- Konu Sahibi AlerjikRinit
-
Muhalif lafları bunlar...Dış güçlerin dayatmaları.....Kimseyi kandiramazsiniz burda....Eğitim de ekonomi de cok iyi....Her mümin çocuğunu rahat rahat iho/ihl ye yollayabilir, yollasın artık....Almanya da bile yok bu eğitim.... eskiden hastanelerde sıra beklerdik, ekmek bile karneyle satılırdı.... Çok şükür elhamdülillah bugunumuze ....Ne istersek hepsi oldu maşallah sübhanallahNe diye anlatmicak misim? Herkes bilsin bunun bile ustunu ortmeye calisiyorsunuz. Siz boylesiniz iste. Insanlari kandirmak hakkini yemek huy olmus sozde dindarlar.
Neyse piraye sen de hak yiyenlerdensin. Hak yiyip torpille biyerlere gelmis insanlarin sozleri bunlar asil. Sen goruyorsun gormezlikten geliyorsun. Allah islah etsin sizleri ama bu haklar cikacak sizlerden hayat cok uzun. Yalancilarla ayni yolda yurudugunun sen de farkindasin.Muhalif lafları bunlar...Dış güçlerin dayatmaları.....Kimseyi kandiramazsiniz burda....Eğitim de ekonomi de cok iyi....Almanya da bile yok bu eğitim.... eskiden hastanelerde sıra beklerdik, ekmek bile karneyle satılırdı.... Çok şükür elhamdülillah bugunumuze ....Ne istersek hepsi oldu maşallah sübhanallah
Gülme mümine....muhalifler, şükürsüzler basmış kk yi, iho/ihl kötülemek nedir ? vay başımıza gelenler...
neden yapamasın ki 10 yaşında. benim oğlanda aynı yaşta gayet açık bir şekilde imam hatip istemediğini, istediği okulu söyleyebiliyor.Kendisi yorum yapmıyor daha çok küçük kuzum.
Önümüzdeki günlerde İngilizce'de yetersiz kalacak,mutlaka birkaç dil daha öğrenmek gerekecek diye düşünüyorum.Yeni nesilin işi çok daha zor,en iyisi olmak zorundalarGerçekten öyle artık ilkokul mezunu lise mezunu demiyor kriterlerde direk ingilizce bilen istiyorlar. Bu zamanda ingilizce bilmiyorsa bir öğrenci gerçekten mesleki anlamda işi çok zor olacak. İstediğin mesleğe sahip olsan bile o alanda yükselmek ilerlemek için yine ingilizce gerekiyor. Başvuruda, sınavda, mülakatta... Bi hesap zamanı çıkmayacak herhalde o kadar onun dışında full hayatımızda
Ben, İmam hatip lisesinde görev yapıyorum. Branşın edebiyat. İmam hatip okullarındaki müfredat diğer okul türlerine göre daha ağırdır. Öğrencinin sözel ağırlıklı zekasının olması dini derslerdeki başarısını artırır. Çünkü fıkıh, kelam, tefsir, hadis, Kuran, İslam tarihi, islam medeniyeti, Arapca siyer gibi alan derslerini 4 yıla yayılmış olarak goruyorlar. Kuran ve Arapça dersleri use 4 yıl boyunca göreceği derslerdir.. Ben kendi öğrencilerime bakarak şunu söyleyebilirim ki çocuklar bu derslerde bilhassa Arapça ve Kuran derslerinde çok zorlanıyorlar. Kuran alt yapısı önceden varsa nispeten daha kolay geçiriyor sureci.Kızlar selamlar;
Büyük oğlum nasipse ortaokula başlayacak bu sene.
Kasım ayında alışık olduğumuz semtten başka bir semte taşındık.
Hangi okul iyidir hangisi değildir en ufak bir fikrim yok, araştırıyorum.
Eşimle kavga ettik biraz önce. Kendisi imamhatip e göndermek istiyor.
(Amacım dini konu açmak değil)
okullarla ilgili fikrim yok.
Ben normal bir ortaokul istiyorum.
Çocuğunuzu ortaokula yazdırırken nasıl karar verdiniZ.Nelere dikkat ettiniz.
Not; oğlumun not ortalaması hayli yüksek.
FikirleriniZ benim için önemli.
Lütfen, eşinize okuyun bu yorumları. Ortaokul seçerken sadece ortaokul olarak bakmayın. Lise ve unv. Sürecini, muhtemel çocuğun okuyacağı bölümleri de hesaba katın.Ahh benim eşim anlasa
Önümüzdeki günlerde İngilizce'de yetersiz kalacak,mutlaka birkaç dil daha öğrenmek gerekecek diye düşünüyorum.Yeni nesilin işi çok daha zor,en iyisi olmak zorundalar.
Bence ilerleyen zamanlarda Rusça ve Çin'ce baya önem kazanacak.Aslinda İngilizce basit ama kulak iyi olması lazım,diğerlerinin alfabesi çok zorElbette öyle şimdiden ekstra dil istiyorlar zaten ama ingilizceyi bizim ana dilimiz kadar iyi istiyorlar ve istemeyen yer kalmadı neredeyse bakkala da girsen ingilizcen var mı diyor adamBen ortaokul zamanımda çok istemiştim ingilizce kursuna gitmeyi o zamanlarda aileler pek önem vermezdi dil derslerine mat fen iyi olsun diye uğraşırlardı annemde aynı şekilde diğer derslere çalış dedi ama benim ingilizceye ilgim var desemde dinlemedi şimdi kendisi bile pişman olduğunu dile getiriyor Sonradan öğreniliyor ama çocuklukta ki gibi eğitim zor ve pahalı oluyor.
İmam hatipte okumuş birisi olarak o ağır derslerin çocukları biktirmasi ve dininden soğuttugu konusuna o kadar çok katılıyorum ki. Hayatımda baskının ve zorluğun en fazla olduğu ve hatırlamak istemediğim yıllardı o yıllar ki benim ki Anadolu İmam hatipti. duz imam hatiplri düşünemiyorum bile.Ben, İmam hatip lisesinde görev yapıyorum. Branşın edebiyat. İmam hatip okullarındaki müfredat diğer okul türlerine göre daha ağırdır. Öğrencinin sözel ağırlıklı zekasının olması dini derslerdeki başarısını artırır. Çünkü fıkıh, kelam, tefsir, hadis, Kuran, İslam tarihi, islam medeniyeti, Arapca siyer gibi alan derslerini 4 yıla yayılmış olarak goruyorlar. Kuran ve Arapça dersleri use 4 yıl boyunca göreceği derslerdir.. Ben kendi öğrencilerime bakarak şunu söyleyebilirim ki çocuklar bu derslerde bilhassa Arapça ve Kuran derslerinde çok zorlanıyorlar. Kuran alt yapısı önceden varsa nispeten daha kolay geçiriyor sureci.
Kendi çocuğumun İmam hatipte okumasını ister miydim, kesinlikle hayır. Çünkü, pozitif bilimlerin bizim ülkemizi iyilestirecegini düşünüyorum. Okulda dini derslerin bu kadar yoğun olması çocukları biktirabiliyor . Dindar nesi yetiştirelim derken deist bir nesil yetişiyor maalesef. Bizzat içinde bulunduğum için söylüyorum ki eğer universitede ilahiyat okumayacaksa bir çocuğun İmam hatip türünde bir okula gitmesinin hiçbir mantıklı bir tarafı yok..
Çince bilen 1 2 yılık iş deneyimi olan insanlar şuan yani asgari henüz 4250 yatarken 12 -13 bin bandind ais buluyor . 0 deneyimli veya 1 2 sene deneyimli.cinceyi kesinlikle oneririm ama sevmeyen ilgisi olmayan birinin yapabileceği biseu degilBence ilerleyen zamanlarda Rusça ve Çin'ce baya önem kazanacak.Aslinda İngilizce basit ama kulak iyi olması lazım,diğerlerinin alfabesi çok zor.
Oturduğum ilçede meyve ithalatı çok revaçta ve çoğunluk Rusya'ya gidiyor.Rusça bilenler de güzel paralar kazanıyor.Dediğiniz gibi Çin'ce baya önem kazanacak gibi gözüküyor,genel olarak Uzak Doğu dilleri baya zor zatenÇince bilen 1 2 yılık iş deneyimi olan insanlar şuan yani asgari henüz 4250 yatarken 12 -13 bin bandind ais buluyor . 0 deneyimli veya 1 2 sene deneyimli.cinceyi kesinlikle oneririm ama sevmeyen ilgisi olmayan birinin yapabileceği biseu degil
Ayyy ithalat yazmışım,buradan çok meyve ihrac ediliyor Rusya'yaOturduğum ilçede meyve ithalatı çok revaçta ve çoğunluk Rusya'ya gidiyor.Rusça bilenler de güzel paralar kazanıyor.Dediğiniz gibi Çin'ce baya önem kazanacak gibi gözüküyor,genel olarak Uzak Doğu dilleri baya zor zaten.
Bence sectigi(niz) okulda kimlerle arkadaslik ettigi, nasil bir kültürün, yasam tarzinin icinde girdigi daha önemli. Evet her okuldan her meslek sahibi cikar. Ama nasil bir insan zihni cikar iyi düsünmek gerek.Eşiminde yaklaşımı bu şekilde.
Bu yaşlarda ne öğrense kardır. Sonra istediği mesleği seçer diyo.
İmam olmasını falan beklemiyoruz yani.
Proje imam hatiplerinin cogu evet basarili cocuklari toplar kurulus amaci budur. Zeki cocuklarin hamurunu bastan yogurmaktir. Asil amac ise dini, hayatin her kesimine katmaktir. Din ile siyaset yapmaktir, din ile devlet islerini yürütmektir, din üzerine kurulan yeni nesiller yetistirmektir.yok küçük bir iç anadolu şehri. ama proje imam hatiplerin çoğu iyidir zaten. zaten kuruluş amaçları başarılı çocukları toplamaktır. düz imam hatipler genelde kötüdür. zaten zayıf olan çocuk ailesi tarafından hiç değilse dinini öğrensin diye gönderilir. onu da beceremez genelde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?