Arkadaşlar ben daha 10 aylık evliyim.Büyük bir şehirden küçük bir kasabaya gelin geldim.Buda beni sıktı ve sinirimi yalnızlığımı eşime çok yansıttım.O beni hiç kırmadı hep anlayışlı oldu çok değer verdi bana.Hergün tartışıyorduk neredeyse.Bana hep sabırlı oldu.sarıldı öptü.Fakat son 3 aydır bana sabrının kalmadığını söyledi ve umursamaz davranıyor.Fakat alıştım ben buraya zamanla bunuda sorun etmedim.Ailesi bizden uzakta biraz fakat abisi üst katımda bekar.Ne oluyorsa bizim evde hemen annesine yetiştiriyor kaynım.Düşünün annemle konuşuyorum telefonda birşey duyuyorsa hemen eşime bildiriyor o derece yani.Kaynanam evi uzakta olmasına rağmen 15 günde bir bende ve her gelişinde 5-6 gün kalıyor.Herşeyede müdahale ediyor.Geçenlerde eşim iş için şehir dışına gitti kaynanam yanımda kaldı aslında ben yalnız kalıp kafa dinlemek istemiştim.Neyse sürekli laf sokmalar dğal olarak bende soğuk davranıyorum ona karşı kalkmış annenleri arıycam söylüycem seni diyor.Deli oldum ya.Tartıştık kaynım geldi şiddet uyguladı bana ağır kelimeler sarfetti ve evden kovdu sanki kendi evi.Eşimde şehir dışında tabi.Evi terketeyi düşündüm ama meydanı onlara bırakmak istemedim.Eşime söyledim.Geldi ertesi gün şehir dışından daha yoldayken aramışlar ne anlattılarsa birde o geldi şiddet uyguladı.Hiç yapmamıştı bana böyle bir şey ama yaptı ve benim dünyam karardı.Boşanmayı çok düşündüm ama yapamadım.Eşimi çok seviyorum ama çok kırıldım.Başkalarının dolduruşuna gelerek bana bunu yapmasını hala yediremiyorum kendime.Annesine bizden uzak durun bizi bize bırakın biraz dedim ama nerde.Hergün arıyor noldu diye sanane diyeceğim ama işte diyemiyorum.Eşimle aynı evde 2 yabancı gibiyiz şu an konuşmuyoruz bile.Bana konuşmuyunca daha iyiyiz dedi.Dün akşam tartıştık yine.Sanki boşanmak isteyen benmişim gibi sana bu mutluluğu yaşatmıycam diyor.Dedim sen istiyorsan git aç davayı ben asla boşanmam diyor.Nezamana kadar sürecek peki böyle dedim konuşmadan umursamadan diyorki ömrümün sonuna kadar zaten gitti ömrümüz kader der çekeriz.Böyle bişey olabilirmi ya.Bir ömür konuşmadan karı koca gibi yaşamadan olablirmi?Ne yapmak istiyor anlamadım.Napıcağımı şaşırdım arkadaşlar.
şimdi kaynın seni dövmüş.. hadi diyelim ki adam psikopat.. üstüne eşinin seni dövmesi? bir insan o kadar da merhametsiz olamaz.. ilk aylarda iyi olabilecek kadar da olsa merhametli bir adammış.. bence dayağın altındaki sebep başkaydı.. açıklamak istemezsen, zorlayamaz kimse seni tabi..
gerçi konu sahibi çıkmış ama ben yazayım içimde kalıp dert olmasın..
bence konu sahibinin eşi uzaktayken, konu sahibi eşinin ve ailesinin kabullenemeyeceği birşey yaptı.. (can sıkıntısından farklı türde bir arkadaş edinmek gibi mesela) yani namus olayı olarak telakki edilebilecek cinsten.. aile öğrenince şiddet gösterdi.. akabinde eşine söyleyince de aynısı.. yoksa ilk 3 ay tüm kaprislerini çeken adam, biri birden tazmanya canavarına mı dönüştü ki abisinin dövdüğü kadını bir kat da o dövecek.. hiç anlamlı değil..
boşanmayalım da böyle çek demesi de intikam bir nevi.. yoksa boşanmak isteyen kaprisli bir kadını her erkek kapının önüne koyar.. hele de ailesi istemiyorsa.. çok çekemez kahrını..
ve son olarak, konu sahibi, bence eşin seni ailenin yanına götürdüğünde, ailene olayları anlatacak, seni orada bırakıp dönecek..
şimdi yorumlarım birilerine abartı gelebilir.. ama mantığım bu verilerle bana bunu sunuyor.. üzgünüm..
Canım kimse namusunu çöpte bulmuş değildir.Ben çok severek evlendim.Allah eşimden başka bir yüzde göstermesin bana.Dayak olayının olabilmesi için illa namusuna lekemi getirmek lazım bence yanlış.Ne sevenler var ne kahırlar çekiyor.Alıngan biriyim diye boşasın beni öylemi.Ailemin yanında konuları açıp beni orda bırakma düşüncesine gelince haaa namusuna leke getirseydim okey diyecek birşey yok hiçbir erkek bunu kabullenmez ama bana namus konusunda çok güvenir ve bunu her fırsattada dile getirir.Bırakırsada kendi bilir.Yok alınganmışım yok kaprisliymişim diyede tutup beni baba evine bırakıyorsa yolu açık olsun diyecek bişey yok.
Canım şu anda doğru olup olmadığını bile hiç bilmediğim bi olayın içinde hiç bilmediğim bi kimseyi savunuyo durumundayım ama ne olursa olsun özellikle bu konularda olayın içinde olmadan sanal da olsa bi kişi hakkında böyle düşünmeyi ben pek doğru bulmuyorum..
Teşekkür ederim canım inan asla namus meselesi yok ortada.Allah canımı alsın daha iyi.Benim gözüm hiçbirzaman eşimden başkasını görmedi artı çok severek evlendim.Kendime yapılmasını istemediğim şeyi başkasına nasıl yaparım.
Anlattığına göre, konu sahibi k.validesine ters çıkışta bulunmuş. K.valide de "annene şikayet edicem seni" demiş. Tartışma buradan çıkınca, kaynının müdahalesi dövmek olmuş.
Ben böyle anladım. K.validenin eve sık gelmesi ve uzun kalmasından kaynaklanmış sanırım.
Öncelikle ALLAH yardimcin olsun canim, yasadiklarin cok kotu olaylar malesef
Ne yapmaya calisiyorlar diye sormussun, bence cok acik ne yapmak istedikleri,
Seni sindirmeye calisiyorlar ve sanirim bunu basariyorlar (hala o evde kaldigini dusunursek tabi)
Esinin siddetini kabullenmeni bi nebze olsun anlayabilirim ama kayninin siddet uygulamasini nasil kabullendin anlamiyorum malesefBen senin yerinde olsam o dakka gider polise sikayet ederdim kaynimi... Ne hakki var sana el kaldirmaya?? Cok sinirlendim walla.....
Kocana gelince ben bosan yada ailenin yanina git diyemem, buna hakkim yok..
Ama sunu dusun daha 10 aylik evliyken kardesiyle sana siddet uygulayan adam, ilerde sana ne yapar?? offf bunun dusuncesi bile korkunc canim(
Ailene , en azindan annene olanlari anlat, senin sahipsiz oldugunu dusunmesinler..
Inan evlilikte ne kadar taviz verirsen ve ne kadar alttan alirsan o kadar eziliyorsun malesef
Allah yardimcin olsun..
çirkinlik almış başını gitmiş..
ne söylenebilirki:97:
böyle bi hayat nasıl sürer benim aklım almaz şahsen...
bence ona ailesiyle mutluluklar dile ve arkana bakmadan uzaklaşş
Seçimden sonra ailemin yanına gidiceğim zaten kardeşim askerden izine geliyor çünkü 5.5 aydır ailemin evine girmeyen eşim seninle beraber geliceğim orda konuşalım diyor dedim askerden gelen bir kardeşim var olaylardan habersiz zehir etme çocuğa iznini o olmayınca evde konuşuruz ailenle diyor.Niyeti beni haksız çıkarmak biliyorum.Neymiş ailem evliliğimizin başlarında haftada bir arıyıp eşimin hatırını soruyorlarmışta şimdi neden soğuk davranıyorlarmış bunun nedenini anlamakmış.OLucakları biliyorum konuları saptırıp abartarak huyudur çünkü eşimin anlatıp beni haksız çıkarmak nolursa olsun kaynımın bana şiddeti affedilemez.Ki bunu ailemde asla kabul etmez.Niyeti beni orda haksız çıkarıp bırakıp gelmek belkide bilemiyorum.Bu düşüncemi ona söyledim aynen.Hayır konuşacağız beraber gidip beraber geleceğiz diyor.Niyetini çözebilmiş değilim.
Ya birde ben haksızmışım gibi bana tavır takınması yokmu deli oluyorum ya.Şiddet asla affedilcek bişey değil.Aslında ben bu evde kalarak affetmiş sayılmam inanın.Birşeylerin zamanını bekliyorum.
Seçimden sonra ailemin yanına gidiceğim zaten kardeşim askerden izine geliyor çünkü 5.5 aydır ailemin evine girmeyen eşim seninle beraber geliceğim orda konuşalım diyor dedim askerden gelen bir kardeşim var olaylardan habersiz zehir etme çocuğa iznini o olmayınca evde konuşuruz ailenle diyor.Niyeti beni haksız çıkarmak biliyorum.Neymiş ailem evliliğimizin başlarında haftada bir arıyıp eşimin hatırını soruyorlarmışta şimdi neden soğuk davranıyorlarmış bunun nedenini anlamakmış.OLucakları biliyorum konuları saptırıp abartarak huyudur çünkü eşimin anlatıp beni haksız çıkarmak nolursa olsun kaynımın bana şiddeti affedilemez.Ki bunu ailemde asla kabul etmez.Niyeti beni orda haksız çıkarıp bırakıp gelmek belkide bilemiyorum.Bu düşüncemi ona söyledim aynen.Hayır konuşacağız beraber gidip beraber geleceğiz diyor.Niyetini çözebilmiş değilim.
Birak onun dedigi gibi olsun, zaten ailen kayninin siddetini duyunca ona gereken cevabi verir..
Sen yinede annene olani biteni anlat, gereken cevaplari simdiden hazirlasinlar, biraz kurnaz ol
Aniden duyunca belki bisi diyemezler, sen simdiden onlari hazirla..
Gecen haftalarda bende esimin annesi yuzunden sorun yasadim, ortada bisi yokken kocam bana dusman oldu.. halbuki benim hic sucum yoktu, nedense anneleri tarafindan cok rahat dolduruluyorlar
Bi seferde karicim senden dinlemek istiyorum olayi demiyorlar..
3cu sahislarda olaya dahil olunca kavga daha cok buyuyor malesef..
Soylenecek bi soz yok ne yazik ki, boyle gelmis boyle gidiyor....
bu evlilik.diyelimki sen haksızsın ne geçecek eline? yine aynı eve gidip oturduğunuzda nasıl bakacak senin yüzüne seni suçlu durumuna düşürünce?
canım konuş eşinle şu diyalog kuramama problemini halledin.ve eğer boşanmayı düşünmüyosan bu adamın sana şiddet uygulayabileceğini gördün ona göre davran o ortamı tekrar yaratmamaya çalış bir iki düşün bir konuş olgun taraf sen olmak zorundasın bu durumda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?