3 sene imam hatip okumuş birisi olarak söylüyorum bunu. Nedenlerini yazmayacağım, bence din dersi bile zorunlu olmamalı. Herkes istediği dini istiyorsa kendisi öğrenmeli. En basitinden diğer çocuklar LGS ye hazırlanırken sizin cocugunuz acayip ağır derslerle uğraşıyor olacak.

Göndereceğimiz okullar devlet okulu.
Hangisine gitsek biz iyiyiz diyecekler.
Dışarıdan bunu anlamamız zor.
Benim istediğim okulu bir kaç kişiden bilgi aldık. Eşim imam hatip olsun da farketmez modunda.
Bakın Devlet okullarının büyük bir kısminda hem Matematik ağırlıklı sınıflar oluyor hem İngilizce ağlırlıklı sınıflar oluyor. Bu okullar ve Öğretmenleri Lgs sınavı sebebi ile ayrıca Öğrencilerin başarıları için çabalıyorlar..

Kendimde bir Orta Okulda görev yapıyorum.. İstanbulun sayılı Liselerine Öğrenciler gönderdik.. Erkek Lisesi, Haydar Paşa Anadolu lisesi ve bir çoğuna..

Göndereceğimiz okullar devlet okulu.
Hangisine gitsek biz iyiyiz diyecekler.
Dışarıdan bunu anlamamız zor.
Benim istediğim okulu bir kaç kişiden bilgi aldık. Eşim imam hatip olsun da farketmez modunda.
Çevremde 2 tane imam hatibe giden çocuk var ve bu çocuklar okullarını o kadar sevmiyorlar ki devam bile etmiyorlar şu an.

Dini eğitimi kendisi evde de verebilir. Yani bunu hayatinin tamamina entegre etmek ne kadar dogru? Ileride din görevlisi ya da din kültürü dersi öğretmeni olmak istemiyorsa sadece dini öğrenmek icin okula gitmesine gerek yok.
İmam Hatipten cıkan sade İmam müezzin dın ogretmenı mı oluyor sandınız halen.Ayrıca ortaokuldan bahsediyor ortaokuldan sonra lise var daha ıstedıgı liseye gıdebılır yanı liselere gecıs sınavı var zaten

İmam Hatipten cıkan sade İmam müezzin dın ogretmenı mı oluyor sandınız halen.Ayrıca ortaokuldan bahsediyor ortaokuldan sonra lise var daha ıstedıgı liseye gıdebılır yanı liselere gecıs sınavı var zaten
Ben de bunu anlamiyorum. O alanda devam etmeyecekse neden o okulu tercih etsin?

Ben Anadolu lisesi mezunuyum, MF alanı okudum mühendisim. Mühendis ya da doktor olmak isteyen biri neden fıkıh okusun, ne işine yarayacak? Ayrıca ünv sınavı kıran kırana bir yarış, kazanmaya puan almaya hizmet etmeyen hiçbir ders bu yarışta olmamalı. Yaşıtlarının matematik geometri gördüğü saatleri bu çocuk Arapçaya hadise yatırorsa kendini ziyan eder ancak. Çocuk başarılıymış, neden ziyan olsun? Önce iyi bir yer kazansın, sonra ister ibadet eder ister etmez. Dindar insan olacaksan da fıkıhın hiçbir katkısı yok, açar Kuran okursun İslam hukukunu kadı olmayan biri ne yapsın😶

İmam hatip neden onu anlamadım
İslami ilimler için çocuğu ayrıca eğitime yollayabiliriz zaten.

Çocuk ilköğretim lise hatta üniversite hayatında bence bilim üzerine yöneltilmeli, sozele bile değil hatta
Bende böyle düşünüyorum.
Eşim mühendis kendisi gitmek istemiş gidememiş içinde kaldı sanırım.

Banlanacaksam da banlanayım, ben ne olursa olsun çocuğumun imam hatipe gitmesini istemem. İmamhatip fikri zaten baştan fiyasko, berbat bir amaca hizmet ediyor, eğitimle alakası yok. Bu projeyi yapanların amacı belli, çocukların beyni yıkansın, bunlara oy versin Türkiye de Afganistan olsun.

Şu memleketin daha fazla imama var mı Allah aşkına, her camide zaten var ezan okuyan namaz kıldıran. Ne yapıcam fazlasını? Türkiye'nin üretecek, ülkeyi kalkındıracak gençlere ihtiyacı var daha fazla imamı kim ne yapsın😶

Ankarada daire başkanı, yönetici vb tiplere bakıyorum hepsi imam, arkadaş sağlık dairesini, ülke savunmasını, tarımını nasıl imama bırakırsın 🤐😡sonra neden her şey ateş pahası, neden bu ülke kalkınmıyor neden acaba?? Bu arada sizler asgari ücrete çalışırken bu uyanık İmamhatiplilerin tatlı bebecikleri torpille tüm kurumlarda cirit atıyor, hatta iş beğenmiyor. İmamhatipli uyanıklar tüm ülkenin hakkını çatur çutur yiyor, asgari ücretle çalışanlar da İmamhatipi savunuyor😶🙄

Şuraya çocuk göndereyim diyen erkek de kadın da boşbeyinlidir zaten evlenmeyin böyle tiplerle. Siz zahmet etmeyin Mune Mune

Son düzenleme:
Ben Anadolu lisesi mezunuyum, MF alanı okudum mühendisim. Mühendis ya da doktor olmak isteyen biri neden fıkıh okusun, ne işine yarayacak? Ayrıca ünv sınavı kıran kırana bir yarış, kazanmaya puan almaya hizmet etmeyen hiçbir ders bu yarışta olmamalı. Yaşıtlarının matematik geometri gördüğü saatleri bu çocuk Arapçaya hadise yatırorsa kendini ziyan eder ancak. Çocuk başarılıymış, neden ziyan olsun? Önce iyi bir yer kazansın, sonra ister ibadet eder ister etmez. Dindar insan olacaksan da fıkıhın hiçbir katkısı yok, açar Kuran okursun İslam hukukunu kadı olmayan biri ne yapsın😶
Cocuk İmam hatibe gıdınce nıye ziyan olsun Hadis Peygamberın hayatı sünnetleri fıkıh yapılan ibadetin nasıl yapılacağı vs anlatır fıkhı konularda hayatın ıcındedır hem dinini ogrenır dıger geometri matematık İngilizce Arapça tarih den vs her ders var zaten

Kızlar selamlar;

Büyük oğlum nasipse ortaokula başlayacak bu sene.

Kasım ayında alışık olduğumuz semtten başka bir semte taşındık.

Hangi okul iyidir hangisi değildir en ufak bir fikrim yok, araştırıyorum.

Eşimle kavga ettik biraz önce. Kendisi imamhatip e göndermek istiyor.
(Amacım dini konu açmak değil)
okullarla ilgili fikrim yok.

Ben normal bir ortaokul istiyorum.

Çocuğunuzu ortaokula yazdırırken nasıl karar verdiniZ.Nelere dikkat ettiniz.
Not; oğlumun not ortalaması hayli yüksek.
FikirleriniZ benim için önemli.
kuzenimi babası zamanında imam hatibe gönderdi lisedeyken. sonra alıp meslek lisesine geçirmeye uğraştılar.Araya adam soktular falan. Çocuğun imam olmaya niyeti yoksa olmuyor zorla. yazık etmeyin geleceğine.

Çocuğunuz kuran okumayi bilmiyorsa yollamayin bence imam hatibe, arapca derslerde zorlanir çünkü.

Banlanacaksam da banlanayım, ben ne olursa olsun çocuğumun imam hatipe gitmesini istemem. İmamhatip fikri zaten baştan fiyasko, berbat bir amaca hizmet ediyor, eğitimle alakası yok. Bu projeyi yapanların amacı belli, çocukların beyni yıkansın, bunlara oy versin Türkiye de Afganistan olsun.

Şu memleketin daha fazla imama var mı Allah aşkına, her camide zaten var ezan okuyan namaz kıldıran. Ne yapıcam fazlasını? Türkiye'nin üretecek, ülkeyi kalkındıracak gençlere ihtiyacı var daha fazla imamı kim ne yapsın😶

Ankarada daire başkanı, yönetici vb tiplere bakıyorum hepsi imam, arkadaş sağlık dairesini, ülke savunmasını, tarımını nasıl imama bırakırsın 🤐😡sonra neden her şey ateş pahası, neden bu ülke kalkınmıyor neden acaba??

Şuraya çocuk göndereyim diyen erkek de kadın da boşbeyinli dair zaten evlenmeyin böyle tiplerle. Siz zahmet etmeyin Mune Mune
Ne kadar komik yazmıssın bu dar kafaları acın artık ıhl cıkan imam dın gorevlısı olmuyor her meslekten mesleğini yapar unv okur doktor polis ogretmen olur yeterkı calıssın onemsesın geleceğini neden bir proje olsun hem dını hem ilmi hem bilimsel eğitim ogretım var neden korkuyorsunuz?Bu kadar korkma rahat ol.

Back
X