Bir ortaokul meselesi 😭😭😭

ben konu sahibinede yazdım şimdi normal bir okulda allah korusun cocuğunuz tacize falan uğrasa yada ihmal yüzünden başına bişi gelse gider hakkınızı ararsınız ancak bu tip dini veya dini gruplara yakın okullarda böyle bişey olduğunda aman okulun adı kötüye çıkmasın diye herkes üstünü örtmeye çalışıyor . adalet aramanız bile daha zor olacak .
azıcık ismail saymaz okuyanlar bilir .

ileride devran dönünce çocuğun mimlenme ihtimalide var . değer mi bilmiyorum . ben olsam normal okula gönderirim .

temelleri bu yaşlarında öğreneceği için kesinlikle eğitimi çok iyi olan bi yer tercih etmeniz gayeniz olsun eşinize de bunu güzelce anlatmaya çalışın bence

Okulun normal ya da duz olup olmamasina bakmadan hangi okulda daha duzgun aileler varsa ona gonderirdim

Degmez tamamen risk. Ama kendisi bilir sonucta. Aynen simdiye kadar ne ensar vakiflari ne yurtlar ne okullardaki istismarlari sozde dindar olan devlet buyukleri gormezlikten geldi. Ne bir sorusturma acildi ne haber yapildi. Devlet okullarinin verecegi din dersinden dahi allah korusun. Cocuguma ben ogretirim. Daha cok konusurdum da geceyi evde gecirmek istiyorum silivri soguk.

imam hatip bile olsa ogrencilerin kotu oldugu bir okula gitse dini seyler ogrenecigine kotu aliskaiklar ogrenir. Biz dini seyler icin ozel ders aliyoruz, hafta sonlari 2-3 Saatlik spor vs olan kendi sectigimiz dini kurslara gidiyor, hafta ici de yasli bir teyzeden online tecvid dersi aliyor (11 yas)

Yani oyle imam hatibe gitsin toplu dini herseyi ogrensin kolayciligiyla olmuyor

Ironi diye dusunuyorum. Biri de yazmis fetoculer onlar ihl karsi. Allah allah bizim donemde herkes onun dersanesine sokmaya calisiyordu cocugunu, onun yurtlarina. Bizim okulda butun kiz arkadaslarim o dersaneye gitti izmirde kapalisi da acigi da. Ayrica cemaat mensubu olsun olmasin sadece imkanlarindan faydalanmak icin ucuz diye topladilar.
Simdi de bu imam hatip sevdasini gorunce aklima ayni sey geldi. Sirf ozel okul standardlarina yaklasmis cocuklar bir guzel sanatlar spor gorsun diye vermek istiyorlar. Ee dinimizi de ogrenirler. Sen anlat dinini. Sen anlatmazsan insanlarin kafasi cok karisti din konusunda cocugunun bu yolla cekilcegi yerleri hayal dahi edemezsin.

Imam hatipte çalışan bir öğretmen olarak size katılmıyorum, imam hatip sadece imam veya hatip yetiştirmiyor, her türlü meslekten arkadaşlarım var imam hatip okuyanlardan, önemli olan tercihler ama bu şekilde karalamak ve aşşağılamak çok yanlış, size katılmıyorum , dediğim gibi tercih meselesi ...

O kadar bilinçlisiniz ki , bem sizin ne demek istediğinizi gayet iyi anladım, birseyi tercih edersin veya etmezsin ama karalamak , gömmek veya toptan hakaret etmek asla doğru değil, umarım çocuğunuz çok güzel bir okula gider

Asla ironi değil. Gerçekler bunlar.

Babadan yana işiniz zor baya sıkıntı yaratacak belli ki. Benim çocuğum imam hatip istiyorum derse o ayrı git derim ama kendi isteğimle göndermem neye ilgisi var mesela önce onu analiz ederim tabi sonradan çıkar yeteneği istekleri değişir o önemli değil ama spora ilgisi var demişsiniz bir yorumda ona yönelik bi okul olabilir. Bu arada ben yeni sistemden çok uzak kaldım ortaokul dediğiniz lise gibi miydi artık yani nasıl ne çeşit ayrılıyor kendi arasında ben en son ilkokul ortaokul lise olarak okuduğum için uzak kaldım

Gerçekten öyle artık ilkokul mezunu lise mezunu demiyor kriterlerde direk ingilizce bilen istiyorlar. Bu zamanda ingilizce bilmiyorsa bir öğrenci gerçekten mesleki anlamda işi çok zor olacak. İstediğin mesleğe sahip olsan bile o alanda yükselmek ilerlemek için yine ingilizce gerekiyor. Başvuruda, sınavda, mülakatta... Bi hesap zamanı çıkmayacak herhalde o kadar onun dışında full hayatımızda

Çocuğun yaşı çok küçük, kendi kararını verecek yaşta değil. Ben çocuklara yapılan her türlü yönlendirmeye karşıyım.
Aklı kesene kadar dümdüz, sadece derslere odaklanacağı bir yerde okumalı.

İmam hatipe yollanır mı ortalaması yüksek çocuk yazık ya eşinizin kafasına.dini öğrensin istiyorsa kendisi öğretsin küçük çocuklara din eğitimi ailede verilsin zaten hacılara hocalara gerek yok herkes kendi çocuğuna din eğitimini versin.din adamı olmayacaksa çocuk imam hatipe neden gitsin yani?dini öğrensin diye çocukları harcıyorsunuz çok istiyorsan bir zahmet öğret kendin yani.

Tabi ki IHL okuyanlar en iyi yerlere geliyor
Sen devlet kadrolarına vs bakmadın mı hiç?
Hepsi de liyakat sahibi
Dini eğitim aldıkları için torpilden, hak yemekten, çalmaktan vs uzak duran mümin ve mümine kardeşlerimiz

Ne diye anlatmicak misim? Herkes bilsin bunun bile ustunu ortmeye calisiyorsunuz. Siz boylesiniz iste. Insanlari kandirmak hakkini yemek huy olmus sozde dindarlar.

AAA ben o minik detayı atladım .
Biz kim devlet kadrosu kim sazan gibi muh . okuyup özel şirkette sürünen arkadaşlarımdan bahsediyordum ben . Öbür kısımlar bizi aşar tabi

proje imamhatip ortaokullarının başarı oranı yüksek. imamhatipe gidecek diye sadece dini eğitim alacak demek değil bu. ortaokula giden bir çocuğum var ve imamhatip tercih etmedim. ancak eşimle bu konuda zıt düşüncede olsaydık ve göndermek zorunda kalsaydım çok dert etmezdim. iyi bir imamhatip ortaokuluna gönderirdim. ingilizce ağırlıklı sınıfları olanlar var. günlük etütler yapanlar var. mesleki sebepten biliyorum bunları. bence imamhatip diye karartmayın içinizi.
bir arkadaşımın oğlu sınavla alan imamhatip ortaokuluna başarılı olduğu için kazanarak girmiş. arkadaşım dindar biri bile değildir. ancak okul başarısı yüksek diye çocuğunu gönderiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…