• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bir ortaokul meselesi 😭😭😭

Ben zamaninda cemaat dersanesine gittim. Insallah masallahla yuruyordu fizik dersleri bile. Allah korusun motivasyon semineri diye Ilahi okuyup bilgisayar koruma ekraninda kabe fotorafi cikinca birden aglama krizine girmisti hoca. Duygulanabilir normaldir ama bu tam bir sov edasiylaydi. Cocugunu bu yolda kurban edenleri ya da buna hevesli olanlarin yorumlarini sok icinde okudum.
Dini konularin baskin oldugu yerlerdeki taciz istismar olaylarindan bahsetmiyorum bile.
Cocuklarinizi proje imam hatiplerde proje haline donusturun. Meslek sahibi olabilirler ama beyinleri yikanmis olarak. Insallah sirf egitim iyi oldugu icin gonderdiginizi ilerde hesap sorduklarinda anlatabilirsiniz.
ben konu sahibinede yazdım şimdi normal bir okulda allah korusun cocuğunuz tacize falan uğrasa yada ihmal yüzünden başına bişi gelse gider hakkınızı ararsınız ancak bu tip dini veya dini gruplara yakın okullarda böyle bişey olduğunda aman okulun adı kötüye çıkmasın diye herkes üstünü örtmeye çalışıyor . adalet aramanız bile daha zor olacak .
azıcık ismail saymaz okuyanlar bilir .

ileride devran dönünce çocuğun mimlenme ihtimalide var . değer mi bilmiyorum . ben olsam normal okula gönderirim .

Kızlar selamlar;

Büyük oğlum nasipse ortaokula başlayacak bu sene.

Kasım ayında alışık olduğumuz semtten başka bir semte taşındık.

Hangi okul iyidir hangisi değildir en ufak bir fikrim yok, araştırıyorum.

Eşimle kavga ettik biraz önce. Kendisi imamhatip e göndermek istiyor.
(Amacım dini konu açmak değil)
okullarla ilgili fikrim yok.

Ben normal bir ortaokul istiyorum.

Çocuğunuzu ortaokula yazdırırken nasıl karar verdiniZ.Nelere dikkat ettiniz.
Not; oğlumun not ortalaması hayli yüksek.
FikirleriniZ benim için önemli.
temelleri bu yaşlarında öğreneceği için kesinlikle eğitimi çok iyi olan bi yer tercih etmeniz gayeniz olsun eşinize de bunu güzelce anlatmaya çalışın bence

Kızlar selamlar;

Okulun normal ya da duz olup olmamasina bakmadan hangi okulda daha duzgun aileler varsa ona gonderirdim

ben konu sahibinede yazdım şimdi normal bir okulda allah korusun cocuğunuz tacize falan uğrasa yada ihmal yüzünden başına bişi gelse gider hakkınızı ararsınız ancak bu tip dini veya dini gruplara yakın okullarda böyle bişey olduğunda aman okulun adı kötüye çıkmasın diye herkes üstünü örtmeye çalışıyor . adalet aramanız bile daha zor olacak .
azıcık ismail saymaz okuyanlar bilir .

ileride devran dönünce çocuğun mimlenme ihtimalide var . değer mi bilmiyorum . ben olsam normal okula gönderirim .
Degmez tamamen risk. Ama kendisi bilir sonucta. Aynen simdiye kadar ne ensar vakiflari ne yurtlar ne okullardaki istismarlari sozde dindar olan devlet buyukleri gormezlikten geldi. Ne bir sorusturma acildi ne haber yapildi. Devlet okullarinin verecegi din dersinden dahi allah korusun. Cocuguma ben ogretirim. Daha cok konusurdum da geceyi evde gecirmek istiyorum silivri soguk.

Bulunduğumuz semtte çok yeniyiz.
Bir okul ismi duyuyorum sürekli.
İki arkadaşım da oraya yolluyor hatta çocuklarını. Ama eşim bu yaşta dini olarak ne öğrense kar dır diyor. Tabiki öğrensin karşı değilim ama içimden gelmiyor nedense.
imam hatip bile olsa ogrencilerin kotu oldugu bir okula gitse dini seyler ogrenecigine kotu aliskaiklar ogrenir. Biz dini seyler icin ozel ders aliyoruz, hafta sonlari 2-3 Saatlik spor vs olan kendi sectigimiz dini kurslara gidiyor, hafta ici de yasli bir teyzeden online tecvid dersi aliyor (11 yas)

Yani oyle imam hatibe gitsin toplu dini herseyi ogrensin kolayciligiyla olmuyor

Öyle demeyin lütfen...siz kötüsüne denk gelmiş olabilirsiniz ama hepsi böyle değil çok şükür. Binlerce iho ve ihl mız var, devletin desteklediği binlerce yatılı-yatısız inanç okulumuz , etüdümüz, bütün okullarda çeşit çeşit şahane seçmeli inanç derslerimiz var artık elhamdülillah....Siz böyle uluorta gerçek deneyimlerinizi yazarsanız etkilenen, vazgeçen olur, yazık değil mi onca yatırıma onca emeğe? Halkımız talep etmeseydi hiçbiri olmazdı, istedik , oldu...Eeee niye boş kalsın şimdi o güzel okullar ?
Ironi diye dusunuyorum. Biri de yazmis fetoculer onlar ihl karsi. Allah allah bizim donemde herkes onun dersanesine sokmaya calisiyordu cocugunu, onun yurtlarina. Bizim okulda butun kiz arkadaslarim o dersaneye gitti izmirde kapalisi da acigi da. Ayrica cemaat mensubu olsun olmasin sadece imkanlarindan faydalanmak icin ucuz diye topladilar.
Simdi de bu imam hatip sevdasini gorunce aklima ayni sey geldi. Sirf ozel okul standardlarina yaklasmis cocuklar bir guzel sanatlar spor gorsun diye vermek istiyorlar. Ee dinimizi de ogrenirler. Sen anlat dinini. Sen anlatmazsan insanlarin kafasi cok karisti din konusunda cocugunun bu yolla cekilcegi yerleri hayal dahi edemezsin.

Banlanacaksam da banlanayım, ben ne olursa olsun çocuğumun imam hatipe gitmesini istemem. İmamhatip fikri zaten baştan fiyasko, berbat bir amaca hizmet ediyor, eğitimle alakası yok. Bu projeyi yapanların amacı belli, çocukların beyni yıkansın, bunlara oy versin Türkiye de Afganistan olsun.

Şu memleketin daha fazla imama var mı Allah aşkına, her camide zaten var ezan okuyan namaz kıldıran. Ne yapıcam fazlasını? Türkiye'nin üretecek, ülkeyi kalkındıracak gençlere ihtiyacı var daha fazla imamı kim ne yapsın😶

Ankarada daire başkanı, yönetici vb tiplere bakıyorum hepsi imam, arkadaş sağlık dairesini, ülke savunmasını, tarımını nasıl imama bırakırsın 🤐😡sonra neden her şey ateş pahası, neden bu ülke kalkınmıyor neden acaba?? Bu arada sizler asgari ücrete çalışırken bu uyanık İmamhatiplilerin tatlı bebecikleri torpille tüm kurumlarda cirit atıyor, hatta iş beğenmiyor. İmamhatipli uyanıklar tüm ülkenin hakkını çatur çutur yiyor, asgari ücretle çalışanlar da İmamhatipi savunuyor😶🙄

Şuraya çocuk göndereyim diyen erkek de kadın da boşbeyinlidir zaten evlenmeyin böyle tiplerle. Siz zahmet etmeyin @Mune
Imam hatipte çalışan bir öğretmen olarak size katılmıyorum, imam hatip sadece imam veya hatip yetiştirmiyor, her türlü meslekten arkadaşlarım var imam hatip okuyanlardan, önemli olan tercihler ama bu şekilde karalamak ve aşşağılamak çok yanlış, size katılmıyorum , dediğim gibi tercih meselesi ...

Yorumunuza saygı duyuyorum.

Ama bana göre düşünceniz saçma.
Eşim mühendis son derece kültürlü biridir. Çocuk imam olsun yada dinle alakalı bir iş yapsın diye değil. Bu yaşta eğitimle birlikte dinini de öğrensin istiyor. Zira hem sanat hem spor hem kültürel anlamda destekliyor oğlumu.

Bahsettiğiniz gibi hiç bir yere torpille gelmedik. Eşim kendi işini yapılıyor, Yazılımcı. Kafası çalışan biri yani.
Böyle insanlar torpile de ihtiyaç duymaz.

Evet bir fikir ayrılığına düştük eşimle. Ama bu onu gömebileceğiniz anlamına gelmiyor.

Teşekkürler,
O kadar bilinçlisiniz ki , bem sizin ne demek istediğinizi gayet iyi anladım, birseyi tercih edersin veya etmezsin ama karalamak , gömmek veya toptan hakaret etmek asla doğru değil, umarım çocuğunuz çok güzel bir okula gider 🙃

Ironi diye dusunuyorum. Biri de yazmis fetoculer onlar ihl karsi. Allah allah bizim donemde herkes onun dersanesine sokmaya calisiyordu cocugunu, onun yurtlarina. Bizim okulda butun kiz arkadaslarim o dersaneye gitti izmirde kapalisi da acigi da. Ayrica cemaat mensubu olsun olmasin sadece imkanlarindan faydalanmak icin ucuz diye topladilar.
Simdi de bu imam hatip sevdasini gorunce aklima ayni sey geldi. Sirf ozel okul standardlarina yaklasmis cocuklar bir guzel sanatlar spor gorsun diye vermek istiyorlar. Ee dinimizi de ogrenirler. Sen anlat dinini. Sen anlatmazsan insanlarin kafasi cok karisti din konusunda cocugunun bu yolla cekilcegi yerleri hayal dahi edemezsin.
Asla ironi değil. Gerçekler bunlar.

Kızlar selamlar;

Babadan yana işiniz zor baya sıkıntı yaratacak belli ki. Benim çocuğum imam hatip istiyorum derse o ayrı git derim ama kendi isteğimle göndermem neye ilgisi var mesela önce onu analiz ederim tabi sonradan çıkar yeteneği istekleri değişir o önemli değil ama spora ilgisi var demişsiniz bir yorumda ona yönelik bi okul olabilir. Bu arada ben yeni sistemden çok uzak kaldım ortaokul dediğiniz lise gibi miydi artık yani nasıl ne çeşit ayrılıyor kendi arasında ben en son ilkokul ortaokul lise olarak okuduğum için uzak kaldım :D

Ben geçen yıl İngilizce ağırlıklı olarak yazdırdım,yabancı dil çok önemli,çocuğun da ilgisi var.Matematik,Türkçe ve Fen dersleri normal ile aynı ama sadece Beden Eğitimi,Resim ve müzik gibi dersler daha az oluyor.
Gerçekten öyle artık ilkokul mezunu lise mezunu demiyor kriterlerde direk ingilizce bilen istiyorlar. Bu zamanda ingilizce bilmiyorsa bir öğrenci gerçekten mesleki anlamda işi çok zor olacak. İstediğin mesleğe sahip olsan bile o alanda yükselmek ilerlemek için yine ingilizce gerekiyor. Başvuruda, sınavda, mülakatta... Bi hesap zamanı çıkmayacak herhalde o kadar onun dışında full hayatımızda :D

Çocuğun yaşı çok küçük, kendi kararını verecek yaşta değil. Ben çocuklara yapılan her türlü yönlendirmeye karşıyım.
Aklı kesene kadar dümdüz, sadece derslere odaklanacağı bir yerde okumalı.

İmam hatipe yollanır mı ortalaması yüksek çocuk yazık ya eşinizin kafasına.dini öğrensin istiyorsa kendisi öğretsin küçük çocuklara din eğitimi ailede verilsin zaten hacılara hocalara gerek yok herkes kendi çocuğuna din eğitimini versin.din adamı olmayacaksa çocuk imam hatipe neden gitsin yani?dini öğrensin diye çocukları harcıyorsunuz çok istiyorsan bir zahmet öğret kendin yani.

İmam Hatip okuyan çocuklar hep iyi yerlere geliyormuş demek ki biz görmemisiz Bölümde 200 kişi vardı mühendislik okudum hiç İmam hatipli yoktu . Varsa bana mı denk gelmedi acep. Bu arada karşı da değilim isteyen çocuğunu yollasin tabi ki . Ama bu çocuklar fen bilimleri alırken zorlanıyor üzerine başka dersler ekleyip daha çok parçalara ayrılıyor . Fen bilimi mi öğrensin ,sosyal bilimleri mi öğrensin , Fıkıh ve Arapca öğrenip Kur'an dan süre mi ogrensin ? Bunların hepsini başarılı bir şekilde yapacak kaç çocuk olabilir ? Yaşıtları matematik çalışabilirken bu çocuk ezber yapmalı peki sonra farkı nasıl kapatacak ? Ben herkes mühendis olmalı ya da o bu şu olmalı diye düşünmüyorum . Tabi ki üniversite de dereceyle iyi bir okula yollamayi düşünmeyen gönderebilir . Çocuk en azından dini eğitimini tam alır bu ülkenin tekniker veya ara elemana da ihtiyacı var . Bu ailenin ve çocuğun tercihidir. Ama yok ordan çıkan da doktor olur mühendis olur e tamam olur da yüzde kaçı olur ? Realist bakmak lazım .
Tabi ki IHL okuyanlar en iyi yerlere geliyor
Sen devlet kadrolarına vs bakmadın mı hiç?
Hepsi de liyakat sahibi
Dini eğitim aldıkları için torpilden, hak yemekten, çalmaktan vs uzak duran mümin ve mümine kardeşlerimiz

Öyle demeyin lütfen...siz kötüsüne denk gelmiş olabilirsiniz ama hepsi böyle değil çok şükür. Binlerce iho ve ihl mız var, devletin desteklediği binlerce yatılı-yatısız inanç okulumuz , etüdümüz, bütün okullarda çeşit çeşit şahane seçmeli inanç derslerimiz var artık elhamdülillah....Siz böyle uluorta gerçek deneyimlerinizi yazarsanız etkilenen, vazgeçen olur, yazık değil mi onca yatırıma onca emeğe? Halkımız talep etmeseydi hiçbiri olmazdı, istedik , oldu...Eeee niye boş kalsın şimdi o güzel okullar ?
Ne diye anlatmicak misim? Herkes bilsin bunun bile ustunu ortmeye calisiyorsunuz. Siz boylesiniz iste. Insanlari kandirmak hakkini yemek huy olmus sozde dindarlar.

Tabi ki IHL okuyanlar en iyi yerlere geliyor
Sen devlet kadrolarına vs bakmadın mı hiç?
Hepsi de liyakat sahibi
Dini eğitim aldıkları için torpilden, hak yemekten, çalmaktan vs uzak duran mümin ve mümine kardeşlerimiz
AAA ben o minik detayı atladım .
Biz kim devlet kadrosu kim sazan gibi muh . okuyup özel şirkette sürünen arkadaşlarımdan bahsediyordum ben . Öbür kısımlar bizi aşar tabi 🤣

proje imamhatip ortaokullarının başarı oranı yüksek. imamhatipe gidecek diye sadece dini eğitim alacak demek değil bu. ortaokula giden bir çocuğum var ve imamhatip tercih etmedim. ancak eşimle bu konuda zıt düşüncede olsaydık ve göndermek zorunda kalsaydım çok dert etmezdim. iyi bir imamhatip ortaokuluna gönderirdim. ingilizce ağırlıklı sınıfları olanlar var. günlük etütler yapanlar var. mesleki sebepten biliyorum bunları. bence imamhatip diye karartmayın içinizi.
bir arkadaşımın oğlu sınavla alan imamhatip ortaokuluna başarılı olduğu için kazanarak girmiş. arkadaşım dindar biri bile değildir. ancak okul başarısı yüksek diye çocuğunu gönderiyor.

Back
X