Bir ortaokul meselesi 😭😭😭

Ne diye anlatmicak misim? Herkes bilsin bunun bile ustunu ortmeye calisiyorsunuz. Siz boylesiniz iste. Insanlari kandirmak hakkini yemek huy olmus sozde dindarlar.
Muhalif lafları bunlar...Dış güçlerin dayatmaları.....Kimseyi kandiramazsiniz burda....Eğitim de ekonomi de cok iyi....Her mümin çocuğunu rahat rahat iho/ihl ye yollayabilir, yollasın artık....Almanya da bile yok bu eğitim.... eskiden hastanelerde sıra beklerdik, ekmek bile karneyle satılırdı.... Çok şükür elhamdülillah bugunumuze ....Ne istersek hepsi oldu maşallah sübhanallah
 
Neyse piraye sen de hak yiyenlerdensin. Hak yiyip torpille biyerlere gelmis insanlarin sozleri bunlar asil. Sen goruyorsun gormezlikten geliyorsun. Allah islah etsin sizleri ama bu haklar cikacak sizlerden hayat cok uzun. Yalancilarla ayni yolda yurudugunun sen de farkindasin.
 
Hangi okula değil, hangi iyi okula göndermeliyim, diye düşünmelisiniz .

Benim çocuğum ortaokulu imam-hatipte okudu, ortalamasıda gayet yüksekti. Sınıflarımız en fazla 20 kişiydi. Ortaokulda aldığı eğitimden, öğretmenlerinden, okuldan gayet memnundum. Türkçe öğretmeni her dönem 5-6 kitap verip bunlardan yazılı yapardı, sözlü notunu burdan verirdi. Çocuklar oturduğu yerden not almıyorlardı yani, diğer okullarda sözlü notları 100 geçerken, onların çaba göstermeleri sağlanıyordu.

Burada yazılanlara şaşırdım çünkü gayette resmi bayramlar, özel günler diğer okullarda nasılsa oradada kutlanıyor. Şu anda liseyi de imam-hatipte okuyor. Sınıflarımız karma ve sınıf mevcudu 18.

Diğer okullarda müfredat ne ise o uygulanıyor. Fazladan Kur'an'ı Kerim dersimiz var ve seçmeli ders olarak din derslerini görüyorlar ama seçmeli dersler karneye yansımıyor. Diğer okullarda da seçmeli dersler var. Yani gördükleri ders sayısı ikisinin de aynı. Ortaokulda temel dini bilgiler, siyer vs gibi dersler vardı ama içeriği hemen hemen aynıydı. Yani bu derslerde zorlanmaz bence.

Arapça evet zor bunda zorlanabilir .

Siz iki okullada önyargısız olarak görüşün, eğitimini ortamını en beğendiğiniz okula yazdırın çocuğunuzu.
 
Çocuğunuzun ilkokul öğretmeniyle de bir görüşün. Ne de olsa 5 yılda çocuğunuzun eğitimi yetenekleri ve yapabildikleri hakkında bir fikri olmuştur. Bir de camianın içindeki öğretmenler okulları ve eğitimi daha iyi bilebilir sizden. Ondan da yönlendirme alın. Gidin aklınızdaki okulların müdürü ile konuşun okul hakkında izlenim edinmeye çalışın. Babası istiyor dedesi istiyor diye bir çocuğun eğitim hayatına yazık etmeyin önemli olan onun hangi alanda başarılı ve mutlu olacağı
 
Önümüzdeki günlerde İngilizce'de yetersiz kalacak,mutlaka birkaç dil daha öğrenmek gerekecek diye düşünüyorum.Yeni nesilin işi çok daha zor,en iyisi olmak zorundalar.
 
Ben, İmam hatip lisesinde görev yapıyorum. Branşın edebiyat. İmam hatip okullarındaki müfredat diğer okul türlerine göre daha ağırdır. Öğrencinin sözel ağırlıklı zekasının olması dini derslerdeki başarısını artırır. Çünkü fıkıh, kelam, tefsir, hadis, Kuran, İslam tarihi, islam medeniyeti, Arapca siyer gibi alan derslerini 4 yıla yayılmış olarak goruyorlar. Kuran ve Arapça dersleri use 4 yıl boyunca göreceği derslerdir.. Ben kendi öğrencilerime bakarak şunu söyleyebilirim ki çocuklar bu derslerde bilhassa Arapça ve Kuran derslerinde çok zorlanıyorlar. Kuran alt yapısı önceden varsa nispeten daha kolay geçiriyor sureci.
Kendi çocuğumun İmam hatipte okumasını ister miydim, kesinlikle hayır. Çünkü, pozitif bilimlerin bizim ülkemizi iyilestirecegini düşünüyorum. Okulda dini derslerin bu kadar yoğun olması çocukları biktirabiliyor . Dindar nesi yetiştirelim derken deist bir nesil yetişiyor maalesef. Bizzat içinde bulunduğum için söylüyorum ki eğer universitede ilahiyat okumayacaksa bir çocuğun İmam hatip türünde bir okula gitmesinin hiçbir mantıklı bir tarafı yok..
 
Ahh benim eşim anlasa
Lütfen, eşinize okuyun bu yorumları. Ortaokul seçerken sadece ortaokul olarak bakmayın. Lise ve unv. Sürecini, muhtemel çocuğun okuyacağı bölümleri de hesaba katın.
Benim görev yerim İmam hatip lisesi. Üstelik proje bir imam hatip. Mevcudunuz çok az, fiziksel imkanlarımız yerli yerinde gelin görün ki öğrencilerimizin çoğu aile isteğiyle gelmiş, çoğu isteksiz, nakille başka okula giden öğrencilerimiz her ayın sonunda oluyor. Son sınıflarda açıktan okumak çok popüler...bu sene hep 12.siniflara yani sınav gruplarına girdim. Çocuklar sınava bir iki kay kala bile Kuran ezberi vermeye çalışıyordu, o larin deneme çözmesi gereken Arapça ezber yapmaları beni uzuyordu.
 
Elbette öyle şimdiden ekstra dil istiyorlar zaten ama ingilizceyi bizim ana dilimiz kadar iyi istiyorlar ve istemeyen yer kalmadı neredeyse bakkala da girsen ingilizcen var mı diyor adam Ben ortaokul zamanımda çok istemiştim ingilizce kursuna gitmeyi o zamanlarda aileler pek önem vermezdi dil derslerine mat fen iyi olsun diye uğraşırlardı annemde aynı şekilde diğer derslere çalış dedi ama benim ingilizceye ilgim var desemde dinlemedi şimdi kendisi bile pişman olduğunu dile getiriyor Sonradan öğreniliyor ama çocuklukta ki gibi eğitim zor ve pahalı oluyor.
Önümüzdeki günlerde İngilizce'de yetersiz kalacak,mutlaka birkaç dil daha öğrenmek gerekecek diye düşünüyorum.Yeni nesilin işi çok daha zor,en iyisi olmak zorundalar.
 
Bence ilerleyen zamanlarda Rusça ve Çin'ce baya önem kazanacak.Aslinda İngilizce basit ama kulak iyi olması lazım,diğerlerinin alfabesi çok zor.
 
İmam hatipte okumuş birisi olarak o ağır derslerin çocukları biktirmasi ve dininden soğuttugu konusuna o kadar çok katılıyorum ki. Hayatımda baskının ve zorluğun en fazla olduğu ve hatırlamak istemediğim yıllardı o yıllar ki benim ki Anadolu İmam hatipti. duz imam hatiplri düşünemiyorum bile.
 
zor isler ya ama sizden once cocugun ne istedigi onemli. O yuzden nelere ilgisi var neresi dogru yone goturur onlara bakmak lazim. Insallah en dogru yolu bulursunuz.
 
Bence ilerleyen zamanlarda Rusça ve Çin'ce baya önem kazanacak.Aslinda İngilizce basit ama kulak iyi olması lazım,diğerlerinin alfabesi çok zor.
Çince bilen 1 2 yılık iş deneyimi olan insanlar şuan yani asgari henüz 4250 yatarken 12 -13 bin bandind ais buluyor . 0 deneyimli veya 1 2 sene deneyimli.cinceyi kesinlikle oneririm ama sevmeyen ilgisi olmayan birinin yapabileceği biseu degil
 
Oturduğum ilçede meyve ithalatı çok revaçta ve çoğunluk Rusya'ya gidiyor.Rusça bilenler de güzel paralar kazanıyor.Dediğiniz gibi Çin'ce baya önem kazanacak gibi gözüküyor,genel olarak Uzak Doğu dilleri baya zor zaten.
 
Ayyy ithalat yazmışım,buradan çok meyve ihrac ediliyor Rusya'ya.
 
günlerdir şu konuya yazmayayım diyorum ama buraya kadarmış
mühendis bir adamın da çocuğunu imam hatibe göndermek istemesi..... ne bileyim
eşiniz hiç haber izlemiyor herhalde
benim dinim öldürme çalma hak yeme hırsızlık yapma kötülük yapma diyor
bunları öğrenmek için bir kuruma-kişiye-aracıya ihtiyaç var mı
hani bizim dinimizde allahla kul arasında kimse olmazdı
bir milyon sene okusa da anlamayacağı arapçayla mı öğrenecek çocuğunuz dinini
açıp türkçesini okusa anlaması daha kolay değil mi
daha çok şey yazarım da sabah evimde uyanmak istiyorum
ve tüm çocukların mutlu başarılı oldukları yerde olmalarını diliyorum
 
Eşiminde yaklaşımı bu şekilde.
Bu yaşlarda ne öğrense kardır. Sonra istediği mesleği seçer diyo.
İmam olmasını falan beklemiyoruz yani.
Bence sectigi(niz) okulda kimlerle arkadaslik ettigi, nasil bir kültürün, yasam tarzinin icinde girdigi daha önemli. Evet her okuldan her meslek sahibi cikar. Ama nasil bir insan zihni cikar iyi düsünmek gerek.
 
Proje imam hatiplerinin cogu evet basarili cocuklari toplar kurulus amaci budur. Zeki cocuklarin hamurunu bastan yogurmaktir. Asil amac ise dini, hayatin her kesimine katmaktir. Din ile siyaset yapmaktir, din ile devlet islerini yürütmektir, din üzerine kurulan yeni nesiller yetistirmektir.
A AlerjikRinit icinize sinmeyeni dinleyin lütfen. Ben egitimciyim, akademisyenim, toplumbilim calisiyorum, ögretmen yetistiriyorum, egitim politikalari dersleri veriyorum. Bunu mecburen yazdim cünkü devletleri ve okullari calisiyor ve biliyorum.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…